Cum să fii fără teamă

Oamenii de succes sunt adesea lăudați că sunt "neînfricat" în căutarea obiectivelor lor. Cu toate acestea, trăirea unei vieți fără teamă nu înseamnă a trăi în absența fricii. În schimb, înseamnă să luați riscuri și să visezi mare, chiar și în fața lucrurilor care vă pot face incomod. În plus, teama poate fi adesea utilă ca un instrument de predare sau un semn de avertizare. Prin identificarea și separarea formelor de frică productive și neproductive, va fi mult mai ușor să crească și să devină cea mai bună versiune a dvs.

Pași

Metoda 1 din 10:
Săpați adânc pentru a vă examina temerile.
  1. Imaginea intitulată Fii fără teamă 1
1. Frica este adesea simptomul unei credințe sau a unei probleme subiacente mai profunde. Identificarea sursei disconfortului dvs. face mult mai ușor să abordăm sentimentul în acest moment. Temerile raționale și temerile iraționale sunt tratate în moduri diferite și modul în care vă faceți în relief frica depinde de locul de unde vine de la. Când vă simțiți frică, întrebați-vă: "Unde vine acest sentiment?"Adesea, examinând teama însăși poate fi terapeutică și acest lucru poate ajuta pe cont propriu, dar chiar dacă nu, cel puțin puteți determina cel mai bun mod de a merge mai departe.
  • Frica ta poate fi biologică, adică că ești hardwired să fii speriat chiar acum. Exemplele de aici includ o teamă de șerpi sau înălțimi. Aceste temeri sunt adesea logice și adesea ajută la raționalizare și de a face față lor.
  • Frica ta se poate baza pe o experiență trecută. Dacă ați fost atacați târziu noaptea când ați fost tineri, vă puteți speria de întuneric. Aceste temeri sunt rezonabile, dar ele nu sunt raționale și pot fi utile pentru a contesta aceste gânduri și a vă expune la aceste temeri.
  • O teamă se poate baza, de asemenea, pe incertitudine cu privire la viitor. Un exemplu poate include o teamă de a eșua un test pe care nu l-ați luat încă. Este logic să fii speriat de rezultate proaste, dar poate ajuta la lucrul și combate aceste temeri.
Metoda 2 din 10:
Să fie obiectiv cu temeri evident iraționale.
  1. Imaginea intitulată Fii fără teamă 2
1. Dacă știți că o teamă nu este logică, provocați-o prin fața reală. Uneori, temerile iraționale pot disipa pur și simplu când faceți un pas înapoi pentru a gândi la ele într-un mod nou. Pretindeți că vă urmăriți de o perspectivă a unei persoane terțe și luați o clipă să vă gândiți dacă are sens să fii speriat. Forțând creierul să treacă de la o teamă irațională la o perspectivă rezonabilă a sunetului, poate ajuta la scoaterea marginii.
  • De exemplu, dacă aveți o teamă de a fi jefuit când vă plimbați câinele noaptea, ați putea privi rata de crimă în care locuiți și vă dați seama cât de puțin probabil că întâmpinați un criminal sau începeți să numărați numărul de călătorii pe care le luați fără a intra în pericol.
  • Dacă o teamă irațională interferează cu viața de zi cu zi, puteți avea o fobie. Fobiile sunt extrem de comune, dar una dintre cele mai bune modalități de a le depăși este să înceapă provocarea și lupta împotriva lor.
Metoda 3 din 10:
Faceți-vă temerile încet în timp.
  1. Imaginea intitulată Fii fără teamă Pasul 3
1. Expunerea la temerile dvs. vă poate ajuta să vă depășiți. Pentru unele obiecte de frică, expunerea repetată la teama voastră vă poate ajuta să vă construiți încrederea în timp, ceea ce vă poate ajuta să nu vă sperie. Începeți mic, și construiți-vă drumul în sus. Pe măsură ce te simți din ce în ce mai confortabil cu teama ta, vei înceta să fii atât de speriat.
  • De exemplu, dacă aveți o teamă de vorbire publică, ați putea începe prin vizionarea videoclipurilor oamenilor care vorbesc în public și vă împingeți să împărtășiți o idee publicată în ziua următoare. Apoi, lucrați încet până la a da toasturi la nunți sau întâlniri. Prin creșterea expunerii dvs. în timp, este posibil să vă puteți cuceri frica în întregime.
  • Aceasta este fundamentul unei practici terapeutice cunoscute sub numele de terapie de expunere. Aceasta este una dintre modalitățile cele mai acceptate din punct de vedere științific de a ajuta la tratarea problemelor de sănătate mintală care provoacă panică, anxietate și frică.
Metoda 4 din 10:
Practicați mintea.
  1. Imaginea intitulată Fii fără teamă Pasul 4
1. Este mult mai ușor să încerci temeri dacă ești în acord cu emoțiile tale. Angajarea într-o anumită formă de spirit în fiecare zi vă va ajuta să identificați, să etichetați și să procesați emoțiile pe care le experimentați. Lucruri ca meditaţie și Exerciții de respirație profundă vă va ajuta să reduceți acel decalaj între corp și minte. Prin sprijinirea emoțiilor dvs. și învățând să le etichetați așa cum vin, veți avea un timp mult mai ușor de a face față, ignorați sau lucrați prin teama pe care o experimentați.
  • Dacă nu ați meditat niciodată, există aplicații și videoclipuri YouTube, puteți folosi pentru a vă angaja într-o anumită meditație ghidată.
  • Dacă sunteți în căutarea de a fi mai neînfricată în viața de zi cu zi, mintea este o modalitate excelentă de a vă apropia de obiectivul dvs.
Metoda 5 din 10:
Fi orbește optimist.
  1. Imaginea intitulată Fii fără teamă Pasul 5
1. Găsirea căptușelii de argint din fiecare situație este greu, dar util. Dacă aveți obiceiul de a căuta în mod constant partea superioară ori de câte ori frică sau îndoială începe să se strecoare, veți recâștiga un control asupra modului în care vă simțiți. Nimeni nu alege să fie speriat - se întâmplă doar - dar puteți face o alegere pentru a începe în căutarea activă pentru partea superioară! Cu cât sunteți mai pozitiv, cu atât mai puțin probabil veți fi să renunțați la acele dureri bruște de incertitudine.
  • De exemplu, dacă sunteți speriat de înălțimi și vă aflați pe o traseu de drumeție în care vii o creastă cu o cădere abruptă, ați putea să vă concentrați pe peisajul frumos sau pe aerul proaspăt din plămâni.
  • Dacă sunteți speriat de a lua un test în clasă, vă puteți reaminti că învățați foarte mult la școală sau vă gândiți la cât de distractiv va fi să vă petreceți cu prietenii după școală.
Metoda 6 din 10:
Îmbunătățiți-vă încrederea.
  1. Imaginea intitulată Fii fără teamă Pasul 6
1. E greu să fii speriat dacă ești Super încrezător in tine. Dacă sunteți încrezător în tine, veți avea un timp mult mai ușor de a face față temerilor dvs., deoarece veți avea credință în capacitatea dvs. de a lucra prin ele. Dacă aveți o frică ușoară zilnic, începeți să vă construiți încrederea în sus. Faceți lucruri pe care sunteți bune, practicați lucrurile pe care nu sunteți deosebit de bune și păstrați o perspectivă pozitivă prin îmbunătățirea în fiecare zi.
  • De exemplu, dacă sunteți speriat să solicitați o promovare. Citiți ghidurile despre negociere și vizionați videoclipuri motivaționale despre lucrarea curajului de a cere ceea ce doriți. Cu cât simți mai încrezător, cu atât mai puțin probabil va fi că frica câștigă atunci când vine timpul pentru revizuirea performanței.
  • Uneori poate ajuta la "falsificați-l până când îl faceți."Aici pretindeți pur și simplu că sunteți cu adevărat încrezători, chiar dacă nu sunteți! În cele din urmă, dacă continuați să acționați încrezător, veți deveni de fapt încrezători.
Metoda 7 din 10:
Înainte de a minimiza teama anticipată.
  1. Imaginea intitulată Fii fără teamă Pasul 7
1. Cu cât simți mai gata, cu atât mai puțin incertă veți fi despre viitor. Dacă sunteți speriat de un rezultat potențial, puneți lucrarea înainte de timp pentru a obține cât de pregătit cum probabil poate fi. Aceasta este cea mai bună modalitate de a dezactiva orice anxietate pe care o aveți despre viitor. Nu puteți controla întotdeauna modul în care vă simțiți în acest moment, dar puteți controla cât de mult efort ați pus în conducerea în acel moment.
  • Dacă vă temeți de un interviu de angajare pe care îl veniți, pregătiți-vă nemilos prin cercetarea companiei, găzduirea unor interviuri mock și scripting răspunsurile pentru întrebări comune precum "Spuneți-ne despre dvs."
  • Acest lucru funcționează chiar și cu temeri iraționale și fobii. Dacă aveți o teamă că lumea se va încheia, ați putea pune împreună un kit de urgență împreună pentru casa și vehiculul dvs. Chiar dacă știi în spatele minții tale că probabil nu vei avea niciodată nevoie de acel kit, doar actul de ao pune împreună poate ajuta la ușurarea modului în care vă simțiți.
Metoda 8 din 10:
Incearca lucruri noi.
  1. Imaginea intitulată să fie fără teamă Pasul 8
1. Cu atât mai confortabil sunteți cu senzație de incomod, cu atât mai bine. Frica este adesea un răspuns la incertitudine, dar ca orice altceva, incertitudinea devine mai ușor de rezolvat cu atât mai mult practică. Încercați noi alimente, discutați cu străinii și vizitați noi locuri. Odată ce vedeți cum eliberarea poate fi să mergeți în afara zonei dvs. de confort, veți avea un timp mult mai ușor de spălat temerile despre viitor.
  • Dacă ați fost blocați într-o rutină în ultima vreme, faceți un efort de a vă abate de la acea rutină cel puțin o dată pe zi. Chiar dacă este ceva atât de simplu încât merge undeva nou pentru prânz, va fi productiv.
Metoda 9 din 10:
Opriți tratarea eșecului ca fiind lipsită de sens.
  1. Imaginea intitulată Fii fără teamă Pasul 9
1. O altă modalitate de a minimiza impactul fricii este de a recontextualiza eșecul. O mulțime de oameni sunt atât de speriat de eșec că sunt paralizați de frică. Dacă vă puteți opri să vă uitați la eșec ca ceva care trebuie evitat cu orice preț, veți fi mult mai confortabil. Gândiți-vă la toate momentele pe care le-ați învățat ceva de la lucrurile care nu lucrează și începeți să vă uitați la eșecurile viitoare ca oportunități de învățare de a înăbuși acest tip de frică.
  • Să presupunem că nu aterizați un nou client la locul de muncă. Întrebați-vă: "De ce nu am aterizat acest client?"Și" ce aș putea face diferit?"Dacă tratați fiecare obstacol ca o oportunitate de creștere, orice teamă pe care o experimentați nu se va simți atât de neproductivă.
Metoda 10 din 10:
Recunoaște frica productivă.
  1. Imaginea intitulată Fii fără teamă Pasul 10
1. Uneori, frica este utilă atunci când vine vorba de recunoașterea pericolului. Frica este importantă uneori, iar în timp ce este neplăcută, există momente când ar trebui să ascultați acea voce nagging în spatele capului tău. Dacă sunteți pe cale să faceți ceva periculos, nesăbuit sau potențial riscant, această teamă vă poate spune să vă reconsiderați. În aceste cazuri, frica este ceva de respectat și de a asculta, așa că nu o ignorați!
  • De exemplu, dacă sunteți într-un argument sau dezacord în cazul în care temperaturile sunt ridicate, teama dvs. poate spune să calmeze pe oameni în jos sau să plece departe.
  • Dacă cineva vă lovește la o petrecere și sunt doar un fel de a da "vibrații greșite", acea mică frică în spatele minții voastre vă poate spune să rămâneți.
  • Unele forme de frică sunt chiar distractive. Gândiți-vă la ceva ca un roller coaster sau un film de groază! Punctul de aici este că frică în sine nu este un lucru neapărat rău.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

sfaturi

Dacă vă luptați cu temerile și fobiile iraționale până la punctul în care este dificil să vă trăiți viața de zi cu zi, să discutați cu un medic sau cu medicalitate mintală. Există tone de tratamente terapeutice care vor ajuta cu acest lucru!
Partajați pe rețeaua socială:
Similar