Cum să evitați să fiți ciudați din punct de vedere social

Stânga socială vine dintr-un sentiment de a nu apare "normal" sau "social invocat" sub supravegherea altora. Generat de propriile noastre temeri și îngrijorări de ceea ce alții gândesc la noi și de așteptările sociale, stânjenirea socială ne poate împiedica să interacționeze pe deplin cu ceilalți din teama de a fi ridiculizați sau chiar ostracizați de colegii noștri. Odată ce vă dați seama că toată lumea se teme de a fi incomodă din punct de vedere social și că există modalități de a trece de la situații ciudate cu har și încredere, veți fi pe calea voastră de a îmbrățișa interacțiunile sociale în loc să le îngrozim.

Pași

Partea 1 din 3:
Ajustarea mentalității dvs
  1. Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social 1
1. Realizați că nu sunteți singuri. S-ar putea să vă gândiți că fiecare persoană din orbita dvs. este socială netedă, dar în realitate, majoritatea oamenilor se îngrijorează că sunt incomotiți din punct de vedere social în public. Îi îngrijorează dacă oamenii îi plac sau nu, fie că fac o impresie bună sau dacă oamenii sunt plictisiți de ei.
  • S-ar putea să vă gândiți că unii oameni din jurul dvs. sunt doar exudenă în mod natural și nu trebuie niciodată să vă faceți griji cu privire la modul în care acestea vin, dar fiecare persoană este nesigură despre un aspect al interacțiunii sociale. Cu toții vrem să vă bucurați și să avem prieteni.
  • Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    2. Întrebați-vă unde vin sentimentele voastre de răsturnare. Pentru mulți oameni care suferă de ciuperci sociale, sentimentele provin din anxietate, frică, insecuritate sau încredere în sine scăzută. Fiecare dintre aceste surse poate fi abordată dacă sunteți dispus să vă împingeți limitele puțin la un moment dat și să găsiți modalități de a vă construi încrederea. În fiecare caz, încercați să identificați cauza rădăcină a ceea ce vă face să vă simțiți ciudați, astfel încât să îl puteți adresa direct. Cu cât știi mai devreme adevărata sursă, cu atât mai repede puteți ajunge să o abordați.
  • Există multe alte motive pentru a vă simți conștienți de sine, cum ar fi faptul că a avut o experiență proastă din trecut, sentimentul că nu sunteți înțeles, senzația de a interacționa în situații (cum ar fi munca, colegii sau presiunea părintească etc.) sau senzație de confuz în ceea ce privește motivațiile și acțiunile celor din jurul vostru.
  • Imagine intitulată Evitați să fiți în mod social ciudat 3
    3. Lucrați pentru a depăși timiditatea. Fiind timid poate inhiba cu adevărat interacțiunile dvs. sociale. Timiditatea poate varia de la senzație de timid în jurul tuturor oamenilor sau doar anumite grupuri. S-ar putea să fiți reticenți în a interacționa din teama de jenă. Puteți lucra la senzație mai relaxat în timpul interacțiunilor sociale și ieșiți din coajă un pic mai mult.
  • Dacă sunteți timid, poate doriți să participați la evenimente sociale, dar vă simțiți frică de a fi jenat sau lăsați afară.
  • Vedea Cum să depășească timiditatea Pentru mai multe informații și dați seama că timiditatea este ceva care poate fi gestionat.
  • Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    4. Opriți îngrijorarea cu privire la ceea ce gândesc ceilalți despre dvs. Deși s-ar putea spune mai ușor decât a fost făcut, un mod major de a evita ciupercile sociale este să nu mai îngrijești cum vă percep alții. Majoritatea oamenilor vă îngrijorează ceea ce cred alții despre ei, ceea ce merită să vă amintiți când începeți să vă faceți griji cu privire la ceea ce vă gândesc alți oameni despre dvs. Dacă sunteți prea ocupați să vă îngrijorați de ceea ce persoana despre care vorbești cu adevărat se gândește la tine, atunci nu veți putea să vă relaxați sau să vă bucurați de o interacțiune socială. Odată ce ați renunțat la această îngrijorare, veți găsi mai ușor să fiți voi și să vorbiți calm și în mod natural.
  • Amintește-ți ce părere aveți. Poate că o persoană nu ți-a plăcut, dar o vei vedea din nou pe această persoană? În ceea ce privește prietenii tăi, prietenii adevărați se vor lipi cu tine, chiar dacă te încurci aici și acolo.
  • Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    5. Știți dacă aveți anxietate socială. Anxietatea socială este o tulburare în care o persoană nu este capabilă să funcționeze în viața de zi cu zi, inclusiv la școală, la muncă sau evenimente sociale. O persoană care suferă de anxietate socială tinde să țină aproape de familie și de prietenii de încredere și să evite toate relațiile interpersonale publice. Anxietatea socială provine dintr-o teamă constantă că alți oameni examinează suferinzul pentru a se umili sau de a le îmbraci.
  • Pentru mai multe informații despre anxietatea socială și cum să o tratați, verificați Cum să depășiți anxietatea socială.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    6. Recunoașteți sentimentele. Fi conștient de când vă simțiți ciudați. Fiind mai conștienți de propriile senzații corporale atunci când vă simțiți ciudați și anxioși, puteți recunoaște în mod conștient că adrenalina vă inundați și vă determină să doriți să fugiți sau să vă ascundeți.
  • Fiți conștienți dacă vă simțiți neobișnuit de calzi, transpirați, jumpri, neliniștiți sau prea conștienți de corpul vostru. Urmăriți-vă gândurile și vedeți dacă acestea sunt prea critice față de performanța dvs. socială. Vizionați, de asemenea, emoțiile dvs., indiferent dacă vă simțiți neajutorați sau ineficienți. Intrați în acord cu aceste sentimente, astfel încât să puteți învăța să le identificați.
  • Partea 2 din 3:
    Folosind tehnici pentru a vă relaxa
    1. Imaginea intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    1. Utilizați discuția de sine. Self Talk vă va ajuta să schimbați focalizarea de a vă îngrijora de ceea ce alții se gândesc la dvs. și înapoi pentru a vă calma, astfel încât să puteți proiecta un sentiment de ușurință cu voi înșivă. Unele dintre lucrurile care pot fi utile în depășirea momentelor de anxietate socială includ:
    • "Voi fi bine. Sentimentele mele nu sunt întotdeauna raționale, așa că mă pot relaxa și mă pot liniști."
    • "Îmi plătesc prea multă atenție sentimentele mele rele din corpul meu."
    • "Oamenii sunt drăguți și mă distrez fiind în jurul lor."
    • "Sunt aici să mă bucur."
  • Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    2. Învață să te relaxezi. Învățarea de a vă relaxa ar trebui să înceapă acasă, unde sunteți cel mai confortabil. Relaxarea Înainte de a intra într-o situație socială vă poate ajuta să vă deschideți mai mult, să fiți cinstiți cu oamenii și să vă lăsați garda când vă aflați într-un cadru social. Dacă nu vă simțiți tensionați, veți avea și mai multe șanse să îmbrățișați situațiile sociale în loc să le temați. Plus, relaxarea va ajuta la calmarea oricărei anxietate pe care o puteți simți.
  • Practicați respirația profundă pentru a depăși momentele de anxietate.
  • Verificați cum să faceți o meditație de conștientizare și Cum să meditezi Pentru mai multe idei.
  • Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social ciudat 9
    3. Înviorează-te. Întâmplător lucruri neplăcute și nedreptate. Luminați și vedeți partea amuzantă a momentelor ciudate. Nu numai că vă va ajuta să puneți astfel de apariții într-o perspectivă mai bună, dar umorul va sparge adesea tensiunea, permițând oamenilor să râdă cu tu nu la tu. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a evita să fii ciudat din punct de vedere social este să te oprești atât de serios. Acest lucru va lua presiunea și vă va ajuta să vă relaxați.
  • Adesea nu avem control asupra situațiilor ciudate, cum ar fi decalajul tăcut lung într-o conversație, trecând inelegant și zgomotos al vântului când ne așteptăm cel mai puțin și călătoria peste marginea covorului pe măsură ce mergem să acceptăm un adjudecare. Alegeți să râdeți.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social Pasul 10
    4. Concentrați-vă pe pozitive. În timp ce momentele din punct de vedere social ciudat pot avea tendința de a ne face să ne concentrăm pe tot ceea ce se întâmplă în acel moment, este util să vă concentrați în mod deliberat asupra pozitivelor. Ce se întâmplă bine în jurul tău acum? Pinpointing unele pozitive vă poate ajuta să vă restabiliți perspectiva despre cât de minimă apariția ciudată este în mai mare schemă de lucruri.
  • Aveți grijă să nu ridicați relevanța unei ocazii proaste și să o aplicați la impresia generală a interacțiunilor sociale - concentrați cât mai mult posibil cu privire la toate interacțiunile sociale pe care le-ați bucurat, care au elaborat foarte bine.
  • Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    5. Creșteți-vă încrederea. Chiar dacă nu vă simțiți încrezători, vă puteți falsifica până când faceți acest lucru sau vă puteți reaminti că sunteți prietenos cât mai mult posibil. Este cu siguranță greu să găsiți încredere în situațiile care aduc temeri, anxietate, panică și dorință de a se ascunde sau de a fugi.
  • Întrebându-vă, "Care este cel mai rău care s-ar putea întâmpla?" și încercând să facă cel puțin un lucru de a se angaja cu ceilalți în jurul tău este un început bun. Șansele sunt, cel mai rău lucru nu se va întâmpla!
  • Citit Cum să vă construiți încrederea în sine Pentru sugestii privind îmbunătățirea încrederii personale.
  • Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    6. Fii bland cu tine insuti. Fiind din punct de vedere social nu este o stare de ființă, este o fază temporară. Tu voi treceți prin orice incident special și veți experimenta multe experiențe mai pozitive în locul său. Toată lumea face greșeli și toată lumea are cel puțin o experiență de morfizare pe care o pot reuni. Este un semn de bunătate de sine că poți privi înapoi în astfel de ocazii cu un zâmbet și îți dai seama că nu te-a rupt, dar este acum o poveste de masă destul de distractivă.
  • Partea 3 din 3:
    Îmbunătățirea abilităților sociale
    1. Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social Pasul 13
    1. Învață să fii a bun ascultator. Dacă nu vă simțiți gata să sari într-o conversație cu un anecdote witty, există încă alte modalități de a vă conecta cu alții: deveniți un Ascultător activ. Acest lucru ameliorează o parte din presiunea interacțiunilor sociale, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la sunetul inteligent sau interesant - trebuie doar să ascultați cu atenție și să puneți întrebări. Amintiți-vă, oamenii iubesc vorbind despre ei înșiși, mai ales dacă cealaltă persoană pare să se intereseze cu adevărat.
    • Când ascultați activ, arătați cealaltă persoană că sunteți angajat prin parafrazarea mesajului lor și repetați-o înapoi. Puteți spune ceva de genul: "Deci, sună ca ceea ce spui este..."
    • Adresați-vă întrebări. Nu doriți să obțineți necorespunzătoare sau prea personale, ci să continuați să întrebați întrebările persoanei sau opiniile acestora.
    • Afișați persoana pe care o ascultați dând din cap, făcând un contact bun de ochi, un sunet sau spuneți cuvinte care afirmă că ascultați (cum ar fi "Uh-huh" sau "Sigur").
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social Pasul 14
    2. Utilizați limbajul corpului prosocial. Nu arătați închis, dar în schimb, invitați oamenii prin arătarea că sunteți deschis și primiți. Corpul comunică cu ușurință acest lucru. Prin traversarea brațelor sau a picioarelor, apare ca și cum ați fi dezinteresat în interacțiunile sociale. Dacă evitați contactul vizual, acest lucru vă face să apară dezinteresat. Aveți grijă să nu trageți corpul, slăbiți sau păstrați-vă capul în jos și, în loc să vă angajați în contact cu ochii și să mențineți o poziție deschisă a corpului.
  • Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    3
    A face conversație. Făcând mici discuții este ceea ce vă poate ajuta să obțineți oamenii să se deschidă și să aveți conversații scurte cu persoane pe care tocmai le-ați întâlnit.
  • Cereți oamenilor cum sunt sau cum merge ziua lor.
  • Căutați un teren comun. Găsiți modalități casual pentru a afla dacă dumneavoastră și rădăcina persoanei pentru aceleași echipe sportive, urmăriți aceleași spectacole sau aveți aceleași animale de companie.
  • Utilizați mediul dvs. pentru a vă ajuta. Dacă intrați în persoana într-o cafenea, întrebați dacă a încercat produsele uimitoare de copt. Dacă sunteți afară și este o zi superbă, întrebați persoana dacă va profita de vremea frumoasă pentru a face ceva distractiv în aer liber.
  • Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    4
    Fii prietenos. Presupunând că cineva vrea să se conecteze cu dvs. vă permite să fiți mai deschisi și mai prietenoși față de alte persoane. În timp ce este adevărat că, indiferent cât de prietenos sunteți, unii oameni vor răspunde ca și cum gura și mintea lor sunt în căutarea permanent, acest lucru nu este un motiv să se scuture sau să vă învinovățească. La urma urmei, nu sunteți responsabil pentru comportamentul altor persoane. Ar putea avea un fundal dificil sau ar putea avea o zi proastă. Oricum, nu este o reflectare a modului în care ești ca persoană. Prin faptul că sunteți prietenos, veți pune pe alții în largul său, găsiți modalități de a sparge gheața și de a da altora libertatea de a fi mai deschisi și mai vulnerabilă în jurul vostru.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    5
    Spune o gluma. Spunând o glumă la momentul nepotrivit vă poate sufla "social credincios" chiar din apă și te lasă să te uiți ciudat. Cu toate acestea, spunându-i la momentul potrivit, cu doar tonul potrivit se poate netezi chiar și cel mai tensionat moment.
  • Obțineți o senzație de situație. Dacă lucrurile sunt puțin grele, gluma perfectă poate ușura starea de spirit. Dar dacă oamenii au o într-adevăr discuții serioase, cum ar fi discutarea deceselor bunicilor lor, atunci ar trebui să vă retrageți cu umorul până când tonul conversației se schimbă un pic.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social ciudat 18
    6
    Dați complimente semnificative. Când vine vorba de a oferi complimente, cel mai important lucru este să le păstrați sincer și să le aruncați în momentele potrivite. Dacă nu sunteți autentic, nu complimentați. Dacă sunteți începător în complimentare, urmăriți-i pe alții pentru momentul complimentelor și urmați exemplul. Puteți compliment bijuterii, pulover sau o nouă tunsoare și mutați-vă pentru a oferi complimente mai profunde pe măsură ce cunoașteți persoana mai bună.
  • Complimentarea unui aspect al personalității unei persoane, cum ar fi spuneți prietenului dvs. că are un mare simț al umorului sau că este bun în discutarea cu oamenii noi, poate face o persoană să se simtă mai specială decât un compliment despre aspectul fizic.
  • Dacă complimentează ceva fizic, asigurați-vă că nu iese din cale greșită. Dacă complimentează aspectul cuiva, lipiți-vă de fața sau părul și evitați complimentarea corpului sau a comentariului dvs. poate apărea mai mult decât ați intenționat.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    7. Știți ce să evitați. Deși fiecare situație socială este diferită, există câteva lucruri cheie pe care le doriți să le evitați când vine vorba de a fi savy social. Există anumite comentarii sau acțiuni care au tendința de a ieși la fel de ciudate și merită evitarea dacă doriți să vă simțiți confortabil în jurul altor persoane. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le urmăriți:
  • Evitați să spuneți că sunteți atât de ciudat. Puteți ghici rezultatul.
  • Evitați să cereți oamenilor întrebări personale dacă nu le cunoașteți foarte bine, cum ar fi motivul pentru care nu se întâlnesc pe nimeni sau dacă au câștigat greutatea.
  • În timp ce nu trebuie să stați la kilometri în afară de alte persoane, dați oamenilor spațiu.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    8. Îmbunătățiți-vă eticheta. Dacă nu cunoașteți normele sociale pentru grupul cu care vă petreceți timp, faceți efortul de a le învăța. Nu cunoașterea normelor sociale vă poate lăsa să vă simțiți din punct de vedere social. Acest lucru este deosebit de relevant atunci când vizitați o altă parte a țării dvs. sau mergeți într-o altă țară. Utilizați maniere bune și nu uitați să spuneți "vă rog" și "vă mulțumesc."
  • Imagine intitulată Evitați să fiți din punct de vedere social
    9. Ieși acolo. Rămâneți la domiciliu, în spatele ecranului computerului, ascuns în spatele bariera dvs. de cazare sau la dodgingul de prânz nu vă vor ajuta să evitați momentele din punct de vedere social.Dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului la domiciliu sau în fața calculatorului din teama de a interacționa cu oamenii, atunci nu veți putea niciodată să lucrați la abilitățile dvs. sociale.
  • Realizați că unii oameni sunt snobby sau stagnă. Ele nu sunt normele, nici nu reprezintă un motiv pentru a se ascunde. Pentru astfel de oameni, învățați o modalitate simplă de a vă detașa cu demnitate, cum ar fi un semn rapid și un "Mi-a facut placere sa te cunosc" înainte de a vă întoarce repede înapoi pe ele.
  • Învăța Cum se termină o conversație precum și cum să aveți unul. Pentru mulți oameni, se termină o conversație care nu merge nicăieri sau care este înfricoșătoare, care lasă un sentiment de stânjenire, din teama de a apărea nepoliticos sau de nepăsător.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Mulți oameni depășesc simțindu-se din punct de vedere social. Răsturnarea este o trăsătură asociată în mod obișnuit cu adolescența și anii adulți timpurii și odată cu vârsta oamenilor, au tendința de a găsi multe modalități de a depăși aceste sentimente care, odată s-au ridicat în viața lor.

    Avertizări

    Nu vă faceți griji și, în special, nu analizați supraviețuirea. Cel mai simplu faci scopul interacțiunilor sociale, cu atât mai bine.
  • Evitați să vă loviți ca un mijloc de a încerca să vă conectați sau să impresionați pe alții. Dacă vă simțiți că vă grăbiți despre exploatările sau lucrurile pe care le dețineți, apoi opriți-vă și vă cereți scuze, fie pur și simplu să vă deplasați pe cealaltă persoană.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar