Cum se evaluează dacă prieteniile dvs. Sunt sănătoase

Prieteniile reprezintă o parte importantă a unei vieți sănătoase și îndeplinite. Știind dacă prietenii dvs. sunt sau nu sănătoase, este o parte esențială a menținerii pozitivității și a conexiunii în viața voastră. Onestitate, egală de investiții, echilibru și încredere sunt toate componentele importante ale unei prietenii sănătoase. Dacă vă dați seama că sunteți într-o relație nesănătoasă, ar trebui să discutați cu prietenul dvs. și apoi decideți dacă doriți să reparați sau să încheiați prietenia.

Pași

Metoda 1 din 4:
Căutați echilibru în prietenia dvs
  1. Imagine intitulată se împrietenit la un pas introvertit timid 13
1. Decideți dacă amândoi sunteți investit în egală măsură în prietenie. O prietenie sănătoasă este echilibrată, ambele persoane au investit în mod egal în relație. De exemplu, ambii prieteni ar trebui să ia timp să se cheme reciproc sau să facă invitații să stea.
  • De exemplu, dacă faceți toate apelurile și primirea, ar putea fi un semn că prietenia este nesănătoasă.
  • Imagine intitulată Apreciez Solo Pasul 3
    2. Gândiți-vă dacă conversațiile dvs. sunt echilibrate. O prietenie sănătoasă este plină de conversații în care ambii prieteni împărtășesc bucuriile, frustrările și poveștile. Dacă aveți un prieten care cheamă să vorbească numai despre problemele ei și vă pune rareori întrebări despre viața voastră, ați putea fi implicați într-o prietenie nesănătoasă.
  • Data viitoare când aveți o conversație cu prietenul dvs., acordați atenție dacă conversația pare echilibrată.
  • Imaginea intitulată Fii în siguranță, fii tu și încă mai ai distracție în partea de liceu
    3. Asigurați-vă că amândoi aveți interese individuale. O prietenie echilibrată și sănătoasă înseamnă că oamenii au hobby-uri individuale, stiluri de viață și lucruri preferate care nu reflectă neapărat cele ale celeilalte persoane. Este important să mențineți individualitatea într-o prietenie sănătoasă, mai degrabă decât să adoptăm opiniile și interesele celeilalte persoane.
  • Metoda 2 din 4:
    Evaluarea modului în care vă simțiți despre prietenia dvs
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților mentale în sportivii de tineret Pasul 5
    1. Gândește-te cum te face prietenul tău. Suspendarea cu prietenii ar trebui să aducă pozitivitate în ziua ta, să-ți ridice starea de spirit și să te facă să te simți bine despre tine. Dacă agățat-o cu un prieten te face să te simți negativ, agitat sau rău despre tine, ar trebui să fii atenție la acest steag roșu. Ar putea însemna că această prietenie este nesănătoasă.
    • Încercați să faceți o listă a sentimentelor dvs. după ce a apărut cu prietenul dvs. Într-o prietenie sănătoasă, această listă va include sentimente pozitive.
    • Luați în considerare cât de des vă plângeți când sunteți împreună. Dacă prietenia dvs. se bazează pe plângerea reciprocă despre probleme, atunci este posibil să nu fie o relație sănătoasă.
    • Întrebați-vă - după ce ați văzut această persoană, vă simțiți iubiți și sprijiniți sau judecați și criticați? Te simți văzut și auzit sau domină conversația și activitățile?
  • Imagine intitulată Obțineți cel mai bun prieten pentru a vă opri tachinarea Pasul 5
    2. Reconsiderați prietenii prea critice. Într-o prietenie sănătoasă, ambii oameni se sprijină reciproc. Deși este normal să oferiți feedback și critică unui prieten, acest lucru nu ar trebui să fie un semn distinctiv al relației. Prieteniile nesănătoase uneori includ critici constante care sunt înrădăcinate în gelozie și cruzime.
  • De exemplu, dacă prietenul dvs. își indică în permanență greșelile, ați putea fi într-o prietenie nesănătoasă.
  • Să ia în considerare dacă ați făcut scuze pentru a fi maltratați și criticați. Dacă da, atunci acesta este un steag roșu mare de a fi co-dependent.
  • De asemenea, luați în considerare dacă prietenia dvs. vă păstrează să crească personal sau dacă vă mențineți prietenia datorită temerilor personale. Dacă da, atunci acesta este un alt semn al unei relații nesănătoase.
  • Imagine intitulată Desensitizarea de la durerea Pasul 4
    3. Gândiți-vă dacă prietenia se simte ca o obligație. Ia ceva timp și gândiți-vă dacă vă simțiți obligați să fiți prieteni cu o anumită persoană. Prieteniile sănătoase se bazează pe respect reciproc și interes pentru dezvoltarea și menținerea unei legături cu o altă persoană.
  • Dacă simțiți că trebuie să fiți prieteni cu cineva, mai degrabă decât să doriți să fiți prieteni, ați putea fi implicați într-o relație nesănătoasă
  • 4. Discutați cu cineva în care aveți încredere. Discutarea preocupărilor dvs. cu o terță parte obiectivă, cum ar fi un alt prieten de încredere sau un membru al familiei vă poate ajuta să vă evaluați relația dvs. Poate fi greu să vă evaluați relația după ce ați fost în ea de mult timp, dar cineva din afara relației dvs. poate fi capabil să ofere feedback obiectiv. Ei vă pot alerta cu lucrurile pe care probabil că ați fost conștienți, mai ales dacă aceste lucruri au devenit normale pentru dvs.
  • Metoda 3 din 4:
    Prioritizarea prieteniilor sănătoase
    1. Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 4
    1. Face onestitate o prioritate. A fi cinstit unul cu altul este o parte importantă a unei prietenii sănătoase. Necinstea este un semn ca prietenia ta ar putea fi nesănătoasă. O prietenie sănătoasă este una în care ambii oameni sunt autentici, cinstiți și confortabili fiind adevărații lor sine în relație.
    • De exemplu, un bun prieten nu ar trebui să mintă, să facă scuze sau să ascundă adevărul de la dvs.
  • Imagine intitulată Iartă pe cineva care ți-a mințit pasul 6
    2. Luați în considerare încrederea în cauză. Prietenii de încredere sunt o parte importantă a unei vieți sănătoase, îndeplinite. Toată lumea are nevoie de un prieten cu care împărtășesc detalii intime ale vieții lor. Ar trebui să puteți avea încredere în un prieten în care vă confruntați.
  • De exemplu, un bun prieten nu ar trebui să vă divulgă secretele sau să vă trădeze încrederea.
  • Imaginea intitulată devine o îmbunătățită
    3. Mențineți relațiile care se sprijină reciproc. Într-o prietenie sănătoasă, ambii oameni sunt în egală măsură investit în susținerea celuilalt. Trebuie să luați timp pentru a vă susține unul pe altul, indiferent dacă înseamnă că este un ascultător activ în timpul conversațiilor dvs. sau ajutați-vă unul pe altul prin vremuri grele.
  • Faceți timp în viața dvs. pentru prietenii care apreciază sprijinul reciproc.
  • Metoda 4 din 4:
    Care se ocupă de o prietenie nesănătoasă
    1. Imaginea intitulată se comportă ca un adolescent trimis departe de pasul de acasă 4
    1. Identificați ceea ce este nesănătos despre prietenie. Primul pas în a face o prietenie nesănătoasă este sincer cu tine și cu prietenul tău. Încercați să scrieți ceea ce vă deranjează despre prietenie.
    • Faceți o listă a tuturor aspectelor sănătoase și nesănătoase ale relației dvs., plasând o stea de lângă lucrurile pe care doriți să le schimbați.
    • După ce faceți lista dvs., scrieți soluțiile posibile la problemele pe care le-ați identificat.
  • Imaginea intitulată Stai cu cineva pe care îl urăști pasul 2
    2. Au o conversație onestă cu prietenul tău. Adresați-vă prietenului dvs. să se așeze și să vorbească despre prietenia dvs. Fii sincer cu prietenul tău despre ceea ce te deranjează și de ce crezi că prietenia ar putea fi nesănătoasă.
  • Încercați să spuneți: "Kendra, eu foarte apreciază prietenia noastră, dar mă simt ca și cum relația noastră este dezechilibrată. Mi-ar plăcea foarte mult dacă mi-ai pus mai multe întrebări despre ceea ce se întâmplă în viața mea."
  • Imaginea intitulată se răzbună pe fostul tău pas cu pas 4
    3. Decideți dacă doriți să reparați sau să încheiați prietenia. După ce ați vorbit cu prietenul dvs. despre relație, veți avea o idee mai bună dacă doriți să vă reparați sau să vă încheiați prietenia. Unele prietenii nesănătoase nu merită timpul și energia, în timp ce altele merită salvate.
  • Numai tu poți decide dacă vrei sau nu să continue să fii într-o anumită prietenie.
  • Imaginea intitulată scapă de un prieten care nu este de încredere Pasul 7
    4. Lucrați pe prietenia dvs. Dacă vă decideți că doriți să lucrați la prietenie, ambii prieteni vor trebui să-și petreacă timpul și schimbări de energie. Stați împreună și faceți o listă de moduri pe care le puteți lucra atât la făcarea prieteniei dvs. mai sănătoase. Apoi faceți un efort cinstit pentru a vă face partea.
  • Dacă tu sau prietenul tău nu faci schimbările convenite, s-ar putea să vrei să te gândești la sfârșitul prieteniei.
  • Imaginea intitulată scapă de un prieten care nu este de încredere Pasul 5
    5. Luați în considerare sfârșitul prieteniei nesănătoase. Decizia de a încheia o prietenie poate fi o decizie dificilă, chiar dacă relația este nesănătoasă. Dacă vă decideți să încheiați o prietenie nesănătoasă, luați în considerare spuneți prietenului dvs. de ce terminați relația în loc să le ghiciți.
  • Uneori, un e-mail simplu va fi suficient, în timp ce alteori este necesară o conversație la telefon sau în persoană.
  • Oferind fostului tău prieten și închiderea ta este modul respectuos de a pune capăt unei prietenii nesănătoase.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar