Cum să acționeze când un coleg devine șeful tău

Având o fostă tranziție a colaboratorului în a fi supraveghetorul dvs. și a trebuit să schimbe modul în care acționați în jurul acestei persoane poate fi o ajustare dificilă. S-ar putea să aveți prânzul comun sau ați plecat la sala de gimnastică cu această persoană în trecut. Acum, brusc, există linii care trebuie trase și subiecte de conversație care nu pot fi discutate. Faceți tranziția cât mai ușoară posibil, luând timp pentru a vă redefini relația cu această persoană.

Pași

Partea 1 din 2:
Redefinirea relației dvs
  1. Image intitulată act când un coleg devine șeful tău pas 1
1. Anticipați o schimbare. Nu aveți îndoieli cu privire la acest lucru, când un coleg se alătură celor mai înalte-up-uri la locul de muncă, aproape totul se va schimba. De ce? Uneori, această schimbare este o chestiune juridică, deoarece multe medii de lucru au stricte politici de fraternizare între management și non-management. În alte considerație, este doar o bună politică de birou. Promovarea, atribuirea bonusurilor și supravegherea concedierilor poate fi dificilă atunci când acei oameni sunt prietenii tăi. Șefii trebuie să mențină o distanță obiectivă pentru acest motiv.
  • Image intitulată act când un coleg devine șeful tău pasul 2
    2. Gestionați răsturnarea inițială. Ați lucrat sub vechiul șef pentru un timp și, probabil, a devenit obișnuit cu quirk-urile acestei persoane. Acum, trebuie să depășiți faza inițială de a stabili comunicarea și înțelegerea stilului noului dvs. șef.
  • Minimizați pasul pe degetele de la picioare sau tensiune nejustificată, fiind foarte deschisă la schimbări, critici constructive și să fie observați în zilele următoare și săptămâni. Adresați-vă noului șef dacă aprobă modul în care faceți lucruri sau dacă trebuie să se facă modificări la orice procese. Nu vă faceți griji că ați arătat ca un suge chiar acum. Odată ce obțineți o idee bună despre ceea ce vă place noul dvs. șef, puteți lucra fără prea mult micromanagement.
  • Image intitulată act când un coleg devine șeful tău pasul 3
    3. Amintiți-vă că această tranziție este, de asemenea, dificilă pentru noul dvs. șef. Manipularea restructurării la locul de muncă este întotdeauna dificilă, chiar și atunci când nu ați fost anterior chummy cu cealaltă persoană. Mergând în sus de la personalul general la management înseamnă noi practici de adaptare la și noi responsabilități pentru această persoană.Încercați să fiți înțelegeți și empatici.
  • Empatia este abilitatea de a înțelege gândurile, emoțiile și experiențele altcuiva. Este o abilitate semnificativă pentru conducerea eficientă la locul de muncă
  • Arătând empatie ar putea fi exemplificată prin abținerea de la taierea noului dvs. șef despre rolul său în schimbare. Ați putea să o trageți deoparte și să împărtășiți cât de mare simțiți că se confruntă cu noile schimbări. De exemplu, ai putea spune, "Hei, Linda, într-adevăr manipulați această nouă tranziție bine. Aștept cu nerăbdare să vă fac ca șeful meu."
  • Imagine intitulată act când un coleg devine șeful tău pasul 4
    4. Permiteți noului șef pentru a determina noua relație. El poate continua să fie prietenos, dar să fie precaut cu privire la cât de relaxat ești în fața lui. Nu-l confruntați dacă îl veți vedea că luați un pas înapoi și nu îl învinovățesc dacă nu poate continua să socializeze cu tine și cu alții în afara muncii.
  • Image intitulată act când un coleg devine șeful tău Pasul 5
    5. Stați jos și discutați cu această persoană. Dacă fostul tău coleg a fost, de asemenea, prietenul tău bun, relația ta intră în teritoriul neexplorat. Cum călătoriți pe acest nou drum va determina dacă prietenia dvs. suferă, securitatea dvs. de locuri de muncă devine stâncoasă sau ambele.
  • Dacă locul de muncă nu are o politică fără fraternizare, este posibil să vă puteți continua prietenia, limitând discuțiile despre subiecte legate de muncă în afara biroului și minimizând prietenia la locul de muncă.
  • Abordați-vă prietenul în afara biroului și îl felicitați despre promovare. Spune, "Hei, sunt foarte mândru de tine. Știu că noua dinamică va schimba modul în care interacționăm între ele la locul de muncă. Dar, am fost prieteni de ani de zile și nu vreau ca prietenia noastră să sufere. Să vorbim despre unele îndrumări pentru modul în care putem interacționa unul cu altul în avans."
  • Partea 2 din 2:
    Menținerea profesionalismului
    1. Image intitulată act când un coleg devine șeful tău pasul 6
    1. Tratați-vă fostul coleg ca el este șeful dvs. Acest lucru nu înseamnă că comportamentul tău trebuie să se schimbe complet în jurul lui, dar ar trebui să fii respectuos și să-i urmezi conducerea în subiecte de discuție. Să mențină limitele adecvate atunci când în birou. Tratamentul adecvat al noului dvs. șef ar putea arăta astfel:
    • Începeți la o sarcină atribuită, fără ca el să vă solicite din nou și din nou.
    • Nu vă faceți griji când ați cerut să faceți ceva.
    • Abțineți de la bârfe despre șeful dvs. cu alți angajați.
    • Scopul de a prezenta soluții, mai degrabă decât plângerea de probleme.
    • Faceți-vă șeful dvs. să arate bine, prezentându-vă într-o manieră profesională.
  • Image intitulată act când un coleg devine șeful tău pasul 7
    2. Să se abțină de la locul de muncă la noul dvs. șef. S-ar putea să fi putut împărtăși nemulțumirea cu ea când erați colegi, dar când colegul se întoarce șeful, trebuie să rețineți aceste discuții. Desigur, dacă are întrebări despre mediul de lucru și aveți feedback autentic, împărtășiți-l. Doar asigurați-vă că faceți acest lucru într-o manieră profesională și constructivă.
  • Pentru a prezenta feedback-ul într-o manieră constructivă, aveți o soluție la gata. Un exemplu ar putea suna ca: "Observ că am primit rapoarte mai târziu și mai târziu în fiecare săptămână. Mă gândeam că ar fi de ajutor dacă am creat o oră de hârtie la sfârșitul fiecărei zile. În acest fel, toată lumea poate lua timp să lucreze în fiecare zi, mai degrabă decât să folosească toată vineri pentru a prinde în sus."
  • Imagine intitulată act când un coleg devine șeful tău Pasul 8
    3. Nu vă supărați dacă noul dvs. sef se întrebează sau vă critică munca dvs. Acum are o așteptare pentru tine că trebuie să răspunzi. Aflați cum să faceți Acceptați critici constructive. Mulțumiți-i pentru feedbackul său și folosiți informațiile într-o manieră pozitivă.
  • Imagine intitulată act când un coleg devine șeful tău pasul 9
    4. Să fie o influență pozitivă asupra altor colegi. Unii dintre colegii dvs. se pot simți supărăți față de noul dvs. șef. O energie negativă în cadrul forței de muncă va crea doar moralul rău, iar șeful dvs. care a fost un coleg poate fi forțat să taie legături sociale cu totul.
  • Explicați altor colegi că acest nou șef are un nou rol și, în cele din urmă, noi responsabilități. Fii un jucător de echipă și a stabilit un bun exemplu. Modelul care arată noul dvs. respect de sef, în timp ce păstrați încă o distanță profesională bună în timpul ceasului.
  • Imagine intitulată act când un coleg devine șeful tău Pasul 10
    5. Nu cereți sau așteptați favoruri speciale. Nu vă așteptați ca persoana să vă dea un aspect interior în informații manageriale sau să vă tăiați slăbiciune când nu vă îndepliniți sarcinile de serviciu. Nu utilizați relația dvs. personală cu această persoană pentru a obține un tratament special - ar putea să vă rătăcească pe drum.
  • Imagine intitulată act când un coleg devine șeful tău Pasul 11
    6. A avea de-a face cu gelozie. S-ar putea să vă simțiți puțin gelos al colegului dvs. - poate că ați dorit această promovare sau poate că doriți ca cariera dvs. să se deplaseze cât mai repede ca a ei. În loc să acționeze spre noul dvs. șef, care va reflecta doar rău asupra voastră, luați în considerare vorbirea cu ea despre aspirațiile voastre. Ea poate fi capabilă să vă ajute să avanseze sau să vă spuneți cum a făcut-o și strategiza cu dvs.
  • sfaturi

    Aflați de la fostul tău coleg. Dacă sunteți în căutarea unei promoții proprii, apoi modelați comportamentul pozitiv al colegului dvs. sa întors șeful. Ți-a putut arăta calea spre propriul dvs. succes.

    Avertizări

    În cazul în care șeful dvs. este dorința de a menține o relație strânsă cu dvs., amintiți-vă că trebuie să separați relația cu conexiunea profesională de lucru. Nu vă aruncați asociația cu alți angajați sau permiteți altor colegi să profite de prietenia dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar