Cum să vă controlați mânia în islam

S-ar putea să fie surprinzător să știți că Islamul are hotărâri să se înfurie - totuși, este considerată una dintre șoaptele rele (sau a fost a fost) din Shaytaan, diavolul. Poate duce la multe evenimente rele, cum ar fi să facă sau să spună ceva fără a realiza consecința. Există multe narațiuni din partea profetului (pacea fie asupra lui) explicând ce ar trebui să se facă atunci când cineva se înfurie. Acest articol vă va ajuta să vă controlați furia în conformitate cu Sunnah.

Pași

  1. Imagine intitulată Controlul mâniei dvs. în pasajul pasului 1
1. Căutați refugiu în Allah. Aceasta este cea mai simplă modalitate de a vă controla furia. Ori de câte ori te simți supărat, stai jos și caută refugiu în Allah de la Shaytaan. În arabă, spune A`oodhu Billahi Minash Shaytaannir Rajeem. Au o băutură de apă și relaxați - nu primiți tensionați sau stresați.
  • Profetul (pacea fie asupra lui) a spus, "Dacă un om se înfurie și spune: "Căut refugiu cu Allah," și mânia lui va pleca."
  • Sulayman Ibn Sard a spus: "Stăteam cu profetul (pacea să fie asupra lui), iar doi bărbați s-au liniștit unul pe celălalt. Unul dintre ei era roșu în față, iar venele de pe gât au rămas afară. Profetul (pacea fie asupra lui) a spus: "Știu un cuvânt care, dacă ar spune, ceea ce simte că va pleca. Dacă a spus el "Căut refugiu cu Allah de la Shaytaan," Ce simte (eu.E., furia lui) ar pleca."
  • Imagine intitulată Controlul mâniei în Islamul Pasul 2
    2
    Păstrează liniștea. Dacă cineva spune ceva ofensator pentru dvs., nu vă răzbuneți și spuneți ceva ce înseamnă înapoi. Dacă aveți un argument, fiți persoana mai bună, realizați că nimic bun nu iese din argumente minore și să păstreze tăcerea. Când cineva este supărat, ei pierd adesea controlul de sine, și pot să-l cunoască mai târziu.
  • Mesagerul lui Allah (pacea fie asupra lui) a spus: "Dacă vreunul dintre voi devine supărat, lăsați-l să tacă."
  • Imagine intitulată Controlul mâniei în Islamul Pasul 3
    3
    Relaxa tu. Dacă te superi, se îndepărtează de sursa de furie și stai jos. Dacă încă mai simți supărat, stai jos. Încearcă gândiți-vă la gânduri pozitive, În loc să locuiască pe gânduri care te fac supărat. Respirați prin nas și ieșiți prin gură și încercați să obțineți pacea minții. Dacă stați, puteți, din nou, din mânie, faceți ceva ce regretați, cum ar fi lovirea cuiva.
  • Mesagerul lui Allah (pacea fie asupra lui) a spus: "Dacă vreunul dintre voi devine supărat și el stă în picioare, lăsați-l să se așeze, așa că mânia lui va dispărea - dacă nu pleacă, lăsați-l să se culce jos."
  • Dacă furia nu pleacă, face wudu.
  • Imagine intitulată Controlul mâniei dvs. în Islamul Pasul 4
    4. Înțelegeți ce vă face să vă supărați. Poate fi cineva la serviciu sau la școală pe care îl găsiți enervant sau nepoliticos- În loc să se înfurie, vorbește cu ei. Nimic bun nu iese din strigăt unul la altul. A fost povestit asta, "Oricine își controlează mânia în momentul în care are mijloacele de a acționa asupra ei, Allah își va umple inima cu mulțumire în ziua învierii." Vindecarea la mânie evită cauzele sale.
  • Imagine intitulată Controlul mâniei în Islam Pasul 5
    5. Știți că cei care își controlează mânia sunt lăudați. Ei primesc un statut ridicat și sunt lăudați în mai multe Ahadeeth. Profetul (pacea fie asupra lui) a spus:
  • "Omul puternic nu este cel care poate învinge pe alții (în lupte) - mai degrabă, omul puternic este cel care se controlează atunci când se înfurie."
  • "Cel mai puternic om este cel care, când se înfurie și fața lui Reddens și hainele lui se ridică, este capabilă să-și învingă mânia lui."
  • "Omul care, când este maltratat de altul, își controlează mânia, și-a învins propria lui Shaytaan și Shaytaanul celui care la făcut supărat."
  • Imagine intitulată Controlul mâniei în Islamul Pasul 6
    6. Realizați consecințele rele de a fi supărat. În situații extreme, furia poate duce la Breakup-uri de familie sau cineva care se rănește serios. Acesta poate fi legat de problemele mentale sau duce la probleme de sănătate, cum ar fi a tensiune arterială crescută sau tahicardia.
  • Imagine intitulată Controlul mâniei în pasul Islamului 7
    7. Face du`a. Suplimentarea ne-a umilit și ne poate ajuta să ne controlez mânia. Există multe duzi pentru persoanele care se găsesc ușor de câștigat ca rezultat al a fost a fost. De exemplu:
  • A-OO-DHOO BI-KA-LI-MAA-LAA-HIT TAAAM-MA-TI MIN GHA-DA-BI-HEE WA I-QAA-BI-HEE WA Shari Ibaa-Dih. WA Min Hama-Za-Tish Shayaa-Teen. Wa Ayy-Yah Dhu-Roon.
  • "Căut refugiu în cuvintele perfecte ale lui Allah de mânia și pedeapsa lui, de la răul sclavilor Săi și de la șoaptele și prezența lui Satana."
  • LAA ILAA HAA IL-LAA AN-TA Subh-Ha-na-Ka In-Nee Kunn-Tu Minadh-Dhaa Li-Meen.
  • "Nu există Dumnezeu decât pe tine. Fie ca tu să fii exaltat. Într-adevăr, am fost printre cei răi."
  • Allah-huma Adh-Hib Ghay-da Qal-Bee.
  • "Oh Allah, îndepărtați furia din inima mea."
  • sfaturi

    Tratați furia ca o infecție - stați departe de oameni care sunt mereu supărați sau negativ.
  • Evitați să vă răzbunați pentru chestiuni personale. Fi cea mai bună persoană- represalarea va exacerba numai problema. Este relatat, "Profetul nu sa răzbunat niciodată de dragul său, dar dacă legile lui Allah au fost încălcate, el ar avea răzbunare de dragul lui Allah."
  • Avertizări

    În ceea ce privește divorțul într-un timp de furie, cercetătorii spun: "Dacă ați rostit cuvintele de divorț într-un moment de furie intensă și fără a-l realiza și nu ați putut să vă controlați, din cauza cuvintelor și insultelor ei rele etc., Și tu ai făcut asta într-un moment de furie intensă și fără să-l dai seama și ea recunoaște că, sau ai un martor al unui caracter bun, atunci divorțul nu a avut loc".
  • Furia va duce la diviziuni în cadrul comunității musulmane, deci evitați furia, în special în ceea ce privește diferențele de opinie. Nu lăsați aceste minute diferențele să se despartă de comunitatea musulmană. Imam Ahmad a spus, "Nu fi supărat unul cu celălalt și să nu vă invidiați unul pe celălalt și să nu vă întoarceți unul de celălalt și să fiți sclavi ai lui Allah, frații. Nu este Halal pentru un musulman să-și evite fratele pentru mai mult de trei nopți."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar