Cum să faci față mâniei

Furia este un mecanism natural pentru a face față stresului. Cu toate acestea, furia sau problemele excesive care controlează furia poate fi semne de tulburare mentală subiacentă și pot influența negativ viața socială sau profesională. Învățând cum să facă față mâniei într-o manieră responsabilă și constructivă poate îmbunătăți drastic prieteniile, relațiile de familie și relațiile de muncă, precum și reducerea stresului care poate duce la alte probleme de sănătate fizică.

Pași

Metoda 1 din 4:
Identificarea surselor furiei tale
  1. Imagine intitulată face față cu furia Pasul 1
1. Fiți conștienți de faptul că vă înfuriați. Pentru mulți oameni care se ocupă de probleme de furie, faptul că sunt prea rapid să se înfurie sau să se exprime cu mânie în situații care nu cheamă, este adesea pierdut pe individ. Deci, poate fi utilă pentru a asculta opiniile altora despre comportamentul vostru, deoarece este adesea mai ușor pentru altcineva să identifice atunci când vă înfuriați decât este măsurați propriile manifestări de furie. Primul pas în abordarea unei probleme de furie este de a realiza că aveți unul.
  • Împreună cu învățarea de a recunoaște când vă înfuriați, învățați cum să recunoașteți când mânia dvs. progresează. Puteți observa că furia dvs. trece prin etape de supărare la frustrare la furie la furie.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 2
    2. Identificați manifestările fizice ale furiei. Furia se manifestă în multe feluri, dar este, de asemenea, însoțită de o mână de schimbări fizice în corpul vostru care vă poate ajuta când vă înfuriați. Unele semne fizice de furie sunt:
  • O creștere a tensiunii arteriale și a pulsului.
  • Roșeață generală în față sau un sentiment fierbinte în zona gâtului / feței.
  • Împingeți fălcile sau măcinând dinții.
  • Debutul rapid al durerii de cap sau dureri de stomac.
  • O creștere a transpirației, în special palmele.
  • Tremurând sau tremurând.
  • Ameţeală.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 3
    3. Identificați manifestările emoționale ale furiei. Markerii emoționali indică, de asemenea, debutul furiei într-un individ. Unele dintre semnele emoționale de vizionat sunt:
  • Simțiți-vă ca și cum doriți să scăpați de situație.
  • Senzație de iritat, trist sau deprimat.
  • Sentimentul vinovat, resentimente sau anxios.
  • Simțiți-vă ca și cum ați putea avea nevoie să vă loviți verbal sau fizic.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 4
    4. Identificați modificările în modelul dvs. de comportament. Furia este însoțită de o mână de schimbări în modelele comportamentale. Unele schimbări comportamentale pentru a urmări sunt:
  • Frecă-ți capul excesiv.
  • Cuparea pumnului cu cealaltă mână.
  • Pacing.ro.
  • Angajarea în sarcasmul mediu-spiridus.
  • O pierdere bruscă a simțului tău de umor
  • Acționând într-o manieră deschisă abuzivă sau abrazivă.
  • Dorința unei băuturi, un fum sau altă substanță care vă relaxează.
  • O creștere bruscă a vocii sau începutul de a striga, țipa sau plânge.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 5
    5. Puneți întrebări despre furia voastră. Pe măsură ce furia este adesea un prim răspuns la orice situație stresantă pentru persoanele cu probleme de gestionare a furiei, este adesea util să vă întrebați: "De ce sunt supărat?"De multe ori veți găsi că o situație în care ați exprimat furia ca o primă reacție nu necesită un răspuns furios și, când ați examinat cu atenție situația, veți realiza că furia nu ajută la situație sau să ofere vreun real soluţie.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 6
    6. Examinați posibilitatea de a controla problemele. De multe ori, persoanele cu probleme de gestionare a furiei nu au de fapt o problemă cu furia, ci mai degrabă o lipsă de control. Este incontestabil de stres să facă față unei situații asupra căreia nu aveți nimic de controlat. Cu toate acestea, reacțiile furioase nu vor schimba nivelul de influență pe care îl aveți într-o situație și, de cele mai multe ori, nu poate exacerba nivelurile de stres care se referă la astfel de situații - ceea ce duce la un nivel mai mare de furie.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 7
    7. Examinați posibilitatea altor tulburări de sănătate mintală. Sentimentele copleșitoare de furie în situațiile care nu necesită, pot fi adesea semne ale unei tulburări psihologice sau psihiatrice subiacente. Tulburarea bipolară, schizofrenia și tulburarea identității disociative sunt doar câteva condiții psihologice care pot conduce la reacție la furie. Aceste condiții pot fi gestionate cu ajutoare medicale sau profesionale și sunt cauzate de a vedea medicul sau terapeutul.
  • Este important de observat că aceste condiții sunt relativ rare, afectând doar aproximativ 43 de milioane de persoane din Statele Unite sau aproximativ 18% din populația totală. În timp ce, având în vedere posibilitatea unei tulburări mintale, este relevantă pentru a vă controla furia, este mult mai probabil ca aveți probleme de gestionare a furiei, mai degrabă decât o tulburare psihiatrică.
  • De asemenea, rețineți că tulburarea de identitate asociativă și schizofrenia se manifestă de obicei în moduri mult mai severe decât izbucniri simple de furie.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 8
    8. Înțelegeți că mediul dvs. este influent. Problemele dvs. de management al furiei pot fi rezultatul mediului dvs. Cu toate acestea, înainte de a vă putea îndepărta din situațiile care vă fac supărat, trebuie să fiți conștienți de factorii de mediu care declanșează mânia voastră și să știe că răspunsurile altora la furia dvs. pot duce adesea la faptul că ați devenit chiar annev.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 9
    9. Câștiga o anumită perspectivă. Odată ce vă dați seama că aveți o problemă de gestionare a furiei, priviți înapoi situațiile în care ați răspuns la stresul cu furia. A devenit în afară de a-ți ușura stresul? A răspuns cu furie să atenueze sursa actuală sau să remedieze problema care te face supărat? Pentru indivizi bine echilibrați și bazați, răspunsurile la aceste întrebări sunt de obicei "nu."Treci înapoi pentru o clipă și câștigând o perspectivă ar trebui să vă permită să vedeți că furia dvs. a rezolvat nimic. Nu a reușit să vă ușureze sentimentele dvs. stresante și situația care te-a făcut supărată în primul rând este rar rezolvată cu furie. Cu acest caz, este posibil să puteți înlocui o altă reacție pentru furie pe care o utilizați pentru a transmite.
  • Metoda 2 din 4:
    Cultivând mecanisme de coping pentru a face față furiei
    1. Imagine intitulată face față cu furia Pasul 10
    1. Întârzie reacțiile dvs. După cum sa menționat mai sus, persoanele cu probleme de furie se bazează adesea pe furie ca o primă reacție la orice sursă de stres sau frustrare. O metodă utilă de control sau de a face față mâniei dvs. poate întârzia în mod deliberat orice reacție pe care o aveți la o situație. Această întârziere vă va oferi timp să vă compuneți înainte de a-și exprima furia spre cei din jurul vostru.
    • Mulți oameni folosesc o metodă de numărare la zece înainte de a reacționa la o situație stresantă pentru a se asigura că au avut timp să proceseze informațiile pe care tocmai le-au întâlnit și pot oferi un răspuns adecvat sau măsurat.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 11
    2. Atenuați temporar sursele de furie. Dacă vă realizați acum că vă înfuriați prea repede sau prea des, există o șansă bună că nu sunteți o persoană furioasă, dar doar coping temporar cu o situație care vă face supărat. Luarea unei vacanțe sau a unui moment personal dezactivat poate contribui la reducerea nivelului global de stres. Odată ce ați luat acest concediu temporar, puteți reveni adesea la situația care vă face să vă supărați cu o nouă perspectivă și un nivel mai mare de calm. Acest lucru ar trebui să vă ajute să vă eliminați expresia de furie.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 12
    3. Identificați și evitați declanșatoare de furie. Uneori, o persoană care se înfurie adesea este pur și simplu reacționând la interacțiunile sociale sau profesionale frustrante în mod constant. De exemplu, puteți fi supărat mult timp pentru că lucrați într-o situație plină de stres sau ați înconjurat de oameni ale căror opinii, opiniile sau acțiunile vă fac supărat. Dacă este cazul pentru dvs., poate fi util să știți că nu sunteți o persoană furioasă, dar ați pus-o de bună voie în situații care vă fac supărat.Oamenii sunt diferiți și au praguri diferite de toleranță în diferite circumstanțe. Dacă lucrați într-un loc de muncă de înaltă stres și sunteți în mod constant supărat ca rezultat, acesta poate fi benefic să găsească o altă linie de lucru. Dacă sunteți în mod constant supărat sau supărat de modul în care prietenii și familia dvs. se comportă sau își exprimă opiniile, ar putea fi timpul să vă separați de acei oameni și să vă înconjurați cu oameni care se comportă sau gândesc în mod mai potrivit sau gustos pentru dvs.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 13
    4. Gandeste pozitiv. O metodă importantă de a face față mâniei este de a realiza că există mai mult de a trăi decât să vă exprimați nemulțumirea cu situații frustrante tot timpul. Viața ta ar trebui să fie o căutare a fericirii. Când începeți să vă supărați, luați consolați în lucrurile care vă fac cu adevărat fericiți.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 14
    5. Vizualizați-vă prin ochii altora. Un mecanism util pentru a face față mâniei dvs. este de a reflecta asupra modului în care vă veți ocupa de propria dvs. reacție dacă ați fi altcineva, punându-vă în pantofii persoanei care trebuia să reacționeze la izbucnirea voastră furioasă. Vă puteți da seama că răspunsul dvs. nu este potrivit și că ați dorit să vă ocupați de situație mai pozitiv.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 15
    6. Exercițiu sau faceți yoga. Puteți găsi angajarea în activități fizice, cum ar fi rularea, tenisul sau yoga, ajutați la atenuarea frecvenței și a nivelului de furie pe care vă simțiți în setările sociale și profesionale. Deplasarea energiei dvs. în alte moduri în mod regulat vă poate face mai puțin predispuși la izbucniri furioase sau emoționale.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 16
    7. Deschideți linii mai bune de comunicare. Uneori, obosirea poate fi rezultatul comunicării necorespunzătoare cu alții. Dacă lucrați la cultivarea unor tehnici de comunicare mai bune, puteți constata că interacțiunile zilnice cu alții sunt mai puțin frustrante, ceea ce duce la mai puține izbucniri de furie.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 17
    8. Practicați meditația. Meditația sa dovedit a avea efecte pozitive pe termen scurt asupra procesării emoționale. În plus față de a avea un efect asupra relaxării fizice și a unui sentiment de pace, un studiu de Harvard a arătat că meditația minunată a crescut densitatea materiei cenușii în zonele creierului legate de învățare, memorie, conștientizare de sine, compasiune și introspecție.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 18
    9. Utilizați umorul pentru a difuza situații tensionate. Dacă vă aflați într-o situație care este frustrantă, încercați să utilizați umor prostie pentru a ușura starea de spirit. Efectuarea de glume distractive sau ușoare pot reduce nivelul de tensiune, precum și nivelurile de tensiune ale celor din jurul vostru, făcând interacțiunile dvs. sociale mult mai puțin probabil să se escaladească într-un punct în care simțiți nevoia de a deveni supărată.
  • Metoda 3 din 4:
    Participarea la cursuri de management al furiei
    1. Imagine intitulată face față furiei Pasul 19
    1. Fiți conștienți de faptul că unii oameni au nevoie de ajutor la controlul furiei. Dacă mecanismele simple de coping se dovedesc ineficiente în a vă ocupa de sentimentele de furie și nu vă împiedică să reacționați furios, problema dvs. poate să nu fie ceva pe care îl puteți repara pe cont propriu. O mulțime de cărți și site-uri web oferă tehnici pentru controlul furiei dvs., dar puteți găsi că aveți nevoie de asistență suplimentară, față în față atunci când vine vorba de a face față mâniei dvs.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 20
    2. Găsiți grupuri de management al furiei locale. Managementul mâniei nu este o problemă de la care singurul suferă. Există probabil multe grupuri din zona dvs. care vă pot oferi sprijin în abordarea problemelor dvs. de furie. Cercetarea și identificarea tipurilor de grupuri pe care le considerați că vor fi cele mai benefice pentru dvs. Uneori aceste grupuri sunt compuse din oameni obișnuiți ca tine însuți, care au probleme care controlează furia lor. Alții sunt condusi de către profesioniștii licențiați. Unele dintre grupuri sunt libere și deschise publicului, în timp ce altele sunt bazate pe taxe și exclusive pentru anumiți membri ai comunității. Găsiți un grup care este potrivit pentru dvs. Căutarea online, consultanță cu un medic sau solicitând unui prieten sau unui coleg care a avut probleme similare sunt toate modalitățile de a vă ajuta să identificați resursele de gestionare a furiei legitime în zona dvs.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 21
    3. Participați la sesiunile de management al furiei. Venind împreună cu persoanele care suferă de aceleași probleme de gestionare a furiei, cum vă veți oferi metode tangibile pentru a vă ocupa de furia. Aceste grupuri pot oferi, de asemenea, un loc sigur pentru a vă exprima sentimentele de furie într-un mediu de îngrijire și înțelegere. În cele din urmă, sprijinul unui grup vă poate ajuta să elaborați și să rămâneți la o rutină sau un plan de gestionare a furiei. Sesiunile de gestionare a furiei oferă tehnici specifice sau modalități de gândire care vă ajută să minimalizați și să vă controlați furia. În timp ce cărțile și resursele online oferă soluții generale pentru managementul furiei, aceste sesiuni vă pot ajuta să dezvoltați și să adaptați o rutină de gestionare a furiei care este specifică nevoilor dvs.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 22
    4. Continuați să participați la grupurile de asistență. Chiar și după ce ați văzut unele îmbunătățiri în abordarea problemelor dvs. de furie, este posibilă recidiva și revenirea la modele negative de comportament sau gândire. De aceea este esențial să participați în mod regulat clase de management al furiei, chiar și după ce ați început să folosiți metode pentru controlul furiei.
  • Nu există un interval de timp stabilit pentru a încheia sesiunile de gestionare a furiei. Deși poate exista un punct atunci când simțiți că nu mai aveți nevoie de ele, ar trebui să permiteți unui profesionist instruit să spună când este sigur să nu mai participați.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 23
    5. Practicați ceea ce ați învățat în sesiunile de gestionare a furiei. Clasele de gestionare a furiei, grupurile sau sesiunile vă oferă cadrul pentru a face față stresului în viața de zi cu zi. Depinde de dvs. să puneți aceste metode teoretice în practica reală. Angajați tehnicile pe care le-ați achiziționat în managementul furiei în situații de viață reale și măsurați rezultatele finale ale utilizării acestor tehnici. Când știți cum funcționează aceste tehnici sau nu lucrați pentru dvs. în situații reale de viață, sesiunile de gestionare a furiei vă pot ajuta să găsiți soluții alternative sau să întăriți tehnicile care funcționează. Deci, fiți pregătiți să puneți ceea ce ați învățat să utilizați și să raportați rezultatele în sesiunile de gestionare a furiei dvs. pentru a obține cel mai favorabil rezultat.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 24
    6. Ajuta pe alții cu problemele lor. Clasele de gestionare a furiei nu sunt doar pentru tine. Puteți găsi că, după ce ați participat la aceste clase sau grupuri de ceva timp, sunteți la fel de capabili să ajuți acei oameni cu probleme similare. Nu numai că acest lucru îi ajută pe ceilalți indivizi din grupul dvs., ci va împrumuta, de asemenea, o perspectivă propriilor probleme de gestionare a furiei.
  • Metoda 4 din 4:
    Utilizarea terapiei pentru a face față problemelor subiacente
    1. Imagine intitulată face față cu furia Pasul 25
    1. Înțelegeți când este necesară terapia. Dacă aveți în vedere terapia cu un profesionist licențiat pentru a ajuta la capătul problemelor dvs. de management al furiei, este probabil că ați încercat alte căi în a vă ocupa de furia voastră. Trebuie să știți când mecanismele individuale de coping sau sesiunile de grup nu sunt eficiente și caută ajutor de la un terapeut respectat.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 26
    2. Cercetare terapeuți din zona dvs. Terapeuți, ca și alții în profesioniștii din domeniul medical, se concentrează asupra diferitelor domenii de specializare. În timp ce un terapeut general care vă va permite să vă raportați problemele, poate fi util, este important să identificați terapeuții care au experiență în tratarea problemelor de gestionare a furiei. De asemenea, este esențial să vedeți acreditările și satisfacția clienților față de terapeuți din zona dvs. pentru a vă asigura că terapeutul pe care îl selectați este cel potrivit pentru dvs.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 27
    3. Anulați resursele și timpul pentru terapie. Terapia cu un profesionist licențiat este adesea un proces continuu care poate dura ani de zile sau chiar o viață. Asigurați-vă că ați reprezentat banii și timpul necesar dedicate terapiei. La fel ca multe probleme care necesită un terapeut, problema dvs. nu poate să dispară niciodată, dar îl puteți gestiona.
  • De asemenea, fiți conștienți de faptul că există resurse locale, de stat și naționale pentru a compensa costul terapiei pentru cei care au nevoie de ea, dar nu-și pot permite acest lucru. Consultați cu Departamentul de Stat de Sănătate și Servicii Umane pentru a vedea ce resurse există pentru compensarea costurilor terapiei.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 28
    4. Fii deschis la diverse explicații despre motivul pentru care ești supărat. Când căutați un terapeut licențiat, fiți pregătit să vă ocupați de unele episoade neplăcute în viața voastră și să fiți deschisi explicația terapeutului despre problema dvs. S-ar putea să găsiți că ați învățat mecanisme necorespunzătoare de coping atunci când erați copil sau că suferiți de tulburări mintale subiacente care vă provoacă expresii de furie. Este esențial atunci când vă întâlniți cu un terapeut că sunteți deschis și acceptați explicațiile pe care le-ar putea oferi. Nu ați vrea să vă pierdeți timpul și banii care vă văd un terapeut pentru ajutor numai pentru că nu v-ați dorit să-i angajați sau să-i spuneți adevărul.
  • Imagine intitulată face față cu furia Pasul 29
    5. Urmați instrucțiunile și tratamentele terapeutului. După întâlnirea cu un terapeut de ceva timp, el sau ea poate decide că trebuie să respectați anumite practici sau metode pentru a vă controla furia. Trebuie să urmați cu sugestiile unui terapeut pentru a vă asigura că terapia este cât mai avantajoasă posibil. În plus, puteți găsi că aveți nevoie de anumite medicamente dacă sursa mâniei dvs. este o tulburare mentală subiacentă. Dacă este cazul, luați oricare dintre medicamente, deoarece acestea sunt prescrise și nu se abate de la programele de dozare.
  • Din nou, fiți conștienți de faptul că aceste condiții sunt relativ rare printre populația generală.
  • Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă indivizii cu tulburări mintale este că încep să se simtă "mai bine" sau "bine" după ce iau medicamentele prescrise. Acest lucru, la rândul său, îi determină să creadă că nu mai au nevoie de medicația prescrisă și nu mai iau-o. În aceste condiții, simptomele tulburării mintale pot deveni drastic mai rău fără ca persoana afectată să o realizeze.
  • Desigur, sunteți întotdeauna liber să căutați o a doua opinie sau să nu mai luați medicamente pe care nu vă simțiți este eficientă sau potrivită pentru dvs. Este alegerea dvs., dar fiți conștienți de consecințele potențiale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar