Cum să faceți față unui diagnostic recent de limită

Puteți simți multe emoții după primirea unui diagnostic de tulburare de personalitate limită (BPD). Poate că te simți în șoc sau chiar supărat la persoana care te-a diagnosticat. Poate că vă simțiți rezistent la tratament sau copleșită de ce tratament poate implica. În timp ce mintea și emoțiile se pot simți copleșiți, faceți un pas înapoi și concentrați-vă pe copierea bine cu diagnosticul dvs. Dați-vă timp să vă gândiți, să vă explorați opțiunile de tratament și să vă permiteți să vă întoarceți la o perspectivă stabilă asupra vieții.

Pași

Partea 1 din 3:
Manipularea imediat după
  1. Imagine intitulată face ca un diagnostic de limită recentă Pasul 1
1. Ia niște respirații adânci. S-ar putea să vă simțiți supărat pe oricine vă diagnosticați sau copleșiți de a vă ocupa de noul dvs. diagnostic. În loc să se simtă stresat sau anxios sau lăsându-ți gândurile să obțină cele mai bune dintre voi, practicați auto-îngrijirea timp de câteva zile. Concentrați-vă pe îngrijirea dvs. și nu pe sărituri la concluzii despre diagnosticarea sau tratamentul dvs.
  • Mergeți la o plimbare, vorbiți o baie, citiți o carte, meditați sau faceți ceva care se simte calmant și plăcut pentru dvs. Verifică Cum de a practica îngrijirea de sine Pentru mai multe sfaturi.
  • Evitați întoarcerea la droguri sau alcool ca o modalitate de a face față sentimentelor dvs.
  • Imaginea intitulată face ca un diagnostic de limită recent Pasul 2
    2. Amintește-ți că ești bine. S-ar putea să vă simțiți că sentimentul dvs. de identitate sa schimbat și nu știți ce să faceți cu dvs. Calmează-te spunând: "Sunt în regulă cum sunt. Nu sunt rău, și nimic rău nu se întâmplă cu mine în acest moment."Nimic rău nu se întâmplă și nimic nu sa schimbat cu adevărat dincolo de conștiința voastră.
  • Amintiți-vă că având un diagnostic poate fi un lucru bun. Vă permite să vă bucurați de tratamente, iar unii oameni pot găsi că le oferă închiderea.
  • Tulburarea personalității limită este doar un nume. Nu definește cine sunteți sau ce meritați.
  • Tu ești încă aceeași persoană cu care ai fost înainte. Acum aveți doar o singură informație despre dvs.
  • Imagine intitulată face ca un diagnostic de limită recentă Pasul 3
    3. Experimentați-vă sentimentele. Este normal să aveți diferite emoții după primirea unui diagnostic de sănătate mintală. Puteți simți ușurarea, șocul, negarea, rușinea, confuzia sau neputincioșii. Nu vă fie rușine de modul în care vă simțiți, dar lăsați-vă să simțiți aceste emoții ca fiind complet valide și bine. Recunoașteți că este normal să aveți multe emoții despre un diagnostic și să vă permiteți să le simțiți așa cum apar.
  • S-ar putea să vă temeți să le spuneți oamenilor sau să vă confruntați cu stigmatizarea socială a bolilor mintale sau a tulburărilor de personalitate. Nu fi prea departe în detalii acum, și în schimb, concentrați-vă asupra a ceea ce simțiți și despre cum vă simțiți.
  • Dacă vă simțiți trist, notați unde vă aflați în corpul vostru simțiți că tristețea și exprimați-o, totuși vă vedeți potriviți. Dacă vrei să plângi, jurnal, sau doar ascultă sentimentele tale, e în regulă.
  • În timp ce s-ar putea să nu se simtă minunat acum, imaginați-vă cât de mult veți simți odată ce începeți să vă îmbunătățiți mai bine!
  • Imagine intitulată face ca un diagnostic de limită recent Pasul 4
    4. Educați-vă pe BPD.Tulburarea personalității limită nu este o boală sau un marker al unei persoane "rele". Este pur și simplu o categorie de simptome similare de la persoanele care tind să aibă o istorie de traume. Da, știind că mulți oameni cu BPD au o istorie de traume vă pot ajuta să faceți față sentimentelor de rușine și să vă permiți să vă dați seama că acest diagnostic nu este vina dvs.
  • Aflați ce simptome sunt tipice și modul în care BPD afectează pe cei care o au.
  • Imaginea intitulată face față unui diagnostic de limită recent Pasul 5
    5. Stați departe de stigma. Unii oameni, surse media și filme văd cele cu BPD ca fiind înfricoșătoare, nesăbuite și ca cele mai extreme cazuri. Nu toată lumea cu BPD are cel mai extrem caz, iar simptomele pot varia de la o persoană la alta. Dacă citiți lucrurile pe Internet sau discutați cu oameni care fac generalizări extraordinare despre persoanele cu BPD, faceți un pas înapoi sau nu asociați cu ei.
  • Amintiți-vă că nu sunteți limită, ci că tu avea un diagnostic al BPD și că nu trebuie să vă definească.
  • Amintiți-vă că sunteți încă o persoană unică cu abilități, caracteristici și probleme unice. Un diagnostic nu poate schimba cine ești.
  • Un diagnostic pur și simplu pune un nume la simptomele dvs. Deși ar putea părea înfricoșător, simptomele ar exista cu sau fără diagnostic. Odată ce aveți un diagnostic, totuși, puteți lua pași spre vindecare.
  • Partea 2 din 3:
    Explorarea opțiunilor terapeutice
    1. Imagine intitulată face ca un diagnostic de limită recentă Pasul 6
    1. Porniți terapia comportamentală dialectică (DBT). Terapia este principalul tratament utilizat pentru tulburarea de personalitate limită. Terapia comportamentală dialectică (DBT) a fost concepută special pentru a trata tulburarea de personalitate limită și include abilități de învățare pentru a vă gestiona mai eficient emoțiile. DBT utilizează patru module (minte, toleranță la suferință, reglementare emoțională și eficacitate interpersonală) pentru a vizita caracteristicile specifice ale tulburării de personalitate limită.
    • DBT Adesea lucrați cu un terapeut individual, precum și cu terapie de grup. Terapia de grup poate fi foarte eficientă, deci nu vă fie frică să încercați.
  • Imaginea intitulată face față unui diagnostic de limită recentă Pasul 7
    2. Explorați alte opțiuni de terapie. Dacă DBT nu sună ca o potrivire bună, există alte abordări pentru tratarea BPD prin terapie. Găsiți o abordare terapeutică și terapie care se simte ca o potrivire bună. Terapiile care vizează Ajutați BPD includ terapia schemei (care identifică nevoile nesatisfăcute care au dus la modele negative), terapie bazată pe mentalizare (MBT) (care vă permite să vă identificați gândurile și emoțiile și să le vedeți dintr-o nouă perspectivă) și terapie psihodinamică (Care vă ajută să vă înțelegeți emoțiile și dificultățile interpersonale, așa cum se reflectă prin relația terapeutică).
  • Când găsiți o abordare și un terapeut care pare a fi o potrivire, rămâneți cu el. Chiar dacă treceți printr-o perioadă dificilă, încercați să lucrați prin provocare. Este normal să se lupte uneori.
  • Imagine intitulată face ca un diagnostic de limită recentă Pasul 8
    3. Angajați în tratamentul cu traume. Dacă aveți traume acute sau prelungite, începeți tratamentul pentru traume imediat. Unele opțiuni de explorare includ Desensitizarea și reprocesarea mișcărilor oculare (EMDR), Terapia de expunere, experimentarea somatică (SE) și terapia comportamentală cognitivă axată în traume (TF-CBT). Trauma vă poate afecta viața de zi cu zi și din acest motiv, este important să o abordăm în față.
  • S-ar putea să fiți capabili să rezolvați unele dintre durerile emoționale și să lucrați prin răni adânci cu terapie concentrată în traume.
  • Imaginea intitulată face ca un diagnosticare recentă de limită
    4. Participați la suportul de grup. Terapia comportamentală dialectică (DBT) are adesea o componentă de terapie de grup. Cu toate acestea, puteți alege să participați la terapia de grup pentru tratament în plus față de tratamentul individual sau pentru a participa la un grup de asistență. Fiind o parte a unui grup vă poate ajuta să învățați noi abilități și să vă practiceți abilitățile într-un mediu sigur. De asemenea, puteți beneficia de a ajunge la alții cu BPD și câștigând o perspectivă din experiențele lor.
  • Sunați la clinica de sănătate mintală locală și centrele comunitare pentru a vedea dacă grupurile sunt oferite pentru BPD.
  • Partea 3 din 3:
    Senzație de împământare și stabilă
    1. Imaginea intitulată face față unui diagnostic de limită recent Pasul 10
    1. Discutați cu cineva imediat dacă aveți în vedere sinuciderea. Dacă vă simțiți că lucrurile sunt prea mult și nu le puteți lua și doriți un Out, obțineți ajutor imediat. Dacă lucrați cu un furnizor de sănătate mintală, contactați-l pe el sau pe ea. Dacă nu aveți un terapeut, sunați-vă medicul sau mergeți la cel mai apropiat departament de urgență. De asemenea, puteți apela serviciile de urgență sau o linie de asistență sinucidere, cum ar fi 1-800-273-8255 în SUA.
    • Unele semne de sinucidere includ să vorbească sau să se gândească la uciderea dvs., vânzarea posesiunilor, creșterea consumului de alcool sau droguri, senzație de a avea nici un scop și nu există o povară pentru alții, retragerea socială și acționând necorespunzător sau în afara controlului.
  • Imaginea intitulată face față unui diagnostic de limită recentă Pasul 11
    2. Explorați opțiunile de medicație. Unii oameni completează terapia cu medicamente. În timp ce nu există medicamente special concepute pentru BPD, unele simptome pot fi abordate prin produse farmaceutice. De exemplu, dacă suferiți de schimbări de dispoziție, puteți beneficia de un stabilizator de dispoziție și un antipsihotic poate ajuta cu sentimente de furie sau gânduri dezorganizate.
  • Discutați cu un psihiatru despre medicamente. Psihiatrul dvs. vă va ajuta să vă gestionați simptomele prin medicamente. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că puteți încerca mai multe prescripții și experiența efectelor secundare înainte de a găsi una care vă convine.
  • Medicamentele nu vă vor vindeca, dar vă pot stabiliza starea de spirit, astfel încât terapia să fie mai eficientă.
  • Imagine intitulată face ca un diagnosticare recentă de limită
    3. Practicați abilitățile de coping. Găsiți modalități de a vă ajuta să vă ocupați de stres și să faceți mai bine. Practicați metodele de relaxare în fiecare zi pentru a vă ajuta să vă gestionați stresul. Practicarea timp de 30 de minute în fiecare zi vă poate ajuta să vă stabilizeze starea de spirit. Puteți practica abilități de coping când stresorii apar și individual.
  • Începe o practică de minte. Începeți mai întâi cu focalizarea pe respirația dvs. atunci când vă simțiți în dificultate sau anxioși. Întoarceți-vă gândurile și emoțiile pentru a focaliza pe fiecare inspirație și expirați pentru a vă ajuta să introduceți un spațiu calm.
  • Pentru metode pe termen lung, încercați să vă angajați într-o practică de relaxare în fiecare zi. Intră în Daily Yoga, QIGONG, Tai Chi, și meditație. Găsiți cea care vă atrage și faceți-o în fiecare zi.
  • Având grijă de tine este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta fizică și psihică.
  • Imaginea intitulată face ca un diagnosticare recentă de limită
    4. Procesați-vă sentimentele cu cei dragi. Este important să vă simțiți sprijinit de oamenii din viața voastră, așa cum aveți șoc sau orice alte emoții puternice despre diagnosticul dvs. recent. Fiind aproape de oameni care te iubesc și ai grijă de tine, poate fi important în acest timp. Înconjurați-vă cu familia și prietenii apropiați pentru a vă sprijini. Discutați cu cineva care vă va asculta și vă va fi de ajutor în acest timp. Continuați să utilizați sprijinul social pe tot parcursul tratamentului.
  • Construiți-vă sprijinul social de la oameni care vă vor asculta și vă vor respecta.
  • Imaginea intitulată face ca un diagnostic de frontieră recente Pasul 14
    5. Exprimați-vă nevoile. Mai ales după primirea imediat a diagnosticului dvs., vă puteți simți din felul următor și aveți nevoie de ajutor de la alții pentru a reveni într-o viață normală. Cu toate acestea, oamenii nu știu cum să vă sprijine. Dacă aveți nevoie, să fiți direct și de fel. Utilizați declarațiile "I" pentru a vă exprima sentimentele și nevoile dvs.
  • De exemplu, puteți spune: "Nu vreau sfaturi, vreau doar pe cineva să asculte chiar acum."De asemenea, puteți spune:" Caut sfaturi și aș aprecia niște îndrumări cu privire la acest lucru."Fii cinstit cu ceilalți despre cum vă simțiți și ce aveți nevoie.
  • Spune: "Este greu pentru mine să iau toate informațiile deodată și mă simt foarte copleșit. Simt că închid și am nevoie de ajutor. Poți să mă ajuți cu nevoile de uz casnic în această săptămână?"
  • Imaginea intitulată face față unui diagnostic de limită recent Pasul 15
    6. Creșteți cercul social. Dacă nu vă simțiți susținuți de oamenii din viața voastră, luați în considerare creșterea cercului dvs. social cu prietenii care vă interesează despre dvs. și despre care vă pasă. Poate fi dificil să se construiască prietenii și să găsească apropierea cu ceilalți. Cu toate acestea, amintiți-vă că este important să aveți prieteni care vă vor ajuta și vă vor sprijini prin momente dificile.
  • De asemenea, puteți să vă angajați în activități care vă interesează, cum ar fi drumeții, plimbare cu barca sau prelucrarea lemnului. Găsiți grupuri de alte persoane care împărtășesc interese similare ca și dvs. și începeți să participați la întâlniri sau evenimente. Având ceva în comun vă oferă o legătură instantanee.
  • O altă modalitate excelentă de a întâlni oameni noi și de a face prieteni este prin voluntariat. Voluntar la comunitatea locală spirituală, copiii dezavantajați de mentor sau luați câini pentru o plimbare la adăpostul local. Există o mulțime de modalități de a se implica în comunitatea locală și de a da înapoi. Verifică Cum să voluntari pentru mai multe informatii.
  • sfaturi

    Există multe cărți de auto-ajutor legate de traume și vindecare care vă pot ajuta. Întrebați-vă terapeutul pentru sugestii.
  • Dacă decideți să încercați meditația, puteți utiliza aplicații, videoclipuri online sau podcast-uri pentru a vă ajuta să vă ghideze.
  • Știți, de asemenea, că BPD tinde să aibă și multe ascendente comune, cum ar fi empatia, creativitatea, sporirea experienței / cunoașterii emoțiilor, compasiunii, pasiunii și intuiției altora.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar