Cum să plângeți pentru o piesă sau altă performanță

Fiind capabil să plângă lacrimile reale pe scenă sau în fața unei camere este o abilitate importantă pentru un actor de a avea. Acesta poate oferi performanței dvs. un sentiment puternic de dramă și vulnerabilitate. Cu toate acestea, plânsul pe Cue poate fi dificil chiar și pentru actorii condimentați să se retragă. Dacă aveți nevoie să plângeți pentru o performanță, practicați intrarea în cadrul drept al minții înainte de a efectua. Odată ce sunteți gata pentru momentul dvs. mare, faceți tot ce este mai bun pentru a vă pierde în emoțiile scenei - și nu uitați să vă hidratezi înainte de a continua să ajutați lacrimile curgând!

Pași

Partea 1 din 2:
Intrarea în mentalitatea corectă
  1. Imagine intitulată plâns pentru o piesă sau altă performanță Pasul 1.Jpeg
1. Practică Tehnici de relaxare. O mare parte din plâns on comanda este capabilă să vă lase emoțiile - și fluxul dvs. de lacrimi. Acest lucru va fi mult mai ușor dacă intrați în scena dvs. cu o mentalitate calmă și relaxată. Încercați să încorporați unele tehnici de relaxare în rutina dvs. zilnică în timp ce vă pregătiți pentru joc sau performanță.
  • De exemplu, ați putea încerca meditaţie, Yoga, sau respirație adâncă.
  • S-ar putea să încercați, de asemenea, să ascultați muzică, în special cântece sau piese care vă mișcă emoțional sau vă vor face să plângi.
  • Imagine intitulată plâns pentru o piesă sau altă performanță Pasul 2.Jpeg
    2. Apăsați în amintirile dvs. emoționale. Propriile dvs. amintiri și experiențe pot fi o sursă puternică de inspirație emoțională atunci când efectuați. Pe măsură ce vă pregătiți pentru performanța dvs., gândiți-vă la momente din viața voastră când ați experimentat emoții similare la cele pe care le trece caracterul tău. Încercați să vă amintiți cum ați simțit în acele momente, emoțional și fizic.
  • De exemplu, ați putea aminti cum ați simțit când ați pierdut un animal iubit sau a trebuit să vă îndepărtați de acasă pentru prima dată.
  • Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să încercați să recreați acel moment exact în mintea voastră atunci când sunteți în mijlocul unei performanțe - acest lucru vă poate distrage atenția sau chiar vă supărați atât de mult încât este greu să terminați scena. În schimb, practica amintirea acelor momente ocazional, astfel încât este mai ușor să accesați sentimentele atunci când aveți nevoie de ele.
  • Avertizare: Aveți grijă să faceți exerciții de memorie emoțională prea des. Lingerea pe amintiri nefericite sau traumatice pot începe să devină copleșitoare, deci faceți o pauză dacă aveți nevoie.

  • Imagine intitulată plâns pentru o piesă sau altă performanță Pasul 3.Jpeg
    3. Utilizați-vă imaginația pentru a explora circumstanțele personajului. În plus față de atragerea pe propriile dvs. amintiri și experiențe, încercați să explorați cât mai mult posibil personajul. Încercați să vă puneți în pantofii lor și să vizualizați exact ceea ce trec.
  • Ceea ce vă imaginați nici măcar nu trebuie să vină direct de la script. Ați putea citi între linii și creați o bucată de backstorie puternică pentru caracterul care face momentul chiar mai emoțional pentru dvs.
  • De exemplu, dacă personajul dvs. ar trebui să plângă la o nuntă, vă puteți imagina că dragostea vieții lor le-a lăsat la anii de altar înainte.
  • Încercați să imaginați atracțiile, mirosurile, sunetele și senzațiile pe care caracterul îl întâmpină în acest moment.
  • Imagine intitulată plâns pentru o piesă sau altă performanță Pasul 4.Jpeg
    4. Repetați scena până când o cunoașteți de inimă. Cu cât simțiți mai încrezători în legătură cu toate celelalte aspecte ale performanței dvs., cu atât va fi mai ușor să vă pierdeți în acest moment și să vă lăsați emoțiile să curgă. Repetați scena până când sunteți complet confortabil cu toate liniile, indicii și blocarea. În acest fel, nu vă veți îngrijora de detaliile tehnice în timp ce efectuați de fapt scena.
  • Amintiți-vă că toată emoția este acolo - trebuie doar să o deblocați. Plângând pe comandă este o abilitate pe care o puteți practica, la fel ca orice altă parte a acționării.
  • Partea 2 din 2:
    Fiind gata în acest moment
    1. Imagine intitulată plânge pentru o piesă sau altă performanță Pasul 5.JPEG
    1. Fiți hidratați înainte de performanța dvs. Dacă sunteți literalmente cu ochi uscați, veți avea un timp greu să plângi pe scenă sau în fața unei camere. Ia-ți gata fizic să bei multă apă înainte de momentul tău mare.
    • Unii actori recomandă consumul de 2 litri (0.53 US Gal) de apă cu 1-2 ore înainte de a trebui să plângi pentru o performanță.

    Bacsis: De asemenea, puteți utiliza unele ochi de hidratare pentru a calma și hidrata ochii înainte de scena dvs. de plâns.

  • Imagine intitulată plânge pentru o piesă sau altă performanță Pasul 6.Jpeg
    2. Scufundați-vă în clipa în care efectuați. În loc să vă îngrijorați de liniile dvs. sau de performanța dvs., încercați să vă pierdeți în ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Ascultați îndeaproape ceea ce spune partenerul dvs. de scenă și acordați atenție a ceea ce fac. Cât mai mult posibil, reacționați la ceea ce se întâmplă mai degrabă decât să planificați ceea ce veți face sau să spuneți în continuare.
  • Acest lucru va fi mai ușor dacă ați făcut timp să repetați scena și să cunoașteți liniile dvs. de inimă.
  • Imagine intitulată plânge pentru o piesă sau altă performanță Pasul 7.Jpeg
    3. Concentrați-vă pe sentimentul emoției autentice, mai degrabă decât pe actul de plâns. În timp ce plâns este o modalitate excelentă de a transmite emoție puternică ca actor, nu se va simți autentic dacă îl forțezi. În loc să se concentreze asupra faptului că vă plângeți, încercați să atingeți un nivel de emoție care să îi permită să se întâmple în mod natural.
  • Cel mai important lucru este să vă lăsați să fie vulnerabili emoțional. Chiar dacă nu plângeți, audiența va putea să spună dacă simțiți ceva.
  • sfaturi

    Plângerea comenzii este o abilitate care ia mult timp și practică pentru a stăpâni. Nu fi prea greu pentru tine dacă nu o faci imediat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar