Cum să faci față vieții

Uneori viața devine greu. Vremurile dificile se întâmplă cu toată lumea, cred sau nu. Cu toate acestea, este modul în care vă ocupați de acele vremuri grele care pot însemna diferența dintre depășirea obstacolelor și înecându-le în ele. Pentru a face față vieții, trebuie să învățați cum să vă ocupați de stresul și greutățile vieții, să găsiți motivații și modalități de a fi pozitive și obțineți sprijin de la o varietate de oameni din viața voastră.

Pași

Metoda 1 din 4:
Care se ocupă de stres și probleme
  1. Imagine intitulată atinge obiectivele pe termen scurt Pasul 8
1. Adresați-vă problemele. Deși poate fi atrăgătoare să se ascundă de problemele dvs. și să pretindă că nu există, este mult mai bine să vă confruntați cu capul dacă puteți. Care se confruntă cu problemele dvs., fie că are o conversație tare sau schimbând un comportament problematic, vă va servi mult mai bine pe termen lung decât să vă faceți probleme mai mari prin ignorarea acestora.
  • Întrerupeți-vă problemele în pași mici pentru a le face mai puțin copleșitoare. Faceți o mică lucrare la un moment dat. Construiți-vă toleranța față de sentimentele crescute prin lucrul la problemele dvs. prin abordarea treptată a problemelor.
  • De exemplu, poate că sunteți șomeri și aveți nevoie de un loc de muncă. Nu vă așteptați să vă scrieți CV-ul, să obțineți referințe, să găsiți locul de muncă perfect și să obțineți treaba într-o singură săptămână. În schimb, concentrați-vă doar pe o singură bucată din acel moment, astfel încât fiecare pas să fie o victorie.
  • Imagine intitulată somn confortabil într-o noapte fierbinte 2
    2. Ia o pauză. Stresul se poate acumula și se poate construi și înainte de a ști că sunteți gata să explodezi. Pentru a opri acest lucru de la întâmplare, ia puțin timp pentru tine în fiecare zi, indiferent de ce faci.
  • Acest lucru ar putea însemna, de exemplu, luând o baie relaxantă la sfârșitul zilei sau pur și simplu oprirea muncii și închiderea ochilor pentru o clipă pentru a vă reapăra gândurile.
  • Faceți ceea ce vă oferă posibilitatea de a vă reîncărca energia și capacitatea de a vă concentra. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca calmarea în jos, luând o clipă pentru a vă încetini respirația în jos.
  • Imaginea intitulată arata bine la sala de gimnastică Pasul 22
    3. Aveți grijă de dvs. fizic. Având o zi proastă? Mișcarea corpului vă va ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit și perspectivele dvs. Mănâncă un prânz sănătos și asigurați-vă că obțineți suficient somn pentru a doua zi. Starea și perspectiva ta pot fi puternic influențate de bunăstarea dvs. fizică, așa că faceți o prioritate.
  • Încercați să obțineți 30 de minute de activitate fizică cinci zile pe săptămână. Acest lucru vă va ajuta sănătatea generală și bunăstarea dvs. mentală.
  • Indiferent dacă mergeți la o jogging, mergeți la o excursie, du-te la sala de gimnastică sau doar mergeți în jurul blocului, un pic de exercițiu vă poate îmbunătăți cu adevărat perspectivele.
  • Exercitarea îmbunătățește starea de spirit, eliberează substanțe chimice mari în creier și vă poate oferi un impuls de încredere și stima de sine bine necesară. De asemenea, este o modalitate sănătoasă de a elibera energia și tensiunea.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil pasul 2
    4. Evitați evadarea distructivă. Nu vă întoarceți la droguri sau alcool pentru a face față problemelor vieții. Aceste lucruri pot lua durerea pentru o vreme, dar în cele din urmă vor provoca mai multe probleme decât rezolvă.
  • Dacă întâmpinați un timp greu de copiat cu viața, luați timp pentru a identifica dacă utilizați sau nu scăpările, cum ar fi medicamentele și alcoolul, ca mecanisme de coping. Dacă sunteți, este important să găsiți alte modalități de a vă ocupa de stresul și problemele dvs.
  • Imagine intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 8
    5. Lăsați stresul care nu este al tău. Uneori luăm stresul că nu trebuie să luăm. Este important să renunțați la stres despre lucrurile pe care nu le putem controla sau nu sunt ale noastre.
  • Permiterea lucrurilor pe care nu le putem controla este de obicei mai ușor de spus decât făcut. Se va concentra și va lucra din partea dvs. doar pentru a identifica lucrurile pe care nu le puteți face nimic. Încercați să scrieți toate lucrurile care vă stresează sau vă fac îngrijorați. Acest lucru vă va permite să vă supravegheați mai bine problemele.
  • Deși este important să se îngrijească de ceilalți în viața voastră, preluarea stresului altor persoane nu vă ajută de fapt sau cealaltă persoană.
  • Metoda 2 din 4:
    Găsirea motivației și scopului
    1. Imagine intitulată Scrie despre hobby-urile și interesele dvs. Pasul 2
    1. Gândiți-vă la ceea ce vă motivează în viață. Când se confruntă cu stresul și problemele vieții de zi cu zi, poate fi ușor să pierdeți evidența a ceea ce vă motivează cu adevărat. Găsirea acestor lucruri poate fi cu adevărat utilă în depășirea punctelor scăzute din viață și în avans înainte.
    • Există o mare varietate de lucruri care pot fi motivația dvs! De exemplu, poate fi munca dvs., hobby-urile dvs. sau relațiile dvs. sau o combinație a tuturor acestor lucruri. Oricare dintre aceste lucruri vă poate aduce bucurie, un sentiment de realizare și motivația de a continua să treacă prin viață.
    • Faceți o listă sau scrieți o intrare în jurnalul dvs. despre ceea ce vă motivează cel mai mult în viață. Aceasta ar putea fi o listă rapidă sau o explorare mai amănunțită a unităților și vă propulsează în viață. Scrierea motivațiilor vă va permite să le revizuiți când vă simțiți în jos și nu vă puteți aminti de ce trebuie să mergeți mai departe.
    • Încercați să vă reîncărcați copilul interior. Găsiți un nou hobby sau ceva de genul pentru a vă lua mintea de pe o perioadă de timp de zi cu zi.
  • Imaginea intitulată trăiește o viață bună Pasul 9
    2. Fă-te util. Voluntariatul este o modalitate excelentă de a face față vieții, deoarece vă poate arăta atât lucrurile minunate din viață, cât și modul în care puteți face o diferență în lume. Dacă există lucruri în viață care vă aduc bucurie, găsiți o modalitate de a lucra în munca dvs. de voluntariat.
  • De exemplu, lucrați cu animalele la un adăpost local Dacă vă place animalele de companie, ajutați-vă la evenimentele comunitare chiar și luați doar gunoi în vecinătatea dvs., dacă sunteți interesat de mediu.
  • Imaginea intitulată Întoarceți-vă viața după depresia Pasul 18
    3. Găsiți momente de bucurie și frumusețe. Poate fi greu să vezi frumusețea vieții când ești cântărit de necazurile vieții. Cu toate acestea, pentru a face față vieții, este important să găsiți frumusețea și bucuria în lume. Acest lucru vă poate ajuta să vă relaxați și să vă reconstruiți puterea când vremurile devin greu.
  • Aceasta ar putea include frumusețea artei, momentele de bunătate între copii sau minunile naturii, doar pentru a numi câteva lucruri.
  • Imaginea intitulată Întoarceți-vă viața după depresie Pasul 2
    4. Face loc pentru schimbare. Uneori găsirea de motivație și scop necesită schimbarea unei varietăți de lucruri în viața voastră. De exemplu, este posibil ca trebuie să schimbați locurile de muncă sau să vă gestionați timpul în mod diferit pentru a găsi satisfacție cu viața dvs.
  • Indiferent de ce trebuie să vă schimbați, schimbarea în general poate fi înfricoșătoare. Poate să ia o mulțime de convingere și perseverență pentru a face schimbările de care aveți nevoie. Cu toate acestea, rețineți că salariul final pentru urmărirea prin schimbarea vieții este o viață mai fericită și mai îndelungată.
  • Metoda 3 din 4:
    Obținerea de sprijin
    1. Imaginea intitulată îmbogățiți viața dvs. Pasul 10
    1. Întoarceți-vă la prieteni. Când încercați să faceți față vieții, este prieteni care vă pot ajuta adesea. Un prieten adevărat, unul care te iubește și te susține indiferent de ce, este un cadou rar care ar trebui să fie utilizat când ai nevoie de ea.
    • Întoarcerea la prietenii tăi poate însemna o mulțime de lucruri. Ar putea însemna că mergeți doar la plimbare cu un prieten și decomprimarea cu privire la stresul și anxietățile din viața voastră. Spune-i pritenului tau, "Chiar trebuie să vorbesc câteva lucruri cu tine. Poți să faci o plimbare cu mine săptămâna?"
    • Pe de altă parte, ar putea însemna solicitând sprijin fizic, financiar sau emoțional. Aceasta este o conversație mai complexă care poate necesita o discuție preliminară despre problemele dvs. și cum credeți că le puteți rezolva cu ajutorul prietenilor dvs.
  • Imaginea intitulată îmbogățiți viața dvs. Pasul 9
    2. Obțineți ajutor din partea familiei dvs. Dacă aveți membri ai familiei la care vă puteți întoarce, faceți-o. În multe cazuri, membrii familiei dvs. sunt oamenii din lume care sunt cel mai probabil să fie dispuși să vă sprijine și să vă ajute.
  • Întoarcerea la familia ta poate însemna solicitarea ajutorului fizic sau financiar sau poate însemna doar să-i cereți să vorbească. Spune-le foarte clar, "chiar am nevoie de ajutorul tau."
  • Chiar dacă nu sunteți sigur de ce tip de ajutor aveți nevoie, este important să aveți o conversație cu membrii familiei dvs. când aveți nevoie. Spune ceva de genul, "Nu sunt sigur exact ce am nevoie, dar sper că mă poți ajuta."
  • Nu toată lumea are o relație cu membrii familiei lor care sunt de susținere și de ajutor. Dacă nu puteți obține ajutor sau sprijin din partea familiei dvs., atunci cel mai bun mod de acțiune este de a crea prietenii care pot servi această funcție. Familiile de alegere, constând din relații cu prietenii care sunt la fel de apropiați ca un membru al familiei pot fi la fel de benefice ca familiile de naștere.
  • Imagine intitulată tratează durerile superioare din spate Pasul 15
    3. Obțineți asistență profesională. Dacă nu aveți prieteni și familii care vă pot oferi sprijinul de care aveți nevoie, atunci este important să vă întoarceți la un profesionist de sănătate mintală pentru a vă oferi sprijinul de care aveți nevoie și meritați. Acesta ar putea fi un psihiatru, un psiholog, un asistent social sau un terapeut care se ocupă de problemele dvs. particulare.
  • Găsirea dreptului de sănătate mintală pentru dvs. poate fi dificil. Cereți prietenilor de încredere sau membrilor familiei pentru a vă oferi sugestii. Încercați să vă întrebați medicul de familie pentru sugestii. Multe companii de asigurări de sănătate vă pot conduce, de asemenea, față de profesioniștii din domeniul sănătății mintale în sistemele lor.
  • Dacă mergeți la un profesionist de sănătate mintală și nu credeți că vă pot ajuta cu problemele dvs., atunci nu vă simțiți liber să continuați. Este mai important să obțineți ajutorul de care aveți nevoie decât să vă îngrijorați să vă răniți sentimentele terapeutului.
  • Imaginea intitulată Întoarceți-vă viața după depresia Pasul 9
    4. Continuă să caute ajutor și să nu renunți niciodată la viață. Dacă vă simțiți deprimați și vorbiți cu prietenii și familia nu a ajutat și întoarcerea la un profesionist a ajuns nicăieri, continuați să căutați ajutor. Există întotdeauna mai mulți oameni în lume care ar putea să vă ajute cu problemele dvs.
  • De exemplu, dacă terapeutul dvs. nu vă ajută, găsiți unul nou. Există și alți profesioniști din domeniul sănătății mintale care vor fi mai bine echipate pentru a vă ajuta să faceți față problemelor sau problemelor pe care trebuie să le depășiți.
  • Nu păstrați niciodată gânduri deprimate sau distructive în interior. Este important să continuați să lucrați pentru găsirea unor modalități de a face față circumstanțelor vieții voastre.
  • Metoda 4 din 4:
    Copierea cu UPS-urile și coborâșurile vieții
    1. Imaginea intitulată Fii calm Pasul 21
    1. Identificați ceea ce puteți controla și ce nu puteți controla. Unele lucruri sunt pur și simplu dincolo de controlul dvs., dar uneori poate fi dificil să știți ce puteți și nu puteți controla. Luând un moment să vă gândiți la situație, este posibil să puteți spune dacă este în cadrul controlului dvs. sau nu.
    • De exemplu, pierderea locului de muncă din cauza unei economii proaste este un exemplu de ceva ce nu puteți controla. Cu toate acestea, decideți despre modul în care veți reacționa la pierderea locului de muncă într-o economie proastă este ceva care este în cadrul controlului dvs.
    • Încercați să evitați angajarea în comportamente nesănătoase asupra lucrurilor pe care nu le puteți controla, cum ar fi vina pe care nu ați avut nici un control asupra.
  • Imagine intitulată set obiective semnificative Pasul 1
    2
    Dezvoltați o mentalitate rezistentă. Fiind rezistentă cuprinde multe calități diferite, dar faceți acest lucru vă poate ajuta să faceți față oricărei vieți mâinându-vă puțin mai bine. Unele lucruri pe care le puteți face pentru a deveni o persoană mai rezistentă includ:
  • Lucrul la auto-disciplina ta.
  • Învățați cum să vă acceptați și pe alți oameni.
  • Devenind mai decisiv.
  • Îmbunătățirea abilităților dvs. de comunicare.
  • Stabilind obiective și de lucru pentru a le atinge.
  • Imaginea intitulată Fiți un bărbat Pasul 11
    3
    Face față schimbării. Viața ta se va schimba uneori în moduri mici și dramatice, iar în timp ce este posibil să nu fiți în control asupra acestor schimbări, puteți lucra pentru a deveni mai adaptabili acestora. Adaptarea la schimbare poate fi dificilă, dar căutarea oportunităților și a aspectelor pozitive ale schimbărilor din viața dvs. pot ajuta. Rezistența la schimbările din viața voastră vă poate determina să vă simțiți anxietate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar