Cum să fii un gânditor creativ și un rezolvator de probleme

Bolnav de a veni cu aceleași soluții vechi obosite la problemele tale? Doriți să vă reîncărcați creierul pentru a fi mai mult creativi și inteligent? Cu câteva sfaturi mentale ușor de urmărit, veți fi angajați toți neuronii dvs. creativi în cel mai scurt timp. Fiind mai creativ în gândirea dvs. implică folosirea abilităților creative de rezolvare a problemelor, gândirea în afara casetei și exercitarea creierului.

Pași

Metoda 1 din 5:
Definirea problemei
  1. Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 1
1. Scrieți problema în jos. Obținerea problemei în limbajul concret ajută la clarificarea și simplificarea problemei dvs. Acest lucru poate face acest lucru pare mai ușor de gestionat și vă va mișca înainte de a face față problemei capului. În plus, simplificarea limbii pe care o utilizați poate servi la reducerea reacțiilor, cum ar fi copleșită de complexitatea unei probleme.
  • Un exemplu de o posibilă problemă este că vă procrastinați (așteptați până în ultimul minut) pe sarcini importante. Notați ce este problema dvs. specifică pe care aveți nevoie să o rezolvați.
  • Definiți problema în termeni simpli posibili. Dacă amânarea este problema, pur și simplu scrieți amânarea în loc de ", întotdeauna aștept până în ultimul minut pentru a completa proiectele și acest lucru este stresant."
  • Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 2
    2. Asigurați-vă că problema are nevoie de fixare. Ați auzit vreodată: "Dacă nu este rupt, nu o rezolvați?"Această mantra se aplică și la identificarea problemelor. Uneori putem fi rapid să judecăm și să identificăm probleme atunci când nu există niciunul.
  • De exemplu, dacă credeți că amânarea este problema, există și modalități în care nu este o problemă? Este posibil ca aceasta să nu creeze stres și vă ajută să vă concentrați asupra obținerii muncii dvs. (unii oameni au nevoie de presiunea de a lucra)? Este posibil ca ceilalți să nu vă placă că vă procrastinați, dar nu rănește pe nimeni și nu pare să vă afecteze să vă faceți munca? Astfel, dacă problema nu pare să aibă consecințe identificabile, s-ar putea să nu fie o problemă de prioritate de vârf sau nu poate fi o problemă deloc. Cu alte cuvinte, poate credeți că vă procramați, dar nu aveți.
  • Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 3
    3. Creați o listă de argumente pro și contra pentru rezolvarea problemei dvs. Identificarea argumentelor pro și contra de a rezolva o problemă vă poate ajuta să identificați dacă problema este în valoare de fixare sau dacă este o problemă de prioritate ridicată. O analiză cost-beneficiu implică identificarea pozitivelor de rezolvare a problemei, precum și negativele de a nu rezolva problema.
  • Notați ce se va întâmpla dacă problema nu este rezolvată. În exemplul de amânare, consecințele ar putea fi că alții pot continua să comenteze amânarea dvs., este posibil să aveți dificultăți în prioritate sarcini, este posibil să aveți creșteri în stres, iar calitatea muncii dvs. poate suferi dacă nu vă dați suficient timp Completați un proiect.
  • Notați și recunoașteți beneficiile rezolvării problemei. De exemplu, beneficiile de rezolvare a amânării ar putea fi: mai puțin stres în ultimul moment, calitatea muncii va crește din cauza mai mult timp, va avea mai mult timp pentru a finaliza munca, iar șefii și colegii vor fi mai puțin preocupați de amânare. Dacă identificați că există multe beneficii pentru rezolvarea problemei, atunci probabil merită rezolvată și poate fi o problemă de prioritate ridicată.
  • Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 4
    4. Identificați toate componentele problemei. Învață să fii cuprinzător. Identificați componentele problemei în întregime. Includeți persoanele implicate, conținutul și contextul.
  • Notați tot ce știți despre problema și toate componentele pe care le considerați contribuind la această problemă. Referindu-se la amânare, ar putea arăta această listă: distrageri precum televiziunea / internetul, evitarea sarcinilor care durează mult timp, problemele de programare (nu suficient timp) și toleranța scăzută a frustrarii. Aceste aspecte ar putea fi asociate cu abilitățile organizaționale.
  • Încercați să creați un copac de problemă cu problema principală pe trunchiul copacului și componentele asociate pe ramurile copacului. În acest fel, puteți vizualiza ceea ce arată problema dvs. și modul în care celelalte probleme contribuie la principala problemă.
  • Imaginea denumită este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 5
    5. Concentrați-vă pe o singură problemă la un moment dat. În definirea problemei dvs., asigurați-vă că este specifică. Uneori, o problemă poate avea multe componente, deci este important să se concentreze asupra unei probleme specifice și detaliate înainte de a încerca să rezolv problema imaginii mari.
  • De exemplu, amânarea ar putea fi o mică parte a problemei mai mari că calitatea muncii dvs. suferă și șeful dvs. vrea să faceți mai puține greșeli. În loc să încerce să combată problema calității muncii (care ar putea fi foarte complexă), veți identifica toate componentele care contribuie la problema și veți lucra la fiecare componentă separat ca propria sa problemă.
  • O modalitate de a înțelege acest lucru este de a face o reprezentare grafică sau "problemă / soluție" a problemei mai mari față de problemele mai mici. Ați plasat problema mai mare în centru (probleme organizaționale cu calitatea muncii afectează), iar componentele problemei s-ar filma din centru. Componentele care contribuie la problema mai mare ar putea fi lucruri cum ar fi: obținerea unui somn suficient, acordând o atenție deosebită, gestionarea timpului și amânarea. Observați că procrastinația este doar o singură componentă a problemei imagine a imaginii de lucru și / sau a problemelor organizaționale.
  • Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un rezolvator de probleme Pasul 6
    6. Scrieți-vă obiectivele. Pentru a începe să rezolvăm o problemă, trebuie să înțelegeți ce rezultat final doriți. Întrebați-vă: "Ce vreau să realizăm prin rezolvarea acestei probleme?"
  • Faceți-vă obiectivele specifice, realiste și limitate de timp. Cu alte cuvinte, vă oferiți o anumită perioadă de timp pe care trebuie să o realizați sau să rezolvați problema. Unele obiective pot dura o săptămână în timp ce alții vor dura 6 luni.
  • De exemplu, dacă obiectivul dvs. este rezolvat problema de amânare, acest lucru ar putea fi un obiectiv foarte lung, deoarece unele obiceiuri pot fi profund înrădăcinate și greu de rupt. Cu toate acestea, puteți face obiectivul mai mic, mai realist și limitat în timp, spunând: "Vreau să obțin cel puțin un proiect făcut cu o zi înainte de a fi datorat în următoarele 2 săptămâni."Acest obiectiv este specific (1 proiect realizat înainte de timp), realist (1 proiect în loc de fiecare proiect) și limitate limitate (în următoarele două săptămâni).
  • Metoda 2 din 5:
    Cercetarea și imaginarea soluțiilor
    1. Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 7
    1. Recunoașteți modalitățile în care ați rezolvat probleme similare. Șansele sunt, ați întâmpinat o problemă similară în trecut. Identificați timpii în trecut că ați tratat problema dvs. sau o problemă similară. Ce-ai făcut? A funcționat? Ce altceva ar fi ajutat?
    • Scrieți toate aceste gânduri pe hârtie sau pe computer.
  • Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 8
    2. Găsiți modalități în care alții au rezolvat problema. Dacă nu ați avut această problemă în trecut, va fi utilă identificarea modului în care alții au rezolvat problema. Cum au venit să găsească o soluție? A fost soluția lor simplă și simplă sau a implicat mai multe aspecte și componente?
  • Observați și puneți întrebări. Urmăriți modul în care alții efectuează. Cereți altora cum au rezolvat probleme similare.
  • Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 9
    3. Identificați opțiunile posibile. Odată ce ați cercetat opțiunile sau soluțiile posibile la această problemă, puteți începe să aduceți aceste idei împreună, să organizați și să le evaluați.
  • Compila o listă a tuturor soluțiilor posibile. Notați în orice mod pentru a rezolva problema la care vă puteți gândi. În exemplul de amânare, lista dvs. ar putea implica: Păstrarea unui program strict, prioritizarea sarcinilor, scrierea de mementouri zilnice de sarcini importante, făcând evaluări realiste de timp necesare pentru a finaliza proiectele, obținerea de ajutor atunci când este necesar, și începe o sarcină cu cel puțin o zi mai devreme decât este necesar. Acestea sunt abilități de management organizațional și de timp care pot fi învățate. Vor fi, cel mai probabil, multe modalități de a lucra spre rezolvarea problemei. De asemenea, puteți identifica alte comportamente care reduc probabilitatea de amânare, cum ar fi: obținerea unui somn adecvat, exercitarea pentru a face față stresului și consumând o dietă sănătoasă (pentru a crește și menține sănătatea generală).
  • Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 10
    4. Gândiți-vă la problema abstract. Gândirea la problemă sau la întrebare într-un mod diferit poate deschide noi căi în creier. Mintea ta poate avea un nou punct de plecare pentru a urmări în memoria dvs. sau pentru a face conexiuni în creier. Încercați să gândiți mai mult sau mai abstract asupra problemei. De exemplu, dacă problema este amânarea, un alt mod de a vă gândi la asta probabil că aveți nevoie de stres pentru a face lucrurile. În această linie de gândire, va trebui să rezolvați problema necesară a stresului pentru a efectua în loc de amânarea însăși.
  • Luați în considerare filozofi, religioși, culturali și componente ale problemei dvs.
  • Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 11
    5. Abordați situația dintr-un unghi diferit. Gândiți-vă la soluțiile potențiale ca și cum ați fi fost un copil care descoperă pentru prima dată lumea.
  • Încercați să faceți o scriere gratuită sau de brainstorming pentru a genera idei noi. Pur și simplu scrieți tot ceea ce vă gândiți în ceea ce privește posibilele soluții la această problemă. Analizați lista dvs. și luați în considerare unele dintre opțiunile pe care nu le puteți lua în mod normal sau că credeți că nu va funcționa.
  • Luați în considerare opiniile alternative pe care le-ați în mod normal. Distrați sugestii străine de la alții și cel puțin considerați-le ca opțiuni. De exemplu, dacă amânarea este o luptă constantă, probabil că faceți altcineva să vă facă munca pentru dvs. să vă rezolvați problema. Acest lucru poate suna prost, dar chiar și cele mai ciudate idei pot avea un bob de adevăr în ele. Pentru această idee, probabil cererea de ajutor pentru sarcini dificile nu este ceva ce ați luat în considerare, deoarece obținerea asistenței pare a fi nepractică. Cu toate acestea, obținerea ajutorului poate fi foarte util într-adevăr.
  • Nu setați limitele. Uită-te la absurd. Răspunsul poate trece împotriva convenției.
  • Asuma riscuri. Deschiderea deschisă poate fi asociată cu asumarea riscurilor adecvate și învățarea din greșelile dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un gânditor creativ și un rezolvator de probleme Pasul 12
    6. Imaginați-vă că problema este rezolvată. Aceasta este o tehnică utilă numită "întrebare miracolă", care este o intervenție utilizată în terapia scurtă a soluției (SFBT).Imaginând efectele soluției pot ajuta indivizii să se gândească la posibilitatea de a realiza o soluție.
  • Imaginați-vă că a avut loc un miracol în timpul nopții și v-ați trezit dimineața și această problemă a dispărut în mod magic. Cum ar simți? Cum ar arăta?
  • Lucrați înapoi de la soluție și imaginați-vă ce ar fi trebuit să se întâmple pentru ca problema dvs. să plece.
  • Metoda 3 din 5:
    Evaluarea soluțiilor
    1. Imaginea intitulată Fii un gânditor creativ și un rezolvator de probleme Pasul 13
    1. Creați o analiză cost-beneficiu pentru a decide asupra soluțiilor. Odată ce ați identificat toate soluțiile posibile, puteți crea o listă avantajoasă și contra despre fiecare idee. Notați fiecare soluție și identificați argumentele pro și contra de a utiliza ca parte a soluției dvs. Dacă are mai multe pozitive decât negative, ar putea fi o resursă utilă.
    • Încercați să găsiți o diagramă cost-beneficiu online și să o completați.
  • Imaginea intitulată Fii un gânditor creativ și un rezolvator de probleme Pasul 14
    2. Evaluați fiecare soluție. Pe baza listei dvs. pro și contra, evaluați fiecare soluție de la 1-10, 1 fiind cel mai puțin utilă și 10 fiind cea mai utilă. Cele mai utile soluții vor produce cel mai mare efect asupra reducerii problemei. De exemplu, o soluție foarte utilă la amânare ar putea păstra un program strict, în timp ce obținerea mai multor somn pe timp de noapte va avea mai puțin un efect global asupra problemei. Astfel, cele mai utile soluții vor afecta sau vizează în mod direct problema.
  • Odată ce ați dezvoltat evaluările dvs., scrieți-le de la 1-10 pe hârtie sau computer. În acest fel vă puteți referi la acesta după ce ați implementat soluția de alegere. Dacă prima dvs. soluție nu funcționează, puteți revizui lista și încercați cea de-a doua soluție și așa mai departe. De asemenea, puteți aplica mai multe soluții simultan (în loc de unul câte unul).
  • Imaginea intitulată Fii un gânditor creativ și un rezolvator de probleme Pasul 15
    3. Cereți-vă de intrare. Suportul și îndrumarea socială reprezintă o componentă integrală a rezolvării problemelor. Cu toate acestea, cercetările implică faptul că am putea tinde să subestimăm cât de mult sunt dispuși alte persoane să ne ajute. Este important să nu lăsați propria frică de a nu vă ajuta să vă împiedicați să cereți asistență atunci când aveți cu adevărat nevoie de ea. Dacă nu puteți decide asupra unei soluții sau sunteți pur și simplu nefamiliar cu teritoriul, ar putea fi util să obțineți contribuții de la alții care au rezolvat o problemă similară.
  • Discutați cu un prieten care împărtășește problema sau a rezolvat problema în trecut.
  • Dacă problema este legată de muncă, discutați-o cu un co-lucrător pe care îl aveți încredere dacă au experiență care vă ocupă de problema dvs.
  • Dacă problema este personală, aveți o conversație cu un membru al familiei sau cu partenerul care vă cunoaște foarte bine.
  • Obțineți ajutor profesional de la cineva care este un expert în rezolvarea problemei pe care o aveți.
  • Metoda 4 din 5:
    Exercitarea creierului dvs. pentru a spori abilitățile de rezolvare a problemelor
    1. Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 16
    1. Obțineți experiențe noi. Exercitarea creierului prin experiențe noi vă poate ajuta să vă măriți abilitățile creative și rezolvarea problemelor. Cu învățarea și experiența vine creativitatea.
    • Invata ceva nou. Vizionați filme, citiți sau priviți la artă în genuri sau stiluri care, în mod normal, nu ar fi de interes. Citiți mai multe despre ele.
    • Încercați să învățați cum să jucați un instrument. Studiile sugerează că redarea unui instrument poate ajuta copiii să obțină succesul academic. Poate că învățarea de a juca un instrument ajută la exercitarea unor părți ale creierului dvs. care controlează funcționarea importantă, inclusiv: atenție, coordonare și creativitate.
  • Imaginea intitulată Fii un gânditor creativ și o problemă de rezolvare a problemei 17
    2. Joaca jocuri. Unele cercetări sugerează că jocul de jocuri precum Super Mario poate crește plasticitatea creierului. Acest rezultat are implicații pentru creșterea memoriei, a performanței și a funcționării cognitive globale. Jocuri care folosesc abilități, cum ar fi planificarea, matematica, logica și reflexele, pot fi deosebit de utile în exercitarea puterii creierului.
  • Unele tipuri de jocuri creierului pentru a încerca includ: puzzle-uri logice, încrucișate, trivia, descoperiri de cuvinte și sudoku.
  • Încercați Lumozitate, aplicația de instruire a creierului pentru telefonul dvs.
  • Încercați jocuriForyurbrain.com sau Fitbrains.COM.
  • Imaginea intitulată Fii un gânditor creativ și un rezolvator de probleme Pasul 18
    3. Citiți și învățați noul vocabular. Citirea a fost implicată într-o mare varietate de funcții cognitive. Un vocabular mai înalt a fost, de asemenea, legat de mai mult succes și statut socio-economic mai mare.
  • Uită-te la dicționarul.com și găsiți "Cuvantul zilei." Utilizați cuvântul de mai multe ori în timpul zilei.
  • Pur și simplu citirea mai des vă va mări vocabularul.
  • Imaginea intitulată Fii un gânditor creativ și un rezolvator de probleme Pasul 19
    4. Utilizați mâna dvs. non-dominantă. Efectuați sarcini cu mâna stângă pe care ați face-o în mod normal cu dreapta (sau viceversa dacă sunteți stângaci). Acest lucru poate forma noi căi neuronale și poate diversifica capacitatea de raționament, precum și creșterea creativității și a orientării deschise.
  • Încercați mai întâi sarcini simple, cum ar fi periați părul și utilizarea telefonului înainte de a încerca alte activități.
  • Metoda 5 din 5:
    Cultivarea creativității pentru a crește abilitățile de rezolvare a problemelor
    1. Imaginea intitulată Fii un gânditor creativ și un rezolvator de probleme Pasul 20
    1. Extindeți orizonturile. Creativitatea este definită ca o combinație de imaginație, cunoaștere și evaluare. Îmbunătățirea creativității vă poate ajuta să vă măriți abilitățile de rezolvare a problemelor.
    • Pentru a vă angaja mai mult pe partea creativă, încercați noi activități cum ar fi: desen, pictura, dans, gătit, joc muzică, scrierea într-un jurnal, scris povestiri, sau proiectarea / crearea orice altceva despre care vă puteți gândi!
  • Imaginea intitulată Fii un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 21
    2. Încercați Asociația Liberă. De asemenea, cunoscut sub numele de creier-furtună, scrisul de asociere gratuită poate fi de ajutor pentru a genera idei noi sau modalități de rezolvare a problemelor.
  • Scrieți primele lucruri care vin în minte când vă gândiți la cuvântul creativitate. Acum, faceți același lucru cu cuvântul rezolvare a problemelor.
  • Notați ce este problema dvs. și orice cuvinte care vin imediat în minte care sunt asociate cu problema dvs., inclusiv sentimente, comportamente și idei. O furtună de creier pentru amânare ar putea arăta ca: furie, frustrare, ocupat, sarcini, distragere, evitare, sef, dezamăgire, îngrijorare, întârziere, în dificultate și copleșiți.
  • Acum soluții de furtună a creierului la problemă (ceea ce ar putea fi implicat și cum ar simți). Pentru amânare ar părea: reduce distragerea, locul liniștit, biroul curat, programul strâns, calm, fericit, relaxat, încrezător, înțelegere, fără stres, liber, pace, curățenie, relații, în timp util și organizat.
  • Imaginea intitulată Fii un gânditor creativ și o problemă de rezolvare a problemei 22
    3. Desenați soluții. Reprezentările grafice au fost indicate în dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor creative la copii. Folosirea artei este o modalitate creativă de a gândi diferit la probleme și soluții.
  • Încercați să faceți un exercițiu de terapie de artă. Luați o bucată de hârtie și puneți o linie în mijlocul mijlocului. O parte din stânga vă atrage problema. De exemplu, dacă amânarea este problema, puteți desena o imagine a dvs. la un birou cu încărcătură de lucrări și sarcini de pe birou, în timp ce vă aflați în textul imaginii pe telefon. Odată ce ați desenat problema, trageți pe cealaltă parte a hârtiei o reprezentare a soluției de a arăta. De exemplu, aceasta ar putea fi o imagine a dvs. cu biroul dvs. curat, telefonul departe, lucrând liniștit la biroul dvs.
  • Imaginea intitulată este un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 23
    4. Pune-o din mintea ta. Dacă sunteți subliniat despre o decizie sau problemă, vă poate împiedica să fiți productivi, gândiți în mod clar și ajungeți la o concluzie sau o soluție. Dacă este cazul, ar putea fi util să faceți o pauză. De multe ori putem reîmprospăta și ne deschidem mintea doar prin relaxare și făcând ceva care nu are legătură cu această problemă.
  • Încercați să vă distrageți cu o activitate plăcută, cum ar fi citirea și apoi reveniți la problema când vă simțiți refress.
  • Imaginea intitulată Fii un gânditor creativ și un solver de probleme Pasul 24
    5. Dormi pe el. Cercetările sugerează că creierul dvs. continuă să proceseze și să rezolve problema în timpul somnului. Visele dvs. pot încerca chiar să vă ajute să vă rezolvați problema.
  • Fiți atenți la visele pe care le-ați urmărit o problemă și identificați orice soluții posibile pe care mintea dvs. subconștientă a venit.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fii răbdător. Modelele de gândire au timp să se schimbe.
  • Spuneți interesul dvs. cu o recompensă.
  • Invata din propriile greseli.
  • Eliminați soluțiile bazate pe timp și resurse.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar