Cum să se ocupe de sentimentele mixte într-o relație

Într-o relație, mai ales devreme, poate fi dificil să rezolvăm modul în care vă simțiți. Dacă vă luptați cu sentimente mixte față de un potențial partener romantic, acest lucru este foarte normal. Ia ceva timp pentru a evalua modul în care vă simțiți. Sunteți atrași de această persoană? Sunteți dispus să vă angajați? Te simți aproape? Treceți prin relația încet, încercând să fiți conștienți de ceea ce vă simțiți și de ce. Dacă sunteți încă rupt, luați în considerare propriile emoții. Există un motiv pentru care întâmpinați sentimente mixte? Dacă da, ce puteți face pentru a schimba acest lucru? Cu puțin timp și auto-reflecție, ar trebui să puteți rezolva sentimente mixte într-o relație.

Pași

Metoda 1 din 3:
Navigarea relației
  1. Imaginea intitulată Ajutați un prieten care este agresat în școala Pasul 2
1. Lăsați lucrurile să progreseze încet. Dacă nu sunteți sigur de modul în care vă simțiți, mai ales devreme într-o relație, aveți răbdare. Nu încercați să împingeți un angajament prematur dacă nu sunteți sigur cum vă simțiți. Este important să lăsați lucrurile să se dezvolte în propriul lor ritm în orice relație, mai ales dacă sentimentele sunt amestecate.
  • Mențineți propriul program. Dacă nu sunteți sigur cum vă simțiți despre cineva, nu ar trebui să vă sacrificați o mulțime de timp și de nevoile dvs. pentru acea persoană. În timp ce vă imaginați sentimentele, țineți pasul cu propriile dvs. hobby-uri și obligații sociale.
  • Dacă nu ați stabilit încă în starea relațiilor oficiale, nu vă faceți griji. Nu trebuie să încercați să împingeți angajamentul când încă nu sunteți sigur de modul în care vă simțiți și nu există nici o rușine în a fi într-o relație zonă gri pentru o vreme.
  • De asemenea, ar trebui să aveți grijă de dvs. Mănâncă dreapta, exercițiu și obține o odihnă adecvată. Aveți grijă de dvs. așa cum ați fi în mod normal.
  • Imagine intitulată Manipulați prietenii nesigure Pasul 4
    2. Păstrați ocupat cu propriile interese. Vrei să te asiguri că poți fi în continuare cu această persoană. Ține pasul cu propriile dvs. hobby-uri și interese. Vedeți dacă această persoană se potrivește în lumea voastră. Acest lucru vă poate ajuta să evaluați dacă romantismul funcționează pentru dvs.
  • Faceți ceea ce prețuiți clar. Dacă vă place să rămâneți în zilele de vineri, mai degrabă decât ieșiți, încercați să vă invitați partenerul dvs. Vedeți cum se potrivește în lumea voastră.
  • Ține pasul cu propriile tale interese. Dacă mergeți la un club de carte din fiecare vineri, nu vă opriți chiar dacă partenerul dvs. vă invită în altă parte. Asigurați-vă că partenerul dvs. vă sprijină interesele și vă permite să vă urmăriți propria viață și viața socială. Dacă el sau ea face, acesta este un semn bun Această relație se poate potrivi în viața ta.
  • Imagine intitulată Construirea relațiilor iubitoare Pasul 2
    3. Încercați să vă distrați împreună. Distracția este un aspect important al oricărei relații romantice. Este greu să rămâi cu cineva dacă nu te distrezi împreună. Tu și partenerul tău ar trebui să se bucure cu adevărat de companie. Încercați să faceți ceva distractiv cu partenerul dvs. Vedeți dacă vă simțiți mai fericiți și mai siguri. Dacă vă luptați să vă distrați, acesta poate fi un semn rău pentru relația Longterm.
  • Definiția distractiv variază de la o persoană la alta, deci alegeți ceva ce vă place să faceți. De exemplu, dacă vă place atât comedia, du-te să vedeți un spectacol de comedie împreună.
  • De asemenea, puteți încerca să vă invitați partenerul dvs. la evenimente sociale cu prietenii dvs. Vedeți dacă prezența partenerului dvs. influențează grupul într-un mod pozitiv sau negativ. Partenerul dvs. face mai multă distracție a evenimentelor sociale? Se încadrează în lumea voastră?
  • Imaginea intitulată aduce prietenul tău acasă pentru prima dată pasul 8
    4. Evitați utilizarea sexului pentru a alimenta sentimentele de intimitate. Dacă aveți sentimente mixte, poate doriți să încercați să vă loviți acele sentimente. Mulți oameni folosesc sexul ca o încercare de a forța sentimentele de intimitate. Cu toate acestea, sexul va duce rar la sentimente durabile de intimitate emoțională cu o altă persoană. Nu vă așteptați sexul să vă vindece sentimentele mixte.
  • Imagine intitulată Deal cu un iubit de ex-iubitor pas 3
    5
    Ia o pauză, daca este necesar. Dacă nu vă puteți da seama cum vă simțiți și ați fost cu partenerul dvs. pentru o vreme, o pauză poate ajuta. Este posibil ca amândoi să aveți experiență personală în afara relației. În cele din urmă, puteți găsi că doriți să reaprindeți romantismul.
  • Dacă vă decideți să faceți o pauză, setați granițe clare. Faceți-o clar partenerului dvs. cât de des veți vedea reciproc în timpul pauzei, dacă este cazul, dacă vi se va permite să urmați alte relații și sex în timpul pauzei. Decideți dacă pauza are un punct final stabilit, sau dacă veți lăsa lucrurile oarecum deschise.
  • Aveți grijă să vă evaluați sentimentele înainte de a vă întoarce împreună după o pauză. Fii sincer cu tine despre cum te simți. Ai pierdut sincer persoana? Te simți trist în absența lor? Te simți ca și cum ai crescut ca o persoană în timp ce erau departe. Dacă da, revenirea împreună poate fi o idee bună. Cu toate acestea, dacă ați simțit freer și mai fericiți în absența partenerului dvs., poate fi o idee bună să mergeți mai departe.
  • Imaginea intitulată Ajutați un prieten care este agresat în școala Pasul 3
    6. Discutați-vă sentimentele cu cealaltă persoană. Dacă sunteți într-o relație serioasă și începeți să aveți sentimente mixte, ar putea fi o idee bună să fiți deschisi cu partenerul dvs. Puneți deoparte un moment pentru a vorbi problema și încercați să găsiți o soluție reciprocă dacă doriți să evitați relația care se încheie. Lăsați partenerul dvs. să știe înainte de timp doriți să discutați o relație. Spune ceva de genul, "M-am luptat cu niște sentimente confuze și aș vrea să vorbesc în seara asta când coborâți de lucru."
  • Încercați să vă concentrați asupra momentului prezent pe măsură ce vă exprimați. Evitați să aduceți lucruri din trecut, chiar și lucrurile care conduc sentimentele confuze. În schimb, concentrați-vă asupra modului în care vă simțiți în acest moment. De exemplu, "Am avut sentimente mixte în ultima vreme despre viitorul nostru. Vreau să știu cum vă simțiți în legătură cu această problemă."
  • Ascultați cât de mult vorbești. Permiteți partenerului dvs. să vă împărtășească sentimentele cu dvs. Partenerul dvs. se poate simți în același mod, caz în care voi doi vor trebui să evalueze viitorul relației. Încercați cel mai bine pentru a înțelege cu adevărat ceea ce spune partenerul dvs. Cereți întrebări clarificatoare, dacă este necesar.
  • Lăsați conversația cu o idee despre cum să mergeți mai departe. De exemplu, puteți decide că doriți să faceți o pauză. Puteți decide că doriți să vedeți un terapeut împreună. De asemenea, puteți decide că doriți să încheiați relația cu totul.
  • Imagine intitulată Mărirea unei relații rupte Pasul 3
    7. Să ia o decizie cu privire la relația în cele din urmă. După o perioadă de timp, va trebui să luați o decizie despre locul în care stați. După cântărirea într-o varietate de factori, luați în considerare dacă sentimentele dvs. sunt autentice și, dacă da, indiferent dacă doriți să continuați să urmați această relație. Dacă găsiți că nu sunteți investit suficient, ar fi cel mai bine să încercați să treceți în prietenie.
  • Chiar și în relații sănătoase, sentimentele mixte pot apărea din când în când. Nu fi alarmat de o incertitudine ocazională dacă decideți să mergeți mai departe.
  • Metoda 2 din 3:
    Evaluând sentimentele despre persoana respectivă
    1. Imagine intitulată Construirea relațiilor iubitoare Pasul 6
    1. Luați în considerare atracția. Atracția este esențială pentru cele mai multe relații romantice. Dacă sunteți implicat în cineva romantic, veți deveni în cele din urmă intim fizic. Petreceți ceva timp, având în vedere nivelul atracției fizice pe care le simțiți pentru această persoană.
    • Gândiți-vă cum vă simțiți despre persoana într-un sens fizic. Te simți atracție? Crezi că e reciproc? Dacă da, poate exista un potențial pentru o relație romantică aici.
    • Păstrați-vă în minte atracția reciprocă nu ar trebui să fie factorul de decizie. Prietenii simt adesea atracția reciprocă față de cealaltă, care este uneori similară cu atracția romantică. De exemplu, puteți dura și dor de un prieten când el sau ea a dispărut. Încercați să evaluați dacă atracția pe care o simți pentru această persoană este fizică și romantică.
    • Te găsești râzând și zâmbi cu această persoană? Așteptăm cu nerăbdare să dateze și să ia împreună? Faceți doi dintre dvs. aveți interese și pasiuni similare pe care le urmăriți împreună? Dacă da, ar putea fi o bază bună pentru o poveste de dragoste.
    • Dacă aveți sentimente mixte, cu toate acestea, evaluați dacă distracția pe care o aveți împreună simte romantic. Prietenii se fac adesea unul pe altul să râdă și să se distreze împreună. Dacă nu simți o scânteie romantică în timpul distracției, această relație poate fi mai potrivită pentru prietenie.
  • Imagine intitulată Construirea relațiilor iubitoare Pasul 5
    2. Evaluați dacă vă simțiți aproape. Pe măsură ce petreceți timp cu cineva, ar trebui să începeți să vă simțiți profund aproape de acea persoană. Ar trebui să vă împărtășiți sentimentele, gândurile și preocupările cu această persoană în mod deschis. Dacă vă luptați să vă simțiți aproape, sau apropierea se simte mai mult ca prietenia, această persoană nu poate fi un partener romantic potrivit pentru dvs.
  • Imagine intitulată Construirea relațiilor iubitoare Pasul 1
    3. Căutați obiective comune. Obiectivele comune sunt importante pentru o relație romantică. Acesta este un lucru care ajută la diferențierea unei relații romantice de la o prietenie. Prietenii nu au neapărat aceleași obiective. Un partener romantic, totuși, ar trebui să aibă obiective similare dacă voi doi sunteți compatibili.
  • Gândiți-vă la obiectivele Longterm. Tu și această persoană au ambiții similare? Vedeți un fel de viitor similar în ceea ce privește lucrurile precum căsătoria și copiii? Aceste lucruri sunt importante atunci când vine vorba de navigarea unei relații romantice. Dacă opiniile dvs. diferă în aceste zone, acesta poate fi motivul pentru care aveți sentimente mixte. S-ar putea să fiți mai bine să treceți această relație într-o prietenie.
  • De asemenea, ar trebui să vă gândiți la sistemele dvs. de credință. Tu și această persoană au opinii similare despre politică, religie, valori morale? În timp ce nu puteți fi de acord cu cineva într-o relație romantică, anumite valori comune sunt importante. Dacă tu și această persoană nu sunt de acord foarte mult, acest lucru poate fi, de asemenea, acolo unde vin sentimentele mixte.
  • Imagine intitulată Construirea relațiilor iubitoare Pasul 3
    4. Gândiți-vă dacă sunteți încântat cu persoana. Într-o relație romantică, vă aflați la promovarea gândurilor intense despre o altă persoană. Poți să-i pui pe un piedestal în mintea ta și să-ți vezi greșelile și ciupitoare ca fermecătoare. De asemenea, puteți simți că au abilități superioare, inteligență și personalitate. În prietenie, în general nu veți obține ca fiind încântați cu o persoană. Dacă acest tip de infatuare este absent, este mai bine să fii prieten cu această persoană.
  • Metoda 3 din 3:
    Având în vedere propriile emoții
    1. Imagine intitulată Construirea relațiilor iubitoare Pasul 4
    1. Acceptați emoțiile sunt complicate. De multe ori, oamenii simt nevoia de a reconcilia complet sentimentele mixte. S-ar putea simți că trebuie să aveți doar un sentiment față de o persoană. Cu toate acestea, sentimentele mixte sunt comune. De fapt, majoritatea relațiilor pe care le aveți vor veni cu un anumit grad de sentimente mixte.
    • Emoțiile mixte pot reflecta de fapt maturitatea. Mai degrabă decât polarizarea unei persoane ca fiind bună de rău, sunteți în stare să vedeți atât calitățile lor bune, cât și bune. Uneori, îți iubești prietenul pentru natura sa spontană. Alteori, vă aflați supărat că este atât de imprevizibil.
    • Încercați să acceptați că va exista un grad de sentimente mixte în orice relație. Dacă tot vrei să fii cu cineva, în ciuda sentimentelor mixte, acesta este de fapt un semn bun. Sunteți dispus să recunoașteți imperfecțiunile și frustrările, dar totuși doriți să fiți cu o altă persoană.
  • Imaginea intitulată scăpați cu ceva pasul 6
    2. Examinați-vă propriile temeri și nesiguranță. Dacă sunteți predispus la sentimente și incertitudini mixte, pot exista motive pentru acest lucru. Dacă aveți multe temeri sau insecurități care stau la baza, vă puteți găsi că vă îndoiți frecvent.
  • Ați fost respinsă în trecut de cineva important? Dacă da, este posibil să aveți o teamă cronică de respingere. Sentimentele frecvente mixte pot fi o modalitate de a vă proteja de a fi investit.
  • Ești o persoană nesigură? Dacă vă temeți de a fi abandonați și nu vă simțiți suficient de bun pentru iubire sau angajament, acest lucru va afecta aproape toate acțiunile dvs. Este posibil să aveți sentimente mixte în relații, deoarece vă este frică să vă implicați.
  • Imagine intitulată Manipulați prietenii nesigure Pasul 3
    3. Identificați propriile dvs. nevoi și dorințe. Pentru a evalua dacă o relație este potrivită pentru dvs., trebuie să știți ce doriți. Știți ce aveți nevoie și doriți de la un partener romantic. Aflați dacă această persoană poate oferi acest lucru.
  • Gândiți-vă la reacțiile dvs. emoționale la evenimente din viața voastră. Cum poate cineva să vă susțină cel mai bine emoțional? De ce aveți nevoie de o altă persoană?
  • Poate fi util să faceți o listă de atribute importante pentru dvs. într-un partener romantic. Luați în considerare dacă această persoană va fi capabilă să îndeplinească aceste atribute romantice pentru dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu vă simțiți ca tine avea să fie cu sau să rămână cu această persoană. Dacă vă simțiți ca și cum trebuie să vă convingeți de ceva, poate că este timpul să vă întoarceți din situație și să fiți prieteni.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar