Cum să se ocupe de furie

Furie este una dintre cele mai frecvent experimentate emoții. Se poate manifesta atât în ​​moduri sănătoase, cât și în moduri nesănătoase. Rage, cu toate acestea, este o formă mai intensă de furie care este adesea asociată cu comportamentul distructiv, din afara controlului. Dacă sunteți înfuriat, s-ar putea să explodeze și să vă despărțiți la alții sau să vă retrageți ușor și să vă reprimați emoțiile. Un astfel de comportament vă poate distruge relațiile profesionale și personale, astfel încât să se ocupe de furie prin găsirea unor puncte de muncă sănătoase pentru furia dvs., care se ocupă de sursa problemei și de a obține sprijin de la alții.

Pași

Metoda 1 din 4:
Lăsarea furiei tale
  1. Imagine intitulată Deal cu Furia Pasul 1
1. Luați respirații profunde. Respirație adâncă este un exercițiu excelent pentru a face uz de când vă simțiți furie. Vă permite să încetiniți și să vă recâștigeți controlul asupra gândurilor și emoțiilor dvs., precum și situația în sine. Faceți mai multe cicluri de respirație profundă până când vă simțiți mai calme.
  • Încercați să trageți respirații adânci de la diafragma dvs. Inspirați și urmăriți-vă burta. Expirați și urmăriți-l defilați. Cu fiecare inspirație, imaginați-vă că sunteți umplut cu energie calmă. Cu fiecare expirație, imaginați furia expulzată din corpul vostru.
  • Aduceți-vă la o stare mai rezonabilă vă poate ajuta să evitați cuvintele sau acțiunile dăunătoare pe care nu le puteți lua înapoi.
  • Imagine intitulată Deal cu Furia Pasul 2
    2. Ameliorați tensiunea cu relaxarea musculară progresivă. Furia poate provoca o tensiune fizică extremă în corpul dvs., ceea ce poate duce la rănire. Relaxarea musculară progresivă este un exercițiu util pentru relaxarea acestei tensiuni.
  • Luați respirații profunde, calmante. Începeți la degetele de la picioare și lucrați prin corpul dvs., contractați treptat și relaxați fiecare grup muscular. De exemplu, ați putea să vă tensionați degetele de la picioare și să observați ce simte pentru câteva secunde. Apoi, eliberați tensiunea și observați ce simte că înainte de a trece la un nou grup muscular.
  • Această tehnică vă ajută, de asemenea, să deveniți mai conștienți de experiența de a ține tensiuni în corpul vostru. În viitor, când simțiți acea tensiune, veți ști cum să vă relaxați mușchii.
  • Imagine intitulată Deal cu Furia Pasul 3
    3. Jurnal. Acțiuni agresive cum ar fi perforarea, aruncarea de ceva, sau strigând întotdeauna la catharsis. De ce? Pentru că nu v-ați adresat de fapt lucrul care vă face să vă simțiți înfuriați. Scrierea într-un jurnal este una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru.
  • Începeți un jurnal de furie în care vă jobați în mod regulat toate persoanele sau situațiile care vă frecventează modul greșit. Descrieți totul în detaliu cât puteți.
  • Odată ce ați renunțat la unele aburi, întoarceți-vă și recitați ce ați scris. S-ar putea să decideți să mergeți mai departe și să rupeți hârtia în bucăți. De asemenea, ați putea decide să credeți câteva modalități de a rezolva în mod activ situațiile care vă fac atât de supărat.
  • Metoda 2 din 4:
    Acționând pe furia dvs. în siguranță
    1. Imagine intitulată Deal cu Furia Pasul 4
    1. Scoate-ți frustrarea. Întorcându-vă furia în interior, poate duce la probleme grave de sănătate și la lăsarea acestuia prin strigând la cei dragi vă poate distruge relațiile. O alternativă mai bună este să o lăsați cu un țipăt puternic.
    • Intră în mașina ta și țipă la vârful plămânilor. Sau, pe scurt, strigați într-o pernă pentru a lăsa totul.
  • Imagine intitulată Deal cu Rage Pasul 5
    2. Arunca sau rupe ceva. Fie că vă simțiți cald (stingerea și strigătul) sau frigul rece (reprimat și retras), o modalitate excelentă de a vă elibera mânia este distrugând ceva - într-un mod corespunzător, desigur. Du-te la o "cameră de furie", dacă există unul în zona ta.
  • Camerele de furie oferă un mediu sigur pentru a vă sparge și arunca lucrurile și ardeți aburul.
  • Dacă nu puteți localiza o cameră de furie în apropiere, cumpărați un stack de plăci ieftine la magazinul de dolari, mergeți la o zonă conținută ca un garaj și aruncați-le la perete. Se simte bine, huh?
  • Fii atent la ceea ce spargi. O placă este mai înlocuibilă decât o vază de moștenirea.
  • Bacsis: Nu rupeți lucrurile în fața altor persoane decât dacă sunteți sigur că sunt bine cu ea. Uneori oamenii se sperie când văd pe cineva care sparge lucrurile în mânie.

  • Imagine intitulată Deal cu Rage Pasul 6
    3. Au un lucru la o pungă de perforare. Outlet-urile agresive nu sunt cel mai bun mod de a-ți schimba furia. Totuși, perforarea unei pungi este mult mai constructivă decât împingerea unui perete sau a feței cuiva. Mergeți la o sală de gimnastică din apropiere și aveți o întoarcere la sacul de perforare. Sau cutie de umbră prin perforarea aerului în fața dvs.
  • În timp ce sunteți supărat, evitați boxul cu un om real, deoarece furia dvs. vă poate face să faceți mai multe daune decât intenționate.
  • Imagine intitulată Deal cu Rage Pasul 7
    4. Exercițiu. Dacă nu vă simțiți că loviți o pungă de perforare, puteți folosi alte forme de exerciții pentru a vă elibera furia. Rulați, înotați, mergeți la o plimbare cu bicicleta, faceți o excursie, ridicați greutățile sau vă alăturați unei clase de fitness. Exercitarea ajută la arderea cortizolului suplimentar care vă face să vă simțiți supărați.
  • Imagine intitulată Deal cu Rage Pasul 8
    5. Utilizați umorul. Umorul poate fi util în dezaprobarea furiei. Evitați să vă luați prea serios și să recunoașteți că furia și furia pot fi adesea plini de umor. Folosirea umorului vă poate ajuta să vă puneți reacțiile și acțiunile în perspectivă.
  • De exemplu, dacă sunteți înfuriat pentru că cineva ți-a chemat un scumbag, încercați să arătați cum ar arăta un scumpag real. Gândiți-vă la cele mai umoroase exemple pe care le puteți.
  • Metoda 3 din 4:
    Găsirea de soluții practice
    1. Imagine intitulată Deal cu Rage Pasul 7
    1. Cunoașteți declanșatoarele. Pentru a vă ocupa cu adevărat de furia dvs., trebuie să puteți recunoaște ce se simte furia și ce situații tind să o provoace. Data viitoare când vă simțiți furia, faceți o clipă pentru a observa ce se întâmplă în corpul vostru. De asemenea, ia notă de ceea ce sa întâmplat chiar înainte de a începe să vă simțiți așa.
    • De exemplu, observați că ați înclinat maxilarul dvs. cu adevărat strâns și capul începe să lovească. Acest lucru a avut loc după ce ați fost tăiat în trafic.
  • Imagine intitulată Deal cu Rage Pasul 8
    2. Brainstorm soluții pentru declanșarea evenimentelor. Dealați furia dvs. prin modalități de rezolvare a problemelor pe care le puteți evita sau mai bine cu declanșatoarele dvs. Creați un plan specific de acțiune care vă permite să îmbunătățiți modul în care gestionați aceste situații.
  • De exemplu, dacă traficul teribil duce la furie, mergeți mai devreme pentru a evita traficul.
  • DACĂ FLUSTETED, Cashierele supra-lucrate te biciuie, încercați să faceți cumpărături în timpul orelor mai silențioase, în afara orelor.
  • Dacă dormitorul mocnit al colegului tău de cameră, evitați să intrați acolo, ca să puteți rămâne calm.
  • Imagine intitulată Deal cu Rage Pasul 9
    3. Învață să spui "nu" când ești copleșit sau accentuat. Dacă vă confruntați cu furie rece de la faptul că ați reprimat furia, ați putea beneficia de o pregătire de asertivitate. Învață să vorbești pentru tine însuți și cu tact. Dacă oamenii vă întreabă prea mult, spuneți așa.
  • De exemplu, dacă șeful dvs. păstrează mai multă muncă pe biroul dvs. înainte de a vă termina proiectele actuale, temperamentul dvs. poate fi flare. În loc să o țineți, să vă întâlniți cu seful dvs. unu-la-unu și să vă exprimați frustrarea. Spune ceva de genul: "Îmi dai mai multă muncă decât mă pot descurca chiar acum. Încerc să-mi concentrez eforturile asupra briefing-ului viitoare. Pot delega unele dintre aceste sarcini lui Jenny?"
  • Imagine intitulată Deal cu Furia Pasul 10
    4. Schimbați limba dvs. Cuvintele pe care le utilizați pot afecta emoțiile. Cuvintele puternice, absolute, cum ar fi "niciodată" sau "întotdeauna" să nu părăsească nicio cameră pentru excepții, astfel încât acestea împiedică rezolvarea problemelor. Aduceți acești termeni de la vocabularul dvs. și vedeți dacă are un efect pozitiv asupra stării dvs. de spirit.
  • Nu uitați să vorbiți pentru furia ta, nu din aceasta.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul Rage 11
    5. Spuneți oamenilor ce aveți nevoie de declarații "I". Furia poate elimina toate filtrele în conversație până la punctul în care critici și insultă oamenii chiar și la stânga. Pentru a evita acest lucru, afirmați-vă cu declarații specifice "I". Aceste limite se învinovățesc și critică, dar vă ajută să vă atrageți punctul.
  • De exemplu, dacă vă luptați să continui furie la un partener insensibil, exprimați-vă nevoile cu o declarație "I", "Mă simt ignorată și înțeles greșit când minimalizați anxietatea mea."
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul de Rage 14
    6. Dă-ți o pauză. Programați timpul de timp sau timpul personal în rutina dvs. zilnică, în special în perioadele care sunt deosebit de stresante. De exemplu, dacă veniți acasă de la muncă vă determină să vă simțiți furia, faceți o regulă în picioare pe care nimeni în casa dvs. nu vă vorbește până când nu ați avut timp să decomprimați.
  • Metoda 4 din 4:
    Obținerea de sprijin
    1. Imagine intitulată Deal cu Furia Pasul 12
    1. Încercați terapia. Terapia comportamentală cognitivă, sau CBT, a fost dovedită pentru a ajuta oamenii cu probleme de furie cronică. Terapistul dvs. CBT va lucra cu unu-la-unu pentru a dezvolta strategii mai bune pentru a face față mâniei, cum ar fi schimbarea modelelor de gândire și învățarea de a fi mai aserivă.
    • Adresați-vă medicului de familie pentru o sesizare dacă doriți să vorbiți cu un terapeut.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul Rage 13
    2. Alăturați-vă unui grup de asistență pentru managementul furiei. Multe comunități oferă programe speciale pentru a preda abilitățile de management al furiei. Ați putea învăța abilități practice într-un cadru de grup sau împărtășiți luptele dvs. unice cu furie cu alții. Programele pot fi oferite de spitale, clinici sau biserici din comunitatea dvs.
  • S-ar putea să vă conectați și cu alții care au probleme de furie online, căutând grupuri de asistență pe site-uri precum psihologia de astăzi.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul de Rage 14
    3. Luați în considerare dacă aveți tulburare explozivă intermitentă. IED este o tulburare comportamentală clasificată de melodiile extreme de furie. Aceste episoade pot fi implicate sau violente acte care apar cu un declanșator aparent puțin sau deloc. IED este mai frecvent în tinerii și bărbați. A se vedea un psiholog sau psihiatru pentru o evaluare, dacă întâmpinați în mod regulat perioadele bruște de furie.
  • Tratamentul pentru tulburarea explozivă intermitentă include în mod obișnuit o combinație de medicamente și psihoterapie pentru a ajuta la controlul furiei.
  • 4. Dacă nu învățați cum să obțineți controlul împotriva furiei dvs., puteți ajunge în necazuri serioase și puteți ajunge să vă confruntați cu taxe de asalt împotriva dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar