Cum să uiți prieteni trecuți

Cu care se confruntă sfârșitul unei prietenii poate fi foarte dificilă emoțional și psihologic. Prieteniile se pot termina din cauza trădăriei de încredere sau pur și simplu pentru că unul sau ambii dintre dvs. s-au mutat într-un loc diferit în viață, fie fizic sau mental. Durata timpului necesar pentru a trece peste sfârșitul unei prietenii poate varia, în funcție de perioada de timp pe care ați fost prieteni, cât de aproape ați fost și ce sa întâmplat să încheie prietenia. Luând timpul corespunzător de timp pentru a se întrista pierderea prieteniei dvs. vă poate ajuta să uitați de un prieten trecut într-un mod sănătos și pozitiv.

Pași

Partea 1 din 3:
Coping cu pierderea
  1. Imaginea intitulată să fie independentă emoțional Pasul 2
1. Plângeți dacă vă simțiți așa. Odată ce ați acceptat că prietenia este într-adevăr depășită, vă puteți simți foarte trist despre pierderea prietenului dvs. Știți că este bine să plângi dacă vă simțiți trist. Plângerea este o modalitate sănătoasă de a vă exprima și eliberați tristețea. Dacă nu vă simțiți ca plânsul, nu trebuie să vă simțiți obligați să plângiți. Indiferent dacă plângeți sau nu, este important să recunoașteți și să acceptați orice emoție pe care vă simțiți.
  • Imaginea intitulată Fii calm pas 18
    2. Mergeți la o plimbare în afara sau să vă angajați în orice exercițiu fizic. Exercitarea corpului eliberează endorfinele care vă ajută să vă simțiți mai fericiți și mai pozitivi despre viață. Mergând la o plimbare în afara are avantajul suplimentar de a obține aer curat și lumina soarelui, care vă poate ajuta și pentru a vă îmbunătăți starea de spirit.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 11
    3. Vorbește cu un prieten de încredere sau un consilier despre sentimentele tale. Vorbind cu cineva în care aveți încredere vă poate ajuta să vă procesați emoțiile și să vă dați o perspectivă exterioară asupra situației dvs. Un prieten sau un consilier vă poate ajuta să vedeți lucrurile într-o lumină diferită și să nu vă simțiți atât de rău că ați pierdut o prietenie.
  • Dacă fostul tău prieten a părăsit orașul, încercați să sunați la un prieten reciproc care ar putea să le lipsească. Vorbind despre fostul tău prieten împreună vă poate ajuta să vă depășiți tristețea. Poți să spui: "Bună Mary, mă simt foarte trist de când Joan a părăsit orașul. Chiar mi-e dor de râs la glumele ei. Și-o pierdeți și ea?"
  • Dacă ați avut o luptă cu fostul dvs. prieten, sunați pe cineva în care aveți încredere să vorbiți despre sentimentele dvs. de furie sau de trădare. Spune-le ce sa întâmplat în lupta dvs. și cereți opinia lor obiectivă cu privire la ceea ce sa întâmplat. De exemplu, ai putea spune: "Am intrat într-o luptă oribilă cu Sue săptămâna trecută. Am întrebat-o pentru cei 20 de dolari pe care mi-a dat-o și a strigat la mine și mi-a spus că sunt mic. Crezi că am fost mic că am cerut să-mi plătească înapoi? Crezi că a reacționat?"
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu toată lumea Pasul 12
    4. Petreceți timp cu alți prieteni. Având distracție cu alți oameni care sunt încă prietenii tăi pot ajuta la diminuarea rănilor de a-și pierde un prieten. Dacă vă simțiți că gândiți trist despre prietenul pe care l-ați pierdut, sunați la un alt prieten și cereți-i să-și petreacă timpul cu dvs. Puteți să le invitați să vizioneze un film, să aibă niște mâncare sau băuturi împreună, ascultați muzică sau jucați un joc. Indiferent de ce îi invitați să facă, asigurați-vă că este ceva pe care îl bucurați cu adevărat.
  • Imagine intitulată Fii prieteni cu toată lumea Pasul 5
    5. Întâlni oameni noi. Găsirea unor noi prieteni este foarte importantă dacă ați pierdut un prieten pentru că v-ați mutat într-un loc nou. Când vă mutați într-un loc nou, puteți găsi că nu aveți prieteni lângă dvs. Mergeți într-un loc în care vă puteți socializa și întâlniți oameni noi.
  • Uită-te online pentru întâlnirile comunității. Multe orașe au grupuri de întâlniri care împărtășesc un interes comun, cum ar fi jocul de joc, tricotat sau muzică. Verificați site-urile media sociale și panourile de întâlnire pentru a afla ce se întâmplă în zona dvs.
  • Voluntar. Căutați oportunități de voluntariat cu grupuri de servicii comunitare care lucrează în domenii care vă interesează. Nu numai că vă puteți întâlni cu oameni noi, dar ați putea, de asemenea, să învățați ceva și să vă distrați, de asemenea.
  • Alăturați-vă unei echipe sportive de sport. Parcurile și sălile de gimnastică găzduiesc adesea activități sportive comunitare care sunt ușor de aderat. Dacă nu există echipe sportive organizate în zona dvs., căutați terenuri de baschet comunitar sau terenuri de fotbal în care oamenii se angajează în jocuri de preluare. Oamenii care joacă aceste jocuri sunt de obicei prietenoși și bineveniți oameni noi să se alăture echipelor lor.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala Pasul 2
    6. Faceți lucruri care vă fac fericiți. Să se angajeze în hobby-uri, sport și alte activități pe care le place să le faci. Dacă nu sunteți sigur ce vă place să faceți, încercați noi hobby-uri cum ar fi proiectele de artă și meșteșuguri, activități sportive cum ar fi echiparea bicicletelor sau caiac, învățați să joace un instrument muzical sau să construiască o pasăre.
  • Partea 2 din 3:
    Care se ocupă de mementouri
    1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala Pasul 7
    1. Reveniți, scăpați sau depozitați memorabilia de la prietenie. Este obișnuit să acumulezi articole care vă amintesc de prietenul dvs. Aceste elemente pot include cadouri pe care le-ați primit, obiecte pe care le-ați achiziționat împreună sau lucruri care vă reamintesc experiențele pe care le-ați avut împreună. Dacă obiectul îți amintește de fostul tău prieten și te provoacă tristețe sau furie de fiecare dată când o vezi, atunci este mai bine pentru sănătatea ta mintală pentru a pune acel obiect din vedere pentru o perioadă de timp, dacă nu definitiv.
    • Dacă elementul este ceva valoros, cum ar fi o heirloom de familie, o bucată de bijuterii sau echipamente electronice, luați în considerare returnarea elementului la fostul dvs. prieten. Este posibil să nu aveți dreptul să păstrați obiecte prețioase doar pentru că prietenia dvs. sa încheiat. Pentru a determina dacă ar trebui să-l returnați sau să nu vă întrebați dacă doriți să vă întoarceți obiectul pentru dvs. dacă au avut ceva deasupra dvs. care a fost valoros.
    • Alte elemente mai puțin valoroase, cum ar fi bilete de bilet sau obiecte de îmbrăcăminte, poate doriți să aruncați sau să donați o caritate.
    • Gândiți-vă de două ori înainte de a distruge sau elimina obiectele care sunt de neînlocuit, cum ar fi fotografii sau opere de artă. Odată ce ați recuperat din durerea de a-ți pierde prietenul, puteți regreta că ați scăpat de aceste elemente. Dacă credeți că ați putea găsi un anumit element special în viitor, plasați-l în stocare prin boxing-o și ascundeți-l într-un dulap sau la mansardă sau întrebându-vă altcineva să o păstreze pentru dvs.
  • Imagine intitulată Manipularea hărțuirii cibernetice Pasul 4
    2. Ștergeți informațiile de contact ale fostului dvs. Ștergeți numărul de telefon, e-mailul și adresa de corespondență din listele de contact, astfel încât să nu fiți tentați să-l contactați în momente de slăbiciune sau de furie. Ștergerea acestor informații vă va împiedica să vă simțiți supărat sau supărat de la alergarea accidentală a numelui acestei persoane în listele dvs. de contact.
  • Nu ștergeți informațiile de contact ale fost fostului dvs. dacă nu mai sunteți prieteni pentru că ați mutat. Este bine să sunați sau să trimiteți un e-mail unui vechi prieten, chiar dacă nu ați vorbit cu ei în câteva luni sau chiar ani. Puteți lua o vacanță la locul în care s-au mutat într-o zi și să le contacteze pentru a vizita.
  • Imagine intitulată Opriți agresorul cibernetic Pasul 2
    3. Deconectați-vă de la el sau de la toate platformele sociale media. Văzând posturi și actualizări de la un fost prieten pe platforme sociale, cum ar fi Facebook, Twitter și Snapchat, pot să-i facă pe rănirea și furia de a termina o prietenie. Neprietenul sau desfasurarea conturilor fostului dvs. prieten pentru a evita reluarea acestor sentimente și pentru a vă ajuta să vă deplasați înainte de viața voastră.
  • Chiar dacă vă place încă fostul dvs. prieten, poate doriți să le dezvăluie pe social media până când veți depăși durerea de a nu le vedeți în mod regulat. Stați în contact continuu cu fostul dvs. prieten poate face dificil să vă deplasați cu viața dvs. și să întâlniți oameni noi.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă o fată este supărată la tine Pasul 1
    4. Evitați locurile care le reamintesc, dacă este posibil. Anumite locuri vă vor aminti de fostul dvs. prieten pentru o lungă perioadă de timp, cum ar fi un restaurant pe care cei doi ați mers adesea împreună sau facilități sportive în care ați jucat împreună cu o echipă. Dacă este posibil, evitați aceste locuri până când sentimentele tale puternice să scadă. Pot exista unele locuri care sunt imposibil de evitat, cum ar fi școala, locul de muncă sau chiar casa ta. Dacă este imposibil să evitați anumite locuri, invitați un alt prieten să vă însoțească acolo și să încercați să faceți noi amintiri pentru a asocia sentimente noi și pozitive cu acel loc.
  • Imaginea intitulată face prieteni la o nouă școală Pasul 7
    5. Nu evitați fostul tău prieten dacă le vei conduce în public și fii politicos dacă vorbești cu ei. Dacă încă mai trăiți în aceeași zonă ca și fostul dvs. prieten, este probabil ca să vă aflați în ele la un moment dat. Această experiență vă va face probabil să vă simțiți foarte inconfortabil prima dată când se întâmplă, mai ales dacă ați avut o luptă care vă va încheia prietenia. Nu ignorați fostul dvs. prieten în această situație, deoarece acest lucru poate face doar chestiuni mai incomod și ciudate. În schimb, recunoașteți prezența lor făcând contactul cu ochii și spunând "Bună" sau dădu-ți capul.
  • Faceți doar conversație dacă doriți să faceți acest lucru. Dacă fostul tău prieten se apropie să începi o conversație, spune politicos că nu vrei să vorbești. De exemplu, puteți spune: "Este frumos să vă văd, dar nu sunt cu adevărat gata să vorbesc cu tine chiar acum."Alternativ, le poți spune că ești prea ocupat să vorbești și să pleci politicos.
  • Partea 3 din 3:
    Determinarea dacă descompunerea este permanentă
    1. Imagine intitulată Schimbă întreaga dvs. personalitate Pasul 1
    1. Notați ce sa întâmplat să vă încheiați prietenia. Înțelegerea a ceea ce a cauzat că prietenia dvs. să vă desființați vă poate ajuta să vă dați seama ce este cea mai bună modalitate de a trece peste el. Scrierea gândurilor și a sentimentelor vă poate ajuta să vă ocupați mai repede și să depășiți sentimentele de furie, trădare și tristețe. În plus, scriind totul în jos vă poate ajuta să vă gândiți mai mult și vă poate face să vă dați seama dacă ar fi fost într-adevăr un lucru bun pe care l-ați despărțit.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea integrității personale Pasul 9
    2. Scrieți fostul dvs. prieten o scrisoare bună, dar nu o trimiteți. Scrieți o scrisoare care exprimă toată furia, frustrarea și suferința pe care o simți despre sfârșitul prieteniei tale. Includeți tot ce veți pierde despre faptul că aveți acest prieten în viața voastră. Scrierea tuturor acestor gânduri în jos ca și cum ați fi de gând să le spuneți tuturor prietenilor voștri, vă va oferi un sentiment de închidere. Odată ce ați terminat scrisoarea, păstrați-o într-un loc sigur, aruncați-o, sau chiar ardeți-o, dar nu o trimiteți. Trimiterea scrisorii ar putea face probleme mai rău prin redeschiderea comunicării și a spune lucruri dureroase.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala Pasul 13
    3. Notați o descriere a ceea ce prietenia dvs. era ca peste întreaga sa durată de viață. Luați în considerare dacă prietenia dvs. a fost sănătoasă cu respect reciproc sau dacă era o prietenie toxică, dăunătoare. Prietenii toxici sunt cei care te tratează prost prin insultarea dvs., fiind critici sau de a fi prea solicitanți de timpul și energia voastră.
  • Dacă descoperi că întreaga dvs. prietenie ți-a fost dăunătoare pentru tine, fii bucuros să știi că este în spatele tău.
  • Dacă observați că prietenia dvs. a fost una foarte puternică, luați în considerare dacă doriți sau nu cu adevărat să tăiați această persoană din viața voastră. Poate doriți să rămâneți în contact cu ei și căutați modalități de a vă repara prietenia. Chiar dacă un prieten sa mutat departe, puteți să vă păstrați o prietenie cu ei scriind unul cu celălalt și să vorbim de pe Internet sau la telefon.
  • Imaginea intitulată Fiți rece la școala Pasul 3
    4. Vorbește cu prietenii reciproci despre ce sa întâmplat. Vorbind cu alți oameni care știu atât dvs., cât și pe fostul tău prieten vă poate ajuta să vă dea o perspectivă asupra sfârșitului prieteniei dvs. Ei pot, de asemenea, să vă poată oferi o perspectivă asupra faptului dacă prietenia dvs. era sau nu o persoană sănătoasă.
  • Imagine intitulată Contactați IRS Pasul 17
    5. Reconciliați cu prietenul dvs. Dacă determinați că prietenia dvs. a fost una bună și că nu doriți să pierdeți această persoană ca prieten, contactați-i și întrebați dacă le puteți vedea din nou. Dacă ați făcut ceva care le-a provocat durerea, cereți scuze pentru asta. Dacă au făcut ceva care ți-a provocat durerea, să le explice ce au făcut și de ce te-a rănit. Spune-le că îi iertați și că prietenia lor este foarte importantă pentru dvs.
  • sfaturi

    Păstrați un jurnal pentru a vă scrie gândurile și emoțiile pe măsură ce lucrați prin sfârșitul prieteniei dvs.
  • Nu contactați fostul dvs. prieten dacă sunteți încă supărat și doriți doar să vă strigați. Dacă vă contactați fostul dvs. prieten, aveți în minte ceva specific pe care doriți ca un rezultat al conversației dvs., cum ar fi cererea unui personal aparțin înapoi sau solicitați o reconciliere.
  • Dacă ați încercat totul mergeți, întâlniți oameni noi, urmăriți o pasiune, vă alăturați unui club cu oameni care împărtășesc aceleași interese ca și dvs.
  • Viața merge înainte.

    Avertizări

    Nu evitați emoțiile sau le plictisesc cu droguri sau alcool. Chiar dacă emoțiile dvs. vă pot provoca disconfort, veți trece doar peste rănire și mânia prin confruntarea cu ei. Evitându-le, în special cu consumul de droguri sau alcool, ar putea fi foarte dăunătoare pentru sănătatea ta.
  • Dacă vă simțiți încă foarte supărat sau foarte deprimat după câteva săptămâni sau luni, este posibil să doriți să căutați ajutor profesional de la un consilier sau un specialist în domeniul sănătății mintale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar