Cum să faceți față schimbării la locul de muncă

În timp ce schimbările la locul de muncă sunt inevitabile și pot aduce noi oportunități, ele pot fi în continuare destul de copleșitoare și stresante. Prin învățarea de a fi mai deschisă pentru a schimba, veți fi mai bine echipat pentru a face față diferitelor tipuri de schimbări la locul de muncă. Apoi, veți putea reacționa pozitiv, ajutându-vă și alții să profite la maximum de noile posibilități și să crească atât personal, cât și profesional.

Pași

Metoda 1 din 3:
Fiind deschis pentru a schimba
  1. Imagine intitulată Evitați stresul peste Dating Divorțat Pasul 4
1. Evaluați rezultatele posibile pentru scenarii, astfel încât să fiți pregătiți. Atunci când o decizie importantă, eveniment sau un proiect vine la locul de muncă, încercați să evaluați ce pot fi toate rezultatele posibile decât cele mai probabile sau de dorit. În timp ce nu este posibil să nu prevede rezultatul real tot timpul, în multe cazuri, veți fi pe punctul de a vă pregăti pentru tipul de schimbare care se termină, ceea ce vă va face mai ușor să faceți față.
  • De exemplu, dacă compania dvs. este în discuții cu o altă companie pentru o cumpărare sau fuziune, puteți crede că afacerea nu va trece prin. Cu toate acestea, este posibil să puteți evalua că afacerea ar putea trece prin sau că compania dvs. poate ajunge să se despartă ca rezultat. Prin identificarea altor posibilități de schimbare, vă puteți pregăti dacă se termină scenariul.
  • De exemplu, dacă credeți că compania dvs. poate fi achiziționată de o altă companie, încercați să faceți unele cercetări despre companiile pe care le puteți încheia și să vă uitați la personalul care lucrează în roluri comparabile. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți, oferindu-vă o idee despre cine puteți lucra și care este cultura companiei noi.
  • Imaginea intitulată Fii singur și fericit Pasul 12
    2. Luați în considerare oportunitățile care pot veni cu schimbare. Când ceva se schimbă brusc la locul de muncă, este probabil că veți simți nervos și copleșit de incertitudinea care vine cu schimbare. Mai degrabă decât să se concentreze asupra a ceea ce nu știți sau ce ar putea merge prost, încercați să vă concentrați asupra a ceea ce pot veni oportunități cu schimbarea.
  • Schimbarea vă poate oferi adesea mai multă libertate de a decide ce urmează. Deși acest lucru poate fi înfricoșător, vă poate oferi și posibilitatea de a evalua ceea ce este posibil și ce doriți să faceți.
  • Imagine intitulată Evitați uitarea pasului 6
    3. Aflați noi abilități care vă pot ajuta să faceți față schimbărilor la locul de muncă. Ori de câte ori este posibil, încercați să anticipați ce schimbări pot veni și să ia inițiativa de a învăța orice abilități relevante care pot face ca tranziția să fie mai ușoară atunci când se fac modificări. În timp ce este posibil să nu puteți întotdeauna să vă pregătiți, probabil că veți putea anticipa ceea ce este necesar să știți pe baza schimbărilor care apar în alte departamente sau la alte companii.
  • De exemplu, dacă biroul dvs. a utilizat un sistem software depășit de ceva timp, luați inițiativa de a face câteva tutoriale online pe unele dintre noile opțiuni software care apar pe piață. Apoi, dacă compania dvs. schimbă sistemul la unul dintre aceste noi tipuri de software, veți putea să faceți cu ușurință schimbarea, deoarece deja știți un pic despre cum funcționează.
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele nerespectate Pasul 6
    4. Acceptați că veți face greșeli când apare schimbarea. În timp ce este de înțeles că vă puteți strădui pentru perfecțiune la locul de muncă, acest lucru vă poate face mai mult frică de a face greșeli. Dacă acceptați că sunteți în mod inevitabil să faceți greșeli, schimbările vor fi mult mai ușor să facă față dacă sunteți dispus să încercați noi modalități de a face lucruri fără teama de a eșua.
  • Unul dintre motivele pentru care schimbarea la locul de muncă poate fi atât de stresantă este că nu vă simțiți încrezători în capacitatea dvs. de a prospera în noile condiții. Dacă acceptați că nu puteți obține întotdeauna totul corect, probabil că vă veți simți mai confortabil și chiar încântați de încercarea de lucruri noi.
  • Metoda 2 din 3:
    Care se ocupă de diferite modificări
    1. Imagine intitulată Celebrează luna de istorie neagră Pasul 20
    1. Acționați într-o manieră strict profesională atunci când primiți un nou șef. În timp ce obținerea unui nou șef poate prezenta noi oportunități de creștere, poate fi destul de nervos. Pentru a face această tranziție mai ușoară, încercați să puneți cel mai bun picior înainte, acționând într-o manieră strict profesională în săptămânile și lunile următoare acestei schimbări. În timp ce ați ajuns la o înțelegere cu vechiul șef și ați avut mai multă flexibilitate, noul dvs. șef probabil nu va fi conștient de această relație. Prin urmare, este important să vă stabiliți credibilitatea, arătându-i că sunteți fiabili și calificați.
    • De exemplu, când comunicați cu noul dvs. șef, evitați să utilizați orice limbă excesivă. Acest lucru le va arăta că vă luați în serios slujba și vă va ajuta să câștigați respectul lor mai rapid.
    • În plus, încercați să depuneți eforturi pentru a ajunge la locul de muncă mai devreme decât noul dvs. șef și colegii.
  • Imagine intitulată Celebrează luna de istorie neagră Pasul 3
    2. Ascultați și puneți întrebări pentru a vă ajuta să faceți față noilor responsabilități. Dacă ați obținut recent o promovare sau șeful dvs. a delegat mai mult de lucru, vă puteți simți atât de încântați și copleșiți. Noile responsabilități la locul de muncă pot necesita adesea noi competențe și cunoștințe pe care nu le puteți avea încă. În loc să vă presupunem că știți deja cum ar trebui făcut totul, luați ceva timp pentru a vă asculta colegii și pentru a pune întrebări ori de câte ori întâlniți ceva nou.
  • Deși este important să arătați că sunteți încrezători și capabili să vă manipulați noile responsabilități, este și mai important să înțelegeți cum să le faceți bine. Dacă aveți timp să ascultați și să puneți întrebări, probabil că va fi mult mai ușor să faceți față și chiar să excelați în noul dvs. rol.
  • Luând timp pentru a vă afla noul dvs. rol vă va ajuta să navigați pe noile responsabilități și să vă ajutați să evaluați cum și când să vă afirmați.
  • Imaginea intitulată de confort unui prieten care a fost molestat sexual Pasul 16
    3. Discutați în mod discontinuu cu noii colaboratori pentru a afla cum să lucrați împreună. Obținerea de noi colegi poate fi destul de stresantă, mai ales dacă ați avut un sistem de cooperare elaborat cu foștii colegi. Pentru a vă ajuta să faceți față acestor schimbări și să învățați să lucrați productiv cu oameni noi, încercați să programați momentele regulate când vă puteți întâlni și vorbiți în mod discontinuu cu privire la ceea ce lucrează pentru toată lumea și despre ceea ce se dovedește a fi dificil.
  • În timp ce poate dura ceva timp, fiind cinstit cu privire la ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. și ascultând preocupările lor vă va ajuta să învățați să lucrați în colaborare și mai eficient în timp.
  • De exemplu, dacă aveți un nou colector care vine în mod constant la biroul dvs. pentru a vorbi despre lucruri sau a pune întrebări, nu lăsați frustrarea dvs. să se fierbe. În schimb, explică politicos că trebuie să lucrați fără întreruperi, dar că sunteți bucuroși să răspundeți la întrebări prin e-mail. Dacă atunci explică faptul că ei învață mai bine prin comunicarea personalului, puteți compromite programarea unei întâlniri scurte în fiecare după-amiază.
  • Metoda 3 din 3:
    Reacționând pozitiv la schimbări
    1. Imaginea intitulată ieșiți la prietenii dvs. Pasul 2
    1. Comunicați cu ceilalți, astfel încât să puteți face față schimbării împreună. Schimbările la locul de muncă se pot simți copleșitoare, mai ales dacă trebuie să vă ocupați de el pe cont propriu. Prin construirea relațiilor de cooperare cu colegii dvs. și comunicând în mod consecvent, probabil că vă veți simți mai confortabil încântați de ele pentru a vă ajuta să faceți față când apar schimbări. Tu și colegii tăi vor putea să-ți folosești experiența și cunoștințele colective pentru a se confrunta și de a se adapta la schimbarea mai ușor și productiv decât probabil că ar fi capabil să vă.
    • Recunoscând propriile limitări vă va permite, de asemenea, să vă bazați pe abilitățile și cunoștințele altora atunci când aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată ieșiți la prietenii dvs. Pasul 3
    2. Ascultați ideile și preocupările colegului dvs. Dacă știți că vine un fel de schimbare, încercați să faceți timp să discutați cu colegii sau angajații dvs. pentru a evalua modul în care se simt în legătură cu schimbarea viitoare. S-ar putea să aflați că au câteva idei minunate care vă vor ajuta în cele din urmă să faceți față schimbării sau puteți să vă ușurați unele dintre anxietățile lor și să le ajutați să fie mai deschise pentru a se schimba.
  • Imaginea intitulată se comportă în jurul valorii de homosexuali dacă nu
    3. Căutați oportunități de a vă ajuta pe dvs. și pe alții cu tranziția. În timp ce schimbarea poate fi înfricoșătoare, vă poate prezenta și noi oportunități de creștere personală și profesională. Mai degrabă decât locuința asupra stresului asociat schimbărilor, încercați să luați inițiativa de a evalua și de a învăța cum să faceți această schimbare o experiență pozitivă pentru dvs. și colegii dvs.
  • De exemplu, dacă compania dvs. a adus un nou șef pentru a vă conduce echipa care are idei drastic diferite decât ultimul tău șef, tu și colegii tăi să te simți puțin descurajat și copleșit. Pentru a vă ajuta și alții să se ocupe de această schimbare, încercați să programați un timp pentru a vorbi cu noul dvs. șefu pe unul, astfel încât să puteți avea o conversație sinceră cu privire la așteptările lor.
  • Imagine intitulată apără împotriva aproprierii de nume sau asemănătoare Pasul 10
    4. Concentrați-vă pe rezolvarea problemelor, mai degrabă decât sentimentele dvs. Deși este important să recunoaștem și să vă procesați sentimentele, ar putea să nu fie util ca acest lucru să fie singurul dvs. focus în fața schimbărilor profesionale. În schimb, încercați să vă concentrați mai mult pe ceea ce puteți face pentru a rezolva problemele asociate schimbărilor în timp ce sunteți la locul de muncă. Concentrându-se asupra a ceea ce puteți face de fapt, va fi probabil mai productiv și vă va ajuta să faceți față mai bine decât să vă concentrați asupra fricii sau anxietății față de a face ceva greșit.
  • De exemplu, dacă șeful dvs. decide să vă schimbe rolul și vă pune pe o nouă echipă cu noi proiecte pe care le cunoașteți puțin, încercați să vă concentrați asupra a ceea ce puteți face pentru a afla mai multe despre aceste sarcini noi la îndemână. Solicitarea noii dvs. echipe pentru sfat vă va ajuta probabil să faceți față mai bine decât să locuiți cât de nedrept a deciziei de a vă mișca.
  • Imaginea intitulată Schimbați organizația dvs
    5. Încercați să găsiți umor în mijlocul stresului schimbării. În timp ce acest lucru nu este întotdeauna posibil, uneori găsirea umorului vă poate oferi o nouă perspectivă asupra schimbării. Dacă vă simțiți puțin mai ușor și mai puțin stresat, probabil că veți putea reacționa rațional și mai bine evaluați ceea ce trebuie să faceți pentru a face față.
  • Găsirea umorului poate ajuta, de asemenea, pe cei din jurul tău să facă față schimbărilor și să vă reamintesc că, în calitate de colegi, sunteți toți în acest sens și ar trebui să încercați să vă bucurați de procesul.
  • Imagine intitulată face față unui pas cu pasul 6
    6. Evaluați unde se potrivește această schimbare în imaginea mai mare. Când schimbările se întâmplă brusc la locul de muncă, se poate simți atât de copleșitoare încât nu puteți evalua cu precizie importanța în viața voastră. Când se întâmplă acest lucru, încercați să vă reamintiți despre obiectivele dvs. mai mari la locul de muncă, precum și despre ce contează cel mai mult pentru dvs. în afara muncii. Stresul dvs. despre schimbare este cu siguranță valabil, dar poate părea mai mic și mai ușor de gestionat odată ce îl puneți în perspectivă și evaluați importanța acesteia în imaginea mai mare.
  • De exemplu, dacă lucrați în publicitate și clientul dvs. nu a fost mulțumit de munca dvs., șeful dvs. poate decide să vă ducă de pe cont. Probabil că vă veți simți dezamăgiți la timp, dar încercați să vă uitați la aceasta ca o oportunitate de a lucra într-un cont nou care ar putea fi mai potrivit pentru talentele și interesele dvs. Această schimbare ar putea permite, în cele din urmă, să vă prezentați abilitățile, ceea ce ar putea duce la o promovare sau la majorare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar