Cum să se ocupe de prietenii buni care se înfrunte la tine

S-ar putea să nu aveți probleme cu părinții dvs. despre curfew sau luptați cu frații dvs. despre împrumutând lucrurile. Dar lupta cu cei mai buni prieteni poate fi incomod. Prietenii sunt oamenii pe care îi sprijiniți pentru tot și nu este distractiv când sunt supărați de tine. Cel mai bun mod de a face față unei lupte între prieteni este de a vorbi. Apoi, găsiți modalități de a face modificări și de a ajuta prietenia dvs. să se întoarcă mai puternică decât oricând.

Pași

Metoda 1 din 3:
Auzind-le afară
  1. Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te superi la tine Pasul 1
1. Adresați-vă prietenilor să se întâlnească. Alegeți un loc unde puteți vorbi neîntrerupt. Pentru a menține temperaturile și vocile în jos, poate fi o idee bună să se întâlnească într-un loc public, cum ar fi o cafenea sau un restaurant. Lăsați-i să știe motivul pentru care le cereți să se întâlnească.
  • De exemplu, ați putea spune: "Chiar trebuie să vorbim despre ceea ce sa întâmplat a doua zi. Putem să ne întâlnim mâine după clasă?"
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te supără la tine Pasul 2
    2. Dați-le șansa de a împărtăși sentimentele lor. Este nedrept să încerci să sară direct în faza de rezoluție dacă prietenii tăi nu au spus piesa lor. Acordați-le posibilitatea de a-și excluzi frustrările și de a explica ceea ce ați făcut pentru a le face atât de nebuni. Utilizați acest lucru ca o experiență de învățare pentru a vă ajuta să vă ocupați de probleme similare în viitor.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te superi la tine Pasul 3
    3. Ascultați și rămâneți calm. Poate fi dificil să ascultați pe cineva să vă explice greșelile, chiar și atunci când este adevărat. Cu toate acestea, cheia nu este de a nu defensiva sau furios aici. Întreruperea, scufundarea sau apărarea vor face doar lucrurile mai slabe. Este important să vă amintiți că atunci când cineva spune că le-ați rănit, nu veți spune că nu ați făcut-o. Deci, auzi-le afară.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te supără la tine Pasul 4
    4. Încercați să intrați în pantofii lor. Scopul pentru empatie prin încercarea de a separa situația actuală din modul în care vă vedeți ca persoană. Ia o clipă pentru a ieși din propriul punct de vedere și în prietenul tău. Șansele sunt, ceea ce spun ei pot avea un adevăr la el.
  • Pe măsură ce ascultați prietenii tăi, spuneți tot ce sunt supărați, încercați să intrați în pantofii lor. Cum ați simți dacă același lucru ți-a fost făcut?
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te supăra la tine Pasul 5
    5. Validați modul în care se simt. Odată ce și-au exprimat nemulțumirile, încercați să validați sentimentele lor. Acest lucru ajută la repararea gardurilor, arătând că nu sunt nebuni pentru simțirea modului în care fac. Lăsați-i să știe că reacția lor are sens pentru tine și că au dreptate să fie supărat.
  • S-ar putea să spuneți ceva de genul: "Știți, văd de ce sunteți supărat", sau "văd că vă rănesc cu adevărat sentimentele."
  • Metoda 2 din 3:
    Elaborarea modificărilor
    1. Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te supără la tine Pasul 6
    1. Cere scuze și recunoști dacă ați greșit. Doar după validarea experienței și sentimentelor prietenului dvs. ar trebui să vă deplasați în a face modificări. Spune-le că îți pare rău și cere-i iertarea.
    • Spune: "Îmi pare foarte rău că te-am jenat. Poti sa ma ierti?"
    • Apologia este cel mai probabil să aibă succes dacă vorbiți într-un ton moale și sincer de voce și să contactați ochiul tot timpul.
    • Doar cereți scuze dacă simțiți că ați fi greșit. În caz contrar, scuzele dvs. va fi nesincer.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te supără la tine Pasul 7
    2. Dați-le un spațiu. În unele cazuri, prietenii dvs. pot avea nevoie de puțin timp înainte ca ei să poată repara complet gardurile cu tine. Nu sari arma și se așteaptă ca lucrurile să se întoarcă la normal pur și simplu pentru că ți-ai cerut scuze. Lăsați-i să aibă ceva timp pentru a depăși situația, astfel încât să puteți începe proaspete.
  • Dacă situația se întâmplă să fie o neînțelegere în care nu ați făcut nimic rău, timpul în care puteți ajuta ambele părți să vadă situația mai clar. În acest fel, puteți să treceți peste ea mai ușor.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te supără la tine Pasul 8
    3. Întrebați ce puteți face pentru a face mai bine. Du-te la prietenii tăi și vezi cum poți rezolva situația, astfel încât relațiile dvs. să nu sufere. Să fie deschis cu privire la ceea ce pot sugera. De asemenea, fiți dispuși să puneți un efort și să le îndepliniți cerințele.
  • De exemplu, dacă ați spus unui secret, prietenul dvs. poate solicita să nu faceți niciodată asta din nou. Ei pot, de asemenea, să vă ceară să câștigați din nou încrederea lor, arătând că sunteți loiali.
  • Metoda 3 din 3:
    Consolidarea relației
    1. Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te supăra la tine Pasul 9
    1. Abordează problemele care au provocat ruptura. Pur și simplu întrebați ce puteți face pentru a face lucrurile mai bine este doar jumătate din soluție. De asemenea, trebuie să urmați. Dacă doriți ca prietenia, să se angajeze să facă schimbări în interiorul vostru pentru a preveni apar probleme similare în viitor.
    • De exemplu, dacă prietenii tăi erau supărați, pentru că le-ai stat să stai cu prietena ta, să știe că nu se va mai întâmpla din nou. Poate ajuta la anularea timpului sau zilelor speciale pentru a ieși cu prietenii sau pentru a vă petrece cu partenerul dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te supără la tine Pasul 10
    2. Lăsați-i să știe cât de importante sunt pentru tine. Dacă ați trădat, răniți sau umiliți un prieten, ei ar putea avea nevoie de liniștea că încă îi pasă de ei. Amintiți-vă prietenului dvs. că încă îi iubești și că sunt importante pentru dvs. Nu-l înșelați sau nu exagerați, deși - acest lucru poate apărea ca fiind nesincer.
  • S-ar putea să spuneți: "Toți am fost prieteni de la clasa a treia. Te iubesc pe tine și nu-mi pot imagina viața fără tine."
  • S-ar putea să faceți ceva frumos pentru ei, cum ar fi să faceți o carte sau să cumpărați brățări de prietenie.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te supără la tine Pasul 11
    3. Petreceți timp de calitate împreună. Cea mai bună modalitate de a consolida legăturile de prietenie este prin petrecerea timpului de calitate împreună. Prioritizați agățat și discutați cu prietenii dvs. în următoarele câteva zile și săptămâni. Acest lucru le arată că faceți un efort. Cheltuielile timp de calitate vă sprijină, de asemenea, afirmația dvs. că prietenia este importantă.
  • Imagine intitulată Deal cu prietenii buni care te supără la tine Pasul 12
    4. Realizați că conflictul vă face mai puternici. Mulți oameni evită conflictul cu cei pe care îi pasă, pentru că este dureros. Cu toate acestea, luptele dintre prieteni vă ajută să recunoașteți zonele în care trebuie să crească. Plus, făcându-vă adesea vă ajută să vă amintiți de ce vă pasă unul de celălalt în primul rând.
  • Conflictul poate fi util pentru creștere, dar prietenii nu ar trebui să se lupte întotdeauna. Fiți atenți la prieteni care încep întotdeauna lupte sau vă învinovățesc mereu pentru ceva. Argumentele pot fi, de asemenea, o modalitate de a manipula prieteni.
  • Amintiți-vă să oferiți echilibru în timpul conflictelor. Ascultați preocupările celeilalte persoane și validați-le. Acest lucru va încuraja un dialog mai constructiv. De asemenea, fiți conștienți de momentul în care este timpul să mergeți mai departe și să lăsați o problemă în trecut.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar