Cum să se ocupe de o teamă de a fi ucis

Dacă vă simțiți anxios și înfricoșător de a fi victima unei crime sau chiar ucise, există lucruri pe care le puteți face. Ești prea protector și vigilent cu privire la siguranța ta până la punctul de epuizare? Dacă da, învățați să gestionați prin rupere fără frică, căutând ajutor profesional și construirea unui viitor mai sigur și mai sănătos.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ruperea fără frică
  1. Imagine intitulată face o teamă de a fi ucis pasul 1
1. Ia măsuri pentru a vă asigura siguranța fizică. Indiferent de teama voastră, ar trebui să vă asigurați întotdeauna siguranța dvs. și a celor din jurul vostru. Există lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la controlul siguranței împrejurimilor dvs.
  • Blocați ușile și ferestrele exterioare.
  • Lăsați luminile pe timp de noapte sau folosiți lumini de noapte.
  • Păstrați un telefon mobil cu dvs.
  • Instalați un sistem de alarmă în casa dvs.
  • Imaginea intitulată face o teamă de a fi ucis pasul 2
    2. Fi pregătit dacă locuiți într-un cartier periculos. Este o realitate că unele zone sunt predispuse la violență. Trebuie să fiți sârguincios cu privire la crearea unui sentiment de siguranță pentru dvs. În plus față de elementele enumerate mai sus există lucruri pe care le puteți face pentru a proteja împotriva violenței:
  • Mergeți întotdeauna cu o altă persoană. Nu merge singur niciodată.
  • Evitați să mergeți lângă zonele întunecate, alei și tufișuri. Dacă aveți nevoie să umblați pe stradă, aveți grijă de mașini care trecând de când ar putea să nu vă vadă.
  • Purtați îmbrăcăminte reflectorizantă dacă vă plimbați noaptea, astfel încât veți fi văzuți.
  • Alăturați-vă grupurilor de urmărire din cartier care se concentrează pe păstrarea străzilor dvs. în siguranță. S-ar putea să faceți niște prieteni și să vă bucurați de experiența de a lupta împotriva criminalității.
  • Dacă vă apropiați de mașina dvs., lipiți cheile individuale de pe chei între degete, ca niște gheare de pisici. Poziția fiecare cu care se confruntă astfel încât să o puteți folosi ca o armă pentru a vă apăra.
  • Aveți o alarmă puternică pe care o puteți dezactiva în cazul în care cineva se apropie de voința voastră.
  • Imaginea intitulată face o teamă de a fi ucis pasul 3
    3. Invata sa apără-te. Sentimentul fizic vulnerabil și fără apărare poate provoca anxietate. Tehnicile de auto-apărare vă pot ajuta să vă simțiți mai puternici și mai capabili să vă protejați de posibilele pericole.
  • Ia în considerare luarea de arte marțiale sau clase de kickboxing. Activitatea fizică va ajuta la gestionarea stresului și va construi încrederea.
  • Imaginea intitulată face o teamă de a fi ucis pasul 4
    4. Schimba-ți gândurile. Când vă găsiți gândindu-vă la aceste temeri, căutați modalități de a gândi la altceva. Gânduri obsesive doar mai rău dacă le lași. Distragându-ți propriile gânduri, poate ajuta la oprirea ciclului de anxietate care vine cu răsturnarea temerilor tale.
  • Mergeți la o plimbare sau aveți o conversație cu un prieten pentru a vă ajuta să reorientați ceva mai plăcut.
  • Imaginea intitulată se ocupă de o teamă de a fi ucis Pasul 5
    5. Educă-te. Citiți statistici despre incidentele reale de crimă în zona dvs. rezidențială. Veți vedea că există foarte puține crimă în zona dvs. atunci când aveți în vedere dimensiunea populației. Scopul este de a vă oferi o doză de realitate, astfel încât să puteți construi gânduri mai sănătoase.
  • Cercetările indică faptul că factorii care contribuie la o teamă de crimă sunt: ​​sexul, vârsta, rasa, lipsa coeziunii de vecinătate, lipsa de încredere în poliție, nivelele de crimă, experiența victimizării, percepția riscului și evaluarea gravității infracțiunii.
  • Imagine intitulată se ocupă de o teamă de a fi ucis Pasul 6
    6. Infrunta-ti frica. Determinați ce vă este frică și provocați-l. Identificarea temerilor specifice vă va ajuta să vă concentrați asupra găsirii unei soluții. Stați jos și faceți o listă a lucrurilor care vă duc să vă fie frică de a fi ucis. De exemplu, ați asistat pe cineva care este agresat sau ucis când erați tineri? Dacă da, s-ar putea să fi format o teamă că și tu vei fi ucis.
  • Provocați temerile dvs. prin afișarea soluțiilor posibile. De exemplu, dacă vă este frică să faceți un duș, deoarece credeți că veți fi atacați, ați putea bloca ușa băii și aveți un prieten să stea pe cealaltă parte pentru a vă avertiza dacă trebuie să apară ceva. Acesta este un pas mic și nu o soluție pe termen lung, dar este un punct de plecare bun.
  • Imaginea intitulată face o teamă de a fi ucis Pasul 7
    7. Face un plan de acțiune. Cele mai multe temeri sunt gestionate prin elaborarea unui plan de acțiune. Depășirea unei teamă de a fi ucisă nu este o excepție. Identificați obiectivele principale, configurați pașii pe care îl veți lua și urmați planul dvs.
  • Faceți o listă a lucrurilor pe care credeți că le-ar contribui la uciderea. Frica dvs. este legată de vecinii care trăiesc pe stradă pe care nu ați întâlnit-o niciodată?
  • Abordați-vă dilema cu un pas la un moment dat. Poate că ați putea cere unui vecin care aveți încredere să vă spuneți ceea ce știe despre vecin. De exemplu, ați putea întreba: "Care sunt gândurile voastre despre vecinul de pe stradă? Crezi că sunt oameni buni?"
  • Lucrul spre o soluție vă va ajuta să vă diminuați frica. Crearea unui plan de acțiune vă ajută să vă simțiți că puteți face ceva pentru a vă îmbunătăți situația. Puteți lucra spre un scop de a vizita vecinul să vă prezinte.
  • Imagine intitulată face o teamă de a fi ucis Pasul 8
    8. Practica fiind neînfricată. Pentru a depăși o teamă de a fi ucis, trebuie să lucrați treptat prin procesul. Cercetările indică faptul că depășirea unei frică este ajutat atunci când o persoană se confruntă cu teama într-o situație imaginată sau o experiență live. Dezvoltarea unui obicei pozitiv este scopul dorit.
  • Dacă vă este frică să intrați în garajul dvs. noaptea, vă construiți curajul prin deschiderea primei ușii și în picioare acolo pentru un minut. A doua zi pune un picior în interiorul ușii și stai acolo pentru un minut. Încercați încet drumul spre picioare în garaj timp de câteva minute.
  • Limbajul corpului și postura specific corpului vă pot ajuta să vă simțiți puternici și curajoși. Stați în garaj într-o poziție autoritară "Power Pose". De exemplu, puneți-vă mâinile pe șolduri ca un super-erou. Stați acolo câteva minute până când creșterea adrenalinei vă face să vă simțiți puternici.
  • Imaginea intitulată se ocupă de o teamă de a fi ucis Pasul 9
    9. Fii deschis cu emoțiile tale. Este important să vă permiteți să fiți vulnerabili atunci când încercați să creați schimbări. Vă confruntați cu câteva adevăruri grele care vă pot face să vă simțiți incomod. Să fie dispus să se simtă, să vorbească și să ia măsuri mai degrabă decât să reziste.
  • Fiind deschis cu emoțiile tale implică vorbind despre ceea ce simt când te afli în diferite situații. Ai o bucată în gât? Te simți neliniștit și speriat ca tine pe punctul de panică? Aveți nevoia de a fugi de situații și vă simțiți atât de nesigure încât nu puteți intra în mașina dvs. noaptea? Ținând înapoi emoțiile și pretinzând că nu aveți reacții este opusul a ceea ce doriți să faceți.
  • Rețineți că luminarea starea de spirit vă va permite să vă simțiți liberi. De exemplu, să fie jucăuș și prostie și râdeți de tine. Te va face la ușurință.
  • Imaginea intitulată face o teamă de a fi ucis Pasul 10
    10. Fiți conștienți dacă frica dvs. este escaladată într-o fobie. Frica și fobiile nu sunt același lucru. Când teama se escaladează la un nivel extrem și irațional, cum ar fi dacă nu mai părăsiți casa, deoarece vă este frică, puteți fi uciși, poate fi considerată o fobie. Odată ce ați devenit educați, veți simți în comanda dvs. și temerile voastre, care vă stabilesc pe o cale de vindecare.
  • Simptomele fizice ale unei fobii includ: transpirație, tremurând, senzație de lumină, având dificultăți de respirație, atacuri de panică, plâns, tremurând, plângând, tremurând, fiind constant vigilent și niciodată relaxant, evitarea și protecția comportamentelor, cum ar fi refuzul de a ieși noaptea, Obțineți măsuri de protecție cum ar fi câini de urmărire, garduri electrice, sisteme de securitate cu alarme.
  • Semnele emoționale ale fobiei includ: anxietate copleșitoare sau panică, teama de a pierde controlul sau de a merge nebun sau de a ști că vă reacționați, dar vă simțiți neajutorați să vă opriți.
  • Dacă ați fost victimizat în trecut, atunci este rezonabil să vă așteptați ca să vă temeți. Este atunci când gândurile, sentimentele și acțiunile dvs. escaladați la nivelurile menționate mai sus, este posibil să aveți, de fapt, să aveți o tulburare de stres post-traumatic. Contactați un profesionist de sănătate mintală pentru a primi un diagnostic precis.
  • Metoda 2 din 3:
    Solicitați ajutor profesional
    1. Imaginea intitulată face o teamă de a fi ucis Pasul 11
    1. Găsiți un terapeut. Dacă evitați contactul social sau simțiți cantități excesive și nerezonabile de anxietate sau panică, luați în considerare căutarea ajutorului de la un terapeut profesional. Există momente în care o frică normală crește într-o fobie și trebuie abordată. Luați în considerare selectarea unui terapeut care practică metode de tratament, cum ar fi:
    • Desensibilizare sistematică: o formă de condiționare clasică care elimină un răspuns de frică și îl înlocuiește cu un răspuns de relaxare.
    • Hipnoterapie: o formă de comunicare în timpul hipnozei care facilitează imaginația unei persoane de a modifica modelele, sentimentele și senzațiile de gândire.
    • Programarea lingvistică neuro (NLP): o abordare care explorează interacțiunea dintre mintea dvs., limba și modul în care vă afectează corpul și comportamentul dvs.
    • Terapia comportamentală cognitivă: o abordare care vă permite să vă examinați gândurile și comportamentele pentru a determina modalitățile de echilibrare a inexactității. Sa dovedit a fi eficientă cu gestionarea anxietății și a depresiei legate de fobii.
  • Imaginea intitulată se ocupă de o teamă de a fi ucis Pasul 12
    2. Aflați tehnici de relaxare. Relaxarea ajută la scăderea stresului și a fricii. Dacă teama vă ține departe de dvs. înainte de sau când vă aflați într-o situație privată, de lucru sau socială, întrerupeți și faceți un minut pentru a respira și apăsați în abilitățile de relaxare pe care le-ați învățat. Tehnicile de relaxare includ:
  • Imagini ghidate: Aceasta implică concentrarea asupra imaginilor calme și poate fi făcută de dvs. sau cu ajutorul unui terapeut.
  • Biofeedback: o tehnică care vă antrenează pentru a vă reduce ritmul cardiac și tensiunea arterială, care sunt asociate cu frică.
  • Exerciții de respirație: Acestea contribuie la calmarea sistemului nervos asociat cu răspunsul de luptă sau de zbor, care este declanșat când simțiți frică.
  • Imaginea intitulată face o teamă de a fi ucis pasul 13
    3. Descoperiți cauzele subiacente. Schimbarea reală nu apare fără a identifica fundamentele emoționale ale comportamentului dvs. Te lupți cu anxietate, stres sau depresie? Lucrați cu consilierul pentru a îndepărta straturile de evenimente și emoții care v-au atins în luptă.
  • Frica ta poate fi ancorată la o traumă pe care ați experimentat-o ​​ca un copil sau ca adult. Vorbind cu un consilier și de prelucrare a traumei vă va ajuta să reintroduceți și să vă gestionați temerile.
  • O teamă de a fi ucis poate fi legată de tulburări identificabile și tratabile, cum ar fi tulburare obsesiv-compulsive (OCD) și schizofrenie sau pot fi cauzate de tulburarea de stres post-traumatic (PTSD). Un consilier sau psihiatru poate ajuta la identificarea tulburărilor aferente și vă ajută să vă ocupați de ele. Un psihiatru poate recomanda, de asemenea, medicamente pentru a trata orice tulburări subiacente și pentru a vă ajuta să treceți de temerile dvs.
  • Imaginea intitulată se ocupă de o teamă de a fi ucis Pasul 14
    4. Recunoașteți declanșatoarele dvs. emoționale. Când ceva stabilește o emoție și vă amintește de o situație anterioară care vă deranjează, este numit un declanșator. Identificarea situațiilor care declanșează temerile dvs. necesită introspecție personală (procesul de încercare directă de a vă accesa propriile procese interne).
  • Puteți difuza sentimentele prin oprirea de a reacționa atunci când declanșatorul dvs. a fost activat. Odată ce opriți, puteți determina dacă amenințarea este reală sau nu.
  • De exemplu, ești extrem de nervos și te tem că vei ______. Provocați gândul spunând: "Nu puteți prezice viitorul și nu aveți niciodată _____ înainte. Puteți face acest lucru."
  • Utilizați auto-discuții pozitive pentru a vă calma gândurile și nervii. De exemplu, dacă vă simțiți frica, anxietatea sau creșterea stresului, spuneți-vă: "Sunteți bine și sunteți în siguranță. Șansele de a fi ucise sunt foarte puțin probabil. Relaxați-vă și respirați. Distrează-te."
  • Imaginea intitulată face o teamă de a fi ucis pasul 15
    5. Setați obiectivele terapeutice. Să vă schimbați comportamentul. În atît psihoterapie și terapie fizică, veți beneficia de stabilirea obiectivelor. De exemplu, ați putea stabili un scop pe care doriți să-l măriți cuantumul de bucurie din viața voastră, diminuându-vă frica de a fi ucis. Poate că doriți să vă puteți ieși noaptea, mai degrabă decât să vă fie frică să ieșiți în afara când este întunecată.
  • Să se angajeze pe deplin în proces. Continuați să mergeți înainte, chiar și atunci când devine dificil. Munca ta grea va plăti și vă va lăsa cu un sentiment sănătos de realizare.
  • Imagine intitulată face o teamă de a fi ucis Pasul 16
    6. Schimbați credințele despre îngrijorare. Pentru a vă schimba credințele, trebuie să analizați și să determinați dacă grijile dvs. fac de fapt ceea ce credeți că fac ei. Dacă nu sunt, atunci este timpul să se schimbe. Provocați credințele dvs. întrebând:
  • Chiar vă simțiți mai siguri când vă faceți griji că sunteți uciși?
  • Este îngrijorător cu adevărat merită timpul și energia pe care ați pus-o în ea?
  • Vă îngrijorează că vă duce să luați măsuri sau vă faceți griji și rămâneți inactivi?
  • Odată ce vedeți că îngrijorarea este o modalitate ineficientă de a gestiona situațiile, puteți găsi alte modalități de a obține aceleași rezultate.
  • Metoda 3 din 3:
    Crearea unui viitor mai sigur și mai sănătos
    1. Imaginea intitulată se ocupă de o teamă de a fi ucis Pasul 17
    1. Aflați cum să vă măriți toleranța pentru incertitudine. Este comună pentru o persoană care se simte teamă să fie nerăbdătoare de rezultatele incerte. Aceasta este o luptă pentru că nici o situație nu poate promite 100% certitudine. Prin urmare, trebuie să învățați să deveniți mai confortabil cu el. Incertitudinea este o parte inevitabilă a vieții tale de zi cu zi. Cum răspundeți la el este locul unde puteți face o schimbare.
    • O metodă ar fi să acționăm "ca și cum" sunteți confortabil cu incertitudinea. În primul rând, examinați lucrurile pe care le faceți pentru a evita incertitudinea doar pentru a vă simți mai siguri. Notați răspunsurile la următoarele întrebări:
    • Faceți dublu și triplu-verificați majoritatea lucrurilor pe care le faceți?
    • Evitați evenimentele sau amânați foarte mult?
    • Aveți nevoie de cantități excesive de reasigurare de la alții?
    • Aveți nevoie de o abundență de informații înainte de a lua chiar decizii mici?
    • Apoi, identificați situațiile în care vă simțiți îngrijorați de incertitudine și ce faceți pentru a vă simți mai puțin anxios. Rangul situațiilor pe o scară de la 1-10 cu 10 fiind cel mai înalt nivel de anxietate și 1 fiind cel mai mic.
    • Apoi, începeți cu cea mai mică activitate provocatoare de anxietate și practică acționând "ca și cum" ați fost toleranți la incertitudine. De exemplu, ați putea merge la un film fără a verifica rata criminalității în zonă.
    • În cele din urmă, păstrați o înregistrare scrisă a rezultatelor dvs. Întrebați-vă ce ați făcut, fie că este mai greu sau mai ușor decât anticipat, dacă totul sa dovedit bine și cum ați adaptat dacă nu ați terminat așa cum ați planificat. Scrierea acestor lucruri în jos vă va ajuta să vedeți îmbunătățirile pe care le faceți și modul de schimbare a comportamentului.
  • Imaginea intitulată se ocupă de o teamă de a fi ucis Pasul 18
    2. Continuați să construiți abilități de coping. Esti mai puternic decat crezi. Veți continua să vă îmbunătățiți abilitățile de coping pe măsură ce faceți cu succes provocările. De exemplu, luați notă de modul în care faceți față efectiv cu un alt tip de frică în viața voastră și aplicați aceeași tehnică. De asemenea, observați cum cineva admirați se confruntă cu situații dificile. Întrebați-le pentru sugestii pe care le puteți implementa.
  • După un model de rezolvare a problemelor vă va oferi o structură pentru crearea schimbării. Ați identificat frica și emoțiile asociate și acum trebuie să determinați obiective clare, să le implementați, să faceți ajustări după cum este necesar și să monitorizați progresul dvs.
  • Un obiectiv poate fi acela că ați stabilit un program și păstrați un jurnal al numărului de timp cât vă petreceți îngrijorarea cu privire la faptul că îl faceți în siguranță la școală, la locul de muncă sau la magazin. Auto-monitorizarea duce la schimbări reale. Puteți examina comportamentele dvs. și puteți dezvolta modalități de a le schimba.
  • Imagine intitulată face o teamă de a fi ucis Pasul 19
    3. Ține viața în perspectivă. Este important să păstrați informațiile pe care le auziți de la alții și pe mass-media în perspectivă. Dacă vă inundați cu gânduri și informații negative, acesta vă va încuraja percepția asupra realității.
  • Întrerupeți și gândiți-vă clar și veți realiza că șansele aceleiași crime se întâmplă din nou sau chiar deloc, sunt minuscule.
  • Când sunteți tentați să credeți că șansele de a fi ucise sunt în creștere, opriți și întrebați-vă ceva de genul: sunt într-adevăr? Și de ce cred că asta? Sunt acele fapte credibile? Luând timp pentru a pune la îndoială gândurile dvs. pot rupe ciclul de a fi obsedat de ei.
  • Imaginea intitulată face o teamă de a fi ucis Pasul 20
    4. Acceptați-vă. Luptele personale vă pot lăsa să vă simțiți rău despre voi înșivă. Din păcate, deoarece sentimentul de teamă implică îngrijorarea, vă puteți îngrijora să vă îngrijorați prea mult. Anxietate și îngrijorare sunt o parte naturală a vieții și puteți învăța să o gestionați mai degrabă decât să încercați să o eliminați sau să vă simțiți rău despre dvs. din cauza ei.
  • Terapia comportamentală cognitivă pe care ați putea participa vă va ajuta să vă examinați gândurile și să dezvoltați modalități noi și mai eficiente de a vă gândi la dvs., precum și să vă ajutați să gestionați anxietatea și să vă faceți griji.
  • Imagine intitulată face o teamă de a fi ucis pasul 21
    5. Lăsați-vă de ceea ce vă țineți înapoi. Inhibițiile sunt sentimente care vă fac conștienți de sine și incapabili să acționați într-un mod relaxat și natural. Pentru a renunța la ceea ce vă țineți înapoi, trebuie să vă simțiți în siguranță cu dvs., împrejurimile și oamenii din jurul vostru.
  • Să mergeți prin redescoperirea părții dvs. jucăușă. După cum se spune: Râsul este cel mai bun medicament. Când jucați și râdeți, crește sentimentele de libertate, ceea ce vă permite să vă simțiți mai puțin anxioși și îngrijorați. Jocul și râsul vă va ajuta să rămâneți pozitivi și optimist prin situații dificile și sa dovedit a fi vindecătoare.
  • Planificați sesiunile regulate de joc în calendar: întâlniți cu prietenii - jucați cu evenimente gazdă pentru copii pe care le bucurați - mergeți cu un prieten pentru a juca golf sau castron sau cântă Karaoke. Cel mai important, înconjurați-vă cu oameni jucăuși.
  • sfaturi

    Există o tendință de a supraestima rezultatele negative înainte de a le experimenta și a subestima abilitatea de a face față unei situații. Aceste gânduri sunt dezechilibrate și trebuie să fie contestate.
  • Nu dați nimănui motive să vă facă rău. Dacă există cineva care vă amenință, solicită protecție împotriva autorităților.
  • Dacă sunteți singuri, puneți la un radio, TV sau muzică. Acest lucru vă va face să vă simțiți în siguranță, ca și cum cineva a fost cu tine.
  • Avertizări

    Dacă determinați că există un risc real și clar pe care îl aveți în pericol, apelați la legea pentru asistență.
  • Evitați vizionarea filmelor înfricoșătoare sau a citirii povestirilor înfricoșătoare. Ele sunt făcute să se sperie. Nu aveți nevoie de mai multă înfricoșătoare!
  • Fii atent cu armarea ca o metodă de protecție. Menținerea armelor pe care nu le cunoașteți cum să utilizați, poate fi periculoasă - mult mai periculoasă decât gândurile care vă hrănesc temerile. Nu vrei să te rănești accidental sau altcineva.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar