Cum să se ocupe de o teamă de călărie în ascensoare

Fiind frică de elevatorii se poate simți debilitantă și poate chiar să interfereze cu munca sau viața socială. Frica ta poate avea de a face cu claustrofobie, Fiind într-un spațiu închis cu alți oameni sau cu a fi blocat într-o situație care ar fi dificil de scăpat, ar trebui să aveți un atac de panică, iar ascensorul fiind zgomotos sau de zgomote bruște. Poate varia de la ușoară la severă și provoacă anxietate. Cu toate acestea, puteți învăța să vă cuceriți teama de a călători în ascensoare, expunându-vă treptat să vă aflați în ascensoare într-un mod controlat, practicând o varietate de tehnici de relaxare și respirație și combaterea oricăror gânduri negative care apar.

Pași

Metoda 1 din 3:
Treceți treptatându-vă frică
  1. Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 1
1. Faceți o listă cu tot ceea ce călătoresc într-un lift presupune. În acest fel, veți putea să vă abordați sistematic să vă depășiți frica, pas cu pas. De exemplu, unii dintre pașii pe care ați putea scriei includ:
  • Care sosesc într-o locație nouă pentru a vedea că trebuie să călătoriți fie un lift, fie să luați scările.
  • Apăsând butonul "UP" sau "DOWN" și așteptați ca ascensorul să sosească.
  • Văzând cât de aglomerată este liftul.
  • Trecând în lift.
  • Selectarea podelei.
  • Vizionând ușa aproape și deschisă.
  • Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 2
    2. Construi o "scară de teamă."Acum că ați împărtășit abordarea dvs. la ascensoarele de echitatie în pași, puteți rearanja lista în ordinea a ceea ce vă înspăimântă cel puțin la ceea ce vă înspăimântă cel mai mult. Scopul este de a începe cu un pas care vă poate face ușor inconfortabil, dar care nu vă intimidează astfel încât să vă puteți expune treptat la teama voastră.
  • De exemplu, apăsând butonul "UP" sau "DOWN", nu vă poate sperie cât de mult așteaptă în interiorul ascensorului până când ajungeți la podea, așa că puneți acești pași în ordinea corespunzătoare.
  • Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 3
    3. Practicați pașii din scară. Progresează de la pasul treptat. Când pasul este relativ simplu, cum ar fi apăsarea butonului pentru care etajul pe care doriți să-l faceți, repetați-l adesea până când vă simțiți mai puțin anxios. Dacă pasul este mai lung, cum ar fi așteptați în interiorul ascensorului, rămâneți în situație suficient de lungă încât anxietatea dvs. scade.
  • Dacă vă expuneți la o situație mai lungă, veți simți mai puțin anxios data viitoare când vă confruntați cu provocarea. Singurul lucru nu Pentru a face este de a evita frica-evitarea va consolida doar noțiunea că ar trebui să vă fie frică de ascensoare.
  • Opriți dacă vă simțiți copleșiți sau nerăbdători. Acesta este un semn că ar trebui să progresezi mai încet. Practicați fiecare pas până când vă simțiți suficient de confortabil cu acesta pentru a trece la următorul.
  • Dacă puteți, practica la un moment dat când ascensorul nu primește o mulțime de utilizare. Cel mai bine este să utilizați un lift gol, astfel încât să vă simțiți mai puțin îngrijorați și să nu întrerupeți plimbări ale altor persoane.
  • Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 4
    4. Pregăti în mod corespunzător. În funcție de ceea ce aspectul călătoriei într-un lift vă sperie, puteți să vă planificați modalități de a vă pune mintea înaintea timpului.
  • Dacă frica dvs. este închisă într-un spațiu mic cu mulți oameni și știți ascensorul "ora de varf" este la ora 8:00 și 5pm, practică într-un moment al zilei când știi că liftul va fi mai puțin aglomerat.
  • Dacă vă faceți griji că rămâneți blocați într-un lift și având un atac de panică, aduceți apă și o gustare cu dvs. când vă practicați. Puteți opri treptat aducerea acestor articole reconfortante pe măsură ce obțineți mai familiarizați cu călărie în ascensoare.
  • Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 5
    5. Ride diferite tipuri de ascensoare. S-ar putea să vă simțiți complet calm într-un lift cu ferestre, dar devin anxios într-un lift fără ferestre. Luați în considerare acest alt pas în scara dvs. pentru a urca. Începeți cu liftul cu ferestre, apoi încercați treptat să călătoriți într-o fereastră fără ferestre.
  • De exemplu, călărie un ascensor cu ferestre este un punct de plecare excelent dacă ceea ce vă este frică este închis într-un spațiu mic. Când începeți să vă simțiți claustrofobi, uitați-vă pe fereastră și respirați profund.
  • Cu toate acestea, dacă teama dvs. este cauzată de înălțime, mai degrabă decât de a fi într-un spațiu închis, poate fi mai bine să începeți prin călărie numai în ascensoare fără ferestre.
  • Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 6
    6. Căutați ajutorul unui prieten. Dacă sunteți prea frică să încercați să treceți într-un ascensor singur, puteți adăuga un alt pas la abordarea treptată, solicitând unui prieten de încredere să vă însoțească în timpul practicilor dvs. Pe măsură ce vă simțiți mai încrezători că sunteți în interiorul unui lift în timp, progresați-vă la călărirea pe cont propriu.
  • Un prieten vă poate ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai mult în largul său, conversând cu dvs. despre un subiect care nu are legătură cu ascensorul ascensorului.
  • Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 7
    7. Fii răbdător. Trecerea peste teama dvs. de a călări într-un lift va cere ca să practici adesea. În funcție de severitatea fricii tale și de cât de des practicați obișnuiți să călătoriți într-un lift, ar putea dura oriunde de la câteva săptămâni până la luni pentru a vă depăși frica. Cu cât practici mai mult, cu atât mai repede veți trece peste frică.
  • Chiar și atunci când vă veți teme de frică și puteți călători un lift, încă mai puteți ezita sau vă simțiți ușor pe margine. Acest lucru nu este neobișnuit - dacă v-ați fost frică de ascensoare de mult timp, va dura ceva timp pentru sentimentele de nervozitate să dispară. Puteți lucra la a face aceste sentimente să dispară de elevatorii de echitatie mai des.
  • Metoda 2 din 3:
    Încercarea tehnicilor de relaxare
    1. Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 8
    1. Încercați respirație profundă. Când sunteți anxios, ați putea hipeventilați, ceea ce va adăuga doar severitatea situației. Respirația încet și calm va reduce senzațiile fizice negative asociate cu teama voastră. Încercați următoarele înainte și în timpul ridicatului dvs. Rides:
    • Stați drept cu o mână pe piept și o mână pe stomac.
    • Respirați prin nas timp de 4 secunde. Mâna de pe stomac ar trebui să se ridice și mâna pe piept ar trebui să rămână relativ încă.
    • Țineți respirația timp de 7 secunde. Eliberați respirația pentru un număr de 8 secunde. Pe măsură ce împingeți aerul, mâna de pe stomac ar trebui să se deplaseze încet spre tine.
    • Repetați acest proces până când vă simțiți calm.
  • Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 9
    2
    Medita. Meditația vă permite corpului să găsească un ritm natural de respirație, să se concentreze asupra senzațiilor de respirație în și în afară și se așează într-un calm interior. Practică timp de 5 minute în fiecare zi într-o situație non-stresantă. După ce a devenit familiarizat cu tehnicile de meditație, le puteți pune pentru a le folosi când vă simțiți anxios în interiorul unui lift.
  • Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 10
    3. Veniți cu declarații pozitive de coping. Acestea sunt utile atunci când vă aflați într-o situație care vă face să vă simțiți neliniștiți, ca să fiți blocați într-un lift. Spune-ți ceva de genul "Am fost în această situație înainte și am ieșit din ea bine" sau "statistic, călărie într-un lift este foarte sigur. Și dacă am un atac de panică, pot să aștept să treacă. Data viitoare când practic, mă voi simți mai puțin anxios."
  • Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 11
    4. Distrage-te. Declarația dvs. de coping este deja un mecanism de distragere. De asemenea, puteți încerca să vă faceți mintea de pe faptul că călătoriți un lift jucând jocul dvs. preferat pe telefonul dvs., apelând la un prieten (dacă există un serviciu disponibil) sau numărați înapoi de la 100 la 0.
  • Metoda 3 din 3:
    Lupta împotriva gândurilor negative
    1. Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 12
    1. Aflați statisticile. Dacă frica dvs. este înrădăcinată în posibilitatea ca un accident care are loc, știți că apar accidente de lift, dar ele sunt rare. De fapt, rata de fatalitate a fost calculată ca fiind 0.00000015% pe călătorie. Cunoașterea statisticilor pot fi liniștitoare. Dacă sunteți anxios în timpul călătoriei ascensorului, amintiți-vă că probabilitatea unui accident care apare este foarte scăzută.
    • Întreținerea slabă și erorile de călăreț, cum ar fi încercarea de a ieși dintr-un lift care au fost oprite între 2 etaje, sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor de ascensoare. Cu toate acestea, puteți găsi confort în faptul că toate statele necesită inspecția și întreținerea regulată a ascensoarelor, iar erorile Rider nu ar trebui să apară dacă rămâneți pus în timpul călătoriei dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 13
    2. Scrieți-vă gândurile anxioase. Gândurile legate de frică sunt adesea nerealiste și inutile negative. Văzându-i să fie prevăzute înainte de a intra în situația înfricoșătoare vă poate ajuta să le evaluați și la rândul său, reduceți preocupările dvs.
  • De exemplu, vă puteți gândi: "Ascensorul va fi blocat și voi avea un atac de panică."Scrieți acest lucru în jos, apoi întrebați-vă: Aveți dovezi care sugerează că acest lucru va fi cazul? Există dovezi contradictorii că acest lucru se va întâmpla? De exemplu, ați fost vreodată într-un lift care sa descompus înainte?
  • Întrebați-vă ce ați spune unui prieten cu aceeași frică. S-ar putea să le spuneți că probabilitatea acestei venituri ipotetice este scăzută. Aplicați acest raționament pentru tine și la teama voastră.
  • Dacă ați fost într-un lift care a fost blocat înainte, reamintiți-vă că șansele acestui lucru se întâmplă din nou sunt scăzute.
  • Imagine intitulată Deal cu o teamă de călărie în ascensoare Pasul 14
    3. Solicitați ajutor profesional. Dacă vă temeți este atât de debilitantă încât să vă comportați nemilos, cum ar fi prin rotirea ofertelor de locuri de muncă, evitând vizitarea rudelor sau a prietenilor sau forțându-vă să urcați scările chiar și atunci când nu ar trebui, este posibil să vă vedeți medicul. Persoanele care suferă de fobie pot beneficia de medicamente, terapie sau o combinație a celor două.
  • Dacă suferiți de atacuri de panică legate de călărie în ascensoare, luați în considerare vederea unui terapeut cognitiv-comportamental. Ei pot lucra cu dvs. pentru a vă înțelege frica și pentru a obține abilități de coping.
  • sfaturi

    Dacă aveți experiență A atac de panică, Recunoașteți că vă este frică, rămâneți unde vă aflați și încercați respirația profundă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar