Cum să uiți un vis rău

Toată lumea are nevoie de un somn bun, dar uneori un vis poate fi atât de deranjant încât face greu să se întoarcă la culcare. Unele coșmaruri deosebit de rău sunt atât de deranjante încât par să vă bântuie chiar și atunci când sunteți treaz, afectând calitatea vieții dvs. de zi cu zi.Din fericire, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să uitați un vis rău și să îl împiedicați să relocați.

Pași

Partea 1 din 3:
Care se ocupă de vis când vă treziți
  1. Imaginea intitulată uită un vis rău pas 1
1. Sa nu uiti asta vise nu sunt reale. Visele rele sunt cauzate de tot felul de lucruri aleatorii, de la alimentele pe care le-ați mâncat înainte de culcare, la ceva ce ați urmărit la televizor sau chiar din cauza stresului sau problemelor din viața voastră care nu au legătură cu visul.
  • Nu există nicio relație între lucrurile rele (sau bune) care se întâmplă în visul vostru și lucrurile care se vor întâmpla în viața voastră reală, așa că nu vă stresați sau vă faceți griji că visul dvs. prezice viitorul. În timp ce visele nu au nici o relație cu viitorul, ele sunt o reflectare a trecutului și viața curentă: ele reflectă traumă, stres, amintiri și experiențe mintea ta încearcă să se asimileze în timp ce te odihnești.
  • Când vă treziți de la un vis rău în mijlocul nopții, este important să vă întoarceți imediat mintea departe de vis și zăvor la ceva în realitatea voastră. Gândiți-vă la ceea ce vă aduce cea mai mare bucurie în viață: familia, animalele de companie, un iubit, un apus de soare superb. Aceasta se numește "Imagini ghidate," o strategie mentală intenționată pentru a vă ghida mintea în direcția cea bună pentru a vă relaxa.
  • Imaginea intitulată Uitați de un vis rău 2
    2. A respira. Calmeaza-te și relaxați-vă doar. Coșmarurile sunt cunoscute pentru a provoca răspunsuri fiziologice, cum ar fi o frecvență cardiacă crescută și o sudoare rece. Practicați câteva tehnici meditative pentru a vă gândi la visul vostru și a liniște suficient pentru a vă întoarce la culcare.
  • Practicați respirația abdominală profundă pentru a vă relaxa ritmul cardiac. Întinzându-vă pe spate, puneți-vă mâna peste stomac și inhalați încet prin nas. Lăsați aerul să-ți extindă burta în loc de piept, apoi împingeți încet aerul cu mâna prin buzele de urmărire. Concentrați-vă pe senzația de umplere a aerului și lăsând corpul.
  • Imaginea intitulată Rugați o novena Pasul 10
    3. Recită o mantra calmant. Când erai un copil foarte mic, este probabil ca mama sau tatalul tău să te mângâie când ai avut un vis rău. Puteți evoca același sentiment prin recitarea cuvintelor de confort pentru tine când vă treziți singuri.
  • Poate fi la fel de simplu ca "Ești treaz, ești în siguranță. Ești treaz, ești în siguranță." De asemenea, ați putea recita cuvintele la o poezie pașnică (Robert Frost "Oprirea de lemn pe o seară cu zăpadă" este o alegere excelentă) sau versurile la un cântece calmante (Lullabies pentru copii sunt adesea o alegere bună).
  • Dacă sunteți religios, ați putea prefera o recitare sau o rugăciune scripturală care vă ajută să vă simțiți mângâiați în momente de stres.
  • Partea 2 din 3:
    Uitând visul a doua zi
    1. Imagine intitulată Relaxați-vă în patul patului 9
    1. Faceți ceva pentru a vă lua mintea de pe ea. Fie că citiți o carte, vizionați TV sau apelați-vă prietenilor, faceți timp să vă relaxați și să faceți tot ce vă face fericiți.
    • Dacă temele visului continuă să te deranjeze pe tot parcursul zilei, să-ți amintești că visul nu era real și că nu există nici un motiv să-ți fie frică.
  • Imaginea intitulată Uitați de un vis rău pasul 4
    2. Aerisiți sentimentele. Din moment ce doriți să uitați visul, vorbind despre ea ar putea părea contraproductivă. Dar, uneori, singura modalitate de a uita un vis cu adevărat tulburătoare este de a procesa ceea ce însemna și de ce te-a deranjat vorbind cu un prieten de încredere.
  • Spune-i pe cineva în care ai încredere și știi că nu râd sau nu te distrezi de tine. Sunați-vă părinții, trimiteți-i un e-mail prietenului sau spuneți-le în persoană. Este mai bine să faci lucrurile de pe piept.
  • Un prieten care știe trecutul dvs. și orice stresori curenți din viața voastră ar putea să vă ajute să identificați ceea ce provoacă visele sau de ce vă deranjează atât de mult.
  • Imagine intitulată Relaxați-vă în patul patului 2
    3. Relaxați-vă la culcare. Majoritatea oamenilor sunt capabili să uite de visele lor rele în timpul zilei, dar încep să se simtă anxietate din nou spre culcare, deoarece nu doresc să re-experiență ceva atât de îngrijorător. Pe măsură ce se rostogolește în jur, încercați să vă antrenați mintea să vă liniștiți și să vă concentrați asupra momentelor fericite.
  • Evitați televiziunea, filmele, jocurile video violente sau citirea chiar înainte de culcare, mai ales dacă aveți tendința de a viziona sau citi materialul care este suspendator sau înspăimântător. Aceste tipuri de mass-media vă pot pune mintea pe margine și pot duce la vise rele, deoarece subconștientul dvs. continuă pe trenul de gânduri de televizor sau de carte.
  • Evitați vizionarea știrilor de noapte sau a citirii știrilor online înainte de culcare. Stiri mass-media tind să se concentreze pe povestiri înfricoșătoare despre crimă, moarte și război, deoarece acele tipuri de povești par să atragă mai mulți spectatori, dar vizionarea știrilor vă va da un sentiment de realitate. Solienții media spun acest lucru "înseamnă sindromul mondial," și este tendința ca oamenii care urmăresc o mulțime de știri de televiziune să creadă că lumea este mai periculoasă decât este de fapt.
  • Faceți tot ceea ce vă relaxează cel mai mult: faceți sex, citiți scripturi religioase, citiți sau vizionați cărți sau televiziune liniștitoare, luați o baie lungă fierbinte sau aveți alte semnificative vă oferă un masaj cu uleiuri sau loțiuni parfumate parfumate.
  • Partea 3 din 3:
    Prevenirea viselor rele
    1. Imagine intitulată Relaxați-vă în patul patului 13
    1. Aflați ce cauzează vise rele. Înțelegerea ce declanșează visele vă pot ajuta să luați măsuri pentru a le împiedica să apară.
    • Visele pot fi cauzate de medicamente (în special narcotice, antidepresive și medicamente de tensiune arterială), alimente sau băuturi (în special alcool, dar declanșatoarele dvs. individuale ar putea fi orice), evenimente stresante, febră sau boală sau privarea de somn. Unii oameni chiar experimentează coșmaruri dacă devin supraîncălziți de prea multe pături sau pijamale prea calde.
    • Mâncați o gustare la miezul nopții înainte de culcare? În timp ce oamenii obișnuiau să creadă că numai anumite alimente ar putea declanșa coșmaruri (cum ar fi mâncarea picantă), oamenii de știință cred acum că este actul de a mânca în sine, care provoacă o activitate crescută de vis și de coșmar, nu mâncarea specifică. Se crede că mănâncă crește metabolismul, care la rândul său crește activitatea creierului într-un moment în care creierul dvs. este în mod normal de odihnă pentru odihnă. Activitatea sporită duce la creșterea viselor și a coșmarurilor.
    • Dacă aveți coșmaruri recurente, păstrați un jurnal al visului care include informații despre orice medicament, alimente neobișnuite sau băuturi, evenimente de viață stresante sau îngrijorări sau boli care ar fi putut să o însoțească.
  • Imaginea intitulată Uitați de un vis rău 6
    2. Practicați strategii pentru ameliorarea stresului. Nu numai că visele rele reflectă adesea stresul sau anxietatea în viața voastră de veghe, dar experiența de a le putea adăuga la sarcina dvs. de stres, potențial crescând visele tale rele într-un ciclu vicios. Luați timp pentru dvs. în fiecare zi pentru a ușura stresul. Încercați aceste strategii:
  • Practicați mintea.Mindfulness este o strategie de meditație care se concentrează asupra momentului prezent, mai degrabă decât în ​​trecut sau în viitor. În studiile, sa demonstrat că mintea reduce anxietatea, depresia și afectarea negativă. Încercați yoga ca o modalitate excelentă de a învăța mindfulness.
  • Exercițiu pentru a scuti stresul. Visele rele pot fi cauzate de stres sau depresie. Exercitarea este o modalitate excelentă de a vă sublinia, deci de ce să nu mergeți la o jogging în parc? Exercitarea nu numai că vă poate ajuta să vă rezolvați stresul (astfel, eliminând una dintre cauzele potențiale ale viselor rele), vă ajută și să adormiți mai repede și să dormiți mai adânc, ceea ce ar putea contribui, de asemenea, la mai puțin coșmaruri.
  • Jurnal despre lucrurile pe care le treceți - dacă puteți lucra prin ele în timp ce sunteți treaz, este posibil să nu visezi despre ei noaptea.
  • Imagine intitulată Relaxați-vă în patul pasului 3
    3. Încercați să vă modificați mediul de somn. Schimbarea mediului poate ajuta la reducerea nivelului de stres, care la rândul său vă poate ajuta să vă reduceți coșmarurile. De asemenea, vă poate ajuta să faceți atmosfera camerei dvs. să pară mai liniștitoare atunci când vă treziți dintr-un coșmar.
  • Verificați termostatul. Majoritatea oamenilor dorm cel mai bine la o temperatură de aproximativ 65 de grade Fahrenheit. Este posibil să fiți tentați să strângeți temperatura în nopțile reci, dar o temperatură mai scăzută este mai favorabilă într-un somn bun și poate ajuta la evitarea viselor rele.
  • Purtați pijamale subțiri sau dormiți în nud și evitați utilizarea mai multor pături decât necesare pentru a adormi: o foaie subțire și o pătură este probabil o mulțime. Amintiți-vă, obiectivul este de a vă menține temperatura corpului în jos, astfel încât să nu deveniți supraîncălziți în noapte.
  • Dacă dormiți în mod obișnuit în negru-negru, luați în considerare o lumină de noapte diminuată. Vă poate ajuta să vă reamintiți când vă treziți că sunteți în siguranță și în camera dvs. Dacă utilizați în mod obișnuit o lumină, luați în considerare somnul în negru. Unii oameni găsesc umbrele făcute de lumina de noapte pentru a fi deranjante.
  • Luați în considerare un obiect de confort. Dacă dormi în mod obișnuit singur, un animal umplute poate fi mângâiat dacă te înspăimântat în noapte. Și dacă sunteți îngrijorat de faptul că animalele umplute sunt doar pentru copii mici, consideră acest lucru: un sondaj realizat în Anglia a constatat că unul din patru bărbați adulți au călătorit cu animale umplute în valize!
  • Imagine intitulată Relaxați-vă în patul patului 14
    4. Acceptați niște vise rele, după cum este necesar. Mintea procesează stresul și experiențele traumatice prin vise rele și, permițând că acele vise să apară este o parte importantă a copingului cu realitatea care le-a provocat.
  • În loc să încerce să strige toate visele rele, să încerci să ajungi la rădăcina a ceea ce te stresează și să te descurci cu asta. Visele vor scădea în mod natural sau vor schimba pentru a reflecta realitatea voastră.
  • Fii curios despre sentimentele pe care le-ai avut în vis - mintea ta încearcă să proceseze ceva pe care nu a avut timp sau spațiu pentru a lucra în timp ce ești treaz.
  • Imagine intitulată Diagnosticat Tonsilita Pasul 3
    5. Vezi o Terapist Orfamily Doctor. În majoritatea cazurilor, coșmarurile rare sunt perfect normale și doar o parte nefericită a vieții pe care trebuie să o rezolvăm. Pentru unii oameni, totuși, ar putea semnala o problemă subiacentă, așa că vezi un specialist dacă visele rele devin problematice.
  • Coșmarurile persistente sau recurente ar putea sugera o tulburare de anxietate sau un trecut traumatic sau poate o tulburare mentală pe care un terapeut sau un medic vă poate ajuta să vă ocupați. S-ar putea chiar să fie doar un semnal că aveți ceva nerezolvat să continuați să lucrați. Amintiți-vă, pentru a opri visele, trebuie să obțineți la rădăcina a ceea ce îl provoacă. Mulți terapeuți sunt instruiți să facă acest lucru.
  • sfaturi

    Îmbrățișați ceva ca un animal umplute sau animal de companie, un prieten sau un membru al familiei.
  • Dezvoltați-vă binele dormit obiceiuri. Faceți o baie, citiți o carte sau vizionați televizorul sau dacă aveți animații umplute!
  • Citiți o carte fericită, în special cărți pentru copii scurte. Ei tind să promoveze gânduri fericite și să-ți dea mintea de pe vis.
  • Nu accentuați prea mult pentru că, pe măsură ce trece timpul, visul se va pierde în alte gânduri.
  • Clar mintea ta de orice gânduri sau sentimente negative.
  • Urmăriți un film scurt de umor pe YouTube, vă va lua mintea de pe vis și ați putea avea o dispoziție mai fericită.
  • Avertizări

    Coșmaruri repetate sau coșmaruri care provoacă stres acut ar putea fi de fapt un simptom al unei tulburări de somn subiacente sau a unei stări psihologice, cum ar fi tulburarea de coșmar (cunoscută sub numele de tulburare de anxietate de vis), narcolepsie, tulburare de teroare de noapte, apnee de somn, tulburare de stres post-traumatic, sau Paralizie in somn. Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră dacă vă simțiți că vă confruntați cu mai mult decât un vis rău.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar