Cum să se comporte la locul de muncă

Atitudinea ta este la fel de importantă ca și abilitățile și abilitățile tale. De la birouri la restaurante, învățarea de a naviga orice loc de muncă nou necesită un amestec unic de abilități și dedicare a persoanelor. Puteți învăța să faceți o impresie bună în prima zi și să transformați această impresie bună într-o bună reputație în viitor.

Pași

Partea 1 din 3:
Pornirea unui nou loc de muncă
  1. Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 1
1. Du-te mai devreme. În prima zi, este important să faceți o impresie bună și să arătați la timp. Asigurați-vă că sunteți suficient de devreme pentru a vă pregăti complet și schimbat, dacă este necesar, pentru a începe schimbarea. Să fie gata să meargă cu 10-15 minute înainte de începerea schimbării dvs. Bugetați-vă timpul cu mult timp în avans, oferindu-vă un extra 30-40 de minute ca un tampon pentru lucruri precum traficul, pierderea și găsirea parcării.
  • Dacă trebuie să luați transportul public sau noul dvs. loc de muncă este undeva undeva nu vă aflați, faceți călătoria cu câteva zile înainte de timp pentru a vă asigura că știți exact cât va dura și unde este.
  • Nu rămâneți dincolo de timpul în care sunteți programată. Lăsarea cu întârziere poate indica faptul că nu vă puteți retrage timpul în mod eficient. Impresionați-vă angajatorul, ajungând suficient de devreme pentru a vă pregăti pentru această zi, apoi plecați când ați terminat.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 2
    2. Ascultați șeful și colegii și aplicați ceea ce auziți. Nu vă veți aștepta să excelezi imediat la majoritatea locurilor de muncă, iar majoritatea angajatorilor știu că va exista o curbă de învățare cu angajări noi. Deci, nu vă faceți griji atât de mult să faceți greșeli și să vă împiedicați prima zi, dar să vă concentrați asupra învățării cât mai mult posibil și ascultați îndeaproape pentru a vă asigura că nu pierdeți lucrurile.
  • Fii conștient de stilul tău de învățare. Dacă sunteți un cursant mâini, de exemplu, cereți personalului să vă pregătească să vă plimbați printr-o sarcină, mai degrabă decât să le urmăriți.
  • Luați un notepad sau notebook cu dvs., astfel încât să puteți lua puncte importante în timpul formării dvs. Puneți întrebări și asigurați-vă că ați răspuns la răspunsuri.
  • Faceți-vă scopul dvs. de a face o greșeală doar o greșeală. Dacă șeful dvs. vă spune cum să faceți ceva, ascultați și amintiți-vă, așa că nu va trebui să întrebați din nou.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 3
    3. Nu vă fie frică să puneți întrebări. O mulțime de angajați noi vor fi preai să pună întrebări și vor gafa în a face lucrurile incorect. Știți suficient pentru a ști când aveți nevoie de ajutor. Nu există nici o rușine să cereți ajutor, mai ales în prima zi. Va fi mai bine să o explicați o dată și să fiți sigur că o veți face bine decât să încercați să ghiciți și să vă expuneți mai târziu.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 4
    4. Încercați să anticipați ce trebuie să se întâmple în continuare. Procesul de fiecare loc de muncă este foarte diferit. Chiar dacă sunteți calificat și talentat, este nevoie de ceva timp pentru a afla ce trebuie să se întâmple și în ce ordine. Cel mai bun mod de a ieși în prima zi ca un lucrător bun este să încerci să analizezi situația și să dai seama ce trebuie să se întâmple în continuare.
  • La unele locuri de muncă, prima dvs. zi poate implica o mulțime de picioare în picioare și vizionarea. Săriți când vedeți o deschidere. Dacă vedeți un alt angajat care transportă un mare teanc de pungi dintr-un loc la altul, nu trebuie să vă spuneți că ați putea ajuta.
  • La unele locuri de muncă, va trebui să întrebați în loc să acționați. Dacă începeți la o bucătărie și terminați cu unele feluri de mâncare, ar putea părea evident că vor merge la mașina de spălat vase, dar poate exista un alt proces. Cere.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 5
    5. Curățați fără a fi întrebat. Un lucru care este consecvent la fiecare loc de muncă este curățenia și siguranța. Îndreptarea nu trebuie de obicei să fie antrenată. Căutați lucruri pe care le puteți organiza sau modalități pe care le puteți curăța pentru a face la locul de muncă mult mai ușor.
  • Dacă lucrați într-un birou, schimbați filtrul de cafea și faceți o oală proaspătă. Curățați cupele și lingurile și aruncați refuzul. Luați gunoiul în coșul de gunoi. Ajuta la îndreptarea altor zone publice dacă au nevoie de îndreptare.
  • Dacă lucrați într-o bucătărie sau într-un restaurant, păstrați un ochi pentru obstacole pe care cineva le poate călători sau ajuta la curățarea mâncărurilor în spate. Faceți o întoarcere la chiuvetă dacă trebuie să încercați să găsiți o cale de a Rămâi ocupat.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 6
    6. Doar fii tu insuti. Nu este ceea ce știi, cât de talentați ești, sau chiar ceea ce faci în prima zi care o va face un succes. Este atitudinea și comportamentul tău. Angajatorul dvs. a angajat pentru că a existat ceva despre combinația dvs. de abilități și personalitate care vă va aduce beneficii la locul de muncă. Au încredere în capacitatea ta de a reuși ca tine însuți și nu credeți că trebuie să fii cineva pe care nu-l faci.
  • Nu trebuie să acționați ca actul colegilor tăi, pentru că bine sau pentru mai rău. Este nevoie de timp pentru ca oamenii să se adapteze la o persoană nouă la locul de muncă, așa că dă-i co-lucrătorilor timp să se adapteze personalității dvs., mai degrabă decât să vă schimbați comportamentul pentru a se potrivi cu a lor.
  • Partea 2 din 3:
    Fiind un lucrător bun
    1. Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 7
    1. Setați obiective de lucru pe termen scurt. Fiind un angajat bun implică trecerea de sus și dincolo de chemarea datoriei. Încercați să fiți cel mai bun angajat pe care îl puteți face prin stabilirea unor obiective personale pe termen scurt pentru a vă ajuta să ieșiți în evidență. După câteva zile de lucru, încercați să identificați lucrurile pe care trebuie să le lucrați cel mai mult și să o faceți scopul dvs. de a ajunge acolo unde doriți să fiți.
    • Dacă lucrați într-o bucătărie, faceți-vă obiectivul de a avea toate rețetele de sandwich memorate până la sfârșitul lunii, deci nu trebuie să vă consultați foaia de înșelătorie. Sau faceți-vă scopul dvs. de a obține timpul plăcii la cea a celorlalți angajați.
    • Concentrați-vă mai mult pe calitatea muncii dvs. și mai puțin asupra eficienței dvs. în primele dvs. două săptămâni. Faceți fiecare sandwich bine înainte de a vă îngrijora rapid. Vă faceți griji cu privire la obținerea mai rapidă și a produce mai mult pe măsură ce continuați.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 8
    2. Fi dispus și realist despre ceea ce puteți face. Angajații buni sunt voluntari, dispuși să preia responsabilități și sarcini suplimentare atunci când au fost întrebat. Dacă doriți să cultivați o reputație ca un angajat fiabil, atunci fiți dispuși să faceți lucruri care trebuie făcute.
  • De asemenea, este important să vă cunoașteți limitele. Dacă ați primit deja 10 lucruri înainte de a pleca astăzi, nu vă oferiți voluntar să faceți încă un lucru care va dura câteva ore. Bugetați timpul dvs. în mod eficient.
  • Fii precaut când trebuie să fii prea. Dacă un coleg de angajat vă cere să faceți ceva ce nu sunteți sigur, poate fi mai util să vă gândiți la un plan alternativ. Fiți tactici și amânați șeful dvs. pentru ajutor, dacă este necesar.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 9
    3. Doar faceți munca, nu faceți altcineva. Un angajat bun se angajează să-și facă acest lucru bine fără să încerce să gestioneze modul în care alții lucrează. Când sunteți la locul de muncă, rămâneți axat pe a face ceea ce aveți nevoie pentru a face cele mai bune abilități. Nu petreceți timp să intrați în munca celorlalți, cu excepția cazului în care vă vor cere în mod specific sfatul sau ajutorul dvs. Ieșiți afară prin obținerea tot ceea ce trebuie să faceți.
  • Încercați să evitați bârfele la locul de muncă. Este ușor să grupezi puțin clipe de lucru care vă pot distrage atenția de la responsabilitățile dvs. Doar să te concentrezi pe a-ți face munca, nu cât de bine și alte persoane își fac munca.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 10
    4. Fii activ. Dacă vedeți resturile de așdere a podelei la locul de muncă, nu vă plimbați în jurul acestuia, apoi informați șeful dvs. că cineva trebuie să facă puțin picking. Doar ridicați-vă singur. Faceți lucrurile de dragul creării unui mediu de lucru mai bun, fără a fi în căutarea unui angajat mai bun.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 11
    5. Aduceți ceva suplimentar la masă. Faceți-vă munca bine și completați-o, apoi căutați modalități în care puteți face un pic suplimentar pentru a ajuta compania pe care o lucrați pentru atingerea obiectivelor sale. Angajații buni vin la masă cu idei creative pentru îmbunătățiri și tactici de eficiență pentru a vă ajuta să faceți locul de muncă un loc mai bun.
  • Încercați să veniți cu câteva idei creative în fiecare două luni, apoi păstrați-le la îndemână în cazul în care vin la îndemână. Luați cinci minute pentru a vorbi despre ideea dvs. în privat cu șeful dvs., în loc să-l aduceți la o întâlnire de grup mare.
  • Partea 3 din 3:
    Având atitudinea corectă
    1. Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 12
    1. Stabiliți obiective de muncă pe termen lung. Unde vrei să fii în cinci ani? Zece? Cum poate această slujbă să vă ajute să ajungeți acolo? Stabiliți obiective clare și realizabile pentru dvs. la locul de muncă și lucrați spre ei în fiecare săptămână. Știind cum lucrarea dvs. se referă la obiectivele dvs. ultimate în viață vă va oferi asigurări de sine și oferiți motivația pentru a vă promova compania și voi înșivă.
    • Încercați să păstrați o listă cu ceea ce lucrați, pentru a vă ajuta să vă aduceți în săptămânile. Ceea ce faci acum nu ar putea părea atât de important, dar cum vă ajută să obțineți ceea ce doriți? Cum te mișcă pe scară?
    • Obiectivele finale ale companiei pe care lucrați sunt, de asemenea, importante și ar trebui păstrate în fața minții tale.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 13
    2. Vorbiți bine alți angajați. Angajatorii apreciază angajații care sprijină alți lucrători buni. Când muncești din greu și, ajută în mod constant, obiectivele companiei dvs., deveniți o voce de încredere. Utilizați vocea dvs. pentru a ajuta pe alții care sunt vrednici de laudă și de avansare.
  • Dacă alți angajați bock sau critică un coleg angajat, nu participă. Poate fi ușor să formați clicuri snarky la locul de muncă, dar poate crea o cultură de lucru toxică. Nu fi o parte din ea.
  • Dacă vă bârfeți, mincitați sau înșelăciți pentru a câștiga poziția în companie, puteți obține teren pe termen scurt, dar pierdeți-l pe termen lung, deoarece ați construit relații rele cu alți angajați. Permiteți angajatorului dvs. să vă evalueze munca și abilitățile și să determine unde vă potriviți cel mai bine în companie.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 14
    3. Investiți în ceea ce faceți. Angajatorii apreciază angajații care se mândresc cu ceea ce fac. Dacă faci ceva cu adevărat pasionat, e ușor. Dar dacă lucrați un loc de muncă pentru salariu, poate fi un pic mai greu de găsit acea pasiune. Găsiți o modalitate de a obține mai mult investit în ceea ce faceți, pentru a vă lăsa pasiunea să strălucească.
  • Rămâi concentrat acum ceea ce vă oferă acest loc de muncă și amintiți-vă că reușind în acest loc de muncă face ca toate aceste lucruri să fie mai ușoare. Dacă lucrați pentru a vă hrăni familia sau pentru a vă plăti prin colegiu, reamintiți-vă că ceea ce faceți la locul de muncă are un impact direct asupra acelor părți ale vieții voastre.
  • Imaginea intitulată se comportă la locul de muncă Pasul 15
    4. Tratați pe toți pe care îi întâlniți cu demnitatea și respectul. În timp ce unii oameni pot fi foarte greu să interacționeze la locul de muncă, când îi tratezi prost, trebuie să vă amintiți că vă afectați negativ oportunitățile de carieră cu compania. Colaboratorii dvs. au fost la fel de atent selectați ca și cum ați fost, astfel încât să vă prezentați dispreț și să respectați orice co-lucrător pe care îl întâlniți arată o ignorare a intelectului angajatorului dvs.
  • Cum pot să nu mai simt descurajat și fără bucurie la locul de muncă?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Amy WongAmy WongLedership & Coach Transformațional

    sfaturi

    Fii încrezător și cinstit în relațiile cu alții la locul de muncă.

    Avertizări

    Feriți-vă pe pescarii / femeile. În aproape toate locurile de muncă, veți găsi cel puțin un bărbat sau o femeie care pește constant pentru informații despre salariul / programul dvs. / viața personală sau despre ce vă gândiți la alți colegi - este mai bine să evitați să răspundeți la întrebări ca acestea. De multe ori încearcă să spună drama și vor raporta colegilor ceea ce ați spus despre ei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar