Cum de a dezamorsa un argument

Fiind într-un argument intens poate fi drenarea fizică și psihică. În loc să strigați și să vă certați înapoi, ar trebui să luați în considerare în schimb un argument. Dacă vă puteți gestiona propriile emoții și puteți învăța cum să comunicați cu cineva în mod eficient, puteți dezamorsa un argument înainte de a escalada mai departe.

Pași

Metoda 1 din 3:
Calmarea taSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 1
1
Respiră adânc de la diafragma ta. Respirați adânc în nas și expirați prin gură. Fiecare inhalare și expirație ar trebui să dureze un al doilea al doilea. Continuați să respirați și să numărați la 10 în cap.
  • Pe măsură ce respirați, ar trebui să începeți să vă simțiți corpul calmant. Este posibil să trebuiască să faceți acest lucru de câteva ori înainte de a începe să simțiți orice efecte.
  • Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 2
    2. Scuzați-vă de la conversație. Înainte ca conversația să escaladeze într-un argument plin de suflare, îndepărtați-vă de situație. Scuzați-vă la baie sau spuneți persoanei că aveți nevoie de o secundă și faceți o plimbare. Acest spațiu vă va oferi timp să vă gândiți la argument și la emoțiile voastre.
  • Puteți spune ceva de genul: "Voi fi imediat înapoi, trebuie să folosesc baie. Când mă întorc, să vorbim despre asta."
  • Nu vă faceți griji că ați venit ca nepoliticos sau nepoliticos. Este mult mai bine să ieșiți și "a se racori" decât să vă lipiți și să vă suflați siguranța.
  • Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 3
    3. Evaluați-vă emoțiile. Când sunteți singuri, gândiți-vă la conversație și determinați ce vă face să vă supărați în primul rând. Încercați să vă uitați la conversație cât mai obiectiv posibil. Reflectă asupra faptului dacă sunteți supărat pe argument sau dacă sunteți supărat pe ceva independent.
  • Gândiți-vă la modalități de a vă verbaliza, astfel încât să o puteți comunica persoanei cu care se discută.
  • Puteți spune ceva de genul: "Mi-am dat seama că am fost supărat din cauza modului în care mi-ai vorbit mai devreme astăzi. Nu eram așa de supărat pe care nu-l scoateți gunoiul."
  • Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 4
    4. Gândiți-vă la imaginea mai mare. Uneori putem fi angajați atât de angajați într-un argument că uităm cum conflictul va afecta relația noastră pe termen lung cu o persoană. Încercați să faceți un pas înapoi și să vă gândiți la importanța argumentului. Dacă argumentul este peste ceva care nu este semnificativ, vă poate ajuta să vă liniștiți, să vă dați o perspectivă mai mare și pune capăt argumentului.
  • De exemplu, dacă prietenul tău a uitat să comande Frappe de cafea cu o frisca suplimentară, spuneți-vă că "Nu este mare lucru, cel puțin au comandat ceva pentru tine."
  • Sfat de experți
    Maya diamant, ma

    Maya diamant, ma

    Master în Somatic Psihologie și Relație Coachmaya Diamond este un antrenor de întâlniri și relații în Berkeley, CA. Are 7 ani de experiență care ajută single-urile blocate în modelele de dating frustrante să găsească securitatea internă, să se vindece trecutul și să creeze parteneriate sănătoase, iubitoare și de durată. A primit masterul ei în psihologia somatică de la Institutul de Studii Integral din California în 2009.
    Maya diamant, ma
    Maya diamant, ma
    Master în Somatic Psihologie și Coach Relații

    Dacă vă certați cu un iubit, amintiți-vă ce înseamnă ei pentru dvs. Dating și antrenor de relații, Maya Diamond spune: "Când recunoașteți că emoțiile dvs. au fost declanșate, priviți în oglindă și spuneți: "Totul va fi bine. Această persoană mă iubește și le iubesc, chiar dacă mă simt supărat și rău acum. Trebuie să-mi dau seama cum să-mi împărtășesc sentimentele într-un mod care să-i las să mă audă într-adevăr." De multe ori, înseamnă că împărtăși mai întâi emoțiile cele mai vulnerabile."

  • Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 5
    5. Reveniți la conversație după ce ați calmatizat. Este important să vă întoarceți la persoană și să continuați conversația după ce ați calmatizat. Dacă nu, cealaltă persoană nu poate înțelege cum simțiți și argumentul este probabil să vină din nou. Odată ce v-ați gândit la emoțiile voastre, puteți să vă întoarceți în conversație cu un cap de nivel.
  • Odată ce vii înapoi spun ceva de genul: "Bine, îmi pare rău pentru asta. Ești încă gata să vorbești?"
  • Fiți conștienți de faptul că cealaltă persoană nu poate fi gata să vorbească încă. Dacă par agitate, dați-le puțin timp să se calmeze.
  • 6. Invata sa sa mergem pentru a vă menține de la a fi supărat. Unele probleme ar putea să nu merite să obțină toate eforturile. Intrați în obișnuința de a vă întreba dacă acest lucru merită să vă supărați, sau dacă este ceva ce ar trebui să încercați pur și simplu să renunțați. Odată ce ați decis să renunțați la această problemă, vă puteți simți mai calm despre situație.
  • Dacă constatați că nu puteți lăsa să se odihnească problema, atunci acesta este un semn că ar putea fi ceva ce va trebui să vă adresați.
  • Metoda 2 din 3:
    Transformând un argument într-o conversațieSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 6
    1. Cereți întrebări deschise. Solicitarea întrebărilor deschise vor deschide cealaltă persoană și vă va ajuta să înțelegeți punctul lor de vedere. Recunoașteți sentimentele lor și ascultați ceea ce trebuie să spună, apoi să răspundă întrebându-le întrebări despre acest răspuns necesită mai mult decât un răspuns cu un singur cuvânt. Concentrați-vă întrebările cu privire la modul în care se simt și ce puteți face pentru a preveni argumentele în viitor.
    • Poți spune ceva, "Deci, cum te-a făcut experiența?"
    • Puteți spune ceva de genul: "Eu înțeleg de ce ați fi supărat. Ce ai prefera să fac în viitor?"
  • Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 7
    2. Ascultați cealaltă persoană. Practică ascultare activa și evitați întreruperea celeilalte persoane. Concentrați-vă asupra a ceea ce spun ei, mai degrabă decât să vă gândiți cum veți răspunde. Cu cât le ascultați mai mult, cu atât veți înțelege punctul lor de vedere.
  • Înțelegerea punctului de vedere al celeilalte persoane vă poate ajuta să vă dați seama că furia dvs. a fost greșită și că nu au însemnat nici o infracțiune.
  • Ascultarea activă ia practica. Nu vă bateți dacă vă luptați cu ea la început. Încercați doar să vă simțiți cel mai bine pentru a asculta ceea ce spune cealaltă persoană și a lua note mintale.
  • Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 8
    3. Uită-te la argumentul din a treia persoană. Emoțiile mari pot face pe oameni iraționali. După ce ascultați persoana, încercați să faceți un pas înapoi de la emoțiile dvs. și să vă uitați la argumentul din perspectiva unei persoane terțe. Acest lucru vă poate ajuta să vedeți punctul lor de vedere și vă poate ajuta să vă înțelegeți de ce pot fi supărați.
  • Nu te uita la argumentul din perspectiva ta sau perspectiva lor. Mai degrabă, pretindeți că tocmai ați intrat în argument ca un străin. Cum arata ca tine?
  • Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 9
    4. Reformați partea lor a argumentului. De multe ori argumentele apar din necorespunzătoare. Luând argumentul cuiva și spunându-l înapoi, va lăsa persoana să știe că le ascultați în mod activ la ei și să vă îngrijiți cum se simt. De asemenea, le va permite posibilitatea de a explica partea lor de lucruri și de a împiedica necorespunzătoare.
  • Poți spune ceva, "Deci, ceea ce spui este că nu vă place modul în care prietenii mei vorbesc cu tine. Este corect?"
  • Dacă vă reformulați incorect partea argumentului, este bine! Dați-le o șansă de a se re-explica.
  • Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 10
    5. Fii sincer despre sentimentele tale. Uneori într-un argument, oamenii tind să întâlnească furia cu furie. Acest lucru va escalada lucrurile doar de a le face mai rău. În schimb, lăsați cealaltă persoană să știe când traversează linia și îi rănesc sentimentele, mai degrabă decât să se înfurie și să strige.
  • Puteți spune ceva de genul "Ouch, care îmi doare sentimentele. Chiar vrei să spui ce ai spus?"
  • Asigurați-vă că utilizați declarațiile "I" atunci când vă exprimați sentimentele. Acest lucru va contribui la prevenirea defensivă a persoanei. Încercați să spuneți: "Mă simt rănit când nu primesc un cuvânt de spus în aceste chestiuni."
  • Metoda 3 din 3:
    Calmarea celeilalte persoane în josSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 11
    1. Țineți-vă tonul de voce chiar și calm. Dacă vă strigați sau țipați la persoană, sunt mai predispuși să se potrivească cu energia voastră. Păstrați un zâmbet sau o expresie neutră pe față și păstrați-vă vocea la un ton de conversație.
    • Dacă sunteți cel care este supărat, puteți zâmbi sau menține o expresie neutră.
    • Dacă este cealaltă persoană care este supărată, este mai bine să păstrați o expresie neutră. Zâmbind ar putea să-i facă să creadă că nu-ți iei serios sentimentele.
  • Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 12
    2. Găsiți ceva ce sunteți de acord. Acordând cu ceva ce spun că vă va ajuta să reporniți conversația și să puteți tona energia într-un argument. În loc de a spune persoana în care se înșeală sau punctul lor de vedere nu este valabil, începeți prin a vorbi despre lucruri pe care le puteți accepta.
  • De exemplu, puteți spune ceva de genul "da, sunt de acord, nu a fost ceea ce trebuie să faceți în această situație."
  • De asemenea, puteți spune: "Înțeleg de ce ați fi supărat și aș fi prea, dar asta nu este ceea ce sa întâmplat de fapt. Permiteți-mi să-mi explic din punctul meu de vedere."
  • Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 13
    3. Fi dispus să compromită. Odată ce înțelegeți mai mult situația și auziți ce vrea cealaltă persoană din partea dvs., puteți încerca să veniți la un compromis pe care îl puteți trăi cu ambele. Încercați să întâlniți persoana pe jumătate, chiar dacă înseamnă că trebuie să faceți concesii cu privire la ceea ce ați dorit inițial.
  • Poți spune ceva, "Deci, ce zici de asta? Voi face mâncărurile de luni până joi și le puteți face pentru restul săptămânii. Este corect?"
  • Compromisul nu este ușor și adesea necesită să vă înghițiți mândria. Este posibil să nu obțineți exact ceea ce doriți, dar rezultatul ar trebui să fie corect pentru ambele părți.
  • Imaginea intitulată Defuzați un argument Pasul 14
    4. Utilizați umorul pentru a ușura starea de spirit. Puteți dezamorsa un argument cu glume și râsete. Nu încercați să faceți acest lucru pentru argumente mai grave, cum ar fi problemele de familie sau de relații, și nu folosiți pentru a evita să vorbim despre probleme dure. În schimb, utilizați umorul pentru a ușura starea de spirit dacă un argument se descompune asupra unui argument banal sau neimportant.
  • Rețineți că umorul nu este întotdeauna răspunsul. Încercați să dați mai întâi persoanei un zâmbet. Dacă reacționează negativ în mod negativ, atunci acest lucru nu poate fi o problemă glumă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar