Cum să dezbatem

Angajarea în argumentul prietenos sau formal este o artă antică. În aceste zile, vă puteți potrivi cu inteligența într-un spar periodic sau ca parte a unei dezbateri organizate. Indiferent dacă dezbateți în mod spontan sau ca parte dintr-o echipă sau care mergeți la IT solo, poate fi util să învățați unele dintre strategiile și formatele populare formale și informale de dezbatere.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dezbaterea în viața de zi cu zi
Imagine intitulată Dezbatere Pasul 1
1. Începeți o dezbatere întrebând întrebări. Prin examinarea cu întrebări, puteți dezvălui treptat un argument. Din moment ce nu vă angajați într-o dezbatere formală, nu știți cu adevărat ce parte a argumentului va lua cealaltă persoană sau ce cred în mod necesar. Puneți întrebări pentru a îngusta lucrurile.
  • Pentru a obține un sentiment al intereselor și expertizei cuiva, le cercetați cu o întrebare detaliată cum ar fi: "Deci, credeți că decalajul din înregistrarea fosilă spune ceva serios despre Darwinism?"
  • Cereți direct opinia lor. "Deci, care este poziția dvs. atunci când vine vorba de acțiune afirmativă?"
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 2
    2. Să înțeleagă poziția celeilalte persoane. Cereți-i să clarifice orice zone confuze. Nimeni WorldView este perfect coerent, dar este greu de dezbate pe cineva când sunt peste tot. Încercați să le luați ușor să aderă la o linie de argumente care sunt mai mult sau mai puțin consecvente.
  • Dacă nu sunteți sigur de ceea ce este argumentul lor, ajutați-i într-un mod ne-amenințat: "Deci, dacă înțeleg ce spui, vrei să spui că banii ar trebui să fie eliminat pentru că costă mai mult decât un ban pentru a produce un ban?"
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 3
    3. Introduceți contraargumentul. După ce ați reluat cu respect ceea ce spun ei, introduceți contraargumentul dvs. Explicați gistul a ceea ce credeți și cum se confruntă contrar argumentului lor. Încercați să vă gândiți la o idee la fel de solidă ca a lor. Nu spuneți doar că sunt în neregulă: gândiți-vă la un lucru pe care îl puteți argumenta într-adevăr pentru că este o credință solidă.
  • De exemplu, dacă spun că guvernul ar trebui să ofere pauze fiscale proprietarilor de mașini hibride, nu spuneți doar, "Ceea ce cred este că greșești și asta eo idee teribilă."
  • În schimb, să contracareze ideea cu altul: "Cred că guvernul ar trebui să se concentreze pe construirea de tranzit în orașul - este mai bine pentru mediul înconjurător dacă dezmontăm cultura mașinilor cu totul."
  • Oferă exemple împreună cu teza dvs. pentru motivul pentru care dețineți o anumită credință.
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 4
    4. Oferă respinsări la argumentul celeilalte persoane. După ce v-ați declarat contraargumentul, încercați să vă respingeți argumentul cu argumente justificative, precum și dovezi care sprijină aceste argumente.
  • "Are sens cu adevărat să spun că orice formă de guvernare - municipală, de stat sau federală - ar trebui să legifereze moralitatea sexuală? Nu este o chestiune de "ar putea" - Sunt mai mult decât capabili să facă acest lucru - este mai mult o întrebare dacă este dreapta pentru ca ei să spună cum ar trebui să tratăm propriile noastre corpuri în intimitatea propriei noastre case. Unde se oprește dacă le lăsăm să ia un picior în ușă?"
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 5
    5. Răspundeți la oricare dintre respingerile celeilalte persoane. Mai mult decât probabil, cealaltă persoană pe care o dezbateți va avea probleme cu unele dintre lucrurile pe care le spui. Amintiți-vă de răsturnările lor și să le abordați când cealaltă persoană a terminat să vorbească.
  • Pentru că acesta este un cadru informal, nu veți lua note pe măsură ce mergeți. Utilizați mai multe metode casual pentru a vă aminti punctele prietenului dvs. De exemplu, s-ar putea să țineți evidența degetelor de la numărul de puncte pe care doriți să le adresați.
  • Fărcați un deget pentru fiecare punct și eliberați unul când ați respins un punct.
  • Dacă asta nu funcționează pentru tine, adresați-vă prietenului dvs. să vă reamintească ceea ce au spus. Ei se vor bucura de repetarea ei.
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 6
    6
    Falcă logică la fața locului. Când cineva face un argument care nu este sunet în structură, îl prinde și o corectează ușor. Facturile logice comune includ argumente de pantă alunecoasă, raționamente circulare și atacuri ad hominem.
  • Să presupunem că interlocutorul tău spune, "Dacă l-am lăsat pe război refugiați în țara noastră, atunci trebuie să lăsăm pe nimeni să sufere un dezastru de om în țara noastră și atunci va trebui să lăsăm în nimeni să sufere un dezastru natural și atunci va trebui să lăsăm în oricine suferă în orice fel și apoi țara noastră va fi complet copleșită!"
  • S-ar putea să răspundeți, "Înțeleg această preocupare, dar cred că există un defect în logica ta. Un lucru nu duce neapărat la o altă zicală, așa că este o eroare de pantă alunecoasă."
  • Imagine intitulată Dezbaterea Pasul 7
    7. Să fie pus înapoi despre asta. Nu urmăriți un subiect pe care prietenul sau cunoștința dvs. nu vrea să le urmărească. Dacă vă bucurați de dezbatere, asigurați-vă că exprimați prietenia și rămâneți relaxați pe tot parcursul anului. Plătește să fie drăguț cu cealaltă persoană, chiar dacă le dezbateți. Nu:
  • Hog conversația. Este o dezbatere informală, care ar trebui să însemne un schimb de idei care curge liberă, nu te rog și despre ce ai dreptate și greșesc.
  • Presupune că cealaltă persoană înseamnă rău. S-ar putea ca dezbaterea să se încălzească neintenționat. Cel mai bine este să presupunem că cealaltă persoană vine la dezbaterea care așteaptă doar o sparring verbală prietenoasă și nu este să te rănească.
  • Ridicați vocea sau lăsați lucrurile să fie încălzite. Încercați să nu faceți atât de înfășurați în dezbaterea pe care o pierdeți răcoroasă. O dezbatere ar trebui să fie civilizată și luminantă, nu o lecție în Browoning.
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 8
    8. Nu reutilizați aceleași argumente din nou și din nou. Unele dezbateri vin cu un cerc complet și continuați să mergeți pentru că nici o petrecere nu este dispusă să admită înfrângerea. Dacă vă implicați într-o dezbatere care nu se termină niciodată, nu o împingeți. Doar spune: "Îți respect opinia. Nu sunt de acord cu tine, dar poate că o voi face în viitor. Dă-mi puțin timp să mă gândesc?"
  • Imagine intitulată Dezbaterea Pasul 9
    9. Înfășurați lucrurile pe cale amiabilă. Nimeni nu va dori să vă dezbată dacă sunteți un ratat rău sau dacă refuzați să vă tratați partenerul de sparring cu respect. Cu toate acestea, încălzite dezbaterile ar fi putut fi, încercați să fiți prietenos în timp ce înfășurați lucrurile în sus. Nu puteți fi de acord cu cineva, dar asta nu înseamnă că nu puteți fi prieteni.
  • Metoda 2 din 3:
    Fiind eficient la dezbatere oficială
    1. Imagine intitulată Dezbatere Pasul 10
    1. Să respecte toate regulile și standardele profesionale. În timp ce regulile vor varia situația situației, multe standarde sunt comune celor mai multe dezbateri. Vino îmbrăcați să joace partea unui dezbătuire serioasă și să aducă o atitudine pentru a se potrivi. Pentru dezbateri formale importante - într-adevăr pentru orice dezbatere pe care doriți să o câștigați - purtați un costum sau o uzură la fel de formală. Rochie ca un politician sau ca și cum ai merge la o înmormântare. Păstrați-vă jacheta de costum în orice moment și cravată dacă o purtați.
    • Nu purtați nimic strâns sau dezvăluitor.
    • Faceți judecătorul când vorbiți și vorbiți în picioare.
    • Citiți citările complete când citiți.
    • Dacă nu sunteți sigur dacă ceea ce faceți este profesional, cereți permisiunea judecătorului. De exemplu, dacă doriți să părăsiți camera pentru apă, întrebați.
    • În dezbaterile de echipă, evitați să vă solicitați partenerul, dacă nu vă pun în pericol șansele de a câștiga. Încercați să nu faceți asta.
    • Păstrați telefonul mobil.
    • Nu blestem.
    • Limitați glumele cu cele care ar fi adecvate într-un cadru profesional. Nu spuneți glume care sunt în afara culorii sau care se bazează pe stereotipuri insensibile.
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 11
    2. Fi gata să primească un subiect. În parlamentarul britanic, de exemplu, o echipă trebuie să dezbată "afirmativ" poziția, iar cealaltă trebuie să dezbată "negativ" poziție. Echipa care este de acord cu subiectul este numită afirmativ, în timp ce echipa care nu este de acord este numită negativă.
  • Pentru dezbaterea politică, echipa afirmativă propune un plan, iar echipa negativă susține că nu ar trebui să fie adoptată.
  • Ambele echipe vor fi așezate lângă partea din față a camerei pe care trebuie să le vorbească în echipă afirmativă (guvern) în partea stângă, o echipă negativă (opoziție) pe dreapta.
  • Președintele sau adjudecarea vor începe dezbaterea, iar primul vorbitor își va prezenta discursul. Ordinea difuzoarelor este, în general, afirmativă, negativă, afirmativă, negativă și așa mai departe.
  • Imagine intitulată Dezbaterea Pasul 12
    3. Definiți subiectul pur și simplu atunci când este necesar. Dezbatere "Că pedeapsa cu moartea este o pedeapsă dreaptă și eficientă" este probabil deja destul de clar, dar dacă ți-ai dat un subiect ca "Că fericirea este o trăsătură mai nobilă decât înțelepciunea?" Este posibil să fie necesar să oferiți o definiție a subiectului înainte de a continua.
  • Afirmativul primește întotdeauna prima și cea mai bună ocazie pentru a defini subiectul. Pentru a defini bine, încercați să reflectați modul în care o persoană medie pe stradă ar putea defini subiectul. Dacă interpretarea dvs. este prea creată, cealaltă echipă ar putea ataca.
  • Echipa negativă are o oportunitate de a respinge definiția (altfel cunoscută sub numele de definiție) și să ofere propriile lor, dar numai dacă definiția afirmativului este nerezonabilă sau face ca poziția negativă să depășească. Primul difuzor negativ trebuie să respingă definiția afirmativului dacă dorește să o conteste.
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 13
    4. Scrieți discursul dvs. în timpul alocat. Păstrați-vă ochii pe ceasul dvs. și puneți un cronometru pentru un minut înainte de a vă face timpul să vă puteți uita la argumentul dvs. înainte de a fi terminat. Timpul de scriere alocat va depinde de stilul dezbaterii. Pentru parlamentar britanic, de exemplu, șapte minute este probabil. Pentru a scrie eficient, obțineți punctele principale în jos mai întâi, apoi completați dovezi, refuturi suplimentare și orice exemple sau anecdote pe care le alegeți să le includeți.
  • În funcție de poziția pe care o sustați, trebuie să urmați anumite protocoale, cum ar fi definirea subiectului sau prezentarea unui argument principal.
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 14
    5. Sprijiniți argumentul dvs. Daca spui "Cred că pedeapsa cu moartea ar trebui abrogată," fi gata să dovedească de ce acesta este cel mai bun mod de acțiune. Să ofere argumente justificative și să dea dovezi pentru fiecare. Asigurați-vă că argumentele și dovezile dvs. de susținere se referă cu adevărat la poziția dvs. sau opoziția dvs. poate să le coopereze sau să le cereți să fie aruncați.
  • Argumentele tale opuse ar putea fi "Pedeapsa cu moartea este mai scumpă decât viața în închisoare," "pedeapsa cu moartea nu oferă nici o oportunitate de răscumpărare," sau "pedeapsa cu moartea ne face să arătăm rău în comunitatea internațională."
  • Dovezile pot include statistici și opiniile experților.
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 15
    6. Alegeți ce să includeți cu atenție. Dacă nu știți, nu îl dezbateți dacă nu aveți altă alegere. Dacă nu știți prea multe despre subiect, încercați să veniți cel puțin cu niște informații vagi, ambigue, astfel încât adversarii dvs. vor avea un timp greu de refuzat controalele dvs.
  • Dacă nu o înțeleg, nu pot să-l respingă. Rețineți că judecătorul probabil că nu vă va înțelege atât de bine, dar încercarea este probabil mai bună decât a spune, "Nu știu nimic. Eu dau cazul adversarilor mei."
  • Nu utilizați întrebări retorice. Dați întotdeauna un răspuns clar la fiecare întrebare pe care o întrebați. Lăsând o întrebare deschisă, oferă camerei adversarului să respingă.
  • Utilizați religia numai atunci când este cazul. Lucrurile care sunt scrise în Biblie, Torah, Coran etc., nu sunt de obicei resurse sonore pentru a vă dovedi argumentul, deoarece nu toată lumea ia aceste surse pentru a fi adevărul.
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 16
    7. Prezentați argumentul cu sentimentul. Să fie pasionați în discursul dvs. - o voce monotonă va face ca oamenii să se deplaseze și pot pierde punctul de a fi în care încerci să spui. Vorbește clar, încet și cu voce tare.
  • Face contact vizual cu oricine decide câștigătorii dezbaterii. În timp ce este bine să vă uitați la adversarii dvs. din când în când, încercați să vă îndrumați argumentul la judecător.
  • Dați un aspect al argumentului dvs. înainte de ao face. În acest fel, audiența dvs. va ști ce să se aștepte și judecătorul dvs. nu vă va reduce decât dacă nu ați tras orele suplimentare.
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 17
    8. Începeți un echilibru între prezentarea punctului (punctelor) echipei dvs. și răsturnarea punctului adversarului. Din moment ce echipele iau dezbateri, este întotdeauna posibil să oferim rebuteri decât dacă sunteți primul vorbitor afirmativ. Pentru parlamentarul britanic, de exemplu, ambele echipe ar putea organiza strategia lor de dezbatere astfel:
  • Primul afirmativ:
  • Definiți subiectul (opțional) și prezentați linia principală a echipei.
  • Schiță, pe scurt, despre ce vor vorbi fiecare vorbitor afirmativ.
  • Prezentați prima jumătate a argumentului afirmativ.
  • Primul negativ:
  • Acceptați sau respingeți definiția (opțional) și prezentați linia principală a echipei.
  • Schiță, pe scurt, despre ce vor vorbi fiecare vorbitor negativ.
  • Oferă o respingere a câtorva dintre punctele prezentate de primul afirmativ.
  • Prezentați prima jumătate a argumentului negativ.
  • Acest lucru va continua în a doua și a treia argumente afirmative și negative.
  • Imagine intitulată Dezbaterea Pasul 18
    9. Respinge punctele principale ale argumentului adversarilor. Când recâștigați argumentul unei echipe, amintiți-vă:
  • Oferă dovezi pentru respingerea dvs. Nu se bazează numai pe afirmație viguroasă. Spectacol Președintele De ce argumentul celeilalte echipe este fundamental defectuos - nu spune doar.
  • Atacați cele mai importante părți ale argumentului lor. Nu este foarte eficient dacă alegeți oasele cu o parte obscură a argumentului adversarului. Du-te pentru crucea argumentului lor și alegeți-l în afară de eficiența nemilos a unui chirurg.
  • De exemplu, dacă se certă pentru o creștere a bugetului militar, dar fac, de asemenea, o afirmație obișnuită cu privire la faptul că cetățenii sunt nerecunoscători pentru ceea ce face armata, puteți respinge pe acesta din urmă cu un calm "Nu trebuie să fiu de acord" și să se concentreze asupra problemelor legate de creșterea bugetului real.
  • Nu există atacuri ad hominem. Un atac ad hominem este atunci când criticați o altă persoană în loc de ideile lor. Ataca ideea, nu persoana.
  • Imagine intitulată Dezbaterea Pasul 19
    10. Utilizați tot timpul (sau majoritatea). Cu cât vorbești mai mult, cu atât vei convinge judecătorul. Rețineți că acest lucru înseamnă că ar trebui să veniți cu multe exemple, nu că ar trebui să vă rog. Cu cât judecătorul aude-o mai mult despre motivul pentru care sunteți corect, cu atât va fi mai înclinat S / El să vă creadă.
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 20
    11. Știți ce aspecte ale dezbaterii veți fi judecați, dacă este cazul. În cea mai mare parte, dezbaterile sunt judecate pe trei domenii principale: materia, modul și metoda.
  • Materie este suma și relevanță a dovezilor. Cât de multe dovezi face difuzorul Marshall să-și susțină pretențiile sale? Cât de puternic folosește dovezile susțin argumentul?
  • Manieră este contactul cu ochii și angajamentul cu publicul. Nu vă uitați la cărțile voastre! Vorbeste clar. Accentuați argumentele dvs. cu volum, pitch și viteză pentru a evidenția părți importante. Utilizați corpul dvs. pentru a accentua argumentele dvs.: Stați direct și gest cu încredere. Evitați stommering, fidgeting sau pacing.
  • Metodă este coeziunea echipei. Cât de bine își organizează întreaga echipă a argumentelor și a respingerilor? Cât de bine face argumentele individuale plasă împreună, precum și rebutetele? Cât de clar și consecvent este linia de echipă?
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea unui fel de dezbatere formală
    1. Imagine intitulată Dezbaterea Pasul 21
    1. Luați în considerare dezbaterea echipei. Dezbaterea pe o echipă de două sau mai multe vă pot îmbunătăți abilitățile de lucru în echipă. Lucrul cu partenerii vă oferă o mulțime de cunoștințe și cercetări, puteți continua să utilizați în dezbaterile viitoare.
    • Încercați mâna dvs. la o dezbatere de politică. Acesta este un format de două pe două în care echipa dvs. dezbate un subiect fixat de NSDA pe tot parcursul anului. Acest lucru vă va testa abilitățile de cercetare și gritul dvs. global și este popular cu elevii de liceu care încearcă să intre în colegii competitive.
    • Încercați dezbaterea școlilor mondiale. Aceasta este o asociație națională de vorbire și dezbatere (NSDA) a aprobat stilul de dezbatere în cazul în care echipele susțin trei până la trei. Subiectele sunt fixe, cât și impromptu, iar stilul este foarte interactiv, cu echipele care pun întrebări chiar și în timpul discursurilor.
  • Imagine intitulată Dezbaterea Pasul 22
    2. Încercați unul pe o dezbatere. Unul pe o dezbatere este o alegere excelentă pentru avocații aspiranți și persoanele care preferă să lucreze singure.
  • Verificați dezbaterile Lincoln-Douglas. Pentru această dezbatere de 45 de minute, veți dezbate un subiect ales de NSDA. Această dezbatere implică cercetări extinse înainte de dezbatere, dar cercetarea nu este permisă în timpul.
  • Explorați dezbateri extemporane. Pentru o experiență rapidă și interesantă, încercați dezbateri extemporane. Veți fi spus subiectul dvs. și poziția dvs. (pro sau con) cu o jumătate de oră înainte de începerea dezbaterii și va trebui să cerceteze și să-și formeze argumentul în acel moment. Întreaga dezbatere durează doar 20 de minute.
  • Imagine intitulată Dezbatere Pasul 23
    3. Încercați dezbateri politice de simulare. Un mod distractiv de a se pregăti pentru un viitor politic (sau doar interacționează cu multe alte dezbateri) este de a face o dezbatere care simulează un proces real de luare a deciziilor politice.
  • Do dezbateri ale Congresului. Dezbaterea Congresului este un format popular NSDA care urmează convențiile legislativului Statelor Unite. Zece până la douăzeci și douăzeci de ani participă, iar un ofițer de prezidare ales rulează spectacolul. La final, toată lumea votează să treacă sau să blocheze o rezoluție.
  • Verificați dezbaterea parlamentară britanică. Acest format este popular în setările academice și este utilizat la nivel mondial. Se compune din patru echipe de două, dintre care două reprezintă propunerea și două opoziții. Un vorbitor reprezintă fiecare echipă, adică dezbaterea reală este încă două pe două.
  • Dezbateri de probă

    Exemplu de dezbătuire informală

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Eșantion de dezbatere formală

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Încercați să practicați din când în când, astfel încât să vă simțiți confortabil în timpul dezbaterii / argumentelor.
  • În votul dvs. de mulțumire, mulțumesc mai întâi echipei opuse, apoi adjudecătorului, președintelui, cronometrului și publicului.
  • Studiați dezbaterile anterioare. Acestea fiind spuse, nu furați controalele făcute în acel cuvânt de dezbatere cuvânt-cuvânt.
  • Nu există reguli setate în piatră. Fă ceea ce credeți că face cel mai logic sens. Dacă doriți să faceți o sută de controale, faceți acest lucru. Dacă doriți să faceți o singură controversă și să argumentați pentru ea întreaga dezbatere, faceți acest lucru. Nu este "dreapta" sau "gresit".
  • Va exista un singur clopot cu un minut înainte de limita de timp, un clopot dublu pe termenul limită și un clopot triplu la treizeci de secunde.
  • Nu discutați niciodată cu adjudecul.
  • Într-o dezbatere informală, atunci când sunteți invitați să vorbiți, ar trebui să fiți gata imediat sau în termen de cinci secunde.
  • Asigurați-vă argumentul mai simplu. Nu vă va ajuta să vă exprimați argumentele în cuvinte prea complexe și foarte bine poate agrava impresia adjudecătului față de dvs
  • Doar relaxați - asigurați-vă că adunați termeni cheie de la respinge.
  • Rămân maturi și politicoase pe parcursul dezbaterii. Nu plătiți atenția sau insultarea celeilalte echipe va agrava numai opinia adjudecătorului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar