Cum de a repara o prietenie spartă

Multe prietenii au lovit patch-uri dure, dar o luptă dificilă vă poate lăsa să vă simțiți ca relația este dincolo de reparații. Dacă îți pasă cu adevărat de această persoană, va fi în valoare de tulpina emoțională pentru a lucra prin problemele tale. Poate fi greu, dar fixarea unei prietenii sparte va lăsa chiar mai puternică decât înainte.

Pași

Partea 1 din 3:
Restabilirea comunicării
  1. Imagine intitulată Fix o prietenie spartă pasul 1
1. Fie cel care a ajuns înainte de celălalt. Dacă nu vorbești unul cu celălalt, cineva va trebui să facă prima mișcare. Lăsați-o să vă fie de data asta! Le va arăta că vrei să fii din nou prieteni și ești serios în ceea ce privește rezolvarea lucrurilor. Gândiți-vă cum puteți ajunge la ele. În funcție de persoana și de severitatea argumentului dvs., este posibil să încercați câteva modalități diferite de a intra în contact.
  • Imagine intitulată Fix o prietenie spartă pasul 2
    2. Contactați-vă cu ei, totuși puteți. Dacă nu vor răspunde la telefonul dvs., lăsați un mesaj vocal spunând că doriți cu adevărat să remediați lucrurile, apoi să le trimiteți un mesaj similar. Dacă vă blochează textele, trimiteți-le un e-mail. Dacă e-mailul dvs. este ignorat, încercați să comunicați cu un mesaj privat prin intermediul social media. Dacă toate celelalte nu reușește, puteți încerca să le vizitați în persoană la casa lor.
  • Ajungeți la o dată și așteptați un răspuns înainte de a încerca să le atingeți în mod diferit. Nu vrei să-i faci să se simtă hărțuiți sau presați.
  • Dacă sunt de acord să vă cunoască prin text sau prin e-mail, este posibil să fie cel mai bine să vă întâlniți într-un loc reciproc, public, astfel încât nici unul dintre dvs. nu se simte intimidat sau sub presiune.
  • Imaginea intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 3
    3. Respectați nevoia prietenului dvs. de spațiu. Dacă prietenul dvs. refuză să vadă sau să vorbească cu dvs. sau dacă viziunea lor în persoană nu este o opțiune, este posibil să doriți să renunțați la o vreme. Prietenul tău dorește spațiu și care ar trebui să fie respectat. Utilizați timpul pentru a reflecta asupra situației și pentru a pregăti ceea ce doriți să spuneți.
  • Nu împingeți prietenul dvs. dacă este clar că doresc spațiu. Le va supăra și le va face să fie frustrați cu tine.
  • Imaginea intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 4
    4. Vorbește despre problema sincer și deschis. Explicați ce simțiți este problema și fiți cinstiți despre asta. Apoi cereți-i să facă același lucru. Lăsați-i să vorbească atâta timp cât au nevoie. Ascultați cu adevărat și nu le întrerup. În acest fel, amândoi ajungeți să vă spuneți partea voastră a povestirii și să faceți totul pe masă.
  • Exprimați-vă sentimentele fără a utiliza cuvinte inflamatorii sau acuzatoare. De exemplu, în loc să spunem, "Ai făcut o decizie foarte proastă," întreabă-ți prietenul, "De ce ați decis să faceți asta? Am probleme de înțelegere."
  • Imagine intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 5
    5. Utilizați declarațiile "I" atunci când vorbesc cu ei. Acest lucru va împiedica vina să fie aruncați în jur și să creeze un ton mai liniștit în timp ce vorbiți. De exemplu, în loc să spunem "Erai un ticălos egoist," spune ceva de genul, "M-am simțit ca și cum nu-mi pasă de sentimentele mele și m-am simțit rău de lucrurile pe care le-ai spus."
  • Imagine intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 6
    6. Îi cereți scuze și acceptați scuzele lor. Chiar dacă nu ați făcut nimic și credeți că situația este vina lor, deschiderea cu o scuză stabilește tonul. Ai putea spune: "Îmi pare rău că lucrurile au ajuns la acest punct. Vreau ca lucrurile să fie mai bune între noi."
  • Dacă le-ați greșit într-un fel, îi cerem scuze cu sinceritate.
  • Dacă vă cer scuze, acceptați scuzele lor grațios.
  • Imaginea intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 7
    7. Evitați repornirea unui argument. Este important să nu spuneți sau să faceți nimic rău în timpul acestei conversații. Acest lucru va afecta doar prietenia și poate face lucrurile ireparabile. Faceți tot posibilul pentru a păstra lucrurile pașnice. Dacă lucrurile sunt încălzite, nu le permiteți să se escaladeze.
  • De exemplu, dacă prietenul tău vă spune: "Nu-mi vine să cred că mi-ai făcut asta! Nu voi mai avea încredere în tine!"Puteți spune ceva de genul:" Știu, a fost un lucru foarte prost pentru mine. Îmi pare foarte rău. Vreau să fac lucrurile corecte, vă rog să-mi spuneți cum pot face asta."
  • Partea 2 din 3:
    Reconstruirea unei prietenii sănătoase
    1. Imaginea intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 8
    1. Lăsați-vă mânia sau frustrarea. Dacă sunteți foarte serios despre reconstruirea prieteniei dvs., totul începe cu dvs. vă eliberați sentimentele negative despre situație și vă iertați cu adevărat prietenul dvs. Îndemna prietenul tău să facă același lucru. Lăsați trecutul în urmă și priviți spre viitor.
  • Imagine intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 9
    2. Veniți cu un plan de reconstrucție a prieteniei. Adresați-vă prietenului dvs. dacă există ceva ce puteți face diferit în viitor pentru a păstra prietenia puternică. Ai putea spune: "Spune-mi cum putem evita ceva de genul ăsta în viitor. De ce aveți nevoie de la mine, ca prieten, pentru a preveni acest lucru?"
  • Dacă aveți vreo solicitare a acestora, faceți-le acum. Ai putea spune ceva de genul: "În viitor, vreau doar să-mi respect sentimentele când îi exprim. Vreau să simt că ei contează pentru tine."
  • 3. Discutați comportamentele necesare pentru ca prietenia să se vindece. După ce ați spus scuze, va trebui să le sprijiniți cu acțiuni. Discutați cu prietenul dvs. despre problemele care au făcut ca prietenia dvs. să se spargă, precum și ce trebuie să se schimbe pentru prietenia dvs. pentru a se vindeca. Identificați ceea ce fiecare dintre voi trebuie să faceți pentru a face acest lucru de succes.
  • Imaginea intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 10
    4. Luați lucrurile încet. Dacă tu și cel mai bun prieten al tău au avut o cădere majoră, atârnând în fiecare zi după școală ca și cum ai fi fost probabil cel mai sănătos mod de a reconstrui lucrurile. Nu reveniți la oricare dintre obiceiurile vechi. Începeți încet cu ocazional Hang Outs și apeluri telefonice. Acest lucru vă va oferi atât timp să vă vindecați când vă reconstruiți prietenia împreună.
  • Probabil va dura mult timp pentru a reconstrui încrederea. Da timp de prietenie să crească împreună.
  • Imaginea intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 11
    5. Evitați să cădeți în același comportament rău în viitor. Scuze sunt lipsite de sens dacă nu corectați comportamentul pe care l-ai cerut scuze. Faceți modificările necesare pentru a vă păstra prietenia pe calea. Fiți atenți la modul în care vorbiți și interacționați unul cu celălalt. Dacă nimic nu se schimbă între dvs. și lucrurile încă se simt negative, poate doriți să reevaluați prietenia.
  • Partea 3 din 3:
    Identificarea unei prietenii toxice
    1. Imaginea intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 12
    1. Examinați modul în care vă tratați reciproc. Este un fapt dificil de a veni în termeni, dar unele prietenii nu merită reparații. Dacă prietenul tău te-a tratat în mod constant prost sau te-ai făcut să te simți rău despre tine, este posibil să nu vrei să-ți păstrezi acel prieten în viața ta.
    • Prietenul tău ar trebui să-ți arate bunătatea, încurajarea, respectul și empatia. Dacă prietenul dvs. este, în general, incapabil să vă ofere aceste lucruri sau viceversa, este posibil să nu fie o prietenie sănătoasă.
  • Imaginea intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 13
    2. Determinați dacă vă simțiți că puteți fi adevăratul dvs. sine în jurul lor. Un semn sigur al unei prietenii toxice este dacă simțiți că nu puteți fi în jurul acelei persoane. Dacă sunteți forțat să mergeți pe ouă, probabil că nu este o prietenie bună. Dacă prietenul tău critică personalitatea ta în mod consecvent, aceasta este o relație toxică.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil să fiți în jurul lor, atunci poate fi un semn că nu aveți încredere în ei să nu folosiți informațiile pe care le împărțiți cu ei împotriva dvs. Din moment ce relațiile sănătoase se bazează pe încredere, prietenia dvs. nu poate fi niciodată aproape dacă acest sentiment rămâne.
  • Un bun prieten oferă critici cu compasiune.
  • Imaginea intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 14
    3. Asigurați-vă că există echilibru în prietenia dvs. Prieteniile sănătoase, reciproce implică un echilibru al ambelor prieteni care ajung la celălalt. Dacă prietenul dvs. nu vă cheamă niciodată sau vă textează, sau dacă sunteți întotdeauna cel care trebuie să facă planuri, poate exista un dezechilibru în prietenie.
  • Un prieten toxic vă poate face să concurezi pentru prietenia lor, în timp ce un bun prieten vă va accepta și vă va face timp fără excepție.
  • Oamenii toxici tind să vă forțeze să vă abandonați propriile probleme pentru a vă ocupa de a lor.
  • Imagine intitulată Fix o prietenie spartă pasul 15
    4. Evaluați dacă prietenia dvs. este sănătoasă și benefică reciproc. Gândiți-vă la modul în care ați simțit în jurul acestei persoane și vă întrebați dacă este vorba de sinceritate și confortabilă pentru a fi prieteni cu acel individ. Ar trebui să simți că poți avea încredere în prietenul tău. De asemenea, ar trebui să vă simțiți sprijinit unul de celălalt.
  • Prietenul tău ar trebui să te inspire să crești și ar trebui să faci același lucru pentru prietenul tău.
  • Imaginea intitulată Fix o prietenie spartă Pasul 16
    5. Tăiați legăturile cu prietenii toxici. Dacă ați decis că o prietenie nu merită salvată, va trebui să tăiați toate legăturile cu acea persoană. Fi ferm și direct. Nu blocați doar numărul de telefon al cuiva și evitați-i pentru totdeauna - obțineți un tip de închidere prin terminarea verbală a prieteniei.
  • De exemplu, ați putea spune ceva, "M-am gândit la prietenia noastră și cred că trebuie să fac o pauză. Nu-mi place modul în care mă simt când suntem unul pe celălalt - cred că trebuie să sortez câteva lucruri pentru mine."
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar