Cum să vă liniștiți când sunteți supărat

Ești predispus să se potrivească cu furie? V-ați știut că blestemați, loviți-vă la lucruri și țipați obscenitățile în timp ce vă sperie toți oamenii din orbita voastră? Simțiți-vă brusc sângele fierbinte când sunteți blocat în trafic, obțineți niște știri rele relativ minore sau auziți ceva ce nu doriți să auziți? Dacă da, atunci trebuie să găsiți o modalitate de a vă gestiona furia înainte de a vă preia viața. Având în vedere furia cronică poate fi foarte dificilă, deci trebuie să învățați strategii pentru a vă liniști în momentul furiei și în timp.

Pași

Partea 1 din 3:
Calmarea în momentul
  1. Imaginea intitulată Calmează când ești supărat pasul 1
1. Mergi la plimbare. Scăpând de la o situație care vă provoacă să vă simțiți supărați, vă poate ajuta să vă liniștiți și să vă gândiți. Obținerea în aer liber și concentrarea asupra naturii poate fi și mai utilă.Luând o plimbare vă va ajuta să ardeți imediat o parte din acea energie negativă instantaneu și vă poate ajuta să scăpați de această problemă.Dacă sunteți în mijlocul unui argument încălzit, nu este nimic în neregulă cu a spune, "Mă duc la plimbare."
  • Amintiți-vă că majoritatea situațiilor nu necesită un răspuns imediat. Puteți lăsa adesea camera sau clădirea și să vă dați timp să se răcească înainte de a răspunde la cineva.
  • Imaginea intitulată se calmează când ești supărat pasul 2
    2. Controlați primul impuls. Dacă sunteți predispus la poftă de furie, atunci este posibil ca primul dvs. impuls să nu fie unul bun. Poate vrei să-ți dai mașina, să-ți pui un zid sau să țipi la cineva. În loc să acționați asupra acestui impuls inițial, întrebați-vă dacă ceea ce doriți să faceți este un lucru foarte bun și productiv de făcut. Luați un minut pentru a înțelege cum ar trebui să acționați și să luați în considerare ceea ce vă va calma cel mai mult.
  • Primul dvs. impuls poate fi adesea violent, distructiv și complet irațional. Nu face lucrurile mai rău pentru tine, dând în acest tip de impuls.
  • Imaginea intitulată se calmează când ești supărat pasul 3
    3
    Dans. S-ar putea să vă gândiți că ultimul lucru pe care doriți să-l faceți atunci când sunteți foarte supărat este să dansați, ceea ce este exact de ce ar trebui să faceți acest lucru. Dacă vă simțiți prea prinși în mânia voastră, porniți melodia preferată de dans și începeți să dansezi și să credeți versurile. Acest lucru vă va distrage impulsurile toxice prin stimulii externi.
  • Dacă această metodă funcționează cu adevărat pentru dvs., puteți chiar să vă alegeți melodia Go-to Dance pentru a juca de fiecare dată când vă simțiți copleșiți de furie.
  • Imaginea intitulată Calmă când sunteți supărat pasul 4
    4. Face un exercițiu profund de respirație. Stați drept în poziție verticală într-un scaun. Respirați adânc prin nas, numărând la 6.Apoi respirați încet, numărând la 8 sau 9.Întrerupeți și repetați de 10 ori.
  • Încercați să vă concentrați numai pe respirația dvs., curățându-vă mintea despre ceea ce te-a supărat.
  • Imaginea intitulată se calmează când ești supărat pasul 5
    5. Numărați înapoi de la cincizeci. Numărarea cu voce tare sau chiar șoptirea numerelor pentru tine vă pot face să vă liniștiți instantaneu în mai puțin de un minut. Încercați să vă păstrați calmul corpului în timp ce faceți acest lucru, astfel încât singurul lucru pe care trebuie să-l faceți griji sunt numerele. Concentrându-vă pe această sarcină simplă și concretă vă va împiedica să fiți copleșiți în acest moment și vă va face față cu problema dvs. cu un cap mai uniform.
  • Dacă sunteți încă supărat, repetați exercițiul sau chiar numărați înapoi de la 100.
  • Imaginea intitulată se calmează când ești supărat pasul 6
    6
    Medita. Meditația vă poate ajuta să vă reglați emoțiile.Prin urmare, dacă vă simțiți ca și cum veți pierde controlul asupra temperamentului dvs., vă dați o mică vacanță mentală prin meditație. Îndepărtați-vă de situația care provoacă furia: ieșiți afară, la o scări sau chiar la baie.
  • Luați respirații reduse și adânci. Menținerea acestei respiratorii va reduce probabil rata cardiacă ridicată. Respirațiile ar trebui să fie destul de adânci încât burta se extinde pe respirația "în".
  • Vizualizați o lumină albă de aur care umple corpul pe măsură ce respirați, relaxându-vă mintea. Când respirați, vizualizați culorile noroioase sau întunecate, lăsând corpul vostru.
  • Făcând un obicei de a medita în fiecare dimineață, chiar și atunci când nu sunteți supărat, vă va face să vă simțiți mai calm în general.
  • Imaginea intitulată se calmează când ești supărat pasul 7
    7. Vizualizați o scenă liniștită. Închideți-vă ochii și imaginați-vă locul preferat în lume, fie că este plaja în care ați obișnuit ca un copil sau un frumos lac pe care îl mai amintiți încă din zilele adolescente. Poate fi, de asemenea, o scenă dintr-un loc unde nu ați fost niciodată înainte - o pădure, un câmp de flori sau un peisaj frumos. Alegeți un loc care vă face să vă simțiți instantaneu mai calm și în pace și veți găsi rapid respirația înapoi la normal.
  • Concentrați-vă pe fiecare detaliu mic. Cu cât mai multe detalii pe care le vedeți, cu atât mai mult vă puteți retrage de gândurile voastre furioase.
  • Imaginea intitulată se calmează când ești supărat pasul 8
    8. Ascultați o muzică relaxantă. Desfaceți-vă la unii dintre cântăreții dvs. preferați să vă liniștească și să vă aducă în starea de spirit. Muzica este dovedită pentru a vă face să vă simțiți un anumit mod când îl auziți și aduceți amintirile din spate. Poate calmează oameni care sunt supărați sau agitați, chiar dacă nu sunt conștienți de sursa acelei agitații. Muzica și jazzul clasic sunt deosebit de utile pentru calmarea oamenilor în jos, dar trebuie să găsiți ceea ce funcționează pentru dvs.
  • Imaginea intitulată se calmează când ești supărat pasul 9
    9. Porniți gândurile dvs. pozitive. Vă puteți ajuta să vă reduceți furia încercând să vă concentrați mai clar la gândurile dvs. pozitive. Închideți-vă ochii, eliminați fiecare gând negativ care vă vine și gândiți-vă la cel puțin trei lucruri pozitive.
  • Gândurile pozitive pot fi aspecte pozitive ale situației în care vă îngrijorați sau doar gânduri despre altceva pe care trebuie să așteptați cu nerăbdare să vă faceți fericiți.
  • Câteva exemple de gânduri pozitive includ:
  • Acest lucru va trece.
  • Sunt suficient de puternic pentru a rezolva acest lucru.
  • Situațiile provocatoare sunt oportunități de a crește.
  • Nu mă voi simți supărat pentru totdeauna - este un sentiment temporar.
  • Partea 2 din 3:
    Ajustarea perspectivei dvs
    1. Imaginea intitulată Calmă când sunteți supărat pasul 10
    1. Utilizați restructurarea cognitivă. Aceasta înseamnă schimbarea modului în care vă gândiți la lucruri.Poate fi ușor să vă concentrați asupra lucrurilor care vă fac supărat într-o asemenea măsură încât veți începe să credeți lucruri iraționale, cum ar fi tot ceea ce vă în viața voastră este rău.Restructurarea cognitivă vă încurajează să utilizați gânduri raționale și pozitive pentru a avea o viziune mai pozitivă asupra a ceea ce se întâmplă în viața voastră.
    • De exemplu, ați putea crede că "tot ce se întâmplă cu mine este rău."Cu toate acestea, dacă credeți rațional despre lucrurile care vi se întâmplă, vă puteți da seama că se întâmplă un amestec de lucruri bune și rele: ați putea obține o anvelopă plană, găsiți un dolar pe teren, aveți probleme la locul de muncă și obțineți o Surpriza cadou de la un prieten într-o singură zi.Acesta este un amestec de bun și rău și, dacă vă petreceți mai mult timp concentrându-vă pe bunul din grup, vă puteți simți mai bine despre viața voastră.
    • Un alt exemplu de înlocuire a gândurilor negative cu schimbări pozitive "Acest lucru se întâmplă întotdeauna și nu mai pot sta așa!" la "Acest lucru sa întâmplat foarte mult, și am făcut-o cu succes în trecut - voi trece prin asta."
  • Imaginea intitulată Calmează când ești supărat Pasul 11
    2. Urmăriți furia cu un jurnal. Notați detalii despre sentimentele de furie.Dacă aveți un episod sau un eveniment în care ați pierdut controlul asupra emoțiilor dvs., scrieți-l.Asigurați-vă că includeți exact cum ați simțit, ceea ce ați făcut să vă supărați, de unde ați fost, cu cine ați reacționat și cum ați simțit după aceea.
  • După ce ți-ai păstrat jurnalul pentru o vreme, ar trebui să începi să cauți comunitățile între intrări pentru a identifica oamenii, locurile sau lucrurile care declanșează furia.
  • Imaginea intitulată calmează când ești supărat pasul 12
    3. Adresați-vă lucrurilor care vă fac supărat. În plus față de învățarea de a vă liniști când vă înfuriați, încercați să înțelegeți furia prin identificarea declanșatorilor dvs. și lucrați pentru a vă reduce răspunsul la furie.Mulți oameni consideră că, identificând ceea ce declanșează mânia lor și evaluează de ce devin atât de furioși, pot lucra pentru a reduce răspunsurile lor emoționale.
  • Imaginea intitulată Calmează când ești supărat pasul 13
    4. Practicați comunicarea pozitivă. S-ar putea să vă faceți mai furios, spunând instantaneu, spuneți primul lucru care vine în capul vostru, ceea ce vă poate duce să vă focalizați, faceți cealaltă persoană mai furioasă și, în general, pentru a face situația să se uite și să se simtă mai rău decât este într-adevăr. Când vă deranjează ceva, faceți o clipă să vă gândiți la ceea ce este într-adevăr la sursa mâniei dvs. și apoi să spuneți ce simțiți cu adevărat.
  • O formă de comunicare pozitivă este cunoscută sub numele de expresie asertivă a furiei. Mai degrabă decât să vă exprimați pasiv (fiind supărat fără a spune nimic) sau agresiv (explodează într-un mod care poate părea disproporționat față de stresor), încercați comunicarea asertivă.Pentru a practica expresia asertivă, utilizați faptele implicate (nu exagerate de emoție) pentru a comunica cererile (mai degrabă decât cerințele) altora într-un mod respectuos.Să comunice clar și să vă exprime sentimentele în mod eficient, astfel încât nevoile fiecăruia să fie îndeplinite.
  • Imaginea intitulată Calmă când sunteți supărat pasul 14
    5. Știți când să cereți ajutor. Mulți oameni se pot ocupa de problemele de furie acasă.Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie să vă ocupați de o problemă de furie cu ajutorul profesional dacă sunt îndeplinite următoarele:
  • Lucrurile nesemnificative te fac foarte supărat.
  • Când sunteți supărat, afișați comportamente agresive, inclusiv strigând, țipând sau lovind.
  • Problema este cronică - se întâmplă din nou și din nou.
  • Imaginea intitulată Calmă când sunteți supărat pasul 15
    6. Participați la un program de management al furiei.Programele de gestionare a furiei s-au dovedit a fi foarte reușite.Programele eficiente vă ajută să înțelegeți furia, să dezvoltați strategii pe termen scurt pentru a face față furiei și pentru a vă construi abilitățile de control emoțional. Există multe opțiuni disponibile pentru găsirea unui program potrivit pentru dvs.
  • Programele individuale pot fi disponibile în zona dvs. pentru anumite grupuri de vârstă, ocupații sau situații de viață.
  • Pentru a găsi un program de management al furiei, care este potrivit pentru dvs., încercați să căutați online pentru "clasa de management al furiei" plus numele orașului, de stat sau regiune.De asemenea, puteți include termenii de căutare precum "pentru adolescenți" sau "pentru PTSD" pentru a găsi un grup adaptat situației dvs. specifice.
  • De asemenea, puteți căuta programe adecvate prin solicitarea medicului sau a terapeutului sau consultați ofertele de curs de auto-îmbunătățire la centrul comunitar local.
  • Imaginea intitulată se calmează când ești supărat pasul 16
    7. Găsiți un terapeut adecvat.Cea mai bună modalitate de a învăța să rămână calm este să identificați și să tratați rădăcina problemelor de furie.Un terapeut vă poate oferi tehnici de relaxare pentru a fi utilizate în situații care vă fac să vă simțiți supărați.Ea vă poate ajuta să dezvoltați abilități emoționale de coping și formare de comunicare.În plus, un psihanalist care se specializează în a ajuta la rezolvarea problemelor din trecutul cuiva (cum ar fi neglijarea sau abuzul din copilărie), poate ajuta la atenuarea furiei legată de evenimentele trecute.
  • Puteți căuta un terapeut specializat în managementul furiei în America de Nord Aici și în Regatul Unit Aici.
  • Partea 3 din 3:
    Trăind o viață mai caldă
    1. Imaginea intitulată se calmează când ești supărat pasul 17
    1. Creați un mediu pozitiv pentru dvs. Înconjurați-vă cu lucruri fericite. Fie că sunt lumânări parfumate, plante în ghivece sau fotografii ale prietenilor și familiei tale, înconjoară cu lucruri care te fac fericit. Păstrarea spațiului dvs. de lucru sau a spațiului de origine, pozitivă, și însorită vă poate face să vă simțiți mai pozitivi și mai puțin stresați în viața de zi cu zi.
    • Cu cât aveți mai puțin dezordine, cu atât veți putea să vă îndepliniți sarcinile. Veți fi mai puțin predispuși să vă supărați dacă puteți găsi cu ușurință tot ce aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată Calmează când ești supărat pasul 18
    2. Faceți timp pentru a face lucrurile pe care le iubiți. O parte din motivul pentru care vă simțiți supărat poate fi pentru că vă simțiți că nu aveți niciodată timp pentru voi și că sunteți întotdeauna blocați să faceți o grămadă de lucruri pe care nu doriți să le faceți. Deci, dacă vă place să pictați, citiți sau executați, faceți suficient timp în programul zilnic sau săptămânal pentru a vă permite să faceți acest lucru. Veți fi mai puțin predispuși la furie, deoarece veți petrece mai mult timp fiind chiar acolo unde doriți să fiți.
  • Dacă constatați că nu aveți cu adevărat ceva cu care sunteți pasionat sau care vă face fericiți, atunci ar trebui să încercați să găsiți ceea ce este să vă simțiți mai mult la pace.
  • Imagine intitulată Calmă când sunteți supărat pasul 19
    3. Amintiți-vă să mâncați mese echilibrate. Mulți oameni sunt familiarizați cu sentimentul de a fi "agățimea" (foame și furioasă).Evitați acest sentiment prin amintirea de a mânca mese sănătoase ambalate cu proteine, fructe și legume.Acest lucru vă va ajuta să reduceți accidentele de foame și de zahăr din sânge.Asigurați-vă că ați început cu un mic dejun sănătos, care vă va ajuta să vă pregătiți pentru restul zilei.
  • Imaginea intitulată Calmă când sunteți supărat pasul 20
    4. Somn 7-8 ore în fiecare noapte. Trebuie să dormi mult în fiecare noapte pentru a prospera fizic și emoțional. A fi nemulțumit de somn poate contribui la o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv incapacitatea de a gestiona în mod corespunzător emoțiile. Obținerea unui somn adecvat vă poate ajuta să rămâneți calm în situații stresante.
  • Dacă aveți probleme cu somnul, discutați cu un medic despre modificările dietetice sau stilului de viață pentru a vă îmbunătăți somnul.De asemenea, ați dori să încercați ajutoare medicale.
  • Imaginea intitulată Calmează când ești supărat pasul 21
    5. Încercați să râdeți cât de mult puteți. Acest lucru poate fi greu, mai ales când ești cu adevărat supărat. Dar zâmbind și râzând se dovedește că te-ai uitat puțin chiar și atunci când te simți nebun, și râde poate schimba procesele chimice din corpul tău care te fac să te simți supărat.Petrecând mai mult timp râzând în fiecare zi vă poate face să vă luați mai puțin în serios și vă va face mai ușor să găsiți umorul într-o situație proastă când vine timpul.
  • Citiți câteva glume sau când vă simțiți suficient de bine, faceți niște prieteni să vă facă să râdeți. Poate viziona un videoclip amuzant.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă sunteți supărat, faceți nu Lăsați-vă la oameni. Dacă o faceți, vor fi consecințe și veți simți și mai supărat și, eventual, regretabil.
  • Încercați să luați un pui de somn. Poate ajuta furia să treacă și să vă țină mintea de furie pe care o treceți destul de repede.
  • Citește o carte. Citirea vă poate ajuta să vă liniștească rapid, mai ales dacă vă forțați să înțelegeți ce citiți.
  • Nu face nimic. Dacă sunteți toți încălziți, ca și cum nu se va opri nimic, este mai bine să nu faceți nimic deloc pentru a vă opri să vă gândiți la ceea ce te-a făcut supărat.
  • Avertizări

    Dacă vă simțiți că nu sunteți în control asupra furiei dvs. sau dacă gândurile sau acțiunile dvs. vor deveni violente, solicitați imediat consiliere.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar