Cum să fii un angajat bun

Indiferent dacă lucrați într-un birou, un centru de apeluri sau la un restaurant cu fast-food, este important să lucrați din greu la locul de muncă și să fiți un angajat bun. Dedicați-vă la sarcinile pe care le-ați atribuit și participați la orice formare care vă este oferită. Întotdeauna tratați colegii, clienții și supraveghetorii dvs. cu respect profesional. Fiind un bun angajat demonstrează supervizorului dvs. că sunteți dedicat muncii dvs. și vă va arăta eligibilitatea pentru a promovarea sau ridicarea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Reușind la locul de muncă
  1. Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 1
1. Model o etică puternică de lucru și acoperiți cerințele de bază ale locului de muncă. De îndată ce începeți un nou loc de muncă, faceți-o afacerea dvs. să aflați cablurile cât mai curând posibil. Mulți angajați se stabilesc într-o rutină confortabilă odată ce au devenit competenți la un loc de muncă. Pentru a vă asigura și a ieși în evidență ca un bun angajat, respectați întotdeauna termenele de atribuire și demonstrați o etică puternică a muncii.
  • Ca un angajat bun, nu faceți niciodată scuze pentru motivul pentru care nu ați făcut o sarcină care ți-a fost atribuită.
  • Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 2
    2. Afișați inițiativa prin depășirea și dincolo de sarcinile pe care le-ați atribuit. Acest lucru vă va arăta șefului dvs. că puteți lucra din greu și veți servi ca un angajat model. Luați inițiativa de a îndeplini sarcinile pe cont propriu, astfel încât supraveghetorul dvs. nu trebuie să-ți administreze micro-gestionarea muncii. Dacă există o modalitate prin care puteți face mai mult decât să completați cerința minimă pe o sarcină, arătați că sunteți un angajat bun prin punerea în muncă suplimentară.
  • Dacă nu știți cum să faceți o anumită sarcină pe care angajatorul dvs. vă așteaptă să o efectuați, adresați-vă angajatorului sau colegilor.
  • Imaginea intitulată Fii un bun angajat pas 3
    3. Aflați noi abilități și profitați de oportunitățile de formare. Mulți angajatori oferă cursuri de formare periodică la fața locului sau cursuri de formare online. În unele cazuri, este posibil să fie de așteptat să călătoriți la o conferință pentru formarea profesională a companiei. Profitați de aceste oportunități valoroase, deoarece vă vor permite să ridicați noi abilități și să deveniți un angajat mai bun. Ridicând noi seturi de calificări și educație legate de muncă arată că vă îmbunătățiți performanța la locul de muncă.
  • De asemenea, dacă Oficiul are o criză bugetară și permite oamenilor să meargă, angajații cu înaltă pregătire reprezintă o șansă mai bună de a fi reținuți decât cei care pot face doar un singur lucru.
  • Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 4
    4
    Ia critici grațios Când se referă la performanța dvs. de lucru. Critica constructivă de la un supraveghetor, client sau co-lucrător pot oferi câteva idei bune despre ceea ce așteaptă oamenii de la dvs. Critica vă poate arăta, de asemenea, zonele în care performanța dvs. are loc pentru a se îmbunătăți. Ăsta este un lucru bun! Vizualizați critica ca o oportunitate de a se îmbunătăți ca angajat.
  • De exemplu, spuneți că un client subliniază că ați făcut numeroase erori gramaticale pe copia publicitară. În loc să devină defensivi sau să învinovățească pe altcineva, luați acest lucru ca o oportunitate de a vă spăla abilitățile de scriere.
  • Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 5
    5
    Adresați-vă supraveghetorului ceea ce așteptările lor sunt atunci când aveți îndoieli. În timp ce așteptările generale ar fi trebuit să fie stabilite în mod clar în postarea de locuri de muncă și la interviu, puteți constata că natura muncii dvs. se schimbă ca luni și ani de trecere. Sau, puteți primi ocazional să efectuați sarcini în jurul locului de muncă pe care nu ați fost instruit. Clarificați orice confuzie, cerându-vă supraveghetorului exact ceea ce se așteaptă de la dvs.
  • De exemplu, dacă lucrați într-o agenție de publicitate și sunteți alocat unui tip de client, nu ați lucrat cu înainte, aflați din șeful dvs. Ce puteți face pentru a reuși la sarcina atribuită. S-ar putea să spuneți ceva de genul ", nu am reprezentat niciodată o companie de mașini înainte - aveți vreun sfat cu privire la ce tipuri de strategii de anunțuri funcționează cel mai bine?"
  • Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 6
    6. Recunoașteți și voluntari pentru oportunități în jurul biroului.Voluntariatul pentru munca strict necesară în jurul locului de muncă vă permite să alegeți partea pe care o veți juca într-o misiune la locul de muncă. De asemenea, vă arată că vă pasă de companie și sunteți dispuși să mergeți la extra mile pentru a vă ajuta. Aceasta arată dedicarea și ambiția, care sunt 2 calități pe care șefii le caută în angajați buni.
  • Imaginea intitulată Fi un bun angajat Pasul 7
    7. Cooperează bine cu alții în misiuni de grup pentru a arăta inițiativa. Fiind un jucător de echipă și cooperarea cu ceilalți pe proiecte arată că vă interesează locul de muncă și cu oamenii cu care lucrați. Pe de altă parte, dacă treceți de oportunități de a lucra la proiecte, veți părea că nu sunteți interesat de slujba în care ați fost angajați.
  • Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 8
    8. Utilizați ultimele 15-20 de minute ale trecerii dvs. pentru a fi productive și pregătiți-vă pentru a doua zi. În timp ce alți angajați își pot lăsa trecerea de 15 minute înainte sau navigați pe Internet în ultimele 20 de minute, arată că sunteți un angajat excelent și de lucru greu, făcând utilizarea productivă a acestui timp. Una dintre cele mai bune utilizări ale acestui timp este de a vă organiza spațiul de lucru pentru mâine.
  • Luați un moment pentru a îndepărta hârtiile libere, curățați spațiul de lucru și localizați lucrurile de care aveți nevoie pentru a doua zi.
  • Metoda 2 din 3:
    Cultivarea relațiilor la locul de muncă
    1. Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 9
    1
    Dezvoltați relații bune cu oamenii din biroul dvs. Un aspect important de a fi un bun angajat funcționează bine cu oamenii din biroul dvs. sau la locul de muncă. Având o atitudine pozitivă va contribui la îmbunătățirea globalului Morale și să demonstreze colegilor dvs. că sunteți interesați să lucrați împreună ca o echipă. Tratați toți colaboratorii cu curtoazie, respect și bunătate.
    • Chiar dacă lucrați de acasă și nu vedeți colegii dvs. în persoană, puteți dezvolta în continuare relații de lucru prin faptul că sunteți politicos peste e-mail.
  • Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 10
    2. Evitați participarea la bârfe la locul de muncă pentru a arăta profesionalismul. Angajatorul dvs. nu vă plati la bârfe sau să ucizi timpul vorbind cu prietenii dvs. la locul de muncă. Păstrați majoritatea interacțiunilor dvs. la locul de muncă axate pe sarcina la îndemână. Acest lucru va arăta că sunteți un angajat bun și că sunteți dedicat să rămână concentrat în timpul muncii. De asemenea, vă va ține în afara politicii de birouri inutile și clicuri.
  • Desigur, doriți să stabiliți un raport bun cu colegii dvs. și o mică discuție este inevitabilă și poate ajuta trecerea timpului. Dar, păstrați acest lucru profesionist și pozitiv și evitați să vorbiți despre alți angajați din spatele spatelui lor.
  • Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 11
    3. Oferiți orientări angajaților junior și încurajării pentru a construi moralul. Servirea ca mentor la locul de muncă, indiferent dacă este oficial sau neoficial, este o modalitate excelentă de a excela la propria dvs. slujbă. Oferiți pentru a afișa angajați noi cabluri sau oferiți sfaturi de instruire. Dacă nu sunteți sigur că cineva a înțeles ceva, fiți dispus să întrebați dacă au nevoie de asistență. Nu faceți munca pentru ei, învățați-i în schimb.
  • Fiți atenți la ceea ce spui noilor angajați și păstrați întotdeauna comportamentul dvs. profesional. Nu vă înghițiți plângerile, frustrările sau conflictele interpersonale.
  • Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 12
    4. Au o atitudine pozitivă în jurul biroului pentru a stimula productivitatea generală. O atitudine pozitivă este un semn sigur al unui angajat bun și merge mult cu mulți supraveghetori. Deci, când vorbești cu șeful tău despre o problemă legată de muncă, du-te cu cel puțin o sugestie în minte pentru o soluție. Chiar dacă șeful dvs. nu vă ia sugestia, veți arăta ca un solver de probleme, nu un reclamator.
  • Dacă vă plimbați în jurul locului de muncă cu o atitudine negativă și vă petreceți timpul de ghidare sau vă plângeți, veți coborî moralul întregului personal.
  • Metoda 3 din 3:
    Modelarea comportamentului la locul de muncă
    1. Imaginea intitulată Fii un bun angajat pas 13
    1
    Se comportă profesional în jurul locului de muncă. Buni angajați modelează profesionalismul prin tratarea altora în jurul lor cu respect. Când vorbiți cu colegii dvs. de birou, evitați să faceți comentarii inadecvate sau necorespunzătoare pentru colegi sau supraveghetori. Evitați să vă pierdeți timpul glumit, fiind frecvent off-sarcină sau în picioare în zonele comune, în loc să lucrați în spațiul de lucru.
    • Dacă acesta este primul dvs. loc de muncă din liceu sau colegiu, acesta vă poate ajuta să vă imaginați că toată lumea pe care o interacționați este un profesor sau un profesor.
  • Imaginea intitulată Fi un bun angajat Pasul 14
    2. Mențineți o înregistrare curată de performanță a locurilor de muncă. Faceți-vă slujba bine, lipiți-vă la ora alocată pentru pauze de prânz și evitați să aveți nici un fel de vizită disciplinare pusă la înregistrarea HR la locul de muncă. La fel de mult ca în puterea dvs., evitați argumentele sau dezacordurile cu alți angajați. Dacă aveți un conflict în birou, sortați-l prin discutați cu șeful dvs. și departamentul HR.
  • Absențe frecvente, termene pierdute, mustrare pentru comportamente neprofesionale sau prea multe plângeri de la clienți pot determina să fiți concediați de la locul de muncă.
  • Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 15
    3. Ajungeți la locul de muncă la timp în fiecare zi. Punctualitatea este o parte importantă a unui angajat bun. Vă permite să începeți ziua de lucru la timp și veți impresiona șeful și alți colegi care lucrează la aceleași schimburi pe care le faceți. Este, de asemenea, o modalitate bună de a arăta clienților că sunteți un angajat bun. Venind să lucreze târziu, pe de altă parte, prezintă o lipsă de interes sau motivație, sau poate arăta că sunteți ușor distras de sarcini.
  • Dacă vă luptați să fiți la timp, încercați să intenționați să lucrați la 15 minute mai devreme. În acest fel, chiar dacă alergi târziu pentru timpul de sosire intenționat, veți ajunge în continuare la locul de muncă la timp.
  • Imaginea intitulată Fii un bun angajat Pasul 16
    4. Rochie corespunzătoare pentru locul de muncă și spațiul de birouri. Fiecare loc de muncă este diferit - Unii supraveghetori se așteaptă să purtați un costum sau o fustă, în timp ce alții nu minte blugi și tricouri. Aflați de la șeful dvs. sau Departamentul HR Ce este politica companiei. Predarea în mod corespunzător arată că luați în serios lucrarea și sunteți dedicați locului de muncă și vă poate spori performanța dvs.
  • Exemple de îmbrăcăminte necorespunzătoare pentru orice loc de muncă includ: îmbrăcăminte colorate sau sfâșiate, haine nesfârșite și cămăși cu cuvinte sau imagini necorespunzătoare pe ele.
  • Comunitatea Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile experților pentru acest articol?Deblocați răspunsurile experților prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Cum mă duc mai sus și dincolo de angajat?
      Arda ozdemir, ma
      Arda ozdemir, ma
      Antrenorul la locul de muncă
      Arda Ozdemir este antrenorul executiv și fondatorul de creștere 2 Realizați, o organizație nonprofit în Palo Alto, California, care este dedicată oferirii unei foi de parcurs practice către întregul potențial în viața și cariera lor. Arda este un maestru Reiki, un practicant de tehnică de libertate emoțională și un antrenor certificat HeartMath și Mentor.Arda ozdemir, ma
      Arda ozdemir, ma
      Antrenorul la locul de muncă
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Mi se pare că cei mai buni angajați sunt cei care au o pasiune pentru slujbă și misiunea sa. Obținerea tuturor lucrărilor realizate este foarte importantă pentru fiecare loc de muncă, dar pentru a fi un angajat minunat, trebuie să arătați că veți găsi bucurie în munca voastră. Când observ că un angajat are o legătură care îi motivează să meargă mai sus și dincolo, cred că le face o persoană și mai bună să lucreze cu.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 1
    • Întrebare
      Ce fac dacă nu știu cum să fac o sarcină dată de șeful meu?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Spune-le politicos că nu știi cum să o faci. Sunt acolo pentru a vă oferi abilitatea de a face acest lucru. Dacă nu vă simțiți confortabil să le întrebați, întrebați un coleg.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 1helpful 28
    • Întrebare
      Cum pot fi un vânzător bun într-o companie unde sunt recent numit?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Știți cum să discutați cu oamenii și să folosiți trucuri de vânzări bune. Uită-te la ceea ce fac ceilalți tipi. Fiți întotdeauna în stare bună și întotdeauna zâmbiți.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor pe 7helpful 76
    Vedeți mai multe răspunsuri

    sfaturi

    Nu petreceți prea mult timp pe apeluri personale. Munca este pentru muncă. Dacă aveți nevoie să faceți un apel personal în timpul zilei, faceți-o peste pauza de prânz.
  • Promoțiile se bazează foarte frecvent pe abilitatea dvs. de a vă face treaba, loialitatea față de companie, aptitudinea dvs. și fundalul dvs. educațional.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar