Cum să vă dați seama dacă prietenul dvs. Merită păstrată

Aveți emoții mixte despre un prieten? Poate că această persoană a fost în viața ta de ani de zile, dar cei doi pari că vor fi în creștere. Sau, poate că acest prieten te-a trădat recent și încerci să decizi cum să avansezi. Doriți să vă dați seama dacă relația merită păstrată? Aflați cum să examinați binele și releul unei relații și să vă dați seama de modalități de a pune capăt prieteniei dacă vine vorba de asta.

Pași

Metoda 1 din 3:
Cântărind argumentele pro și contra
  1. Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 15
1. Reflectă prietenia din ultimele zile și săptămâni. Pe măsură ce încercați să decideți dacă prietenia merită păstrată, vă poate ajuta să vă gândiți la interacțiunile dvs. cu prietenul recent. Sa întâmplat ceva în ultima vreme că a schimbat în totalitate dinamica prieteniei? A fost un eveniment unic sau observați un model? Este prietenul tău care acționează în mod normal sau există anumite circumstanțe care afectează comportamentul său?
  • Imaginea intitulată convinge pe cineva să renunțe la fumat
    2. Faceți o listă cu două coloane. Acum că ați luat ceva timp pentru a reflecta asupra modului în care a mers prietenia, este timpul să-l scrieți. Apucați o bucată de hârtie și trageți o linie direct în jos. În partea de sus, scrieți "Continuați prietenia?"Care este decizia pe care încercați să o faceți. Sub asta scrie "pro" în stânga și "Contra" în dreapta.
  • Efectuarea unor liste de argumente pro și contra este o modalitate rapidă și simplă de a vă ajuta să vedeți beneficiile și dezavantajele posibilelor decizii înainte de a le face.
  • Imaginea intitulată Păstrați la curent cu cursurile de curs 4
    3. Completați argumentele pro și contra. Utilizați reflexiile pe care le-ați avut în primul pas pentru a completa fiecare parte a listei dvs. Pentru profesioniști, veți dori să enumerați toate motivele pentru care este o idee bună să continuați prietenia. Pentru Contra, veți scrie toate motivele care continua prietenia este o decizie proastă.
  • De exemplu, ați putea scrie "loialitate", "prietenie de 5 ani", și "știe toate secretele mele" sub partea avantajelor. Între timp, s-ar putea să adăugați lucruri cum ar fi "nu de încredere" sau "nu sunt fiabile" în partea laterală a.
  • Imaginea intitulată Dați o prezentare în fața profesorului dvs. Pasul 10
    4. Examinați-vă argumentele pro și contra. Odată ce ați epuizat creierul dvs., scrierea ambelor părți ale listei, ar trebui să vă întoarceți peste ceea ce ați scris. Imediat, veți dori să vedeți dacă o parte a listei este mult mai lungă decât cealaltă. Dacă da, acest lucru poate însemna că fie argumentele pro sau contra depășesc celălalt.
  • De asemenea, veți dori să vă uitați la conținutul articolelor individuale din listă. Vedeți dacă ceva se leagă de dvs. De exemplu, ați putea considera că "nu este fiabil" pentru a fi mult mai nefavorabil decât având o "prietenie de 5 ani."Judecați argumentele pro și contra împotriva celuilalt pentru a determina care sunt cele mai importante pentru dvs.
  • Dacă aveți profesioniști majore care înseamnă mai mult pentru dvs. decât minorul Contra, atunci ați putea decide să continuați prietenia. Cu toate acestea, în cazul în care Consta sunt majore, iar profesioniștii par minori, atunci ați fi putut lua decizia de a pune capăt prieteniei.
  • Metoda 2 din 3:
    Căutați indicatori de prietenie sănătoasă
    1. Imaginea intitulată face pe cineva să se îndrăgostească de tine Pasul 9
    1. Luați în considerare dacă prietenul dvs. ascultă și apreciază opiniile dvs. O parte semnificativă și importantă a ființei unui prieten se îngrijește de ceea ce trebuie să spună prietenii tăi. Când îți exprimi ideile și opiniile, prietenul tău face un efort de a asculta și de a primi ceea ce spui? Sau prietenul tău ignoră opiniile tale și doar face tot ce vor?
    • Dacă vocea dvs. nu este auzită în această prietenie, poate fi un semn pe care trebuie să-l încheiați.
  • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 21
    2. Întrebare dacă prietenul tău respectă limitele tale personale. Limitele reprezintă un aspect necesar al oricărei relații de succes și sănătoase. Dacă ați stabilit limite cu prietenul dvs. pentru ceea ce veți face și nu veți accepta în prietenie, atunci el sau ea are datoria de a obliga.
  • Dacă ați spus prietenului dvs. că prețuiți confidențialitatea și păstrați confidențele, dar ea merge și împărtășește informații intime cu întreaga clasă, atunci nu respectă limitele dvs. Evaluați-vă prietenia pentru a vedea dacă există o mulțime de încălcări limită. Dacă există, este posibil să nu aveți o relație sănătoasă.
  • Imaginea intitulată îi convinge pe părinții voștri să vă permită să mergeți la un eveniment de noapte târziu Pasul 9
    3. Decideți dacă vă simțiți bine după interacțiunea cu acest prieten. Uneori, pentru că aveți de-a face cu un "prieten", ați putea trece cu vederea ceea ce ar trebui să fie o relație reală. Prietenul tău e prietenul tău cu tine? Are el sau ea despre viața ta, trecătoare, îi place și nu-i place? Are el sau ea pare să se bucure de petrecerea timpului cu tine? Si invers?
  • Trebuie să luați în considerare în general dacă credeți că această relație este un element pozitiv în viața voastră sau pur și simplu o greutate toxică.Dacă indiferent cât de mult le corectați, ei par să se amestece detalii despre viața voastră, să vă pună în jos, și să faceți glume pe cheltuiala voastră, această prietenie probabil că nu vă face să vă simțiți atât de bine.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de acupuncturist 9
    4. Reflectă asupra încrederii prietenului tău. Dacă nu vă simțiți confortabil în jurul lor și nu le puteți spune unele dintre secretele dvs. sau despre trecutul dvs., ceva este greșit. Au răspândit vreodată secretele dvs. sau au răspândit zvonuri despre dvs? Ei acționează într-o singură cale cu dvs. și apoi complet diferită de altcineva? Dacă da, ei nu merită păstrați. Ele pot provoca o mulțime de drame în viața voastră și nu este un semn al unei prietenii sănătoase.
  • Imagine intitulată Stop Wet Dreams Pasul 4
    5. Întrebați-vă dacă prietenia este unilaterală. Dacă prietenia dvs. este în afara echilibrului, ceea ce vă dați întotdeauna și prietenul dvs. este întotdeauna luat - poate fi un semn că prietenia este nesănătoasă. Sigur, la un moment dat în fiecare prietenie, o persoană va face mai mult. Cu toate acestea, dacă puteți spune sincer că de mai multe ori decât nu dăruirea caderii în poală, atunci este posibil să găsiți o nouă prietenie.
  • Oferirea de comportamente ar putea include lucrul în jurul programului prietenului dvs. atunci când faceți planuri, discutarea problemelor prietenilor dvs. împreună, sprijinirea prietenului dvs. la locul de muncă sau la funcții sociale, îngrijindu-vă prietenul când este bolnavă etc.
  • "Luând în considerare" Comportamentele includ, permițând prietenului dvs. să vă asculte și să vă ajute când aveți o problemă, lăsându-vă prietenul să vă sprijine la un eveniment important de școală sau de lucru, permițându-vă prietenului dvs. să vă îngrijească când sunteți bolnav etc.
  • Metoda 3 din 3:
    Vorbind cu prietenul
    1. Imaginea intitulată știe când să obțină consilierea de sănătate mintală Pasul 6
    1. Decideți dacă prietenia merită păstrată. După ce ați considerat că prietenul dvs. vă tratează, vă puteți simți gata să ia o decizie cu privire la faptul dacă prietenia merită continuată. Examinați-vă preocupările și le cântăriți împotriva aspectelor pozitive ale prieteniei dvs. pentru a vă ajuta să vă luați decizia. Dacă prietenul a făcut niște lucruri care te-a supărat în trecut, atunci ai putea decide că vrei să păstrezi prietenia atâta timp cât prietenul tău este dispus să facă un efort pentru a schimba unele lucruri.
    • De exemplu, dacă prietenul tău dorește întotdeauna să discute problemele ei și să nu asculte niciodată când trebuie să vorbești, atunci ai putea spune ceva, "Vreau să continuăm prietenia noastră, dar se pare că ne concentrăm întotdeauna asupra preocupărilor dvs. Dacă vom continua să continuăm prietenia, atunci trebuie să știu că veți face un efort să mă ascultați când trebuie să vorbesc."
    • Țineți minte că este normal ca prietenia să se estompeze în timp. Uneori oamenii se schimbă și se dezvoltă, și asta e în regulă.
  • Imaginea intitulată Fiți testați pentru STD fără a lăsa părinții să știe pasul 12
    2. Cereți să discutați. Odată ce ați decis să încheiați prietenia, trebuie să urmați oficial. În unele cazuri, ar putea fi bine să lăsați o prietenie pur și simplu să se estompeze. Cu toate acestea, dacă ați avut o prietenie lungă, vedeți persoana de multe ori sau decideți să încheiați prietenia după o trădare oribilă sau indiscreție, este mai bine să faceți fapta în persoană.
  • Invitați persoana pentru prânz sau cafea, astfel încât cei doi să poată vorbi față în față.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 12
    3. Ajunge direct la punct. Deși se poate simți ciudat să încheie o prietenie, încercarea va fi mai bună pentru amândoi dacă sunteți direct. Nu bateți în jurul tufișului. Explicați-i prietenului dvs. de ce l-ați întrebat să vorbească.
  • S-ar putea să spui ceva de genul "Știu că te întrebi de ce te-am întrebat astăzi aici. Am vrut să discut prietenia noastră ... "
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 12
    4. Concentrați-vă pe propriile sentimente fără a vă învinui. Chiar dacă persoana a făcut ceva teribil, nu există nici o utilizare acuzantă sau pedepsiște persoana pentru greșelile. Dacă ați luat decizia de a termina, pur și simplu spuneți că și apoi explicați raționamentul dvs. Luați proprietatea pentru modul în care vă simțiți. Încercați să nu atacați persoana, ci comportamentul. Utilizați declarațiile "I".
  • "I" Declarațiile oferă o modalitate de a vă exprima într-un mod care nu amenință. În loc de a folosi "tu," care are tendința de a provoca defensivitate, pornirea unei declarații cu privire la "I" vă permite să luați proprietatea pentru modul în care vă simțiți fără vina.
  • Încercați această abordare "Cred că trebuie să ne încheiem prietenia. Am fost rănit constant prin voi răspândirea zvonurilor despre mine și nu mai pot face acest lucru. Vă doresc bine."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cu autism Pasul 11
    5. Oferiți persoanei ocazia de a răspunde. Bineînțeles, răspunsul nu vă va schimba decizia, dar este considerată și politicoasă. Persoana poate deveni defensivă sau supărată, și asta e în regulă. Nu poți controla reacția, dar ar trebui să rămâi în continuare cu armele tale.
  • Permiteți persoanei să aeriseze orice frustrări sau să răspundă cum ar dori. Dacă este necesar, pur și simplu repetați-vă spunând: "Îmi pare rău, dar nu mai putem fi prieteni."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar