Cum să vă controlați temperamentul fără cursuri de management al furiei

Dacă vă simțiți ca mânia dvs. vă controlează viața, este posibil să trebuiască să învățați să vă controlați mânia.În timp ce unele cazuri de furie necontrolată pot avea nevoie de ajutorul unui program de management terapeut profesional sau de furie, puteți încerca să vă controlați mânia pe cont propriu, învățând să vă liniștiți corpul și mintea și să comunicați în mod eficient mânia voastră.

Pași

Metoda 1 din 3:
Calmarea corpului și a minții
  1. Imagine intitulată Controlul temperamentului fără cursuri de gestionare a furiei Pasul 1
1. Găsiți o schimbare de peisaj. Schimbați într-o locație nouă dacă vă simțiți supărați.Schimbarea peisajului ajută la două moduri - vă permite o pauză de la persoana sau situația care vă provoacă mânia dvs. și vă oferă ceva nou pentru a vă concentra pe asta nu este mânia voastră.
  • Dacă este posibil, faceți o plimbare afară.Observați orice faună sălbatică sau lucruri frumoase.Chiar dacă vremea este slabă, o plimbare în ploaie ar putea "răci" furia.Fiind în aer liber vă poate îmbunătăți starea de spirit.
  • Imagine intitulată http rum.maniqui-es.com Controlați temperamentul fără cursuri de management al furiei
    2. Calmează-ți mintea cu meditație.Meditația vă ajută să vă controlați emoțiile atât în ​​momentul furiei, cât și pe termen lung.Pentru a medita în momentul furiei, mai întâi îndepărtați-vă de situația care provoacă furia.
  • Luați respirații reduse și adânci.Menținerea acestei respiratorii va reduce probabil rata cardiacă ridicată.Respirațiile ar trebui să fie destul de adânci încât burta se extinde pe respirația "în".
  • Vizualizați o lumină albă de aur care umple corpul pe măsură ce respirați, relaxându-vă mintea. Când respirați, vizualizați culorile noroioase sau întunecate, lăsând corpul vostru.
  • Odată ce sunteți liniștiți de la meditația dvs., gândiți-vă la emoțiile dvs. și decideți cum să vă ocupați de situația care te-a înfuriat.
  • Meditația zilnică în casa ta vă poate ajuta, de asemenea, să vă controlați mânia mai târziu în această zi, ceea ce vă poate ajuta să evitați să luați o "scădere a meditației".
  • Imagine intitulată Controlul temperamentului fără cursuri de gestionare a furiei Pasul 3
    3. Relaxați-vă corpul cu relaxare musculară progresivă. Relaxarea musculară progresivă implică tensionarea și eliberarea corpului în etape progresive.Conștient de tragere a mușchilor dvs. vă poate ajuta să redirecționați priza de furie pe care o simțiți.Pentru a practica relaxarea musculară progresivă, luați câteva respirații adânci, apoi faceți următoarele:
  • Începeți cu mușchii feței și capului.Țineți tensiunea timp de 20 de secunde, apoi eliberați-o.
  • Lucrați-vă în jos corpul, trageți și eliberați-vă umerii, brațele, spatele, mâinile, stomacul, picioarele, picioarele și degetele de la picioare.
  • Luați respirații profunde, senzație de relaxare de la degetele de la picioare până la cap.
  • Imagine intitulată Controlul temperamentului fără cursuri de gestionare a furiei Pasul 4
    4. Dați-vă timp să răspundeți. Dacă situația sau persoana care te-a înfuriat este una pe care nu o puteți evita în viitor, dați-vă o pauză înainte de a răspunde dacă vă simțiți supărați. În așteptarea până când vă calmezi mintea și corpul să se întoarcă la situația stresantă vă poate permite să vă întoarceți cu un răspuns mai rațional.
  • Dacă nu vă puteți lăsa fizic, puteți să vă dați o întârziere prin oprirea numărului de 10 (sau 20 sau 50 sau 100) înainte de a răspunde.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind comunicarea asertivă
    1. Imagine intitulată Controlul temperamentului fără cursuri de gestionare a furiei Pasul 5
    1. Recunoașteți căile pe care oamenii le comunică mânia lor.Există trei modalități principale de a comunica furia - ei cad în categoriile de "pasiv", "agresiv" sau "asertiv."Învățarea de a utiliza comunicarea asertivă vă poate ajuta să comunicați cu mânia dvs. într-un mod sănătos.
    • Comunicarea pasivă implică devenind progresivă furioasă în legătură cu ceva, fără a face față problemei sau confruntării cu situația în orice mod. Oamenii pasivi internalizează de obicei comportamentul lor, care este furia care este "neexprimat." Oamenii care se înfurie în exterior și au învățat că nu este de dorit din punct de vedere social "suprima" furia lor în loc să se ocupe de ea asertiv. Ele pot avea în cele din urmă un izbucnire, rezultatul comportamentului de externalizare a fost suprimat.
    • Comunicarea agresivă implică a deveni atât de supărată că aveți o izbucnire care probabil pare a fi o supraîncărcare față de situația din exterior. Izbucnirile agresive pot fi, de asemenea, asociate cu violență.
    • Comunicarea asertivă este o modalitate sănătoasă și respectuoasă de a aborda și confrunta persoana sau situația care vă provoacă să devină supărată.
    • De exemplu, s-ar putea să vă supărați că câinele vecinului dvs. se află în mod constant în curtea dvs. nesupravegheată.Un răspuns pasiv ar fi niciodată să nu vorbești cu vecinul tău despre asta, ci să devii din ce în ce mai supărat.Un răspuns agresiv ar fi să numim lira, să rănească câinele sau să facă ceva pentru vecinul dvs. în represalii. Un răspuns asertiv ar fi comunicarea problemei cu vecinul dvs.
  • Imagine intitulată Controlul temperamentului fără cursuri de management al furiei Pasul 6
    2. Subliniați că nevoile ambelor părți sunt importante.O parte din comunicarea asertivă recunoaște că nevoile dvs., precum și nevoile celeilalte persoane (sau persoanele) implicate sunt importante. Acest lucru se concentrează pe dvs. și arată că apreciați nevoile altora.
  • De exemplu, ați putea spune vecinului dvs.: "Înțeleg că câinele dvs. trebuie să-și petreacă ceva timp în aer liber.Cu toate acestea, am copii foarte mici, și nu mă simt confortabil cu un câine fiind în jurul lor fără proprietarul său."
  • Imagine intitulată Controlul temperamentului fără cursuri de gestionare a furiei Pasul 7
    3. Utilizați respect atunci când comunicați.Folosind "Vă rugăm" și "vă mulțumesc" poate merge mult spre a arăta respectând alta. Tratați cealaltă parte cu respect, recunoscând că au și o parte la poveste.
  • De exemplu, ați putea începe o conversație cu vecinul dvs. spunând "Hei! Cum te simți azi? Am ceva ce aș vrea să vorbesc cu tine."
  • Imagine intitulată Controlul temperamentului fără cursuri de gestionare a furiei Pasul 8
    4. Fii clar și specific cu cererile. Amintiți-vă să vă gândiți la orice acțiuni pe care le doriți ca cealaltă parte să ia ca cereri, nu cereri.Acest lucru vă va ajuta să faceți cuvântul solicitarea dvs. în mod corespunzător.Este important ca tu să fii specific și să faci tot ce poți să rămâi la faptele reale.
  • De exemplu, puteți spune aproapelui tău, "Aș dori să vă spun că păstrați câinele pe o leșie sau într-un stilou când este afară.A intrat în curtea mea de 3 ori ieri, în timp ce copiii mei de 1 și 3 ani erau în afara jocului."
  • Imagine intitulată Controlul temperamentului fără cursuri de management al furiei Pasul 9
    5. Exprimați-vă sentimentele.În timp ce doriți să oferiți informații factuale, este bine să includeți modul în care vă simțiți când vă exprimați mânia.Puteți sublinia cuvintele precum "mă simt ca" sau "mă face să mă simt", ceea ce poate ajuta la împiedicarea celeilalte părți să devină defensivă.
  • De exemplu, ați putea spune aproapelui tău: "Mă face să mă simt înspăimântat și frustrat când văd un câine pe care nu-l cunosc bine alerga până la vârsta de 1 ani.Chiar dacă câinele tău este dulce, mă simt teamă că s-ar putea întâmpla ceva rău pe proprietatea mea, care ar trebui să fie în siguranță pentru copiii mei."
  • Imagine intitulată Controlul temperamentului fără cursuri de management al furiei Pasul 10
    6. Căutați o soluție la această problemă.În mod ideal, tu și partidul căruia îi exprimi sentimentele pot colabora pe o soluție la problema care te face supărat.Din păcate, nu puteți controla acțiunile altora și poate fi necesar să căutați o soluție pe cont propriu.
  • De exemplu, tu și vecinul tău pot gândi modalități de a păstra câinele în verificare, cum ar fi păstrarea lui pe o lesa sau într-un gard.Dacă, totuși, vecinul refuză să coopereze, este posibil să trebuiască să vii cu o soluție pe cont propriu, cum ar fi garduri în curtea ta.
  • Metoda 3 din 3:
    Cerând ajutor
    1. Imagine intitulată Controlați-vă temperamentul fără cursuri de management al furiei Pasul 11
    1. Se bazează pe prieteni și familie.Dezvălui sentimentele despre furie la cei dragi.Discutați cu ele despre strategiile pe care le utilizați pentru a minimiza izbucnirile furioase și pentru a utiliza o comunicare asertorie eficientă.S-ar putea să puteți dezvolta un sistem cu cei apropiați de dvs. (în special partenerul dvs.), prin care vă simțiți ca și cum vă pierdeți temperamentul, puteți utiliza un cuvânt de cod sau un semnal care le permite să știe că aveți nevoie de o pauză de la conversație sau situație în care te afli.
  • Imagine intitulată Controlul temperamentului fără cursuri de gestionare a furiei Pasul 12
    2. Adresați-vă medicului dvs. despre medicamente pentru a ajuta la controlul furiei.Doar medicamentul nu poate fi cea mai bună abordare a rezolvării unei probleme de furie, dar combinarea medicamentelor cu alte metode pentru a vă regla emoțiile vă pot ajuta să obțineți controlul asupra furiei voastre.Medicamentele sunt adesea prescrise atunci când problema de furie însoțește o altă tulburare, cum ar fi tulburarea bipolară sau depresia.
  • Medicamentele specifice utilizate pentru a trata furia depind de sursa furiei.Dacă furia însoțește anxietatea generalizată, medicamentele probabil pot include SSRI și SNRIS. Dacă furia însoțește depresia, poate fi prescris un antidepresiv cum ar fi Prozac.
  • Dacă aveți o problemă cu dependența, asigurați-vă că discutați istoricul dvs. cu medicul dumneavoastră.Unele medicamente de modificare a dispoziției sunt dependente și ar trebui evitate în cazurile de abuz de substanțe anterioare.
  • Imagine intitulată Controlați-vă temperamentul fără cursuri de gestionare a furiei Pasul 13
    3. Vorbiți cu un terapeut. Dacă doriți să evitați cursurile de gestionare a furiei, lucrați unu la unu cu un terapeut calificat care este specializat în problemele de furie poate fi cel mai bun traseu pentru succesul managementului furiei.Un terapeut vă poate oferi tehnici de relaxare suplimentare pentru a fi utilizate în situații care vă fac să vă simțiți supărați.Ea vă poate ajuta să dezvoltați abilități emoționale de coping și formare de comunicare.În plus, un psihoterapeut care se specializează în a ajuta la rezolvarea problemelor din trecutul cuiva (cum ar fi neglijarea sau abuzul din copilărie), poate ajuta la atenuarea furiei legată de evenimentele trecute.
  • Puteți căuta un terapeut specializat în managementul furiei în America de Nord Aici și în Regatul Unit Aici.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar