Cum să vă distrageți de lucrurile pe care nu doriți să le gândiți

Dacă anumite gânduri sau amintiri vă împiedică să vă simțiți trist sau anxios, puteți căuta o priză pentru a vă distrage atenția de aceste gânduri. Găsirea distragerilor vă poate ajuta să vă deranjeze mintea sau gândurile negative. Toată lumea are lucruri dureroase pe care ar putea să nu vrea să le gândească. Cu toate acestea, uneori aceste gânduri ar putea indica o stare gravă precum anxietatea, depresia sau stresul post-traumatic. Rețineți că adesea singura modalitate de a trece cu adevărat de gândurile sau evenimentele supărătoare (i.E. abuz, accidente tragice, boli psihice etc.) este de a le vorbi cu un profesionist de sănătate mintală. Puteți începe să manipulați ceea ce provoacă concentrarea asupra gândurilor negative sau nefolositoare, încercând să le înțeleagă.

Pași

Metoda 1 din 5:
Văzându-vă mintea
  1. Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
1. Tine un jurnal. Un motiv pentru care poate fi greu să nu mai gândești la ceva pentru că continuăm să încercăm să forțim acele gânduri din mintea noastră. Din păcate, acest lucru le poate accentua adesea și mai mult și poate aduce sentimente nefolositoare cum ar fi vinovăția sau rușinea ("De ce nu pot să mă mai gândesc la asta?"). Păstrați un jurnal de sănătate mintală pentru a vă oferi spațiu pentru a vă explora sentimentele și gândurile, chiar și cele care vă provoacă tristețe sau anxietate.
  • Păstrarea unui jurnal vă permite să vă recunoașteți gândurile și sentimentele și să le dați spațiu pentru a exista. Scrieți o intrare ori de câte ori vă simțiți copleșită de lucruri pe care nu doriți să le gândiți. Scoateți gândurile pe hârtie, apoi închideți cartea și mergeți și faceți altceva.
  • Încercați să vă gândiți când aceste lucruri nu doriți să vă gândiți la început. Sa întâmplat ceva să le declanșeze? Ce experiențe le înconjoară? Se gândește la acestea să interfereze cu abilitatea ta de a-ți trăi viața de zi cu zi?
  • Jurnalizarea vă poate îmbunătăți stabilitatea mentală prin ameliorarea simptomelor de anxietate și depresie. Scrierea gândurilor în jurnalul dvs. poate oferi, de asemenea, perspective asupra modelelor de gânduri supărătoare și vă ajută să înțelegeți declanșatoarele potențiale.
  • Jurnaling despre gândurile nedorite poate aduce amintiri reprimate. Dacă ați experimentat o mare abuz sau o copilărie dificilă, jurnal numai cu ajutorul terapeutului dvs.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    2. Sparge ciclul rumânării. Ruminația se referă la mulling o problemă de peste și în mintea ta. De obicei, aceasta implică un gând negativ sau îngrijorare. Dacă simțiți nevoia de a vă distrage atenția de gândurile voastre, ar putea fi ruminând. Este important să depășiți acest obicei, deoarece rumânarea este strâns legată de depresia majoră.Iată câteva moduri în care puteți sări de pe trenul de rumare:
  • Găsiți alte surse de stima de sine. S-ar putea să vă gândiți în mod constant la un defect perceput pentru că îl vedeți ca fiind o parte uriașă a conceptului de sine și a identității voastre. Dincolo de un defect, evidențiați alte zone în care aveți talente și puncte forte. În acest fel, orice critică (de la alții sau pe tine) nu vă va face atât de multă primejdie.
  • Problema de rezolvare bit bit. Dacă vă aflați ruminând pe o problemă, faceți pași pentru ao rezolva. Acest lucru poate părea covârșitoare la început, dar dacă spargeți problema mai mare în bucăți mai mici, puteți lucra pentru a vă imagina o singură bucată la un moment dat. Apoi, problema nu va părea atât de descurajantă.
  • Lăsați așteptările și standardele extreme. Unii oameni se așteaptă la 100% perfecțiune sau efort de la ei înșiși sau alții în orice moment. Acestea sunt așteptări nerezonabile și inaccesibile care vă împiedică să vă adaptați la provocările vieții. Dacă sunteți unul dintre acești oameni, puteți începe să vă simțiți scăzut sau supărat când standardele dvs. nu sunt îndeplinite. Să vă recalificați să aveți așteptări fezabile atât de tine, cât și de alții. Amintiți-vă, toată lumea este doar om - și oamenii nu pot fi perfecți.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    3. Se angajeze în Meditația minunată. Mintea înseamnă a fi conștienți de momentul prezent.Aceasta este practica de a fi prezent în aici și acum. Ideea este de a vă încetini gândurile și de a deveni conștient de gânduri constante care continuă să-ți iau mintea.
  • Dacă sunteți un începător, alegeți un spot care este liniștit, cu distracții mici. Stați confortabil, fie pe un scaun sau pe o pernă de podea. Traversați picioarele (dacă pe podea). Îndreptați corpul superior și puneți-vă mâinile pe coapse. Luați o respirație profundă, curățată, trăgându-vă prin nas și prin gură. Concentrați-vă pe respirația - numai în respirație. Când vă găsiți atenția care vă îndepărtează de respirație, notați-vă că și reveniți la respirație și rămâneți acolo.
  • Pentru început, vizează aproximativ cinci sau zece minute de meditație minunată înainte de a construi până la perioade mai lungi.
  • Unele tipuri de meditație minunată vă încurajează să vă concentrați doar pe respirația dvs., în timp ce alții recunosc fiecare gând care vă vine în mintea voastră. Pentru a determina ce tip este potrivit pentru dvs., vizitați mai bine bun.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    4. Continuați practici de minte în toate activitățile dvs. Un mod minunat de a rămâne în acest moment și de a evita pierderea în gânduri negative este de a practica mindfulness în mod obișnuit. Acest lucru poate fi foarte eficient pentru minimizarea rumânării și pentru a vă ușura mintea față de îngrijorări sau îngrijorări tulburi.
  • Când te trezești dimineața, ia o respirație profundă, calmantă. Faceți o ușoară întindere și gândiți-vă cum se simte fiecare întindere a mușchilor și articulațiilor corpului. Beți un pahar de apă și observați temperatura, consistența și modul în care se simte în jos în gât. Rămâi prezent în fiecare activitate pe care o participați pe tot parcursul zilei: dușul, periajul dinților, mâncarea, conducerea, munca etc..
  • Pe măsură ce mergeți pe parcursul fiecărei activități, să vă abțineți de la primirea judecăților despre ceea ce faceți sau lăsați mintea să rătăcească. Când observi mintea ta rătăcitoare, reveniți la activitatea la îndemână și luați în considerare modul în care activitatea afectează fiecare dintre simțurile dvs.
  • Metoda 2 din 5:
    A fi creativ
    1. Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    1. Scrie, a desena, sau vopsea. Utilizați-vă mâinile și imaginația dvs. pentru a face ceva de la nimic. Fiind creativi poate maximiza bunăstarea dvs. și vă poate oferi sentimente pozitive despre ceea ce faceți cu timpul dvs. În plus, unele cercetări sugerează că creativitatea poate îmbunătăți flexibilitatea cognitivă și rezolvarea problemelor. Prin urmare, exercitarea creativității dvs. vă poate ajuta să veniți cu soluții la problemele care vă deranjează.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    2. Gătiți sau coaceți. Dacă vă bucurați de gătit sau de coacere, aceste activități pot servi ca o mare distragere a gândurilor neplăcute. Pregătirea unei mese poate aduce sentimente de realizare și de a-ți construi încrederea. Mai mult, puteți împărtăși ceea ce faceți cu alții pentru a răspândi aceste sentimente bune în jur.
  • O precauție pentru a lua în considerare atunci când vine vorba de gătit sau de coacere este să nu lăsați această activitate să devină un comportament nesănătoasă în care vă supravegheați pentru a calma o stare de spirit incomodă sau distrage atenția de gândurile supărătoare. Includeți alții în sesiunile dvs. de gătit pentru a minimiza oportunitatea de a mânca emoțional - și pentru a vă ajuta să ștergeți mâncărurile după.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    3. Încearcă un puzzle. Puzzle-urile sunt frecvent utilizate în terapia educațională, deoarece necesită focus, răbdare și creativitate. Ei pot ajuta cu distragerea, gândirea neorganizată și probleme cu motivația. Din acest motiv, ei lucrează, de asemenea, ca o distragere temporară bună, pentru că trebuie să vă concentrați asupra rezolvării puzzle-ului.
  • Găsiți puzzle-uri pe care le bucurați și vă va ține atenția. Puzzle-uri încrucișate și Sudoku sunt puzzle-uri foarte frecvente care sunt ușor de găsit aproape oriunde.
  • Puteți încerca, de asemenea, un puzzle, dacă vă place să puneți lucrurile împreună. Văzând că puzzle-ul se reunesc, și-ar putea da un sentiment frumos de realizare.
  • Multe aplicații mobile și site-uri web au jocuri de puzzle, astfel încât să puteți lua această distragere sănătoasă oriunde.
  • Metoda 3 din 5:
    Folosind divertisment ca o distragere a atenției
    1. Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    1
    Uită la TV sau un DVD sau uitați la meme. Umorul este bun pentru distragerea de gânduri sau amintiri negative. Privind la un cont de meme cu o istorie lungă, este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă menține chicotul și în spiritele bune. Capul la Instagram și căutați "#eu eu" Până când găsiți un cont care are un stil de umor pe care îl bucurați.
    • Feriți-vă că vizionarea TV în exces este un comportament sedentar care poate fi legat de o durată de viață și o obezitate mai scurtă.
    • Evitați gustarea în timp ce vizionați TV, deoarece acest lucru poate duce la mâncarea fără minte și vă poate face să vă simțiți mai rău.
    • Încercați să echilibrați timpul TV cu activitate fizică, cum ar fi vizionarea în timp ce mergeți pe o banda de alergare sau o eliptică. Dacă nu aveți acces la astfel de echipamente, puteți efectua pur și simplu o serie de exerciții în timpul reclamelor sau la aproximativ 15-20 de minute.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    2. Ascultă muzică. Muzica a fost folosită pentru a exprima sentimentele de când oamenii au dat seama în primul rând cum să o facă. Cercetările au arătat, de asemenea, că este util să reduceți stresul și să promovați relaxarea.
  • Muzica cu aproximativ 60 de bătăi pe minut poate încuraja locurile de creier să se sincronizeze cu acel bataie, rezultând într-o stare relaxată.
  • În timp ce concepțiile populare sugerează numai "moale" Muzică, cum ar fi clasic, jazz sau noua vârstă, sunt relaxante, cercetări noi sugerează altfel. Un studiu recent a arătat că ascultă "Muzica metalică extremă" a ajutat participanții să proceseze sentimente de furie și să se întoarcă să se simtă pozitiv și chiar inspirat. Ceea ce pare să contează cel mai mult este ceea ce se simte cel mai bine pentru tine. Ascultați muzică vă place și vă conectați.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    3. Du-te on-line.O cantitate moderată de utilizare a computerului poate fi distractivă și relaxantă. Online puteți juca jocuri, du-te cumpără cumpărături pentru haine sau accesorii, prinde-te cu vechii prieteni prin intermediul rețelelor sociale, citiți articole interesante despre subiectele dvs. preferate sau Scrieți câteva articole pentru WikiHow. Luați act de cât timp cheltuiți pe computer.
  • Cercetările arată că mai mult de două ore de timp pentru copii pot fi potențial dăunătoare pentru sănătate, ducând la creșterea în greutate, agresivitatea și modelele de somn perturbate. Încercați să vă retrageți timpul cu alte lucruri, cum ar fi petrecerea timpului cu prietenii sau familia sau ieșirea din afară.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    4
    Citește o carte. Găsiți un roman intrigant, o carte de benzi desenate sau o revistă pentru a vă menține angajat. Lectura de agrement oferă o scăpare din activitățile de zi cu zi, permițându-vă să vă stimulați creativitatea și imaginația. Lectura sporește, de asemenea, abilitățile cognitive și vocabularul.
  • Asigurați-vă că ați citit ceva care este ușor sau plin de umor decât un subiect de supărare care vă poate determina să vă gândiți la ceea ce încercați să evitați.
  • Metoda 4 din 5:
    Obținerea fizică
    1. Imagine intitulată Construiți o sală de gimnastică low cost Pasul 8
    1. A lovit sala de sport. Exercitarea poate calma sentimentele de anxietate și stres prin eliberarea endorfinelor, substanțele chimice naturale de stimulare a dispoziției pe care corpul le produce. Studiile au arătat că oamenii doar "Simțiți-vă mai bine" După efectuarea unui exercițiu aerobic moderat. Deci, data viitoare când vă aflați că aveți nevoie de o distragere a atenției de la ceva ce nu doriți să vă gândiți, luați adidașii și mergeți la o alergare sau loviți sala de gimnastică pentru a ridica unele greutăți.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    2. Grădină. Fa ceva gradinarit. Plantați un copac, o grădină comestibilă sau un patch ornamental de flori. Gradinarit poate livra trei avantaje. În primul rând, fiind în afara poate crește sentimentele pozitive și poate reduce stresul. În al doilea rând, efortul fizic necesar pentru grădinărit poate produce endorfine simt-bune și vă poate ajuta să luptați împotriva obezității. În cele din urmă, dacă plantați ierburile sau alimentele, vă salvați bani și asigurați-vă că mâncați o dietă sănătoasă, echilibrată.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    3. Luați un duș sau baie caldă. Cercetările sugerează că doar luarea unui duș fierbinte pot ajuta la reducerea anxietății. Pur și simplu fiind cald fizic vă poate ajuta să vă simțiți mai relaxați și chiar mai orientați spre relațiile sociale. Concentrați-vă pe senzațiile pe care le experimentați în duș sau baie: apa de pe piele, căldura care vă înconjoară. Luați respirații profunde. Permiteți experienței să devină un exercițiu de spirit în observarea și savurați senzațiile plăcute.
  • Puteți găsi că adăugarea câtorva picături de ulei de lavandă la duș sau baie, de asemenea, vă ajută să vă simțiți mai pozitivi și relaxați.
  • Metoda 5 din 5:
    Petrecând timp cu ceilalți
    1. Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    1. Apelați sau vizitați prietenii sau familia. Indiferent dacă prietenii sau familia dvs. sunt aproape sau departe, ori de câte ori aveți nevoie de o distragere pozitivă și sănătoasă din gândurile supărătoare, le puteți numi. Puteți chiar să vă dați prietenului / relativ un heads în sus pe care îl sunați pentru a vă aduce mintea de pe un anumit subiect - în felul acesta, ei nu o aduc în mod neașteptat.
    • Dacă prietenii, părinții, frații sau alți iubiți trăiesc în apropiere, au înființat o dată să stea unul cu celălalt. Mergeți la o excursie împreună. Vedeți un film, mergeți la bowling, mergeți înot sau participați la un hobby comun.
    • Nu numai că va petrece timpul cu ceilalți vă fac fericiți, vă poate prelungi și viața. Oamenii de știință compară acum singurătatea față de echivalentul utilizării tutunului - poate fi în detrimentul sănătății mentale și fizice.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    2. Jucați cu animalul dvs. de companie. Când prietenii sau familia ta nu sunt disponibili, poate fi o mare distragere a distracției pentru a petrece timp cu un alt companion, animalul tău. Câinii și pisicile, în special, sunt legate de depresia redusă și o durată de viață mai lungă. În plus, dacă luați câinele în parc, puteți obține o activitate fizică mult mai necesară, mergând câteva tururi sau aruncând o frisbee în jur.
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    3. Voluntar. Vizitați un loc care are nevoie de ajutor și să vă oferiți abilitățile și timpul la o cauză demnă. Acest lucru nu numai că vă va distrage atenția, ci vă poate ajuta, de asemenea, să vă dați seama că există oameni mai rău decât dvs., animale care au nevoie de ajutorul dvs. și un mediu pe care îl puteți ajuta să vă îmbunătățiți.
  • Voluntariatul oferă, de asemenea, multe avantaje pentru sănătate. Aceasta poate împiedica singurătatea și depresia și vă poate face să vă simțiți mai conectați la comunitatea dvs. Cercetarea demonstrează, de asemenea, că oamenii cu motive pur altruiste pentru voluntariat (i.E. pentru a ajuta pe alții mai degrabă decât să se ajute) trăiesc mai mult.
  • sfaturi

    Înconjurați-vă cu oameni pozitivi și hobby-uri pe care vă bucurați să vă luați mintea de pe lucrurile pe care nu doriți să le gândiți.

    Avertizări

    Dacă vă distrageți de un gând duce la comportamente nesănătoase, cum ar fi consumul excesiv, consumul de alimente sau folosirea medicamentelor, trebuie să vedeți un furnizor de sănătate mintală care vă poate ajuta să dezvoltați strategii de coping mai sănătoase pentru a depăși aceste gânduri sau stresoare supărătoare.
  • Rezultatele intruzive repetitive pot reprezenta obsesiile asociate cu tulburarea obsesiv-compulsiva. În plus față de comportamentele compulsive, cum ar fi verificarea și ritualurile repetate, OCD este marcată și de obsesii, cum ar fi îngrijorări excesive, preocupări sau temeri.Consultați un furnizor de sănătate mintală dacă aceste simptome descriu ceea ce treceți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar