Cum să comunicați cu șeful dvs

Comunicarea eficientă cu șeful dvs. vă poate crește nivelul de încredere și satisfacția dvs. față de slujba dvs. Este o modalitate de a vă perfecționa abilitățile de comunicare și de a deschide oportunități de învățare suplimentare și posibilitatea de avansare în carieră. Prin păstrarea unei linii deschise de comunicare, vă puteți face cunoscută valoarea la companie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stabilirea unei linii clare de comunicare
  1. Imagine intitulată Comunicați cu șeful dvs. Pasul 1
1. Configurați o întâlnire inițială. Utilizați acest lucru ca o oportunitate de a întreba despre locul în care locul de muncă se potrivește în schema mai mare a companiei, modul în care se va măsura performanța dvs. de muncă și dacă șeful dvs. vă așteaptă responsabilitățile dvs. de muncă pentru a se schimba în timp.
  • Acceptați responsabilitățile dvs. de muncă și stabiliți așteptări și obiective comune. Cereți întrebări deschise cum ar fi: "Cum vă vedeți responsabilitățile mele de muncă care se schimbă în timp?"Sau" Cum se potrivește rolul meu cu structura mai mare a companiei?"
  • Imaginea intitulată comunică cu șeful dvs. Pasul 2
    2. Decideți ce mod de comunicare este cel mai bun mod de a comunica. Adresați-vă șefului dacă preferă să le contactați prin e-mail, telefon, personal sau un amestec de oricare dintre cele de mai sus pentru conversațiile de zi cu zi sau actualizări. Întrebați dacă ar prefera să comunice diferit în cazul unei lucrări "de urgență" și să clarifice ceea ce ar conta ca o situație de urgență. Acest lucru ar putea varia de la tine nu poate să-ți îndeplinească un termen limită pentru a fi bolnav și nu să poți intra în birou într-o anumită zi.
  • Poate că șeful dvs. vă preferă să le trimiteți prin e-mail dacă aveți o scurtă întrebare, dar ați stabilit o întâlnire dacă doriți să discutați o idee de proiect sau un obiectiv mai mare. Oricare ar fi cazul, să fie flexibil și să vă adaptați la stilul lor de comunicare.
  • Imaginea intitulată comunică cu șeful dvs. Pasul 3
    3. Stabiliți cât de des șeful dvs. ar dori actualizări de la dvs. Unii supraveghetori vor dori o actualizare zilnică, în timp ce alții vor prefera o actualizare la sfârșitul fiecărei săptămâni sau chiar bi-lunar. Urmați îndrumarea șefului dvs. și actualizați-le așa cum au afirmat că ar prefera.
  • Ați putea aduce acest lucru întrebându-vă: "Vă pot actualiza pe o bază zilnică, săptămânală sau bi-lunară. Ce ar funcționa cel mai bine pentru dvs?"
  • Imaginea intitulată comunică cu șeful dvs. Pasul 4
    4. Cereți feedback. Odată ce ați ajuns în rutina slujbei dvs., este înțelept să cereți feedback-ul de des. Acest lucru ar putea lua forma unei întâlniri lunare rapide. Șeful dvs. poate fi jonglând multe responsabilități, dar probabil vor fi dispuși să ia câteva minute din programul lor aglomerat pentru a vă informa despre modul în care văd progresul dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Comunicarea strategică
    1. Imagine intitulată Comunicați cu șeful dvs. Pasul 5
    1. Comunicați cu șeful dvs. în mod regulat. Fiți proactivi și nu așteptați până când există o problemă pentru a vorbi cu șeful dvs., deoarece acest lucru ar putea să vă ajute negativ interacțiunile. În schimb, oferiți-vă actualizările selective ale șefului dvs. despre progresul dvs.
  • Imaginea intitulată comunică cu șeful dvs. Pasul 6
    2. Afișați-vă valoarea. Păstrați conversațiile cu șeful dvs. pozitiv vorbind despre rezultate. Dacă ați reușit să vă întâlniți cu obiectivul trimestrial, aduceți-o în atenția șefului dvs. Vorbiți cu ei despre cum ați obținut aceste rezultate. De exemplu, acest lucru ar fi putut fi un amestec de lucru în echipă eficientă, conducere și asumare strategică de risc. Acest lucru vă va arăta șeful că sunteți condus și vă puteți completa sarcinile.
  • Imaginea intitulată comunică cu șeful dvs. Pasul 7
    3. Pregătiți-vă pentru interacțiunile dvs. Determinați exact ce vreți să ieșiți din discutați cu șeful dvs. Fiți în persoană, prin e-mail sau prin telefon, comunicarea dvs. ar trebui să aibă un scop specificat. Din moment ce șeful tău are o mulțime pe farfurie, ei vor aprecia un angajat care știe ce vor și cum să o ceară.
  • Dacă aveți o problemă, nu sunteți sigur cum să rezolvați, subliniați ce părți ale problemei nu sunteți sigur și aduceți aceste puncte până la șeful dvs. în ordine.
  • Dacă doriți să cereți o creștere, pregătiți ce veți spune înainte de timp. Introduceți o schiță a punctelor de valoare și repetați modul în care veți vorbi despre subiect cu cel puțin câteva zile în avans.
  • Planificați să vă mențineți scurtă întâlnirea și la acest punct. Rămâneți concentrat și evitați Ramburing. Dacă vă așteptați ca ceea ce aveți de spus sau întrebați va dura mai mult de cinci minute, apoi programați o întâlnire cu ei.
  • Metoda 3 din 3:
    Efectuarea celor mai multe din interacțiunile dvs
    1. Imagine intitulată Comunicați cu șeful dvs. Pasul 8
    1
    Fi un ascultător activ. Focus în întregime pe ceea ce spune șeful tău. Ascultați cu atenție și rămâneți tăcut în timp ce șeful dvs. vorbește, cu excepția cazului, întrebându-se o întrebare clară și constructivă.
    • Evitați să răspundeți imediat. În schimb, practicați Ascultarea reflectorizantă prin parafrazarea periodică a ceea ce spune șeful dvs., care va reduce potențialul de comunicare necorespunzătoare și va arăta că sunteți angajați în conversație.
    • Încurajați o conversație cooperativă prin abținerea de la utilizarea tăcerii pentru a forma următorul punct, ceea ce poate face conversația să fie competitivă și să vă puneți șeful pe margine. În schimb, să fie în acest moment și să se adapteze la nuanțele naturale ale conversației.
  • Imaginea intitulată comunică cu șeful dvs. Pasul 9
    2. Cereți întrebări deschise. Solicitarea întrebărilor deschise vă va permite să vă apropiați de conversația cu o cooperativă, mai degrabă decât o mentalitate competitivă. Întrebări care încep cu cele 5w (cine, unde, când, de ce) sau cu "cum" poate duce la răspunsuri atente. Întrebări care încep cu "ar trebui" "" este "sau" ar putea duce la răspunsuri limitate.
  • Amintiți-vă că obiectivul este de a pune întrebări care vă arată că plătiți atenție și gândiți critic cu privire la informațiile pe care șeful dvs. le transmite.
  • Să se abțină de la întrebările "multiple-alegere". Cu alte cuvinte, nu cereți o întrebare deschisă ca "Care este cea mai bună modalitate de a prezenta aceste informații?"Și urmați-l cu răspunsuri potențiale, cum ar fi" Este PowerPoint, Word, PREZI?"Vrei să-ți dai șefului posibilitatea de a gândi și de a răspunde cu atenție, deoarece acest lucru vă va permite să învățați cel mai mult din interacțiunea dvs.
  • Imaginea intitulată comunică cu șeful dvs. Pasul 10
    3. Fiți conștienți de limba corpului. Ascultarea activă și, la rândul său, o conversație confortabilă, va implica înclinarea ușor înainte, dincolo de ocazional și făcând contact vizual. Să se abțină de la Fidgeting sau să adopte poziții închise ale corpului, cum ar fi traversarea brațelor.
  • Imaginea intitulată comunică cu șeful dvs. Pasul 11
    4. Cereți ajutor sau sfaturi. Făcând acest lucru, de multe ori, poate face șeful dvs. să simtă că intrarea lor este apreciată. Mai important, arată că tu Valuează opinia lor. De asemenea, le poate permite să vă vadă în colaborare să lucrați la o problemă la o problemă sau la întrebare.
  • De asemenea, asigurați-vă că nu vă plângeți de ceva fără a propune o soluție la această problemă. Luați în considerare modul în care ați putea face ceva pentru a obține o soluție la această problemă și pentru a prezenta acest lucru șefului dvs. Acest lucru vă va ajuta să arătați șeful dvs. Gândirea dvs. critică și abilitățile analitice, de asemenea, lucrând spre o soluție.
  • Imagine intitulată Comunicați cu șeful dvs. Pasul 12
    5. Construi rapport. Șeful tău va aprecia probabil că a întrebat cum a fost weekend-ul lor, așa că fii cel care face întrebarea. Du-te la prânz cu șeful tău, dacă este posibil și întrebați despre interesele și hobby-urile lor în afara muncii. Raportul clădirii este o parte esențială a construirii relațiilor interpersonale puternice, deci începeți astăzi.
  • În același timp, limitați cantitatea de detalii personale pe care le dați. Fi prietenos, dar amintiți-vă că șeful tău nu este prietenul tău. În timp ce actualizările aflate pe scurt, non-muncă sunt acceptabile și chiar încurajate, abțineți de la furnizarea de descrieri lungi ale weekend-ului dvs. sau explicându-le tot ce faceți cu timpul liber.
  • Imagine intitulată Comunicați cu șeful dvs. Pasul 13
    6. Fii respectuos. Șeful dvs. este în poziția lor din cauza unei combinații de expertiză, formare și experiență. O parte din așteptările dvs. de locuri de muncă este să le respectați. Puteți face acest lucru prin menținerea unui ton curtenitor, ascultând cu atenție, având în vedere punctul de vedere al șefului dvs. și amintirea rolului dvs. înainte de interacțiunile dvs., pentru a nu vă depăși limitele.
  • Încercați să fiți răbdători și să vă gândiți la poziția șefului dvs. Ele pot fi sub stres considerabil din presiunile poziției lor, iar acest lucru le poate face uneori într-o stare proastă. Încercați să nu luați acest lucru personal pentru că este puțin probabil să fiți despre voi. Dacă șeful dvs. se pare că sunt într-o stare proastă într-o zi când aveți o întâlnire cu ei, cereți-i dacă ar prefera să reprogrameze încă o zi.
  • Încă poți să nu sunt de acord cu șeful tău. Un dezacord respectuos va implica să fie clar, concentrat și calm în loc de confruntare sau apologetic. Nu vă încurcați sau faceți cerințe ale șefului dvs. și alegeți sincronizarea potrivită - de exemplu, cereți o întâlnire atunci când știți că șeful dvs. nu va fi ocupat.
  • Imaginea intitulată comunică cu șeful dvs. Pasul 14
    7. Fi profesionist. Puteți face acest lucru evitând participarea la bârfe de birou, fiind la timp, dressing profesional, și starea axată pe locul de muncă, astfel încât să puteți îndeplini termenele limită.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Să fii mereu profesionist și politicos în interacțiunile tale cu șeful tău.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar