Cum să se ocupe de emetofobie

Vărsăturile nu sunt o experiență plăcută pentru niciun individ. Deși mulți oameni nu au auzit de emetofobie sau de teama de vărsături, este o tulburare de anxietate extrem de obișnuită - este cea de-a cincea fobie cea mai comună - și este deosebit de obișnuită la femei și adolescenți. Pentru o persoană emetofică, anxietatea care însoțește posibilitatea de a arunca în sus poate fi debilitantă. De fapt, emetofobia poate prezenta cu simptome similare cu tulburarea de panică și provoacă persoane care suferă de a evita orice, care le poate provoca vărsături, cum ar fi apropierea de oameni bolnavi, consumând în restaurante, consumând băuturi alcoolice și folosirea toaletelor publice. Dar se confruntă în mod activ cu teama voastră de vărsături și de ușurință a greaței vă poate ajuta să vă ocupați de emetofobie.

Pași

Partea 1 din 3:
Coping cu teama de vărsăturiDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Deal cu emetofobia Pasul 1
1. Identificați declanșatoarele. În cele mai multe cazuri, emetofobia este declanșată de ceva specific, cum ar fi un miros sau ședinței pe scaunul din spate al unei mașini. Imaginându-vă ce declanșează emetofobia vă poate ajuta să evitați-o sau să o abordați în terapie. Unele declanșatoare comune sunt:
  • Văzând sau gândirea unei alte persoane sau vărsături de animale
  • Sarcina
  • Călătorie sau transport
  • Medicament
  • Mirosuri sau mirosuri
  • Alimente
  • Imagine intitulată Deal cu emetofobia Pasul 2
    2. Evitați declanșatoarele. Pentru mulți oameni, care se ocupă de emetofobia lor poate fi la fel de simplă ca evitarea a ceea ce declanșează tulburarea și anxietatea sa asociată. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că acest lucru nu este întotdeauna posibil, cum ar fi dacă aveți un copil bolnav și ar trebui să aveți modalități alternative de a vă ocupa de frica dvs., dacă este necesar.
  • Figurați în avans cum să evitați declanșatorul. De exemplu, dacă anumite alimente vă stimulează frica, nu le păstrați în casa dvs. Dacă vă aflați într-un restaurant, ați putea întreba tabletele dvs. de masă să evite sau să acopere alimentele care vă pot face rău.
  • Stați departe de declanșatoarele dvs. atâta timp cât nu vă afectează viața sau cea a altcuiva. De exemplu, dacă folosiți o toaletă publică vă face greață, asigurați-vă că acest lucru nu vă provoacă la domiciliu.
  • Imagine intitulată Deal cu Emetofobia Pasul 3
    3. Acceptați tulburarea dvs. Emetofobia este relativ comună, dar poate fi încă debilitantă dacă suferiți de ea. Făcând pace cu voi înșelați despre vomita vă poate ajuta să vă relaxați, ceea ce vă poate ajuta să vă ocupați de anxietatea legată de teama voastră.
  • Acceptarea emetofobiei dvs. poate ajuta, de asemenea, alții să accepte tulburarea dvs.
  • Îmbrățișarea tulburării dvs. nu se poate întâmpla peste noapte, deoarece frica poate fi semnificativă. Vă spun treptat "Este bine să aveți această teamă și eu sunt bine."
  • Luați în considerare oferirea de afirmații pozitive zilnice pentru a vă ajuta să vă susțineți încrederea și să vă relaxați. De exemplu, spuneți-vă: "Eu iau transportul public cu succes în fiecare zi și astăzi nu va fi diferit."
  • Citiți forumurile online din surse, cum ar fi Societatea internațională de emetofobie, care vă pot oferi sfaturi pentru acceptarea tulburării dvs., precum și pentru a vă pune legătura cu oamenii emetohobi.
  • Imagine intitulată Deal cu emetofobia Pasul 4
    4. Comunicați cu oamenii. Oamenii reacționează în mod ciudat la comportamentul dvs. în situațiile în care evitați declanșatoarele. Fiți cinstiți cu privire la tulburarea dvs. cu ceilalți, ceea ce poate împiedica situații sau întrebări incomode. La rândul său, acest lucru vă poate ajuta să vă relaxați și să vă controlați frica.
  • Lăsați-i pe alții să știe despre teama voastră înainte de a se întâmpla ceva. De exemplu, dacă mirosul de îmbrăcăminte de ranch vă deranjează, spuneți: "Vreau doar să vă informez că îmi cer scuze dacă reacționez prost. Am această tulburare care mă face greață când sunt în jurul valorii de dressing de ranch ", sau" schimbarea scutecului murdar mă face puțin greață, chiar și drăguț ca și copilul tău."Puteți găsi că oamenii vă pot ajuta să evitați declanșatoarele ca aceasta, fără a comanda mâncarea sau schimbarea scutecelor atunci când nu sunteți prezenți.
  • Luați în considerare utilizarea umorului în beneficiul dvs. Făcând o glumă despre emetofobia dvs. poate elibera tensiune. De exemplu, dacă vă aflați într-o mașină, puteți spune: "Pot să vă așez pe scaunul din față, astfel încât acest lucru să nu se transforme în cometa Vomit?"
  • Imagine intitulată Deal cu Emetofobia Pasul 5
    5. Tolerați stigmele sociale. Unii oameni nu pot înțelege emetofobia sau cred că există. Încercați să înțelegeți dacă s-au stigmatiza și de a-și realiza că comportamentul lor poate veni simplu din ignoranță în legătură cu tulburarea.
  • Ignorați orice afirmații care vă deranjează sau contractați informații despre tulburare.
  • Vorbind sau înclinat pe familie și prieteni vă poate ajuta să vă ocupați de sentimentele dvs. și de orice stigmatizare vă simțiți.
  • Imagine intitulată Deal cu Emetofobia Pasul 6
    6. Alăturați-vă unui grup de asistență. Deoarece emetofobia este atât de comună, există diferite grupuri de sprijin actuale și virtuale pe care le puteți alătura. Fiind o parte a unei comunități care are experiențe similare vă poate ajuta să vă ocupați mai eficient că sunteți emetofobia dvs. sau obțineți tratament pentru aceasta.
  • Participați la discuții și forumuri pe tipul dvs. de emetofobie. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau spitalului local despre grupurile de asistență. De asemenea, puteți căuta online comunități virtuale, inclusiv societatea internațională Emetofobia.
  • Luați în considerare aderarea la un grup de sprijin pentru persoanele care suferă de anxietate, deoarece emetofobia este o tulburare de anxietate. Grupuri, cum ar fi asociația de anxietate și depresie din America vă pot ajuta să localizați un grup de asistență locală sau virtuală pentru anxietatea dvs. legate de emetofobie.
  • Discutați cu familia și prietenii despre tulburarea dvs., ceea ce poate oferi sprijin imediat dacă temerile dvs. se aprinde.
  • Partea 2 din 3:
    Primirea tratamentuluiDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Deal cu Emetofobia Pasul 7
    1. Programați numirea unui medic. În cazul în care teama dvs. de vărsare vă impinge abilitatea de a avea o viață normală, programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră. Ea poate fi capabilă să vă ajute cu mecanismele de coping sau să prescrieți anti-emetice, ceea ce ar putea ușura greața sau vărsăturile.
    • Amintiți-vă că, deși frica de vărsături este comună, dacă afectează viața dvs. de zi cu zi, este important să căutați ajutor.
    • Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă ar putea fi cauze subiacente ale emetofobiei și modalităților de a face față acesteia, cum ar fi o experiență proastă ca și copil sau în timpul sarcinii.
    • Luați în considerare pentru a vedea un psihiatru sau un alt profesionist de sănătate mintală, care vă poate ajuta să vă abordăm frica de vărsături prin diferite tipuri de terapie.
  • Imagine intitulată Deal cu Emetofobia Pasul 8
    2. Supune terapiei. Emetofobia nu este neapărat ceva cu care trebuie să suferiți pentru tot restul vieții, deși poate dura mult timp pentru a trata. Tulburarea poate fi tratată cu succes cu diferite tipuri de terapie, ceea ce nu ar trebui să vă provoace să vă vărsați, care vă ajută să vă trăiți viața într-un mod care vă place fără teama de vărsături. Terapii tipice pe care le puteți suporta includ:
  • Terapia de expunere, care vă expune să declanșați, cum ar fi vederea cuvântului voma, precum și mirosuri, videoclipuri, fotografii sau mâncați la mesele tip bufet.
  • Terapia cognitiv-comportamentală, care implică o expunere mai graduală la declanșatoare și, în cele din urmă, vă ajută să dezasociați vărsăturile cu teamă, pericol sau moarte.
  • Imagine intitulată Deal cu emetofobia Pasul 9
    3. Ia medicamente. Dacă emetofobia și greața conexă sunt severe, medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a vă ajuta să vă ocupați de ambele. Întrebați despre luarea unui anti-emetic, care poate preveni greața și vărsăturile și medicamentele anti-anxietate sau antidepresive pentru a face față tulburărilor subiacente.
  • Obțineți o rețetă pentru cele mai frecvente anti-emetice, inclusiv clorpromazina, metoclopramida și proclorperazina.
  • Încercați o medicină de boală de mișcare sau antihistaminice, care pot ameliora orice greață și vărsături dacă nu puteți ajunge la medicul dumneavoastră imediat. Un antihistaminic comun pentru greață este dimensihidrinatul.
  • Ia antidepresive cum ar fi fluoxetină, sertralină sau paroxetină sau medicamente anti-anxietate, inclusiv alprazolam, lorazepam sau clonazepam pentru a vă ajuta să vă combateți frica de aruncare în sus.
  • Imagine intitulată Deal cu Emetofobia Pasul 10
    4. Utilizați tehnici de relaxare. Deoarece emetofobia are adesea simptome similare cu tulburarea de panică, relaxarea vă poate ajuta la controlul reacțiilor dvs. și să ușureze greața sau vărsăturile. Încercați diferite tehnici de relaxare pentru a vă ajuta să vă liniștiți și să vă simțiți mai bine. Unele exerciții posibile includ:
  • Respirație adâncă pentru a scuti tensiunea. Inspirați și expirați într-un model echilibrat. De exemplu, respirați la un număr de patru, țineți-l pentru două conturi, apoi respirați pentru patru conturi. Asigurați-vă că stați în poziție verticală cu umerii dvs. înapoi pentru a obține beneficii optime de respirație profundă.
  • Relaxarea musculară progresivă Pentru a vă relaxa întregul corp. Pornind la picioarele voastre și deplasându-vă spre cap, strângeți și contractați fiecare grup muscular timp de cinci secunde, eliberați-vă mușchii timp de 10 secunde pentru a obține o relaxare profundă. După 10 secunde, treceți la următorul grup muscular până când ați terminat.
  • Partea 3 din 3:
    Ușurința greață sau vărsăturiDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Deal cu emetofobia Pasul 11
    1. Mâncați alimente simple. Dacă aveți un atac de greață sau vărsături, este posibil să doriți să mâncați folosind BRAT Principiu, care reprezintă banane, orez, apleeauce și pâine prăjită. Aceste alimente vă pot rezolva stomacul și pot ușura temerile vărsăturilor, deoarece sunt ușor de digerat.
    • Încercați alte alimente ușor digerabile, cum ar fi biscuiți, cartofi fierți și gelatină aromată.
    • Adăugați mai multe alimente complexe pe măsură ce vă simțiți mai bine. De exemplu, ați putea încerca cereale, fructe, legume gătite, unt de arahide și paste.
    • Stai departe de alimentele de declanșare sau de orice altceva care ar putea să vă supărați stomacul. De exemplu, produsele lactate și alimentele zaharoase vă pot face să vă simțiți grea.
  • Imagine intitulată Deal cu emetofobia Pasul 12
    2. Beți lichide clare. Deshidratarea poate provoca greață și lumină și poate declanșa emetofobia. Beți lichide clare pe tot parcursul zilei pentru a păstra hidratarea și nu vă suprasolicitați stomacul.
  • Beți orice lichid care este clar sau se topește în lichid limpede, cum ar fi un cub de gheață sau un popsicle.
  • Stați hidratat prin alegerea băuturilor, cum ar fi apa, sucurile de fructe fără pulpă, supa sau bulion și sucuri limpezi, cum ar fi ghimbir sau sprite.
  • SIP Ginger sau ceai de mentă, care vă poate menține apă hidratată și ușurați greața. Puteți utiliza geamuri de ghimbir comerciale sau de ceai de mentă sau vă preluați propriul ceai cu câțiva frunze de menta sau o bucată de ghimbir.
  • Evitați lichidele care pot provoca greață, cum ar fi alcoolul, cafeaua sau laptele.
  • Imagine intitulată Deal cu emetofobia Pasul 13
    3. Obțineți suficientă odihnă și luați NAPS. Asigurați-vă că dormiți suficient în fiecare noapte, ceea ce vă poate ajuta să vă relaxați și vă poate ajuta să vă controlați temerile. Ia în considerare un pui de somn scurt în timpul zilei pentru a ameliora greața.
  • Reduceți-vă activitatea dacă întâmpinați o fază proastă, deoarece o mulțime de mișcare poate stimula greața și vărsăturile.
  • Imagine intitulată Deal cu emetofobia Pasul 14
    4. Purtați îmbrăcăminte liberă. Purtarea îmbrăcămintei constricte pune presiune pe burtă. Acest lucru poate crește sentimentul de greață sau pentru a vă face să aruncați în sus. Evitarea îmbrăcămintei strânse vă poate menține stomacul liniștit și, la rândul său, vă puteți relaxa și ușurați temerile vărsăturilor.
  • Luați în considerare îmbrăcămintea dacă mâncați și vă puteți înflori. Purtând blugi dacă mănânci pizza sau altă mâncare care cauzează balonarea ar putea să nu fie o idee grozavă, deoarece se umple stomacul, hainele tale pot deveni mai stricte. În schimb, ați putea dori să purtați o rochie sau o cămașă dezbrăcată.
  • Avertizări

    Căutați ajutor cât mai curând posibil, dacă Emetofobia își propune viața.
  • Concentrându-vă mai mult pe teama voastră în loc să vă depășiți, ar putea să vă mai rău emetofobia.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar