Cum să se ocupe de dezamăgirea într-o relație

Este comun să vă simțiți dezamăgit într-o relație. Dacă ați avut anumite așteptări care nu au fost îndeplinite, vă puteți simți în jos. Cu toate acestea, dezamăgirea nu este neobișnuită și poate fi abordată într-o manieră sănătoasă. Pentru a începe, gestionați emoțiile în urma. Când vă simțiți calm, discutați cu cealaltă persoană despre această problemă. De acolo, lucrați pe o cale de a avansa împreună.

Pași

Partea 1 din 3:
Coping în acest moment
  1. Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 1
1. Gestionați-vă emoțiile. În consecința directă a oricărui fel de dezamăgire, este vital să vă gestionați emoțiile. Fie că sunt bune sau rele, trebuie să simțiți ceea ce vă simțiți pentru a procesa.
  • Dați-vă o zi sau pentru a vă simți reacția emoțională la o dezamăgire. Nu trebuie să acționați asupra emoțiilor dvs. în acest moment și, de fapt, este mai bine să nu acționăm. Puteți să vă lăsați să luați o zi low-cheie pentru a vă gândi cum vă simțiți. Te simți supărat? Confuz? Frică? Poate ajuta la o jurnalizare ușoară, jotting în jos cum dezamăgirea te-a făcut să te simți și de ce.
  • Este important să experimentați reacția dvs. emoțională la un eveniment. Emoțiile tale vă pot oferi o perspectivă asupra cât de mult a fost ceva cerut pentru dvs. Dacă vă simțiți ușor supărat că prietenul tău a anulat noaptea în ultimul moment, dezamăgirea dvs. nu poate fi atât de semnificativă. Cu toate acestea, dacă vă aflați emoțional distras toată ziua peste lit-ul în jos, pot exista probleme mai profunde la joc pe care trebuie să le adresezi.
  • Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 2
    2. Încercați să nu luați personal. În timp ce dezamăgirea se simte foarte personală, nu este întotdeauna o lovitură la tine. Chiar dacă este greu, încercați să nu luați personal deficiențele unei alte persoane. Nu este neapărat o reflectare a modului în care persoana respectivă se simte despre tine.
  • Mulți oameni au tendința de a internaliza eșecurile vieții. S-ar putea să vă simțiți dacă altcineva te-a lăsat jos, trebuie să fi făcut ceva pentru a aduce acest lucru pe tine însuți. S-ar putea să simți că ai meritat, a atras-o sau pur și simplu nu este suficient de bun pentru a avea un rezultat diferit.
  • Încercați să tăceți acea negativitate. Acest lucru vă îngreunează punctul de vedere într-un mod care este pur și simplu inexact. Există o varietate de factori care pot duce la o dezamăgire. Persoana care te-a lăsat jos nu a făcut-o, într-o probabilitate, să intenționezi să te rănească. Înainte de personalizarea dezamăgirii, ia în considerare toți factorii implicați.
  • Amintiți-vă că nu cunoașteți toate faptele. Dacă cel mai bun prieten al tău a anulat dintr-o dată o dată de prânz, acest lucru se poate stinge. Cu toate acestea, poate că avea o zi proastă. Poate că a experimentat o dezamăgire a ei, la locul de muncă sau în viața ei personală, care a afectat starea ei de spirit. Ea ar fi vrut doar o vreme singură. În timp ce este bine să fii dezamăgit, să încerci să-ți amintești că nu ai toate faptele.
  • Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 3
    3. Puneți-vă în pantofii celeilalte persoane. De multe ori, când ne simțim dezamăgiți, putem să sarăm să gândim ceva asemănător, "Aș nu face asta cuiva." Cu toate acestea, este într-adevăr adevărat? În realitate, toți dezamăgesc pe ceilalți tot timpul, indiferent dacă este intenționat sau nu. Dacă știți ceva despre situația celeilalte persoane, puneți-vă în pantofii lui. Cum ați fi acționat?
  • De exemplu, spuneți că vă simțiți în jos pentru că prietenul dvs. a ieșit la un club fără tine. Cei doi aveai intenționăm să stați și să vizionați un film, dar un co-lucrător pe care prietenul dvs. dorește să o apropie de ea în ultimul moment. Dacă inițial vă simțiți rănit, puteți simți că prietenul dvs. a acționat prost și că nu ați anula niciodată planurile de genul acesta.
  • Cu toate acestea, puneți-vă în pantofii celeilalte persoane. Spune că prietenul tău este nou în oraș. Sa luptat să facă prieteni pentru o vreme și se simte oarecum singură. Poate, având în vedere situația, ea a fost îngrijorată de alienarea acestui co-lucrător și lipsește oportunitatea de a se agrega la o nouă comunitate. De asemenea, vă gândiți de la punctul de vedere al prietenului dvs. Ești tipul de persoană care se bucură de cluburi? Dacă nu, prietenul tău ar fi putut să fi decis că ar fi mai bine să nu te invite așa cum ți-a dat seama că nu te-ai distra.
  • Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 4
    4. Fii bland cu tine insuti. Dacă simțiți o mare durere după o dezamăgire, este important să practici o îngrijire de sine. Furie, resentimente și tristețe sunt emoții comune pentru a experimenta în urma dezamăgirii. Face ceva frumos pentru tine. Urmăriți un film, luați o baie caldă sau o comandă. Oferindu-vă un mic tratat vă poate ajuta să vă reglați mai bine emoțiile.
  • Partea 2 din 3:
    Vorbind de lucruri afară
    1. Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 5
    1. Scrieți-vă gândurile. Dacă nu puteți obține o dezamăgire, este important să vorbiți lucrurile cu cealaltă persoană. Având o conversație despre modul în care cineva rănit sau dezamăgit, puteți fi stresant. Ar trebui să încercați să scrieți emoțiile înainte de timp. În acest fel, veți avea gândurile dvs. într-o oarecare măsură organizată în conversație.
    • Încercați să scrieți ceea ce vă simțiți. După vărsarea gândurilor pe pagină, luați în considerare modul în care puteți să le articulați cel mai bine. Rețineți puțin gândurile dvs., încercând să le extindeți într-un mod care ar avea sens unei alte persoane.
    • De asemenea, țineți cont de ceea ce doriți să realizați. Vrei o scuză? Vrei ca persoana să-și explice acțiunile? Doriți comportamentul acestei persoane să se schimbe în viitor? Răspunsurile la aceste întrebări vă pot ajuta să vă ghideze scrisul.
  • Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 6
    2. Au empatie. Dacă veți avea o conversație dificilă cu cineva, introduceți conversația cu empatia. Acest lucru vă va împiedica să ieșiți ca fiind combativ în timpul unei discuții. Încercați să luați în considerare perspectiva celeilalte persoane cât de mult puteți. Să fie deschise pentru a asculta partea lor și având în vedere cu adevărat acest lucru. Amintiți-vă, punctul de conversație este de a rezolva o dispută și de a nu-l câștiga. Există două părți la fiecare poveste și este important să fii deschis la partea celuilalt.
  • Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 7
    3. Intrați în conversație fără așteptări. Ar trebui să renunți la orice așteptări pe care le puteți avea în conversație. Dacă vă așteptați ca lucrurile să meargă într-un anumit mod, vă puteți simți dezamăgit sau frustrat când se dovedesc diferit. Permiteți discuției să se desfășoare în mod natural. Amintiți-vă, nu știți cum se va simți cealaltă persoană. Este neproductiv să se facă ipoteze înainte de timp.
  • Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 8
    4. Utilizare "I"-declarații. "I"-Declarațiile sunt declarații formulate în așa fel încât să sublinieze sentimentul personal asupra adevărului obiectiv. Când utilizați un "I"-declarația, vă faceți sentimentele principalele punct al unei propoziții. Nu vină sau judecați o persoană pentru acțiunile sale. Pur și simplu spuneți modul în care acțiunile vă vor simți și de ce.
  • "I" Declarațiile au trei părți. Încep cu "simt," urmată de emoția pe care o simțiți. Apoi, explicați acțiunea care duce la acea emoție. În cele din urmă, spui de ce ai simțit modul în care ai simțit.
  • Punctul de a "I"-declarația este de a minimiza vina și judecata. Nu spuneți că persoana de pe capătul de ascultare este în mod obiectiv greșit. În schimb, spui cum te-au făcut acțiunile lor. De exemplu, dacă vorbești cu prietenul tău și te simți frustrat, s-ar putea să fii înclinat să spui ceva, "Ne facem târziu la fiecare eveniment social pe care îl mergem și asta este incredibil de dezamăgitor pentru mine."
  • Declarația de mai sus poate fi ușor reprograsă într-un "I"-afirmație. Prietenul tău se va simți mai puțin judecat și poate fi mai înclinat să-ți asculte perspectiva dacă înțelege că ți-a rănit sentimentele. Folosind an "I"-declarație, ai putea spune ceva, "Mă simt dezamăgit când ajungem la sfârșitul evenimentelor sociale pentru că mă simt ca și cum nu-mi respectați nevoia de a vedea prietenii mei."
  • Imagine intitulată de dezamăgire într-o relație Pasul 9
    5. Ascultați punctul de vedere al celeilalte persoane. Odată ce ați explicat cum vă simțiți, ascultați perspectiva celeilalte persoane. Chiar dacă comportamentul cuiva a dezamăgit, pot exista motive pentru acel comportament pe care nu îl înțelegeți. Încercați să fiți pozitivi. Punctul unei conversații este de a vindeca și de a avansa.
  • Revenind la exemplul de mai sus, poate că prietenul tău pur și simplu nu înțelege calendarul ca tine. El poate spune ceva, "Cred că nu mi-am dat seama că ora 7 au însemnat exact 7 ore. Când ies cu prietenii, avem un timp general să ne întâlnim și apoi oamenii doar un fel de scurgere."
  • Problema este o problemă de comunicare, mai degrabă decât lipsa de respect. Prietenul tău interpretează pur și simplu calendarul evenimentelor sociale mai slab decât tine. În viitor, puteți încerca să fiți mai clară în cazul în care timpul precis este important.
  • Partea 3 din 3:
    Inainta
    1. Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 10
    1. Examinați așteptările dvs. Uneori, oamenii pot avea așteptări nerealiste ale unei relații. Dacă vă simțiți dezamăgiți de cineva, uitați-vă la propriile așteptări. Puteți vedea unde așteptările dvs. nu pot fi deosebit de realiste?
    • De multe ori, am putea avea așteptări care au văzut din relațiile anterioare. De exemplu, spune-ți ultima iubită sa mutat într-un oraș pentru a fi cu tine. Ea nu a avut o mulțime de prieteni acolo și, ca rezultat, atârnat cu tine foarte mult. Noua ta iubită a locuit în acest oraș pentru o vreme. Ea poate ieși mai mult și a fi mai puțin dependentă de tine pentru divertisment și socializare. Dacă așteptarea dvs. este că evenimentele sociale ar trebui făcute întotdeauna împreună, aceasta poate fi o așteptare rămasă din partea relației vechi. Nu este foarte rezonabil, având în vedere situația noii dvs. prietene.
    • De asemenea, puteți avea așteptări care sunt nerealiste în alte moduri. De exemplu, prietena ta vă poate da a "poate" Dacă o întrebi dacă vrea să stea mai târziu. Pentru tine, a "poate" ar putea ieși ca a "probabil" sau "categoric." S-ar putea să vă găsiți în mod constant dezamăgit când prietena dvs. vă permite să știți că nu poate face noaptea aceea. Poate așteptările dvs. sunt nerealiste. Mulți oameni, în special oameni cu orare ocupată, pot pur și simplu să nu se angajeze în câteva zile. Puteți începe să vedeți un poate ca un poate și să vă așteptați să găsiți altceva de făcut în acea noapte.
  • Imagine intitulată de dezamăgire într-o relație Pasul 11
    2. Reframează așteptările dvs. după cum este necesar. Dacă așteptările dvs. par nerezonabile, lucrați la refractarea acestora. Uneori, dezamăgirea viitoare este mai puțin probabilă dacă învățați să acceptați anumite lucruri despre o altă persoană.
  • Să ne întoarcem la exemplul de mai sus. Noua dvs. prietena este în mod clar mai independentă. Ea are propria viață, cariera ei și propriul său cerc social. Ea poate să nu fie tipul de persoană care are nevoie de un altul semnificativ să se simtă complet.
  • În acest caz, încercați să refracați ceea ce vă așteptați la o relație romantică. În această relație, este posibil să nu vă petreceți tot timpul liber împreună. Prietena ta poate ieși cu prietenii ei de câteva ori pe săptămână. Încercați să acceptați că este doar personalitatea prietenei dvs. și nu este un lucru rău. Data viitoare când va ieși pentru băuturi cu colegii, poate fi mai puțin dezamăgit de faptul că nu poate veni și a viziona un film după muncă.
  • Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 12
    3. Încearcă din nou. Odată ce ați refracționat așteptările, încercați din nou, dar pe o pistă diferită. În orice relație, trebuie să fii dispus să compromite. Dacă un prieten, membru al familiei sau un partener romantic are o modalitate diferită de a face lucruri, este important să permiteți acelei persoane libertate. Continuați cu relațiile, dar cu așteptările dvs. ușor modificate. Încercați să acceptați mai mult perspectiva celeilalte persoane și mai direcționați în modul în care vă comunicați propriile dorințe și nevoi.
  • Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 13
    4. Luați în considerare imaginea de ansamblu. Când se rătăcește după dezamăgire, poate fi ușor să se blocheze peste un incident. Cu toate acestea, păstrați imaginea de mare importanță. Este această relație importantă pentru dvs? Această persoană aduce mai bine în viața ta decât rău? Dacă da, dezamăgirea ocazională nu merită să fie supărată. Toată lumea dezamăgește o altă persoană ocazional și este de obicei neintenționată. Încercați să renunțați și să mergeți mai departe.
  • Imagine intitulată Deal cu dezamăgirea într-o relație Pasul 14
    5. Acceptați schimbarea relațiilor. De multe ori, un sentiment de dezamăgire într-o relație vine din schimbarea relațiilor de fapt. Este posibil să vă ocupați de așteptările trecute care nu mai sunt fezabile. Încercați să permiteți o relație să evolueze și să recunoască faptul că modificările nu indică neapărat că ceva este în neregulă cu o relație.
  • De exemplu, uitați-vă la o relație romantică tipică. La începutul relației, tu și partenerul tău poți face sex mai des, petreceți mai mult timp împreună și vorbiți în mod constant. Pe măsură ce relația progresează, lucrurile pot să calmeze unii. Este posibil să aveți momente de tăcere, de exemplu, iar sexul poate fi mai puțin frecvent decât cum a fost înainte.
  • Este natural pentru entuziasmul unei noi romantism să se estompeze cu timpul. Intensitatea primelor câteva luni de dating se calmează de obicei. Acest lucru nu este neapărat un lucru rău. În timp ce vă puteți pierde emoția unei noi românări, există beneficii pentru a cădea într-o rutină. Cei doi sunteți mai confortabil împreună. Ești amândoi să fii tu însuți. Încercați să vă uitați la relația dvs. de schimbare ca indice de stabilitate, mai degrabă decât stagnanța.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Deși este important să înțelegeți punctul de vedere al unei alte persoane, dacă cineva vă dezamăgește continuu și nu pare apologetic după aceea, poate fi cel mai bine să se încheie relația. Nu meritați să fiți nerespectați continuu.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar