Cum de a face față dacă soțul dvs. Iese ca transgender

Incongruința de gen este un termen clinic pentru cineva care se simte ca și cum s-au născut sexul greșit. Adesea, oamenii care sunt transgender doresc să trăiască ca și celălalt sex și nu unul pe care au fost alocați biologic.Dacă soțul / soția dvs. iese ca transgender, probabil veți simți în șoc, confuz, poate chiar trădat. Știind cum să avansezi poate fi dificil, și probabil veți avea mai multe discuții de urmărire. Permiteți-vă să vă exprimați sentimentele și să vă gândiți la lucruri. Ajungeți la sprijin prin aderarea la un grup de asistență sau participarea la terapie.

Pași

Partea 1 din 3:
Vorbind cu soțul / soția
  1. Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 11
1. Respectați cuvintele și acțiunile lor. Depinde de dvs. dacă soțul dvs. este transgender sau nu. Soțul tău a făcut un mare pas în dezvăluirea unui mare secret pentru dvs. și este foarte puțin probabil ca ei să poată sau să fie dispuși să-și schimbe mintea. În loc să se certe cu ei sau să-ți spună opiniile, să respecte ceea ce spun ei și o acceptă ca adevăr. Indiferent dacă sunteți de acord cu acțiunile lor sau nu înseamnă că opinia dvs. va schimba nimic. Ascultați cu atenție ceea ce spun ei și rezistați nevoii de a sări sau a răspunde imediat.
  • Soțul tău dorește să fie auzit și înțeles, nu a argumentat. Faceți tot posibilul pentru a asculta și a accepta ceea ce spun ei.
  • Cereți timp pentru a digera informațiile, dacă aveți nevoie de ea.
  • De asemenea, dacă vă simțiți furie, asigurați-vă că mânia dvs. nu este îndreptată spre ei, ci mai degrabă emoția dvs. este despre situația pe care o găsiți acum.
  • Spune: "Aceasta este o mulțime de a lua, dar eu respect ceea ce spui, chiar dacă mă lupt să înțeleg."
  • Imaginea intitulată Fi un gentleman Pasul 9
    2. Vorbește despre deciziile lor. Unii oameni exprimă să fie transgender ca cruce și alții doresc realocare. Adresați-vă soțului dvs. cum vor ei să se exprime. Având mai multe informații despre nevoile și dorințele lor vă poate ajuta să înțelegeți ce doresc și cum vor să se exprime.
  • Adresați-vă soțului / soției dvs. "Ce doriți să faceți ca urmare a unei transgender? Cum doriți să vă exprimați? Cum mă va afecta acest lucru?"
  • Imagine intitulată Vorbește cu soția sau prietena dvs. despre sexul oral Pasul 9
    3. Puneți câteva întrebări. S-ar putea să vă simțiți confuz și să aveți o mulțime de întrebări. Adresați-vă soției dvs. despre întrebările dvs. sau faceți unele cercetări pe Internet. Dacă sunteți prea șocat sau surprins când soțul / soția dvs. iese inițial, petreceți câteva zile sau săptămâni, scrierea unei liste de întrebări pe care doriți să le răspundeți. Dacă nu sunteți familiarizați cu termenii precum transgender, petreceți ceva timp educarea dvs. și mai bine înțelegerea a ceea ce înseamnă.
  • De exemplu, vă puteți întreba: "Este soțul / soția mea gay?"Aflați diferența dintre identitatea de gen și orientarea sexuală, solicitându-vă soțului sau învățarea mai mult despre acești termeni. Majoritatea oamenilor care sunt transgender nu se identifică ca homosexuali.
  • Alăturați-vă unei comunități online sau efectuarea unei căutări pe Internet vă poate ajuta să răspundeți la întrebările dvs. specifice.
  • Acest lucru poate fi, de asemenea, un moment bun pentru a ajunge la un consilier care este specializat în probleme de identitate de gen. Această persoană poate fi o resursă obiectivă pentru a răspunde la întrebări și pentru a oferi îndrumări.
  • Imaginea intitulată face ca soțul dvs. să se îndrăgostească de tine din nou pasul 9
    4. Urmărirea discuțiilor. Este puțin probabil să aveți o înțelegere clară a ceea ce dorește soțul / soția dvs. și cum vă va afecta atunci când dezvăluie mai întâi. Faceți un punct pentru a vorbi mai departe, chiar dacă este incomod. Este posibil să trebuiască să vă evaluați relația, să discutați ce să vă spuneți copiilor dvs. și să decideți cum să anunțați lucrurile prietenilor și familiei.
  • Vorbește despre aceste decizii împreună, mai ales pentru că vă afectează pe amândoi.
  • Spuneți: "Să discutăm despre asta. Știu că voi avea mai multe întrebări și vreau să ne păstrez comunicarea deschisă."Asigurați-vă că discutați despre cum veți face acest lucru. Veți avea o întâlnire săptămânală? Veți pune întrebări pe măsură ce vin? Este mai constructiv să comunice personal sau electronic?
  • Partea 2 din 3:
    Exprimându-ți gândurile și sentimentele
    1. Imagine intitulată Dream Pasul 14
    1. Recunoașteți gândurile și sentimentele. S-ar putea să vă simțiți surprinși, supărați, răniți, dezamăgiți, șocați sau vreun număr de emoții atunci când soțul dvs. iese ca transgender. Indiferent ce simți, este bine să exprimați acea emoție. Știți că fiecare emoție pe care o experimentați este o parte necesară a vindecării dvs. Stați cu sentimentele voastre. S-ar putea să vă simțiți amestecat despre senzație de rănire sau furios, dar dorind să vă sprijiniți soțul / soția. Dă-ți ceva timp pentru a-ți sorta emoțiile.
    • Luați în considerare scrierea sentimentelor și gândurilor într-un jurnal. De asemenea, puteți picta, trage, mergeți la o plimbare sau ascultați muzică ca o modalitate de a lucra prin sentimentele dvs.
  • Imagine intitulată Dream Pasul 10
    2. Acceptați situația. Practicați acceptarea radicală prin recunoașterea faptului că aceasta face parte din realitatea voastră. Dacă vă aflați spunând: "De ce eu?"Sau," nu ar trebui să fie așa!"Respirați adânc și recunoașteți că aceasta este realitatea dvs. actuală. Sentimentul rău pentru tine sau pentru a trăi în negare tinde să crească sentimentele negative, dar este normal să simțiți în acest fel și va trebui să recunoașteți aceste sentimente pentru a avansa.
  • Acceptarea radicală nu înseamnă că aprobați sau în favoarea cevaului, înseamnă că îl puteți recunoaște fără a pretinde că nu există sau că nu vă afectează. În timp ce experiența poate fi dureroasă, nu înseamnă că trebuie să suferiți.
  • Spuneți-vă: "Acest lucru este greu de înțeles, dar nu voi alerga din situație. Știu că pot trece prin dificultatea acestui lucru."
  • Imaginea intitulată face meditația minunată Pasul 8
    3. Rămâi prezent. Mintea voastră ar putea să curgă spre viitor și ce se va întâmpla cu tine, copiilor voștri și soțului dumneavoastră. Este ușor să fii copleșit de știri mari și cum ar putea afecta viața ta. Dacă vă simțiți copleșiți de gândurile viitorului, rămâneți prezenți. Păstrați-vă gândurile aici și acum.
  • O modalitate de a reveni la prezent este prin utilizarea respirației. Concentrați-vă pe respirația dvs., numărăm-vă inhales și exhales, amintindu-vă că respirația dvs. vă conectează în momentul prezent.
  • Încercați să utilizați și exerciții de împământare mentală. De exemplu, puteți face lucruri cum ar fi spuneți numele dvs., unde vă aflați și ce faceți. Sau încercați să faceți o ceașcă de ceai și să simțiți paharul cald în mâinile voastre.
  • Imagine intitulată Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului zaharat Pasul 6
    4. Fii flexibil. Dacă vă simțiți confuzi cu privire la propriile sentimente și nu știți cum să răspundeți soțului dvs., fiți dispus să îmbrățișați posibilitățile. Nu aveți nevoie să decideți acum dacă să vă sprijiniți soțul / soția sau separat. Când soțul dvs. iese, ia acel timp critic și să fie deschis la ceea ce poate sau nu se va întâmpla fără a opri posibilitățile.
  • Imaginea intitulată nu este pasul obsesiv 12
    5. Da recunoștință. Dacă sunteți copleșită de sentimente de îngrijorare și stres, opriți și luați un moment de recunoștință. S-ar putea să simți că întreaga dvs. lume a fost întoarsă cu susul în jos și vă puteți concentra doar pe soțul dvs. care iese ca transgender. Ia o clipă și exprimă o recunoștință. Spuneți ceea ce sunteți recunoscători pentru voi cu voce tare pentru voi sau pentru alții, scrieți-l și citiți-l înapoi. Cât de multe moduri puteți face procesul creierului vostru recunoștința dvs., cu atât mai bine. Puteți aprecia lucrurile pe care le apreciați sau găsiți semnificative, indiferent dacă sunteți copiii dvs., soarele, spălarea spălării sau luarea.
  • Găsește lucruri să se gândească pozitiv și să fie recunoscători pentru a păstra un sentiment de pozitivitate, chiar dacă lucrurile simt că se prăbușesc pe tine.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea de sprijin
    1. Imaginea intitulată recunoaște semnele de avertizare de suicid Pasul 3
    1. Utilizați rețeaua de asistență. Indiferent dacă discutați cu prietenii sau membrii familiei, ajungeți la cei mai apropiați de dvs. Poate doriți să vorbiți despre soțul / soția dvs. care iese sau despre reacțiile dvs. la știri. Chiar dacă prietenii dvs. nu pot schimba sau rezolva orice, poate fi util să vă împărtășiți gândurile și sentimentele într-un mediu sigur. Vorbește cu cineva care te face să te simți înțeles.
    • Pentru că acesta este un subiect sensibil, fiți atenți la cine vă decideți să vă confideze. Alegeți pe cineva care va fi de susținere și înțelegere, nu cineva care va judeca sau va preda.
    • Au cafea cu un prieten sau să ajungă la un coleg.
    • Spuneți: "Acesta este un moment dificil pentru mine și pentru familia mea și aș aprecia sprijinul dvs."
  • Imagine intitulată Oprirea poftelor de alcool Pasul 7
    2. Alăturați-vă unei comunități de asistență. Poate fi dificil să se simtă susținut în acest timp, deoarece mulți oameni își vor întoarce sprijinul față de soțul / soția. S-ar putea să vă simțiți incomod, vorbind cu prietenii apropiați sau familia despre experiența dvs., deci luați în considerare aderarea la un grup de asistență. Un grup de suport vă poate ajuta să recunoașteți că nu sunteți singurul care trece prin acest lucru și că alți oameni au o experiență similară ca tine. Puteți cere sfaturi și sprijin, auziți poveștile altor persoane și învățați de la oameni în diferite etape ale soțului lor ieșind.
  • Alăturați-vă unui grup de asistență comunitară sau căutați un grup online. Fie că oamenii sunt aproape sau departe, poate fi reconfortant să cunoști alte persoane care au fost "acolo" sau trec prin ceea ce treceți.
  • Imagine intitulată STOP DOWLOWL CORVINGS PASUL 3
    3. Obțineți terapie. Dacă aveți un timp greu de ajustat la știri și aveți nevoie de un sprijin, un terapeut vă poate ajuta să faceți față. Terapia este un loc sigur pentru a vă exprima gândurile și sentimentele fără judecată. Terapeutul dvs. vă poate ajuta să învățați și să practici abilitățile de coping. De asemenea, vă pot ajuta să știți cum să comunicați mai eficient cu soțul / soția în acest timp.
  • Este important să aveți grijă de nevoile dvs. și de îngrijirea dvs. Dacă simțiți că trebuie să vă înțelegeți mai bine sentimentele, un terapeut poate ajuta.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 8
    4. Mergi la Cupluri de consiliere. Dacă nu sunteți sigur de cum să vă deplasați cu soțul / soția, luați în considerare vederea unui terapeut al cuplurilor. Ar putea fi mai ușor să discutați schimbările și modul în care vă simțiți în terapie în loc de acasă. Terapeutul dvs. vă poate ajuta pe fiecare dintre voi să comunice modul în care vă simțiți și doriți și nevoile dvs. reciproc. Dacă unul sau amândoi dintre voi este evitarea discuțiilor, terapia poate ajuta la crearea de siguranță în jurul valorii de discuții despre lucruri incomod.
  • Indiferent de alegerile pe care le faceți ca un cuplu, terapia poate ajuta la facilitarea acestor schimbări și vă ajută pe fiecare dintre voi să faceți față.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar