Cum să se ocupe de un șef leneș

Un sef leneș nu numai că stabilește un exemplu rău pentru personalul lor, dar poate ajunge în calea altor persoane care își fac locurile de muncă, ceea ce poate fi frustrant și crește stresul și anxietatea pentru toată lumea.Din fericire, există o varietate de modalități de a interacționa cu șeful dvs. care își pot îmbunătăți comportamentul și mediul de lucru.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea mediului dumneavoastră
  1. Imaginea intitulată devine o îmbunătățită
1. Concentrați-vă pe tine însuți. Nu intrați într-o capcană de lenea de potrivire cu lenea.În schimb, întotdeauna faceți munca în mod eficient și eficient, provocând-vă să faceți cel mai bine.Veți stabili un exemplu pentru colegii dvs., șeful dvs. și locul de muncă în mod constant poate avea plăți pe termen lung, cum ar fi o promovare.
  • S-ar putea să fiți tentați să dați șefului dvs. un gust de medicamente proprii și să fiți la fel de leneși.Acest lucru este rar productiv, deoarece șeful dvs. este probabil că nu vă cunoașteți că oglindiți comportamentul lor, văzându-vă ca fiind independent leneș.
Sfat de experți
Chad Herst, CPCC

Chad Herst, CPCC

Mindfulneychad Herst este antrenorul executiv la Herst Wellness, un centru de wellness din San Francisco, axat pe coaching minții / corpului. CHAD este un antrenor profesionist co-activ acreditat (CPCC) și lucrează în spațiul de wellness de peste 25 de ani, cu experiență ca profesor de yoga, acupuncturist și erbalist.
Chad Herst, CPCC
Chad Herst, CPCC
Mindfny Tocul

Știți că nu sunteți singuri în a avea un șef rău.Chad Herst, un antrenor de carieră și de viață, spune: "Mai des decât nu, ceea ce face ca oamenii să vrea să facă mișcări de carieră are de a face cu cultura companiei pe care o lucrează, sau stilul de management al supraveghetorului lor."

  • Imaginea intitulată construi încredere într-o mică afacere Pasul 1
    2. Să-ți cunoști șeful.Șeful dvs. poate avea motive pentru comportamentul lor pe care nu îl cunoașteți sau că ar putea avea probleme personale care influențează performanța lor de lucru.Înainte de a vă plânge la HR, încercați să înțelegeți șeful dvs., ceea ce îi face să bifeze, ceea ce le pasă și ce le frustrează.
  • Așa cum ai o întreagă viață în afara locului de muncă, la fel și șeful tău.S-ar putea să nu știți că au un alt loc de muncă cu normă întreagă sau că sunt bolnavi sau că ei au grijă de un nou-născut colic. Noțiuni de bază pentru a cunoaște șeful dvs. stabilește un raport și vă permite să înțelegeți puțin poziția lor.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă mental pentru un spectacol de cal 4
    3. Aflați structura companiei. Să cunoașteți aspectul companiei și să învățați lanțul de comandă.În timp ce nu este prima sau a doua opțiune cea mai bună, este bine să știți cine este șeful șefului dvs., în cazul în care trebuie să escaladați problema. Acest pas este în primul rând pentru informațiile dvs., pentru că doriți să încercați mai întâi abordări diferite.Este vorba de informații bune de a avea la îndemână, dacă toate celelalte nu reușesc, totuși.
  • Imagine intitulată Fii un analist de afaceri în conducerea superioară Pasul 1
    4. Citiți descrierile postului. S-ar putea să fie că șeful tău nu este leneș, dar nu înțelege pe deplin descrierea muncii, a lor sau colegii tăi ".În mod similar, munca tinde să se scurgă în jos, și asta e mai ales adevărat cu un șef leneș.Citiți prin toate descrierile de locuri de muncă relevante și dacă aflați că faceți mai mult decât ceea ce ați fost angajat să faceți, aveți o conversație cu șeful dvs. despre atribuirea sarcinilor angajatului corespunzător, care ar putea fi ele.
  • Adesea, responsabilitățile la locul de muncă se schimbă mult mai repede decât sunt actualizate descrierile postului.
  • Există, uneori, o suprapunere tulbure între poziții, lăsând loc pentru confuzie despre cine este responsabil pentru ce.
  • Partea 2 din 3:
    Încercând diferite abordări
    1. Imagine intitulată Supătare de întâlniri de afaceri Pasul 18
    1. Comunicați cu șeful dvs.În timp ce gândul de a vorbi cu șeful dvs. despre performanța lor poate fi intimidant, este adesea cea mai bună cale de luat.Face acest lucru cu atenție, totuși.Nu vă grăbiți în conversație, luați în considerare ceea ce sunt cu adevărat problemele și respectați numai aceste probleme.Vorbi despre comportamente, mai degrabă decât despre angajatorul dvs.
    • Să fie respectuos și constructiv.Abordați șeful dvs. cu tonul potrivit și cu intenția de a comunica bine.
    • Dacă acest lucru nu funcționează și, ca a doua stațiune, ați putea vorbi cu șeful șefului dvs., dar înțelegeți că majoritatea angajatorilor nu vor fi fericiți că ați vorbit cu șeful lor.
    • În cele din urmă, este posibil să trebuiască să mergeți la resursele umane pentru rezolvare cu problema.
    • Amintiți-vă, doriți să vă păstrați slujba, deci abordăm oricare dintre aceste conversații cu o atitudine pozitivă și profesională.
  • Imagine intitulată Ajutor Coworkers îndeplinesc termenele lor limită la pasul 2
    2. Face-o despre tine.Oferirea unui feedback de supraveghere poate fi incomod, mai ales când este vorba despre un comportament al lor, dar nu trebuie să fie.Faceți declarațiile dvs. "I" mai degrabă decât "ați" orientat, ceea ce vă va ajuta să evitați sunarea critică.De asemenea, vă permite să faceți sugestii cu privire la dvs. sau în echipa dvs., mai degrabă decât să vă spuneți șeful dvs. cum să se comporte.
  • De exemplu, ați putea spune șefului dvs. "Cred că echipa noastră ar fi mai productivă dacă am depus fiecare foaie de responsabilitate zilnică.Pot să stau așa, ca toți să o poată accesa, dacă doriți."Nu îndreptați degetele și oferiți o soluție care să-și mărească și responsabilitatea.
  • De asemenea, ați putea spune: "Cred că am putea implementa un sistem de prieteni cu privire la acest proiect pentru a ne asigura că toată lumea are o resursă imediată disponibilă dacă au nevoie de ea, ceea ce ar putea ajuta proiectul să se facă mai repede și mai bine."Vă concentrați asupra acțiunilor și soluțiilor cu această declarație, dar și în camera de deschidere a dialogului.
  • Imagine intitulată Supătare de întâlniri de afaceri Pasul 17
    3. Face o listă.Faceți o listă a comportamentelor șefului dvs. pe care le găsiți disruptive la locul de muncă, cum ar fi exemplele lenea lor - notați data, ora și circumstanțele. S-ar putea chiar să aranjați lista de la cel mai puțin perturbator. Reveniți la lista dvs. câteva zile mai târziu și concentrați-vă pe primele elemente.Dacă într-adevăr sunt la fel de mari de o afacere pe măsură ce credeți inițial, decideți dacă merită să vorbească cu șeful dvs. despre.
  • Imagine intitulată Ajutor Colaboratorii își îndeplinesc termenele limită la pasul 1
    4. Descurcă-te.Acceptați ceea ce nu puteți schimba.Veți decide probabil că o mare parte din lista dvs. nu este într-adevăr un dealbreaker sau ceva pe care îl puteți aduce productiv la șeful dvs.Trebuie să luați o decizie de a accepta acele lucruri (care nu înseamnă că trebuie să le plac, totuși) sau începeți să căutați un alt loc de muncă.Gândiți-vă la imaginea de ansamblu.
  • Partea 3 din 3:
    Privind pentru tine
    1. Imagine intitulată Supătătoare de întâlniri de afaceri Pasul 10
    1. Faceți o altă listă.De data aceasta, întoarceți-vă spre interior și concentrați-vă asupra dvs. mai degrabă decât pe șeful dvs.Notați fiecare lucru care vă face fericiți despre locul de muncă, indiferent cât de mare sau cât de mic.S-ar putea să vă surprindeți cu toate intrările de pe lista dvs., iar cercetările au arătat că îmbunătățirea perspectivelor vă îmbunătățește fericirea, ceea ce vă îmbunătățește mai mult Outlook-ul.
    • S-ar putea să fiți recunoscător pentru programul dvs. flexibil
    • Poate că primiți zile de vacanță plătite sau sărbători și weekend-uri oprite
    • Vă puteți bucura de comerări printre voi și colegii dvs
    • Este posibil ca slujba dvs. să nu fie prea departe de a face ca o navetă rezonabilă
  • Imaginea intitulată începe o etapă de succes de succes 1
    2. Stabiliți obiective pentru dvs.Independent de viziunea șefului dvs., luați în considerare obiectivele profesionale pe care le aveți pentru dvs.Efectuați o listă a obiectivelor pe termen scurt și lung și apoi prioritizați totul în ordinea de realizare sau ordinea importanței pentru dvs.Profitați de orice oportunități de combinare a obiectivelor și apoi să dezvoltați un plan de acțiune.
  • S-ar putea să doriți o promovare în următoarele șase luni
  • Sau ați putea dori o creștere
  • Poate doriți să treceți de la schimbarea dimineții
  • Vrei să fii desemnat un avantaj la următorul proiect mare
  • Imagine intitulată Supătare de întâlniri de afaceri Pasul 23
    3. Prioritizați-vă sănătatea emoțională. Stima de sine, nivelul stresului și fericirea generală sunt importante.Dacă lenea ta seful dvs. este afectată de locul de muncă sau sănătatea emoțională, trebuie să luați ceva de acțiune, indiferent dacă decideți să discutați cu ei sau să căutați alte locuri de muncă.Nu doar "nu face nimic."Amintiți-vă, un loc de muncă nu este potrivit potrivit dacă trebuie să vă sacrificați sănătatea emoțională pentru a face munca.
  • Dacă este cazul, acest lucru deschide și o conversație pentru a vă redefini poziția și compensarea.
  • Imaginea intitulată începe o etapă de afaceri de succes 12
    4. Luați în considerare alte opțiuni de angajare.Dacă ați încercat să rezolvați problemele cu șeful dvs. și sunteți încă nefericiți, este posibil să fie necesar să vă gândiți că este timpul să găsiți un nou loc de muncă.Începeți rețelele, curățați-vă CV-ul și începeți în căutarea activă pentru o altă poziție.Acest lucru nu înseamnă înfrângerea sau că ceva nu este în neregulă cu șeful dvs. sau chiar cu șeful dvs.Înseamnă doar că este timpul să vă deplasați.
  • Imaginea intitulată rămâne optimistă atunci când lucrați cu pesimisti Pasul 7
    5. Au așteptări realiste.Așa cum trebuie să evaluați dacă elementele de pe lista dvs. de comportamente Bad Boss sunt întreruptoarele de acord și cu adevărat importante, trebuie să vă evaluați așteptările șefului dvs., locul de muncă și de dvs.Acest lucru este deosebit de important deoarece acesta reprezintă modul în care abordați în fiecare zi, ceea ce poate avea un impact dramatic asupra sănătății dvs. emoționale.
  • Imaginea intitulată rămâne optimistă atunci când lucrați cu pesimisti Pasul 6
    6. Setați limitele.Știți descrierea postului dvs. și care sunt responsabilitățile dvs. atribuite.Lucrul cu alții necesită o minte deschisă și o flexibilitate, dar limitele dvs., odată definite, nu sunt în curs de discuție.Dacă leneșia șefului dvs. mărește încărcătura dvs. de lucru, le reamintesc tact și profesional că responsabilitățile suplimentare depășesc domeniul de aplicare al poziției dvs. curente.
  • Definirea limitelor dvs. permite angajatorului dvs. să reflecteze asupra propriilor acțiuni.Poate că nu sunt conștienți că sunt subproductivi.
  • Imaginea intitulată introduceți-vă în pasul irlandez 15
    7. Nu vă împinși în jur.Este probabil supărat de comportamentul leneș al șefului dvs., deoarece impact asupra performanței dvs. de lucru sau chiar sfârșește crearea mai multor lucrări pentru dvs.Pentru că sunt șeful tău, s-ar putea simți că nu ai de ales decât să accepți așa cum sunt lucrurile.Nu fiți împins în jur și nu fiți un impuls.Fii avocat propriu într-un mod răcoros, calm și profesional.
  • Dacă vă simțiți profit de, de exemplu, deoarece hârtia șefului dvs. se păstrează pe biroul dvs., încercați să spuneți: "Am observat că acum primesc toate facturile pentru furnizorii noștri și de când nu face parte din asta Descrierea postului meu, aș dori să trag acest lucru la personalul potrivit, astfel încât acestea să fie plătite rapid și corect.S
  • sfaturi

    Fi profesionist.Prezentați întotdeauna preocupările dvs. cu respect.
  • Oferiți soluții la problemele din lista dvs. prin afișarea unor remedii specifice că șeful dvs. poate face pentru a îmbunătăți situația.Dacă există modalități pe care le puteți ajuta, sugerează și acele.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că ați făcut totul în puterea voastră pentru a ajuta situația înainte de a vorbi cu șeful dvs. sau șefului șefului dvs. Orice lucru pe care l-ați lăsat va servi ca muniție pe care șeful dvs. îl poate folosi împotriva dvs. dacă trebuie să se întâlnească cu șeful său.
  • Rignești riscul ca șeful tău să fie ofensat că ai ridicat îngrijorarea.Fiți pregătiți că conversația ar putea să nu fie exact așa cum planificați.
  • Niciodată nu vă bateți șeful la colegii voștri. Întotdeauna vă prezentați ideile profesionale și private către individul pe care îl întâmpinați cu problema.
  • Niciodată nu sugerează că șeful dvs. ar trebui să fie concediat oricui (în special la șeful șefului tău). Aceasta este decizia altcuiva de a face.
  • Nu utilizați e-mail pentru a comunica obiecțiile dvs. Această întâlnire trebuie făcută în mod privat și personal.
  • Face un risc calculat ca situația de lucru să se îmbunătățească dacă vă cunoașteți problemele. Dacă nu simțiți cu adevărat că lucrurile se vor îmbunătăți, atunci ar putea fi mai bine dacă nu faceți nimic.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar