Cum să uiți o memorie proastă

La un moment dat sau altul, toată lumea trece prin experiențe pe care le-ar purta mai degrabă. Din fericire, există modalități de a vă antrena mintea pentru a face față amintirilor negative într-un mod sănătos, de la împingerea gândurilor din cap la reducerea anxietății pe care o simți atunci când suprafața amintirilor rele.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea de modele sănătoase de gândire
  1. Imaginea intitulată Uită o memorie proastă Pasul 1
1. Evitați obiectele și locurile care declanșează memoria. Observați că sunteți orbitori de memoria voastră proastă atunci când mergeți anumite locuri sau sunteți în jurul anumitor lucruri? Poate că nu ți-ai dat seama că sunt ceea ce declanșează amintirile tale. De exemplu, poate că memoria dvs. proastă este legată de un incident care sa întâmplat la școala dvs. elementară și vă amintiți ce sa întâmplat de fiecare dată când o treceți. Dacă începeți să luați un nou traseu pentru a lucra dimineața și pentru a evita strada în care este școala dvs., vă puteți păstra mintea rea-memorie un pic mai des.
  • Dacă sunteți în stare să evitați complet lucrurile care declanșează memoria dvs. proastă, ar putea să se estompeze în cele din urmă din mintea voastră. Veți avea mai puține motive să o numiți și când păstrați viața vie, veți înlocui memoria proastă cu gânduri mai importante.
  • Bineînțeles, nu toate declanșatoarele sunt în întregime evitabile și poate că nu doriți să vă schimbați calea pentru a lucra sau a vă dona colecția de cărți de ficțiune științifică sau opriți-vă să ascultați trupa dvs. preferată doar pentru că ultima dată când le-ați văzut Trăia a fost noaptea în care ți-a spus că el a terminat relația. Dacă evitarea declanșatorilor nu este fezabilă, fie că există prea mulți dintre ei sau că vă respingeți dați memoria acea putere, există și alte modalități de a vă ocupa de memorie.
  • Imaginea intitulată Uită o memorie proastă Pasul 2
    2. Gândiți-vă la memorie până când își pierde puterea. Acest pas funcționează pentru mulți oameni. Primele câteva ori îți amintești de ceva rău, te-ar putea prinde de gardă și te-ar lăsa să te simți anxios și deflvat. Impulsul dvs. ar putea fi pentru a evita gândirea la ea cât mai mult posibil, dar încercarea de a suprima memoria poate da mai multă putere atunci când apare înapoi în mintea ta. În loc să-l împingi din minte, să vă amintiți ce sa întâmplat. Continuă să te gândești la asta până când își pierde picioarele. În cele din urmă, veți înceta să vă gândiți atât de mult și când faceți acest lucru, nu va mai fi dureros. Dacă amintirile devin mai grele în mintea voastră, atunci faceți o plimbare lungă sau faceți orice exercițiu briskly.
  • Încercați să luați confort în faptul că evenimentul care provoacă memoria sa terminat acum. Indiferent ce sa întâmplat - oamenii râzând la jena voastră sau o situație periculoasă pe care ați suferit-o - este în trecut.
  • În unele cazuri, gândirea la o memorie proastă poate deveni puțin obsesivă. Observați emoțiile pe măsură ce vă amintiți în mod repetat memoria. Dacă vă dați seama că, chiar și după gândirea în mod deliberat la memoria, mai are puterea de a vă răni, apoi încercați o altă metodă pentru a scăpa de memoria rea.
  • Imaginea intitulată uită o memorie proastă Pasul 3
    3. Încercați modificarea memoriei. De fiecare dată când vă amintiți ceva, memoria se schimbă puțin. Creierul dvs. face pentru lacune mici în memoria dvs., înlocuindu-le cu informații false. Puteți profita de modul în care creierul dvs. funcționează înlocuind părțile rele ale unei memorii cu informații diferite. În cele din urmă, veți începe să reamintim versiunea modificată.
  • De exemplu, să spunem că aveți o amintire din copilărie despre călărie într-o barcă numită "DreamCatcher" Pe un lac cu tatăl tău. Îți aduci aminte de tatăl tău la pupa, purtând pantaloni scurți roșii și ochelari de soare, strigând în timp ce vă urmărește că vă sprijiniți prea departe peste șină și cădeți în apă. Tu știi Asta sa întâmplat, dar ani mai târziu când te uiți la o fotografie din ziua în care îl vezi pe tatăl tău purta blugi, și barca a fost chemată "Kingfisher." După cum vedeți, amintirile nu sunt niciodată complet corecte și pot fi schimbate.
  • Încercați să modificați partea din memoria care vă face să vă simțiți rău. Folosind exemplul de mai sus, dacă vă amintiți că vă simțiți speriat și singuri când ați căzut în lac, încercați să vă imaginați memoria, astfel încât să vă concentrați asupra cât de mare a simțit să vă salvați de tatăl tău.
  • De fiecare dată când vă gândiți la memorie, va fi puțin diferit. Dacă vă concentrați asupra sentimentelor bune în loc de rău de fiecare dată, memoria va începe să se schimbe în ton. Poate că nu va merge de la a fi o memorie rea la un mare, dar ar putea pierde puterea de a te răni.
  • Imaginea intitulată Uită o memorie proastă Pasul 4
    4. Concentrați-vă pe amintiri mai fericite. Uneori creierul nostru intră în rute care sunt greu de urcat. Dacă vă aflați foarte mult pe amintiri proaste, instruiți-vă mintea pentru a trece la amintiri fericite în schimb. Nu dați un timp suficient de rău suficient pentru a vă schimba starea de spirit sau pentru a vă simți anxietate - în schimb, momentul în care vă întoarce în mintea voastră, schimbați-vă gândirea într-o memorie mai fericită. Păstrați practicarea gândirii pozitive până când nu mai cădeți automat în aceleași rute mentale vechi.
  • Încercați să vă împerecheați memoria proastă cu una bună. De exemplu, dacă nu vă puteți opri să vă gândiți la o perioadă de timp, ați făcut o prezentare și întreaga clasă a râs, împerecheați acea memorie cu memoria unui timp în care ați interpretat bine și ați primit laudă. De fiecare dată când vă gândiți la memoria proastă, schimbați-vă gândurile la cea bună. Având o memorie bună proaspătă în mintea voastră vă va împiedica să vă suportați creierul pentru ceva pozitiv să vă gândiți când vă simțiți rău.
  • Imaginea intitulată Uită o memorie proastă Pasul 5
    5. Învață să fii în prezent. Practica de a plăti mai multă atenție la momentul actual este numită A fi minte. Înseamnă axa pe aici și acum în loc să locuiască în trecut sau să anticipând nervos viitorul. Fiind constient este o modalitate excelentă de a ușura stresul și de a obține mai mult din viață. În loc să petreacă timpul și energia îngrijorătoare despre lucrurile pe care nu le puteți schimba, ajungeți să renunțați la bagaje și doar fi.
  • De multe ori, oamenii lor au lăsat mintea lor să se deplaseze în timpul activităților lor zilnice și au ținut complet ceea ce fac. În loc să continue "Autopilot," să ia timp pentru a observa detalii mici, cum ar fi sunete sau miroase pe care nu le-ați acorda în mod normal atenție. Acest lucru vă va ajuta să vă aduceți mintea înapoi în acest moment, mai degrabă decât să vă îndepărtați și să fixați pe amintiri.
  • Adoptați o mantra pe care o puteți repeta atunci când gândurile dvs. se dorește în locuri pe care nu le doriți să meargă. De exemplu, ai putea spune "sunt aici" sau "sunt in viata." Spune ceva care te-a motivat în prezent. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama că aveți de ales.
  • Fiți atenți la modul în care corpul vostru se simte chiar aici, chiar acum. Fiți atenți la simțurile dvs .: Ce auziți, vezi, gust și miros chiar acum? Asigurați-vă că nu vă limitați simțurile la amintirile trecutului.
  • Încerca meditaţie. Cele mai multe forme de meditație sunt totul despre mindfulness. Concentrându-vă pe respirație și eliberarea minții de distragere vă ajută să trăiți mai mult în prezent. Practica de meditație obișnuită nu numai că vă ajută să vă concentrați, sa demonstrat, de asemenea, să îmbunătățească starea de spirit generală.
  • Partea 2 din 3:
    Având o perspectivă pozitivă
    1. Imaginea intitulată Uită o memorie proastă Pasul 6
    1. Luați în considerare ceea ce ați învățat de la eveniment. Chiar și cele mai oribile experiențe ne pot învăța ceva. Ar putea dura mult timp pentru a realiza ceea ce ați învățat, mai ales dacă incidentul este proaspăt. Dar dacă vă puteți uita înapoi și vedeți că ați câștigat înțelepciunea din situație, memoria voastră proastă ar putea pierde o parte din stând. Puteți găsi o căptușeală de argint pe care nu ați observat-o înainte?
    • Amintiți-vă că experiențele negative sunt o parte inevitabilă a vieții. Experiențele dificile ne fac mai puternici și ne ajută să apreciem momentele plăcute din viață. Fără a se simți rău o dată, nu am fi capabili să apreciem sentimentul de bine.
    • Încercați să numărați binecuvântările voastre. Indiferent ce ați pierdut ca rezultat al acestei memorii, faceți o listă a lucrurilor pe care sunteți recunoscători pentru acum.
  • Imaginea intitulată Uită o memorie proastă Pasul 7
    2. Formați noi amintiri noi. Odată cu trecerea timpului, memoria proastă va începe în mod natural să se estompeze puțin. Puteți accelera procesul trăind pe deplin viața și creând noi amintiri bune pentru a vă umple mintea. Petreceți timp să faceți lucruri pe care le bucurați cu oameni care vă fac fericiți. Amintirile mai pozitive pe care le faceți, cu atât cele mai puțin semnificative negative vor părea pe termen lung.
  • Acesta vă poate ajuta să mergeți în locuri pe care nu le-ați mai fost niciodată, astfel încât să puteți avea experiențe noi care nu sunt împiedicate de trecut în nici un fel. Rezervați un zbor către un oraș nou sau faceți un turist în orașul dvs. și mergeți la un cartier pe care nu îl frecventați de obicei.
  • Dacă călătoria nu este chestia ta, schimba-ți rutina într-un alt mod. Du-te la un nou restaurant pe care nu l-ai încercat niciodată, să gătești o masă provocatoare sau să-ți inviți toți prietenii pentru o petrecere de cină.
  • Imaginea intitulată Uită o memorie proastă Pasul 8
    3. Au o viață aglomerată. Păstrați programul complet și mintea voastră stimulată, astfel încât aveți mai puțin timp să vă ocupați de gândurile negative. Dacă aveți tendința de a petrece o mulțime de timp de unul singur, faceți-o un punct pentru a ieși mai mult cu prietenii sau pentru a vizita familia dvs. mai des. Distrageți-vă cu o carte bună sau ridicați un nou hobby. Cu cât petreceți mai mult timp așezat cu nimic de făcut, cu atât mai mult trebuie să locuiți pe amintiri vechi. Iată câteva distracții minunate care vă vor ajuta să rămâneți ocupați:
  • Să ia o nouă activitate fizică, cum ar fi fotbalul sau kickboxing-ul. Dacă nu sunteți în sport, provocați-vă să mergeți la un anumit număr de kilometri în fiecare zi sau să începeți să faceți yoga. Provocând-vă fizic este o modalitate excelentă de a vă elibera mintea de gândurile negative. Exercitarea provoacă creierul dvs. să elibereze endorfinele care vă îmbunătățesc starea de spirit.
  • Creați ceva nou. Ai putea Coaseți o rochie, Faceți o pictură, sau Scrieți o melodie. Vărsați energia în a face ceva și nu veți avea timp să vă gândiți la amintiri rele.
  • Găsiți o oportunitate de a vă oferi voluntar timpul. Ajutarea altor oameni este o modalitate excelentă de a vă face mintea de pe propriile dvs. necazuri.
  • Imaginea intitulată Uită o memorie proastă Pasul 9
    4. Evitați alcoolul și drogurile. Folosirea substanțelor minunate pot face lucrurile mai rău, mai ales dacă memoria proastă vă lasă să vă simțiți deprimați sau anxioși. Alcoolul poate crește depresia, iritabilitatea și anxietatea, în special la persoanele care au suferit deja aceste simptome. Pentru a vă menține mentalitatea pozitivă, este mai bine să vă limitați sau să vă abțineți complet de la utilizarea alcoolului și a drogurilor.
  • Folosind alcool și droguri ca o modalitate de a încerca să uitați amintiri proaste sau ca o modalitate de a evita orice tip de emoție negativă, duce adesea la dependență. Dacă vă aflați că vă întoarceți la alcool sau droguri atunci când nu doriți să vă amintiți ceva care vă deranjează, căutați ajutor acum.
  • Alte forme de scăpare ar trebui, de asemenea, evitate. Dacă aveți tendința de a paria, prea mult sau de a se refugia într-un obicei care ar putea fi în detrimentul sănătății dvs. ca o modalitate de a suprima sentimentele rele, este important să vă recunoașteți comportamentul și să îl reduceți, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unui terapeut sau grupul de sprijin.
  • Imaginea intitulată Uită o memorie proastă Pasul 10
    5. Faceți-vă sănătatea o prioritate. Când sunteți consumați cu gânduri negative, poate fi greu să vă amintiți să aveți grijă de voi înșivă. Dar păstrarea corpului în stare bună de sănătate are un mare efect asupra modului în care credeți. Mănâncă mâncare nutritivă, obtinerea multă somn, și de a lucra de câteva ori pe săptămână, va merge mult spre păstrarea amintirilor rele la Bay. În plus, pentru a vă asigura că nevoile dvs. de bază sunt îndeplinite, luați timp să vă răsfățați un pic pentru a ajuta la ușurarea anxietății care decurg din memoria dvs. rea.
  • Mănâncă o dietă echilibrată Aceasta include o mulțime de fructe și legume proaspete, proteine ​​slabe, cereale integrale și grăsimi sănătoase.
  • Scopul de a obține 30 de minute la o oră de exercițiu în fiecare zi, chiar dacă faceți o plimbare lungă după muncă.
  • Încercați să obțineți șapte până la opt ore de somn în fiecare noapte, deoarece a fi obosit poate face emoțiile dvs. să funcționeze mai mult decât de obicei și vă lasă susceptibile de a locui pe amintiri rele.
  • Partea 3 din 3:
    Depășirea unei experiențe traumatice
    1. Imaginea intitulată uită o memorie proastă Pasul 11
    1. Găsește memoria. Recunoaște memoria și emoțiile negative asociate cu ea. În timp ce acest lucru poate părea contraproductiv, Catharsis este un element-cheie al procesului de vindecare. Suprimarea unei memorii proaste va cauza doar să vină din nou mai târziu în viață și cu o intensitate și mai mare. Lăsați-vă să vă simțiți supărați, trist, jenați sau răniți.Dacă trebuie să plângi sau să țip, fă-o. Vei ieși pe cealaltă parte senzație mai capabilă să facă față decât dacă ați încercat să vă ignorați durerea.
  • Imaginea intitulată Uită o memorie proastă Pasul 12
    2. Vorbește cu cineva despre asta. Întoarceți-vă la un prieten sau un membru al familiei pe care îl aveți încredere. Alți oameni pot oferi sfaturi, împărtășesc povestiri similare și chiar vă liniștesc că, probabil, incidentul nu a fost la fel de oribil cum ați făcut-o să fie în capul vostru. Dacă este posibil, discutați cu cineva care nu are legătură cu incidentul - acest lucru vă va oferi perspectiva proaspătă de care aveți nevoie.
  • Luați în considerare aderarea la un grup de asistență. Faceți unele cercetări pentru a găsi un grup de sprijin în zona dvs. care se ocupă de problema particulară la îndemână. Există multe grupuri de sprijin acolo pentru divorțurile recente, spargerile, bolile cronice și așa mai departe.
  • Dacă nu sunteți confortabil împărtășind experiența cu oricine altcineva, scrieți despre el într-un jurnal personal și păstrați-l într-un loc sigur în care nimeni altcineva nu o va găsi.
  • Imaginea intitulată Uită o memorie proastă Pasul 13
    3. Luați în considerare obținerea de psihoterapie. Dacă simțiți că aveți nevoie de mai mult decât un membru al familiei, puteți oferi, vorbind cu un profesionist ar putea fi alegerea potrivită pentru dvs. Deoarece relația medic-pacient este confidențială, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cenzurarea dvs. sau vă simțiți jenat.
  • Un terapeut vă va putea ajuta să vă identificați declanșatoarele și să învățați să le depășiți. El sau ea vă va învăța tehnici pe care le puteți folosi pentru a sparge amintirile răi deținute în mintea ta.
  • Terapia comportamentală cognitivă a fost de ajutor pentru persoanele care se ocupă de traume. Luați în considerare căutarea unui terapeut care este specializat în această abordare.
  • Imaginea intitulată uită o memorie proastă Pasul 14
    4. Aflați dacă aveți o tulburare de stres post-traumatic (PTSD). Această tulburare se poate dezvolta după o experiență terifiantă și dăunătoare, cum ar fi abuzată sexual, ajungând într-un accident de mașină rău, fiind agresat violent sau având o boală debilitantă. Pentru persoanele cu PTSD, amintirile de traume nu se estompează. Ea produce un sentiment de anxietate constantă că situația proastă se va întâmpla din nou. Dacă credeți că ați putea avea PTSD, este important să căutați ajutor, deoarece nu este ceva cu care vă puteți ocupa de dvs.
  • Simptomele PTSD includ având flashback-uri, coșmaruri și gânduri care vă înspăimântă.
  • S-ar putea să vă simțiți emoțional amorțiți, deprimați sau îngrijorați în mod constant, cu un sentiment de a fi pe margine tot timpul.
  • Imaginea intitulată uită o memorie proastă Pasul 15
    5. Examinați tratamente speciale. Dacă vă simțiți prinși de amintirile dvs. despre o experiență traumatică, există tratamente disponibile care pot ajuta. Aceste tratamente sunt utilizate, de obicei, împreună cu psihoterapia pentru cele mai bune rezultate posibile. Faceți o programare cu un psihiatru pentru a discuta dacă un tratament special vă poate ajuta să vă simțiți în sfârșit de amintirile rele care vă afectează calitatea vieții.
  • Medicamentul ar putea fi primul tratament care încearcă. Antidepresive sau medicamente anti-anxietate sunt adesea prescrise persoanelor care întâmpină dificultăți în a scăpa gânduri negative.
  • Experimentarea somatică este un tratament care vizează să vă întoarceți în legătură cu ceea ce se simte corpul dumneavoastră. Se concentrează pe corectarea răspunsului la luptă sau de zbor, astfel încât să nu mai devine activat atunci când pericolul nu este prezent.
  • Terapia electroshock este o modalitate eficientă de a ușura mintea amintirilor traumatice atunci când nu există alte lucrări de tratament.
  • sfaturi

    Redenumirea memoriei poate ajuta la înșurubarea creierului în mișcare mai rapidă. De exemplu, în loc să se refere la el ca a "rău" memorie, consultați-o ca a "trecut" memorie. Repetând cuvântul "rău" În capul tău vă va face să vă simțiți doar că: rău.
  • Nu stați prea mult timp în perioada de îndure. Simțiți-vă trist pentru un timp este total natural după un eveniment supărător, dar știți când să vă scoateți din perioada îndurerată și să începeți să trăiți din nou.
  • Indiferent cât de rău este memoria, este în trecut - nu lăsați-o să-ți afecteze prezentul sau viitorul așa cum sa întâmplat în trecut și, dacă nu puteți călători în timp, nu puteți face nimic pentru ao schimba, așa că plecați în trecut și în jos și luminează!
  • Gandeste-te la lucruri pozitive. Indiferent cât de rău este memoria, concentrați-vă doar pe viitor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar