Cum să câștigi bani când aveți anxietate socială

Poate fi incredibil de dificil de a face bani atunci când aveți anxietate socială. Stresul de intervievare poate face dificilă obținerea unui loc de muncă, iar anxietatea poate face dificilă păstrarea locurilor de muncă - în special cele care necesită o mulțime de interacțiuni sau multitasking. Cu toate acestea, persoanele cu anxietate socială pot avea o carieră uimitor de productivă - gândiți-vă la Bill Gates, Albert Einstein, J.K. Rowling, sau Warren Buffett. Pentru a obține cele mai multe din cariera dvs., veți dori să lucrați la coping cu anxietatea dvs., să alegeți tipul potrivit de loc de muncă și să învățați cum să vă prezentați într-un mod care impresionează potențialii angajatori.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea unui loc de muncă care este prietenos de anxietate
  1. Imaginea intitulată Câștigă bani atunci când aveți anxietate socială Pasul 1
1. Știți ce să căutați într-un loc de muncă. Dacă aveți anxietate socială, obținerea unui loc de muncă care evită oamenii cu totul nu este cea mai bună idee, deoarece aceasta vă va izola și vă va exacerba temerile. În schimb, veți dori să găsiți un loc de muncă care vă pune legătura cu oamenii zilnic, fără a vă impozita. Căutați locuri de muncă cu:
  • Niveluri scăzute de stres - Evitați medii intense, de înaltă presiune care vă vor alimenta anxietatea.
  • Nivelurile scăzute de zgomot - zgomotele puternice declanșează anxietate în mulți oameni.
  • Puține întreruperi - prea multi-tasking este un alt declanșator de anxietate obișnuit. Căutați locuri de muncă care vă permit să vă concentrați asupra unei sarcini la un moment dat.
  • Interacțiunea limitată cu alți oameni - în timp ce nu doriți un loc de muncă în care interacționați tot timpul (ca un casier sau un operator de call-center), de asemenea, nu doriți un loc de muncă în care sunteți izolat. Căutați locuri de muncă care stresează interacțiunea unu-la-o singură.
  • Câteva proiecte de grup - proiecte de grup nu numai de interacțiune forțează, de asemenea, cresc incertitudinea, o altă sursă de anxietate.
  • Imagine intitulată Câștigați bani când aveți anxietate socială Pasul 2
    2. Căutați locuri de muncă cu o mare independență. Lucrările de scriere sau de programare a calculatorului sunt potrivite pentru persoanele anxioase. Cu toate acestea, asigurați-vă că aveți încă o anumită interacțiune cu oamenii zilnic sau aceste locuri de muncă vă pot face mai rău temerile. Unele locuri de muncă bune de interacțiune care necesită încă o anumită interacțiune includ:
  • Analist de laborator
  • Actuar / contabil
  • Analist financiar
  • Inspector de construcții
  • Designer grafic
  • Creator de site-uri web
  • Birouri de curățare
  • Imagine intitulată Câștigă bani atunci când aveți anxietatea socială Pasul 3
    3. Găsiți locuri de muncă care implică interacțiuni unu-la-o singură interacțiune. Majoritatea persoanelor cu anxietate socială găsesc mai ușor să se ocupe de interacțiunile dacă sunt cu o singură persoană la un moment dat, fără presiune de timp. Unele locuri de muncă care favorizează o interacțiune neîntreruptă, includ:
  • Tutoring
  • Consiliere
  • Consultant financiar
  • Electrician, instalator, caramida Mason, etc.
  • Nanny sau îngrijitor
  • Imaginea intitulată Câștigă bani atunci când aveți anxietatea socială Pasul 4
    4. Căutați locuri de muncă concentrate asupra copiilor, animalelor sau naturii. Îngrijirea copiilor ar putea părea stresantă, dar mulți oameni cu anxietate socială găsesc mult mai ușor să fie în jurul copiilor. În mod similar, lucrul cu animalele (veterinar sau adăpost) sau cu natura (Landscaper, Pepinieră, om de știință de mediu, Ranger) poate fi liniștitor pentru persoanele cu anxietate socială.
  • Partea 2 din 3:
    Obtinerea unei slujbe
    1. Imaginea intitulată Câștigați bani când aveți anxietate socială Pasul 5
    1. Concentrați-vă pe abilitățile dvs., nu asupra anxietății voastre. Cheia pentru obținerea unui loc de muncă este să vă concentrați asupra a ceea ce aveți de oferit. Amintiți-vă: aplicarea pentru un loc de muncă nu este o stradă unică. Trebuie să le convingeți că sunteți un candidat bun pentru această slujbă, dar trebuie, de asemenea, să vă convingă că slujba este potrivită pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Câștigă bani atunci când aveți anxietate socială Pasul 6
    2. Nu vă simțiți obligați să menționați anxietatea socială. Scrisoarea de intenție, CV-ul și interviurile dvs. sunt pentru afișarea abilităților. Nu este nevoie să menționați sau să vă cereți scuze pentru anxietatea dvs. în ele. Amintiți-vă: Oamenii timizi și liniștiți sunt în general considerați a fi mai de încredere, astfel încât reticența dvs. vă poate servi de fapt într-un interviu. Cu toate acestea, ați putea dori să discutați anxietatea dvs. dacă:
  • Solicitați un loc de muncă la un loc de muncă cunoscut pentru a primi persoane cu dizabilități și încurajați o forță de muncă diversă. Fiind deschis cu angajatorul dvs. vă poate face relația cu ei mult mai ușor.
  • Crezi că angajatorul va observa anxietatea ta și are întrebări. Dacă da, recunoașteți anxietatea și transformați-o într-un pozitiv. De exemplu: "Sunt un pic nervos astăzi, dar îmi place să mă împing să fac chiar și atunci când sunt nervos. Este o modalitate foarte bună de a crește și de a îmbunătăți."
  • Credeți că veți avea nevoie de cazare, cum ar fi un spațiu de birou mai puțin distragător. (Angajatorul dvs. nu vă poate percepe sau să vă plătiți mai puțin salariu pentru cazare rezonabilă.) Să beneficieze de actul americanilor cu dizabilități, trebuie să vă dezvăluiți dizabilitatea și cazările necesare pentru angajatorul dvs.
  • Imagine intitulată Câștigați bani când aveți anxietate socială Pasul 7
    3. Pregătiți-vă pentru interviuri. Cel mai bun antidot de a fi anxios în timpul unui interviu este sigur că sunteți total pregătit. Atunci, când apar gânduri negative - Sunt atât de nerăbdător ... o să suflu asta - opriți-vă și amintiți-vă că sunteți bine pregătiți.
  • Fiți gata să abordăm lacunele în CV-ul dvs. - e.G., "Da, am avut o serie de locuri de muncă cu jumătate de normă până când mi-am dat seama că nevoia de a-mi îmbunătăți abilitățile, așa că am întreprins o pregătire suplimentară." De asemenea, puteți discuta pașii educaționali pe care ați luat-o între locuri de muncă.
  • Fiți gata să răspundeți la întrebările comune: Care este cea mai mare slăbiciune? Unde vă vedeți în cinci ani? Ce vă interesează despre această deschidere? De ce ați părăsit ultimul loc de muncă?
  • Prezentați răspunsurile dvs. ca povestiri scurte. Ar trebui să puteți spune o poveste convingătoare despre calea carierei dvs. sau despre abilitățile speciale pe care le-ați învățat. Au întotdeauna exemple specifice din situații reale de locuri de muncă gata să valideze orice afirmații pe care le faceți.
  • Imaginea intitulată Câștigă bani când aveți anxietatea socială Pasul 8
    4. Faceți conexiuni. Cercetările arată că trimiterile sunt de 5 până la 10 ori mai eficiente decât aplicarea directă la o afacere. Și totuși, cultivarea contactelor pot fi deosebit de dificil pentru persoanele cu anxietate socială. Iată câteva sfaturi pentru a vă construi rețeaua:
  • Utilizați LinkedIn. Conectează-te cu persoane care vă pot ajuta acolo și păstrați-vă profilul la curent.
  • Organizeaza-te. Faceți o foaie de calcul cu informațiile de contact ale oamenilor pe care îi respectați și doriți să lucrați cu. Adâncimea este mai importantă decât lățimea aici.
  • Programați o urmărire. Puneți intrări în calendarul dvs., amintindu-vă să luați legătura cu contactele dvs. Acest lucru nu trebuie să fie o afacere mare. Un e-mail simplu, cerându-le cum fac ei și dacă vă puteți ajuta în orice fel vor face.
  • Stați în legătură în moduri creative. Urmăriți contactele dvs. pe LinkedIn. Dacă sunt promovate sau obțin un nou loc de muncă, felicitați-le. Dacă întâlniți o poveste de știri sau pe blog, ei ar putea să o treacă împreună. Dacă împărțiți un hobby în comun, trimiteți-le articole despre el.
  • Spune mulțumesc. Nu uitați să vă mulțumesc întotdeauna contactelor dvs. dacă ați luat sfatul și vă ajută. O mică recunoștință va merge mult.
  • Partea 3 din 3:
    Coping cu anxietate socială
    1. Imaginea intitulată Câștigați bani când aveți anxietate socială Pasul 9
    1. Vorbiți cu un terapeut. Terapia comportamentală cognitivă sa dovedit a fi foarte eficientă în reducerea anxietății sociale. Un terapeut vă poate ajuta să vă recunoașteți temerile, să vă învățați sfaturile de relaxare pentru a le face față și vă ajută să le depășiți prin confruntarea cu 1 etapă la timp. Pentru cazurile severe, un antidepresiv poate fi prescris pentru a ajuta la scăderea nivelului de anxietate, astfel încât terapia să fie mai eficientă. Dacă aveți anxietate socială, luați legătura cu un terapeut cât mai curând posibil.
  • Imaginea intitulată Câștigați bani atunci când aveți anxietate socială Pasul 10
    2. Aflați tehnici de coping. Toată lumea simte anxietate. Este răspunsul natural al organismului la stres sau pericol. Unii oameni - fie din cauza geneticii sau a mediului - au un răspuns prea dezvoltat. Din fericire, există strategii dovedite pe care le puteți utiliza pentru a vă ajuta să vă controlați anxietatea.
  • Imaginea intitulată Câștigă bani atunci când aveți anxietate socială Pasul 11
    3. Ajungeți la locul de muncă devreme. Noțiuni de bază la locul de muncă devreme vă va permite să vă stabiliți și să vă pregătiți pentru această zi. De asemenea, sunteți mult mai probabil să întâlniți oameni pe unul pe unul, pe măsură ce filtrează în acest fel, spre deosebire de intrarea într-un birou cu toți cei deja prezenți.
  • Imaginea intitulată Câștigați bani când aveți anxietate socială Pasul 12
    4. Înregistrați și evaluați gândurile. Anxietatea socială este determinată de temerile exagerate: Toată lumea se uită la mine ... asta va fi un dezastru ... Sună ca un idiot. Scrierea unor astfel de gânduri vă va ajuta să identificați și să combateți astfel de exagerări. Înlocuiți-le cu așteptări realiste.
  • De exemplu, dacă sunteți pe punctul de a da o prezentare, s-ar putea să vă îngrijorați că va merge teribil, veți arăta prea anxios, nimeni nu vă va asculta, etc. Înlocuiți aceste gânduri cu așteptări mai realiste: M-am pregătit bine și am o prezentare convingătoare - dacă lucrurile nu merg bine, nu este sfârșitul lumii.
  • Imaginea intitulată Câștigați bani atunci când aveți anxietate socială Pasul 13
    5. Răsuciți anxietatea dvs. ca entuziasm. Simptomele anxietății - creșterea frecvenței cardiace și respirația, vigilența crescută, o tendință de transpirație - sunt mai mult sau mai puțin identice cu cele ale entuziasmului. S-ar putea suna trivial, dar cum vă gândiți la ceea ce simțiți lucrurile. În loc să vă gândiți că sunteți anxios, vă rog să-l încântați. Acest lucru va ajuta la producerea încrederii în locul fricii.
  • Imaginea intitulată Câștigați bani când aveți anxietate socială Pasul 14
    6. Practicați respirația profundă. Respirația profundă și regulat declanșează un răspuns calmant care scade frecvența cardiacă, tensiunea arterială și tensiunea musculară. Practicați aceste tehnici de respirație la domiciliu, astfel încât să le aveți la îndemână pentru a ajuta la lupta împotriva anxietății:
  • Respirația lentă - respirați pentru un număr de patru, țineți-l pentru una până la două secunde, apoi afară pentru un număr de patru. Acest lucru vă va ajuta să vă liniștiți sistemul nervos.
  • Respirația rezistenței - Crearea rezistenței în timp ce respirați are un efect calmant. Acest lucru poate fi realizat prin respirația prin nas, prin urmărirea buzelor atunci când respirați (ca și cum ar fi aruncarea aerului) sau făcând un sunet când respirați (cum ar fi "ohm" sau cuvântul "Relaxați-vă").
  • Imaginea intitulată Câștigați bani când aveți anxietate socială Pasul 15
    7. Întoarceți focul spre exterior. Anxietate Mounts Pe măsură ce observați propria dvs. performanță: Nu sunt destul de convingător - mâinile mele sunt transpirate - sunt nerăbdător - acest lucru va fi un dezastru. Vă poate ajuta să vă concentrați atenția asupra lucrurilor din jurul vostru. Acest lucru elimină atât focul de la dvs. și vă determină să vă concentrați asupra prezentului, spre deosebire de îngrijorările viitoare.
  • Descrieți obiectele din jurul dvs. - Focalizați-vă asupra mediului: covorul, pereții, mobilierul. Descrie-l în detaliu, e.G. Acest tabel este stejar, foarte solid, cu un finisaj întunecat. Uneori ajută la atingerea obiectului pe care îl descrieți.
  • Concentrați-vă asupra oamenilor din jurul dvs. - ascultați îndeaproape ceea ce spun ei. Examinați manierele sau hainele.
  • Imagine intitulată Câștigați bani când aveți anxietate socială Pasul 16
    8. Acceptați disconfortul. Indiferent de cât de multe strategii de coping știți, adevărul este că veți fi anxios uneori. Asta e ok. Toata lumea este. Uneori trebuie să acceptați disconfort pentru a face ceva care merită. Concentrați-vă pe motivul pentru care faceți sarcina. De exemplu, "Sunt nerăbdător, dar merită să obțineți acest loc de muncă." Sau, "Sunt nerăbdător, dar merită să-mi continuu cariera."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar