Cum să evitați suspiciunea și paranoia

Dacă aveți tendința de a citi între liniile fiecărui cuvânt sau interacțiune pe care le aveți, verificați oamenii sau presupuneți că oamenii sunt să vă rănească sau să vă mințiți, probabil că sunteți mai suspecte sau paranoide decât altele. O minte suspectă este întotdeauna rău și spotând înțelesurile ascunse pe care nimeni altcineva îl consideră nici măcar. Practicați-vă relaxarea prin angajarea în activități de calmare și folosiți respirația profundă atunci când începeți să vă simțiți suspicioși. Îmbunătățiți relațiile dvs. ascultând, fiind curios, punând întrebări și nu sărind la concluzii.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind strategii de coping
  1. Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 1
1. Determină dacă suferiți de paranoia sau anxietate. Atât anxietatea, cât și paranoia sunt cauzate de frică și se manifestă în îngrijorarea excesivă și pericolul perceput. Paranoia este o credință neîntemeiată sau o teamă că se va întâmpla ceva rău. Adesea, o paranoia individuală care se confruntă cu o persoană suspicioasă față de o altă persoană sau grup, crezând că o altă persoană sau grup va fi responsabil pentru apariția negativă. Paranoia vine cu un sentiment de amenințare, iar natura exagerată a credințelor unui individ este ceea ce pune paranoia în afară de teama tipică și de îngrijorare.
  • Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 2
    2. Practică relaxare. Stresul poate fi un contributor major la gândurile și sentimentele paranoide, motiv pentru care este important să Destrimați. Dacă începeți să deveniți suspicioși, luați un moment și practicați relaxarea. Când vă simțiți paranoici sau suspicioși, corpul dumneavoastră poate răspunde într-o manieră de alertă similară fricii. Acest lucru poate fi obositor. Tune în răspunsurile corpului dvs. (cum ar fi creșterea frecvenței cardiace, noduri în stomac sau respirație mai rapidă) și aduceți în mod intenționat un sentiment de calm pentru corpul vostru.Practicați imaginile ghidate, spuneți o rugăciune sau practică respirația profundă.
  • Pentru a începe respirația profundă, concentrați-vă pe fiecare respirație. Legând-le astfel încât să fie mai adânci și mai lungi. Acest lucru ar trebui să încetinească corpul în jos și să inducă sentimente de calm.
  • Preluați meditația. Meditația vă poate ajuta să învățați să vă concentrați și să vă relaxați. De asemenea, poate fi folosit pentru a vă mări sentimentele de bunăstare și fericirea interioară.
  • Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 3
    3. Jurnal. Dacă doriți să vă angajați într-o anumită descoperire - mai ales despre paranoia dvs. - scrierea poate fi o modalitate excelentă de a lucra prin gândurile și sentimentele voastre. Notați când v-ați simțit rănit, trădați, neajutorați sau umiliți și sentimentele pe care le amintiți din aceste experiențe. Scrierea vă poate ajuta să vă sortați și să vă rezolvați gândurile, precum și să vă ajute să clarificați relațiile dintre gândurile dvs. și influențele externe.
  • Scrieți despre experiențele din copilărie care vă fac să vă ocupați de încrederea în motive ale oamenilor. Au fost acolo când nu puteai spune dacă cineva a mințit sau spune adevărul?
  • A existat un timp în viața voastră pe care ați simțit-o trădat de cineva care te-a făcut să abordeze încrederea în mod diferit?
  • Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 4
    4. Vorbiți cu un medic sau Terapist. Suspiciunea și paranoia duc adesea la neîncredere, deci începeți să creați încredere în viața voastră, începând cu un terapeut. Participarea la terapia pe termen lung este adesea tratamentul de alegere. Dacă ați suferit o situație sau un eveniment traumatic, terapeutul dvs. vă poate ajuta să lucrați prin aceasta. Terapistul dvs. vă poate ajuta să învățați și să practici strategiile și tehnici de calmare pentru a vă diminua paranoia.
  • La începerea tratamentului, este important să nu lăsați paranoia în tematia dvs. - vezi terapeutul dvs. ca pe cineva în care puteți avea încredere și care nu va împărtăși informații cu ceilalți. La urma urmei, terapeuții trebuie să păstreze informații confidențiale.
  • Terapistul dvs. poate lucra cu dvs. pentru a contesta ceea ce vă face să vă simțiți neîncredere față de ceilalți și vă ajută să construiți abilități în legătură cu alte persoane într-un mod mai benefic.
  • Terapistul dvs. vă poate trimite, de asemenea, la un medicament pentru medicamente pentru a vă ajuta simptomele.
  • Metoda 2 din 4:
    Schimbarea relațiilor dvs
    1. Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 5
    1. Practicați comunicarea deschisă și cinstită. Dacă vă luptați să vă simțiți în siguranță într-o relație, Practicați abilități bune de comunicare. Cereți oamenilor să vă vorbească direct și sincer pentru a vă folosi sarcasmul. Când vorbiți cu alții, puneți cea mai mare parte a energiei voastre pe ascultarea a ceea ce spun ei și înțelegându-i. Dacă nu sunteți clar despre ceva, puneți o întrebare. În general, fii curios în interacțiunile tale și evitați sărituri la concluzii.
    • Dacă începeți să vă îndoiți de ce face persoana sau să spuneți, puneți o întrebare. Cu toate acestea, nu vă acuzați. De exemplu, dacă partenerul dvs. merge și vă simțiți suspect, întrebați: "Știți la ce oră vă veți întoarce? Speram să putem petrece ceva timp împreună în seara asta."
  • Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 6
    2. Alegeți să aveți încredere în oameni. Dacă, în general, tind să vă încredeți față de oameni, acest lucru afectează probabil capacitatea dvs. de a avea prietenii și relații. În timp ce este adevărat, unii oameni nu ar trebui să fie de încredere, nu înseamnă asta toata lumea nu este de încredere. Gândiți-vă la ceea ce costă tu Când vă îndoiți de cineva - timpul, prezența lor, dragostea lor și, probabil, chiar și prietenia lor.
  • De exemplu, dacă cineva sună și spune că vor întârzia, atunci pur și simplu înseamnă că acestea sunt târziu și nimic mai mult. Chiar dacă există un model de întârziere, nu înseamnă că sunt de până la altceva bazată exclusiv pe această trăsătură, oricât de mult nu vă place.
  • Dacă aveți un timp greu să credeți pe cineva, să vă spuneți: "Eu aleg să cred că îmi spun adevărul."
  • Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 7
    3. Evitați aplicarea trecutului în prezent. Poate că un ex-ți-a înșelat și acum ești îngrijorat de întâlniri sau de a fi cu cineva nou de teamă că te pot trăda de asemenea. A trăi în trecut nu este o modalitate sănătoasă de a vă îndruma comportamentul prezent și viitor. Evitați să lăsați experiențele răi din trecut Cloud-vă judecata actuală și să învățați cum să vă opriți să cădeți în răspunsuri automate suspecte ori de câte ori apare o situație similară. Reconstruirea încrederii începe cu dvs., nu pe altcineva.
  • Aflați din experiențele dvs. trecute și îmbunătățiți rezistența dvs., dar utilizați trecutul ca o piatră de temelie, mai degrabă decât o greutate care vă trage în jos.
  • Metoda 3 din 4:
    Îmbunătățirea gândurilor
    1. Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 8
    1. Păstrați un jurnal de gânduri paranoice. Ori de câte ori aveți o suspiciune despre cineva sau alt tip de gândire paranoică, scrieți-l într-un jurnal. Includeți detalii despre situație, cum ar fi cu cine sunteți și ce altceva se întâmplă la momentul respectiv. Acest lucru vă poate ajuta să vă identificați declanșatoarele pentru aceste tipuri de gânduri.
  • Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 9
    2. Gândiți-vă logic. Utilizați bunul simț și logica înainte de a reacționa sau vorbi prin diminuarea răspunsului emoțional și creșterea părții dvs. raționale. Dacă nu știți ceva despre cineva sau despre o situație, evitați o presupunere. Scopul pentru a lua o abordare calmă și logică a tuturor situațiilor prezentate înaintea dvs., puneți întrebări înainte de a face judecăți și căutați explicații și dovezi înainte de a ajunge la concluzii.
  • Comportamentul suspect distruge relațiile. Nu dați puterea voastră gândurilor. Provocați adevărul lor. Întrebați-vă: "Este adevărat? Ce dovezi trebuie să dovedesc acest lucru?"
  • Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 10
    3
    Fi optimist și așteptați lucruri bune să se întâmple. Când rămâneți activi și angajați să faceți lucruri care contează cu adevărat, este mai greu să fii copleșit de suspiciuni. Implicați-vă în activități care vă mențin în mod intenționat ocupate și petreceți timp cu oameni care vă distrag atenția într-un mod plăcut. Să profite de oportunitățile semnificative care sunt obligate să vină când păstrați o minte mai deschisă.
  • În loc să aștepte ca oamenii să vă lase în jos sau să vă rănească, așteptați lucruri plăcute să vină calea și oamenii minunați să vă împărtășească experiențele.
  • Căutați persoane pe care le puteți conecta și le puteți învăța și cresc.
  • Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 11
    4. Luați notă de comportamentul de încredere. Suspiciunea și paranoia se bazează pe demonstrarea dreptului la persoanele care nu sunt de încredere sau necredincioase. Probabil că aveți tendința de a căuta confirmarea acestor credințe și dovediți-vă dreptul la oameni. Cu toate acestea, fiind dovedite dreptate despre comportamentul de neîncredere al unei persoane nu vă ajută să experimentați încredere sau siguranță. În loc să vă păstrați atenția asupra tuturor căilor oamenilor și ar putea să vă rănească, să vă concentrați atenția asupra comportamentelor care dovedesc că oamenii pot fi numărați, de încredere și se bazează pe.
  • De exemplu, dacă cineva spune că te vor întâlni pentru prânz și se vor arăta, dovedesc că au spus că vor face ceva și au făcut-o.
  • Metoda 4 din 4:
    Creșterea conștiinței dvs. emoționale
    1. Imaginea intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 12
    1. Ia-ți furia sub control. Aveți absolut un drept de a fi supărat pe cei care vă rănesc când ați fost într-o poziție vulnerabilă sau care au profitat de dvs. Dar această furie nu poate fi transferată fiecărei persoane pe care o întâlniți. Purtând în jurul mâniei și neîncredere față de oameni vă doare cel mai mult. Tehnicile de management al furiei vă poate ajuta să reduceți nivelurile de stres și să vă îmbunătățiți relațiile.
    • Puteți învăța să deveniți un comunicator mai bun, să rezolvați problemele și să gândiți altfel.
  • Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 13
    2. Creșteți-vă empatia. Dacă aveți probleme de încredere în altele (în special prietenii, familia sau o alta semnificativă), întoarceți-vă mesele pe tine însuți. Gândiți-vă cum ați simți dacă cineva pe care l-ați păsat sau ați petrecut mult timp nu avea încredere în nimic pe care l-ați făcut sau ați spus. Gândiți-vă cum ar simți dacă cineva ți-a păstrat înfrângerea despre locul tău și gândurile tale. Cum te face să te simți? Suspectul suspicios este neplăcut în cel mai bun caz, și chiar invaziv și neliniștit la cel mai rău.
  • Dacă vă simțiți prejudiciat, găsiți comunități pe care le aveți cu persoana pe care o aveți încredere în. Construi o relație cu ei, fii curios de viața lor și să-ți amintești că sunt umani ca tine.
  • Imagine intitulată Evitați suspiciunea și paranoia Pasul 14
    3. Ai incredere in tine. În timp ce învățați să aveți încredere în alții, alegeți să aveți încredere și să aveți încredere în tine. Văzând lumea suspicios, puteți proiecta propriile temeri nerezolvate pe alții. Există mulți oameni autentici și adevărați acolo. Puneți focalizarea pe tine și învățați să aveți încredere în primul rând. Îndepărtați oamenii din viața voastră care vă îndoiesc abilitățile sau spun că nu puteți reuși. Păstrați-vă angajamentele cu dvs. urmând lucrurile pe care le doriți sau trebuie să faceți.
  • Când spui că vei face ceva, știi că o vei face. De exemplu, dacă spui că vei merge astăzi, știți că puteți și veți urma acest angajament.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    O suspiciune ocazională bazată pe terenuri clare este justificată și acceptabilă și face parte din șederea vigilentării pentru a avea grijă de dvs. Acordarea atenției la semne evidente de încălcare a încrederii sau intenției de a vă face rău vă veți salva durerea și inima pentru viitor. Semnele evidente includ capturarea unei persoane care vă înșeală, găsind sume lipsă din contul dvs. bancar, având poliția să confirme acuzațiile etc.
  • Utilizați bunul simț atunci când ajustați o mentalitate paranoică. Nu trebuie să deveniți gullibili și să aveți încredere în fiecare persoană pe care o întâlniți. Fiind prea încrezător și cazarea, în special la punctul de auto-distrugere, este dăunător și inutil. Utilizați discreția.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar