Cum să întrebați șeful dvs. Pentru o scrisoare de recomandare

Solicitarea șefului dvs. actual pentru o scrisoare de recomandare poate fi un subiect sensibil, în funcție de motivul pentru care aveți nevoie de litera. Majoritatea supervizorilor vor fi dispuși să scrie o scrisoare dacă solicitați o oportunitate non-locul de muncă, cum ar fi o oportunitate de locuințe competitivă sau o poziție de voluntariat. Cu toate acestea, șeful dvs. poate fi mai puțin dispus să scrie o scrisoare dacă intenționați să renunțați și să aplicați la un loc de muncă diferit. Indiferent, atunci când cerem o scrisoare, dați șefului dvs. o idee clară despre ceea ce ar trebui să fie scris scrisoarea și să le dea cel puțin două luni întregi pentru a scrie scrisoarea.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea abordării dvs
  1. Imagine intitulată Adresați-vă șefului pentru o scrisoare de recomandare Pasul 1
1. Întrebați bine în avans. Angajatorii tind să fie ocupați și vor răspunde probabil cu un "nu" politicos dacă le cereți să scrie o scrisoare cu doar câteva zile înainte de a fi datorată. Adresați-vă șefului dvs. pentru o scrisoare de recomandare cu cel puțin două sau trei luni în avans, astfel încât acestea să aibă suficient timp pentru a reflecta asupra muncii dvs. și poate scrie o scrisoare atentă care nu este gratată.
  • Dacă veți părăsi compania să solicite un loc de muncă suplimentar și doriți o scrisoare de recomandare din partea șefului dvs., luați în considerare cererea de până la șase luni în avans. Acest lucru va da șefului dvs. suficient timp pentru a căuta o înlocuire adecvată.
  • Imagine intitulată Adresați-vă șefului pentru o scrisoare de recomandare Pasul 2
    2. Asigurați-vă solicitarea într-un moment oportun. Chiar dacă solicitați o scrisoare de recomandare în avans, ar fi înțelept să vă prezentați întrebarea șefului dvs. atunci când există un termen limită sau în mijlocul unei crize de birou. Timp solicitarea dvs. astfel încât să vă întrebați în timpul unei perioade de calm relativ.
  • De exemplu, dacă sunteți în mijlocul unui proiect, așteptați până când ați terminat lucrarea. Apoi, când vă întrebați șeful dvs. pentru scrisoare, menționați munca grea pe care ați introdus-o în proiect.
  • Imagine intitulată Adresați-vă șefului pentru o scrisoare de recomandare Pasul 3
    3. Cere să se întâlnească în persoană. Adresați-vă supraveghetorului dacă au timp să se întâlnească cu dvs. față în față în săptămâna următoare sau două. Lăsați-vă șeful să aleagă timpul și data, iar dacă șeful dvs. este curios de motivul pentru care cereți să vă întâlniți, puteți spune ceva scurt, cum ar fi "Aș vrea să vă întreb pentru o favoare profesională."
  • Este întotdeauna înțelept să cereți o scrisoare de recomandare în persoană - întrebarea prin e-mail poate părea impersonală sau îndepărtată. Acestea fiind spuse, dacă tu sau șeful tău călătoriți pentru o perioadă lungă de timp sau dacă scrisoarea este sensibilă la timp, puteți să vă întrebați prin e-mail, dacă este necesar.
  • Partea 2 din 3:
    Solicitarea recomandării
    1. Imagine intitulată Adresați-vă șefului pentru o scrisoare de recomandare Pasul 4
    1. Asigurați-vă solicitarea directă și clară. Nu există niciun motiv să fiți subtil sau ambiguu atunci când cereți o scrisoare. Dacă vă întâlniți față în față, vorbiți clar și confidențial: întrebați dacă șeful dvs. vă va scrie o scrisoare de recomandare, explicați contextul pentru care aveți nevoie de scrisoare și dați data la care veți avea nevoie de scrisoarea în mână. De exemplu, spune ceva de genul:
    • "Aplic la școala absolventă și sperând să începem următoarea cădere. Știu că scrisorile de recomandare vor avea o mulțime de greutate cu comitetul de selecție și, din moment ce ați fost supraveghetorul meu de mai mulți ani, aș aprecia dacă ați scrie o scrisoare recomandându-mă cu privire la puterea muncii mele și a muncii mele Etica."
  • Imagine intitulată Adresați-vă șefului pentru o scrisoare de recomandare Pasul 5
    2. Prezentați-vă pozitiv solicitarea dvs. Șeful dvs. poate fi dezamăgit să afle că pierd un angajat, mai ales dacă solicitați scrisoarea de recomandare pentru a aplica unei companii diferite. Deci, încadrați cererea într-o lumină pozitivă: Reamintiți-vă șefului dvs. de lucru bun pe care l-ați făcut la companie și să clarificați că recomandarea vă va ajuta să vă avansați cariera.
  • Spune ceva de genul ", mi-a plăcut 10 ani de muncă aici și, în acel moment, simt că am contribuit la o activitate valoroasă la companie. Am decis să-mi avansez cariera prin solicitarea unei poziții la compania XYZ. Ar fi dispus să-mi scrieți o scrisoare de recomandare pentru noua poziție?"
  • Sfat de experți
    Amber Rosenberg, PCC

    Amber Rosenberg, PCC

    Pacific Life Coachamber Rosenberg este un antrenor de viață profesional cu sediul în zona San Francisco Bay. Ca proprietar al Pacificului Life antrenor, are peste 20 de ani de experiență de coaching și un fundal în corporații, companii de tehnologie și nonprofituri. Amber instruit cu Institutul de Instruire a autocarelor și este membru al Federației Internaționale de Coaching (ICF).
    Amber Rosenberg, PCC
    Amber Rosenberg, PCC
    Pacific Life antrenor

    Luați în considerare utilizarea LinkedIn în loc de o scrisoare. Începeți prin scrierea șefului dvs. și câțiva colegi pentru recomandări profesionale de pe LinkedIn. La rândul său, supraveghetorul dvs. poate scrie o recomandare LinkedIn pentru dvs. - pe care o puteți utiliza în locul unei scrisori scrise. Acest lucru vă păstrează confidențialitatea locului de muncă și vă protejează locul de muncă și relația curentului cu șeful dvs.

  • Imagine intitulată Adresați-vă șefului pentru o scrisoare de recomandare Pasul 6
    3. Explicați-vă șefului dvs. de ce le cereți. Indiferent de contextul în care solicitați o scrisoare de recomandare (e.G. aplicația locuințelor, poziția de voluntariat sau un nou loc de muncă), șeful dvs. va trebui să știe de ce le cereți în mod specific. Când vă faceți solicitarea, utilizați limba specifică, astfel încât șeful dvs. să înțeleagă de ce doriți scrisoarea de recomandare. De exemplu, spuneți:
  • "Aș vrea să scrieți această scrisoare pentru că cred că aveți o bună înțelegere a eticii mele de lucru și cât de mult mă det la proiecte și misiuni care vin calea mea."
  • "O recomandare de la dvs. ar arăta noului meu supraveghetor pe care mă înțeleg bine cu oamenii din conducere și pot urma direcțiile bine."
  • Partea 3 din 3:
    Asigurarea unei recomandări utile
    1. Imagine intitulată Adresați-vă șefului pentru o scrisoare de recomandare Pasul 7
    1. Furnizați un șablon liber. "Scrisoarea de recomandare" poate fi o categorie largă, deci pentru a face sarcina mai ușoară pe șeful dvs. - și pentru a primi o scrisoare mai bună - furnizați-le anumite specificații despre ceea ce doriți să menționați în scrisoare. Nu vrei să te întâlnești ca să cânte propriile tale laude sau să încerci să scrii scrisoarea pentru ei. Dar, dând șefului dvs. o idee despre șablon, scrisoarea ar putea urma, veți face sarcina mai ușoară și veți primi o scrisoare mai bună. De exemplu, spune ceva de genul:
    • "Aș aprecia dacă ați menționat mai devreme în scrisoarea că am lucrat împreună timp de 10 ani - care ar trebui să vă dea aprobarea dvs. mai multă autoritate."
    • "Deoarece acest lucru este pentru o aplicație de locuință, ar ajuta dacă ați menționat abilitatea mea de a-mi păstra spațiul de lucru curat și de a respecta termenele financiare."
  • Imagine intitulată Adresați-vă șefului pentru o scrisoare de recomandare Pasul 8
    2. Confirmați că șeful dvs. vă va oferi o recomandare pozitivă. Chiar dacă șeful dvs. este de acord să vă scrieți o scrisoare, trebuie să verificați dublu pentru a vă asigura că scrisoarea vă va descrie ca un candidat puternic pentru locul de muncă, poziția de voluntariat sau situația locuințelor pe care o aplicați. Dacă nu, executați riscul de a afla după faptul că șeful dvs. ți-a dat o recomandare negativă sau călduță.
  • Spune ceva de genul: "Am vrut doar să mă asigur că scrisoarea pe care o vei scrie va fi o aprobare puternică a mea și nu conține informații negative."
  • Imaginea intitulată Adresați-vă șefului pentru o scrisoare de recomandare Pasul 9
    3. Furnizați șeful dvs. cu documentele necesare. Pentru a scrie o scrisoare de recomandare convingătoare și detaliată, șeful dvs. va avea nevoie de informații și documente cu privire la realizările dvs. profesionale. Trimiteți șeful dvs. o copie a CV-ului sau a CV-ului dvs., un exemplu de lucru recent pe care l-ați produs și detalii despre poziția sau programul pe care îl aplicați.
  • De asemenea, fiți gata să actualizați memoria șefului dvs. în ceea ce privește munca pe care ați făcut-o în poziția dvs. curentă. Majoritatea supervizorilor gestionează mulți angajați și vor avea nevoie de amintire despre specificul muncii pe care indivizii le-au efectuat.
  • Imaginea intitulată Adresați-vă șefului pentru o scrisoare de recomandare Pasul 10
    4. Permiteți șefului dvs. să spună "nu". În ciuda eforturilor dvs. cele mai bune, supraveghetorul dvs. vă poate refuza să vă scrie o scrisoare de recomandare. Acest lucru ar putea fi pentru că sunt nefericiți că pleci să urmărească un loc de muncă diferit sau să fi fost nemulțumiți de performanța dvs. la locul de muncă, printre alte motive. În timp ce sunteți bineveniți să întrebați despre raționamentul șefului dvs., nu ar trebui să încercați să le convingeți sau să le faceți în scris scrisoarea.
  • Dacă șeful dvs. scade (fie prin e-mail sau față în față) pentru a vă scrie o scrisoare, rămâneți politicos și nu deveniți supărați.
  • Spuneți ceva scurt, cum ar fi: "Înțeleg motivul pentru scădere. Vă mulțumim pentru cel puțin luând în considerare cererea mea."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar