Cum să se ocupe de un prieten pe care l-ai pierdut

Toată lumea își pierde prieteni. Fie că se datorează unui dezacord sau pur și simplu în creștere, este o parte normală a vieții. Poate fi ciudat să se ocupe de un fost prieten, mai ales dacă sunteți parte din același cerc social. Lucrați la rezolvarea cu fostul dvs. prieten într-o manieră respectuoasă. Încercați să vă procesați și emoțiile. Prieteniile sunt o parte importantă a vieții și este potrivit să se întristeze un prieten pierdut. Apoi, deplasați-vă înainte de a căuta noi prieteni. Gândiți-vă de ce prietenia sa încheiat și cum să facă diferite alegeri în viitor.

Pași

Partea 1 din 3:
Gestionarea interacțiunilor
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten pe care l-ați pierdut pasul 1
1. Luați în considerare cum să reacționați dacă prietenul dvs. ajunge la dvs. Ar trebui să aveți un script gata în mintea voastră în cazul în care prietenul dvs. încearcă să ajungă afară. Vizualizați situația și Jot în jos ce puteți spune prietenului dvs. De exemplu, ai putea spune, "Apreciez că vă cereți scuze, dar nu cred că prietenia noastră este durabilă."
  • Luați în considerare dacă vreți să vă îndreptați prietenia sau să vă lăsați pe prietenul dvs. să știe că doriți să mergeți mai departe. Aceasta poate fi o decizie cu adevărat dificilă, așa că nu vă fie frică să ajungeți la prietenii de încredere, consultați un terapeut sau jurnal despre sentimentele dvs. pentru a obține o perspectivă.
  • Indiferent dacă doriți sau nu să renunțați la lucruri depind de ce sa încheiat prietenia. Dacă cineva a fost în general dificil de a fi în jur, este bine să terminați complet prietenia. Dacă pur și simplu ați apărut sau ați avut o neînțelegere, poate fi benefică să lucrați la reconstruirea prieteniei.
  • De asemenea, ar trebui să luați în considerare durata prieteniei. Dacă ați fi prieteni de mulți ani, poate merita salvarea.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten pe care l-ați pierdut pasul 2
    2. Gândiți-vă să vorbiți. Dacă prietenia sa încheiat într-o manieră confuză, cei doi ar putea dori să se întâlnească și să vorbească. Este adesea mai bine să obțineți închiderea decât să dispariți pur și simplu dintr-o relație.
  • De multe ori, pur și simplu nu sunteți compatibil cu o persoană ca prieten. De asemenea, ați crescut pur și simplu, sau ar fi putut fi un fel de dezacord alimentând pauza.
  • Oricare ar fi motivul, decideți dacă merită să-l vorbim. Ați putea încerca să trimiteți prietenului dvs. un text politic sau un e-mail care să explice de ce nu mai doriți să fiți prieteni. Acest lucru poate fi mai bun decât lăsarea problemelor nerezolvate sau nerecuperate.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten pe care l-ați pierdut pasul 3
    3. Se străduiesc să rămână neutru în situații sociale. Nu doriți să forțați prietenii reciproci într-o poziție în care trebuie să facă alegeri sau să ia părți. Asigurați-vă că rămâneți neutru social pentru a evita crearea de tensiune în cercul prietenului dvs.
  • Nu o gură proastă sau plângeți despre fostul dvs. prieten la prietenii reciproci. Acest lucru este probabil să te facă să arăți rău.
  • În interesul neutralității, cereți prietenilor reciproci să evite să vorbească despre fostul dvs. prieten în prezența voastră. Ei nu ar trebui să vorbească despre tine în fața fostului tău prieten, fie.
  • Dacă simțiți nevoia de a aerisi, alegeți pe cineva care nu cunoaște prietenul dvs.
  • 4. Repetați ce să spuneți dacă vedeți fostul dvs. prieten în public. S-ar putea să fugi în fostul dvs. prieten din când în când, mai ales dacă locuiți într-o comunitate apropiată. Acest lucru poate fi ciudat în cel mai bun caz, paralizând în cel mai rău caz. Pentru a vă pregăti, vizualizați un potențial de alergare și scrieți ce doriți să spuneți. Apoi, repetați-vă script-ul frontal al oglinzii pentru a vă ajuta să vă simțiți calm și încrezător când este timpul să livrați.
  • Scenariul dvs. ar putea fi ceva la fel de simplu ca "Hei. Sper ca esti bine."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten că ați pierdut pasul 4
    5. Rămâi în afara social media. Social media poate alimenta sentimente de furie și resentimente. S-ar putea să deveniți gelos sau supărat dacă vă vedeți prietenul dvs. postarea imaginilor fericite ale lui sau ale singură. Încercați să vă deconectați conturile sociale media pentru un pic. De asemenea, vă puteți bloca de a vedea actualizările fostului dvs. prieten.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten pe care l-ați pierdut pasul 5
    6. Evitați să o luați personal. Faptul este, terminând că prieteniile sunt naturale. Mulți oameni, mai ales că cresc și se schimbă, au tăiat prietenii inutile din viața lor. Adesea, tu și un prieten pur și simplu a crescut sau a realizat că nu ai fost compatibil. În acest caz, acceptați că pierderea probabil a avut puțin de-a face cu dvs. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin ostili în situațiile sociale.
  • Partea 2 din 3:
    Coping emoțional
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten pe care l-ați pierdut pasul 6
    1. Găsiți o modalitate de a intra în legătură cu sentimentele dvs. Este important să simțiți ceea ce vă simțiți după ce ați pierdut un prieten. Dacă aveți probleme în a vă contacta cu sentimentele dvs., găsiți o modalitate de a le scoate.
    • Du-te prin imagini vechi despre tine și prietenul tău. Citiți mesaje text vechi sau e-mailuri. Permiteți-vă să experimentați tristețe că prietenul nu mai este în viața voastră.
    • Dacă a existat un loc special pentru dvs. și prietenul dvs., vizitați-l. De exemplu, aveți o ceașcă de cafea la magazinul de cafea unde ați apărut întotdeauna.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten că ați pierdut pasul 7
    2. Scrie o scrisoare de revedere. Aceasta nu este o scrisoare pe care intenționați să o trimiteți. Este doar o modalitate simbolică de a vă aduce la revedere și de a vă procesa sentimentele.
  • Adresați-vă scrisoarea prietenului dvs. Express recunoștință pentru timpul petrecut, împărtășiți amintiri și exprimați tristețea față de relația care se încheie.
  • Acest lucru poate fi cathartic. Vă poate face să vă simțiți ca și cum vă spuneți în mod oficial la revedere și lăsați-vă să mergeți la o relație pierdută.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten pe care l-ați pierdut pasul 8
    3. Valoare când ați avut. Doar pentru că o prietenie sa terminat nu înseamnă că nu merită. În săptămânile după o pierdere a unui prieten, reflectați asupra relației. Faceți o listă cu toate căile pe care prietenia ți-a servit-o și toate lucrurile pe care le-ai învățat. Este util să le revizuiți când aveți nevoie de închidere.
  • Fiecare relație te face să crești, să schimbi și să înveți. Valuează tot ce ați învățat de la prietenul dvs. în timpul petrecut.
  • Într-o zi, poți să-ți amintești prietenul tău cu dragoste. Chiar dacă doare prea mult acum, veți putea să râdeți și să zâmbiți la amintirile vechi.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten că ați pierdut pasul 9
    4. Practicați îngrijirea de sine. Dacă vă răsturnați din pierderea unei prietenii, puteți neglija lucrurile de bază cum ar fi mâncarea, somnul și igiena personală.Chiar dacă vă simțiți trist, amintiți-vă să obțineți suficient somn, exerciții și să mâncați corect.
  • 5. Nu vă izolați. După pierderea unui prieten, puteți găsi că doriți mai mult timp decât de obicei. Cu toate acestea, sprijinul social este foarte important. Nu vă tăiați de la prieteni și de familie.
  • Partea 3 din 3:
    Inainta
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten că ați pierdut pasul 10
    1. Acceptați că va dura ceva timp. Este normal să luați ceva timp să mergeți mai departe. Prieteniile sunt o parte importantă a vieții. Pierderea unui prieten poate răni la fel de mult ca și pierderea unui partener romantic. Nu vă simțiți rău dacă nu vă întoarceți cât de repede doriți. Permiteți-vă timp suficient pentru a se întrista.
    • Amintiți-vă că toată lumea se întristează diferit. Nu lăsați prietenii să vă spun cum ar trebui să vă întristați sau cât timp. În schimb, acceptați unde vă aflați în procesul de îndure.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten pe care l-ați pierdut pasul 11
    2. Găsiți noi modalități de a umple spațiul. Un prieten pierdut poate lăsa un gol în viața ta. Nu mai aveți pe cineva să vorbească și să stea în mod regulat. Ar trebui să lucrați la găsirea de noi modalități de a vă petrece timpul.
  • Puteți încerca să luați un hobby, să vă alăturați unui club, să faceți o muncă de voluntariat sau să începeți o slujbă cu normă întreagă.
  • Dacă există un scop personal pe care l-ați pus, acum este momentul să-l urmăriți! Acesta vă va ajuta să vă distrageți, plus oferiți o stimulare de sine de bun venit.
  • Încercați să vă cultivați și să vă consolidați relațiile cu alți prieteni, de asemenea.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten pe care l-ați pierdut pasul 12
    3. Aflați din experiență. Gândiți-vă la modul în care veți alege noi prieteni și veți construi relații mai puternice. A existat un motiv pentru care nu ați vrut să fiți prieteni cu această persoană? Dacă da, mergeți mai departe cu standarde mai bune pentru prietenie. Dacă ați jucat un rol în deteriorarea relației, este posibil să aveți nevoie să abordați problemele personale, astfel încât să puteți construi relații mai bune. Poate că trebuie să lucrați la stima de sine, încrederea sau rezolvarea traumei din relațiile de familie.
  • Gândiți-vă la ceea ce te-a făcut și despre această persoană. Poate prietenul tău a apreciat lucrurile materiale, în timp ce apreciați experiența. Poate că prietenul tău a fost greu de a fi în jur și te-a lăsat drenat emoțional. Apoi, lucrați la atingerea oamenilor care se aliniază mai bine cu valorile și nevoile dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten pe care l-ați pierdut pasul 13
    4. Ajungeți la noi persoane. Când sunteți gata, puteți lucra la realizarea unor noi prieteni. Încercați să ajungeți la noi persoane. Fie cel care să-ți lipi gâtul și să faci prima mișcare.
  • Încercați să întrebați un coleg să mergeți la cumpărături sau să obțineți cafea. Cereți unui coleg de clasă să stea după școală.
  • Poate fi rafturi nervoase care ajung la alții, dar făcând noi prieteni este un mijloc important de a avansa.
  • sfaturi

    De cele mai multe ori este evident dacă se alunecă de la tine. Puteți spune de un prieten, fie ignorați-vă, fără să vă invităm la evenimente sociale sau doar în jur de a fi îndepărtat. Prietenii se dezvoltă și, de obicei, nu este personal.

    Avertizări

    Nu încercați să încurajați prietenii reciproci să ia părți. Acest lucru este probabil să se retragă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar