Cum să dezvolți o atitudine pozitivă față de viață

O atitudine pozitivă poate merge mult pentru a vă face mai fericiți în ansamblu. Pentru a dezvolta o atitudine pozitivă, trebuie să învățați să o controlați. Ați putea dori, de asemenea, să petreceți ceva timp învățarea pentru a vă valorifica și timpul, deoarece acest lucru poate contribui la o perspectivă mai pozitivă asupra vieții. O altă modalitate de a vă mări atitudinea pozitivă este să găsiți modalități de a face față stresului, deoarece stresul vă încurajează să vă gândiți mai negativ.

Pași

Metoda 1 din 3:
Învățați să vă controlați atitudinea
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața 1
1. Înțelegeți modul în care atitudinea dvs. vă afectează viața. Atitudinea ta față de viață determină cât de fericit sau nefericit este. Nu poți schimba mereu ceea ce se întâmplă cu tine, dar poți schimba modul în care reacționați la ceea ce se întâmplă cu tine. Faceți o alegere de fiecare dată când vă confruntați cu o situație.
  • De exemplu, spuneți că aveți o anvelopă plană. Nimănui nu-i place să se ocupe de un apartament, dar aveți opțiuni pentru modul în care reacționați la situație. Puteți să vă supărați și să aruncați o potrivire, ridicându-vă tensiunea arterială, apoi mergeți să vă schimbați anvelopa. Dacă vă supărați, veți petrece ceva timp foarte nefericit.
  • Pe de altă parte, puteți să-l împușcați până la o parte normală a vieții, să respirați adânc, și să vă luați anvelopa fixată. Fără a reacționa, nu veți petrece timpul în acel moment. De fapt, îl puteți transforma în ceva pozitiv. Poate că în timp ce vă reparați anvelopa, puteți prinde o carte bună pe care nu ați avut ocazia să o citiți în timp.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața de viață 2
    2. Evenimente cadru într-un mod pozitiv. Modul în care vorbiți despre evenimente vă poate afecta atitudinea. De exemplu, dacă vorbiți sau vă gândiți la un eveniment într-un mod negativ, veți continua să vă gândiți la el într-o lumină negativă. Cu toate acestea, dacă vorbiți despre el pozitiv, veți începe să vă schimbați atitudinea despre asta.
  • De exemplu, spuneți că aveți un e-mail supărător devreme dimineața. Ai putea crede, "Ei bine, asta înseamnă că această zi va fi îngrozitoare." Pe de altă parte, ați putea gândi, "Ei bine, a fost rău, dar ziua mea poate merge doar de aici." Evenimentul rămâne același, dar cum vă gândiți la faptul că se mișcă înainte, vă poate afecta atitudinea.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața 3
    3. Schimbați limba dvs. Cuvinte precum "Nu pot face asta" Încurajați să vă gândiți în acest fel. Dacă spui că ceva este imposibil, probabil că vei crede asta. În schimb, utilizați un limbaj pozitiv, cum ar fi, "Pot să fac asta dacă o iau pas cu pas."
  • Imaginea intitulată dezvoltă o atitudine pozitivă față de viața de viață 4
    4. Să fie proactiv în loc de reactiv. În fiecare situație, aveți altă alegere: vă puteți plânge sau puteți face ceva despre problema dvs. Plângându-vă nefericit, dar luarea de acțiune vă va face aproape întotdeauna să vă simțiți mai bine despre situație. Te face să vă simțiți productivi și ca și cum ați fi făcut ceva pentru că sunteți.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața de viață
    5. Bucurați-vă de lucrurile mici. Ca majoritatea oamenilor, vă puteți concentra tot timpul pe obiectivele mari, așteptând mereu la următoarea vacanță sau următoarea vacanță. În timp ce așteaptă cu nerăbdare nu este în mod inerent rău, uneori vă poate face să treceți cu vederea bucuria din viața de zi cu zi. O bucată de prăjitură sau o plimbare cu un prieten este o plăcere simplă, de zi cu zi că nu puteți prețui dacă vă gândiți doar la ceea ce este înainte. În schimb, încercați să fiți în acest moment și să luați bucurie în ceea ce faceți.
  • De exemplu, dacă găsiți mintea dvs. de curse în următoarea vacanță în timp ce aveți o discuție cu prietenul dvs., trageți-vă înapoi în acest moment. Ascultați cu adevărat ceea ce spune prietenul dvs. în loc să vă lăsați mintea să rătăcească.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața de viață 6
    6. Practicați recunoștința. Recunoștința este esențială pentru o atitudine bună, deoarece vă ajută să apreciați lucrurile bune pe care le aveți în viața voastră. În loc să se concentreze asupra a ceea ce se întâmplă greșit, practicarea recunoștinței vă învață să vă concentrați asupra lucrurilor bune.
  • Luați timp de fiecare dată când vă gândiți la ceea ce sunteți recunoscător. Poate că puteți veni cu trei lucruri în fiecare zi pe care le apreciați și le scrieți într-un jurnal.
  • Imaginea intitulată dezvoltă o atitudine pozitivă față de viața de viață 7
    7. Nu mai ajunge la următorul lucru mare. Dacă sunteți mereu în căutarea următorului televizor, următorul smartphone, următoarea mașină frumoasă, nu veți aprecia ceea ce aveți. Vă plasați fericirea în ceea ce nu aveți în loc de ceea ce aveți, ceea ce înseamnă că veți simți că întotdeauna căutați ceva care vă va face fericiți.
  • Cu alte cuvinte, în loc de gândire, "Trebuie să am acel telefon minunat," încercați în loc să vă gândiți, "Știi, acest telefon am este cu adevărat uimitor. Un telefon acum 10 ani nu ar fi făcut aproape atât de mult."
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața de viață 8
    8. Combinați fantezii cu privire la obiectivele cu realismul. Credința populară afirmă că, dacă vă puteți imagina că ați atins un obiectiv, vă ajută să ajungeți acolo. Cu toate acestea, studiile au arătat că, dacă vă imaginați doar scopul final și fericirea, aceasta poate încetini progresul.
  • În schimb, luați câteva minute pentru a vă imagina scopul final. Cu toate acestea, ar trebui, de asemenea, să petreceți ceva timp gândindu-vă la obstacolele din calea dvs., deoarece echilibrează fantezia.
  • Metoda 2 din 3:
    Valorificați-vă
    1. Imaginea intitulată dezvoltă o atitudine pozitivă față de viața de viață 9
    1. Vorbește frumos pentru tine. Ca toți ceilalți, aveți un critic interior care vrea să vă spună când ați făcut ceva greșit. Cu toate acestea, acest critic poate începe să vă devalorizați. Dacă vă puteți transforma criticul interior într-o voce pozitivă, veți începe să vă prețuiți mai mult.
    • O modalitate de a vedea cât de des vorbiți rău despre tine este să luați un mod simplu pe parcursul unei zile. De fiecare dată când un gând negativ intră în capul tău, face o notă pe o bucată de hârtie sau telefon. Acest proces va crește gradul de conștientizare a cât de des vă critici.
    • Odată ce ați stabilit cât de des vorbești prost, începeți să încercați să schimbați acele gânduri negative în gânduri pozitive. De exemplu, dacă vă gândiți, "Îmi urăsc șoldurile," încercați în loc să gândiți un gând pozitiv la acea parte a corpului, cum ar fi "S-ar putea să nu-mi place modul în care arată șoldurile mele, dar sunt șolduri puternice care mi-au ajutat să produc un copil."
  • Imaginea intitulată dezvoltă o atitudine pozitivă față de viața de viață 10
    2. Înconjoară-te de oameni pozitivi. Oamenii pe care îi socializați cu afectarea atitudinii mentale. Meritați să fiți în jurul oamenilor care încearcă să fie fericiți, deoarece asta vă va încuraja să fiți mai fericiți. Alegeți oamenii pozitivi pentru viața voastră și încercați să tăiați oameni care vă încurajează partea dvs. negativă.
  • În aceeași venă, săriți media și știri care vă aduc în jos. Ele vă pot afecta la fel de mult ca și oamenii cu care vă înconjurați.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața de viață 11
    3. Găsiți inspirație. Găsiți cărți, podcast-uri sau programe radio care vă inspiră să fiți adevăratul dvs. sine. În fiecare zi, ia timp pentru a asculta sau a citi de la unul dintre aceste programe motivaționale. În fiecare zi veți primi o lovitură de pozitivitate și veți fi inspirați să ieșiți acolo cu o atitudine pozitivă.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața de viață 12
    4. Valorizați-vă propria opinie despre dvs. Alți oameni vor încerca să vă facă să vă simțiți rău despre voi înșivă. Poate că vă vor judeca la aspectul dvs. sau cum conduceți o mașină. Adevărul este că singura opinie pe care contează este a ta. De cele mai multe ori, ceea ce spun oamenii despre tine nu este cu adevărat despre tine, oricum - este vorba despre ei încercând să se simtă mai bine prin punerea în jos.
  • De exemplu, dacă cineva face un comentariu despre puloverul pe care îl purtați, nu lăsați-l să ajungă la tine. În schimb, amintiți-vă de ce ați iubit puloverul în primul rând și răspundeți în natură: "Îmi pare rău că nu-ți place, dar chiar iubesc acest portocaliu. Mă face fericit să o port."
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața de viață 13
    5. Ajuta alte persoane. Ajutând alți oameni, faceți o diferență pozitivă, ceea ce vă face să vă simțiți mai bine despre voi și vă încurajează să dezvoltați o atitudine pozitivă. În plus, vă poate ajuta să vă dezvoltați sentimentul de recunoștință la ceea ce aveți în viața voastră.
  • Dacă nu sunteți sigur de unde să vă oferiți voluntar, încercați să vă întrebați la banca locală de alimente, un adăpost fără adăpost, o școală din apropiere sau o bibliotecă. Toți sunt sigur că au o ocazie pentru dvs. de a vă oferi voluntar.
  • Metoda 3 din 3:
    Ameliorarea stresului
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața de viață 14
    1. Concentrați-vă asupra respirației. Când simțiți nivelul de stres în creștere, o modalitate de a vă liniști este să faceți ceva timp să vă concentrați asupra respirației. Prin închiderea simplă a ochilor și lăsându-vă respirația să vă umple mintea, veți începe încet să vă liniștiți. Încercați să respirați încet și profund, lăsând fiecare respirație să împingă alte gânduri.
  • Imaginea intitulată dezvoltă o atitudine pozitivă față de viața de viață 15
    2. Dormi într-un program. Cât de mult dormi puteți să vă afectați serios nivelul de stres și atitudinea dvs. Dacă nu obțineți suficient, nivelul de stres poate crește mai ușor și este mai probabil să dezvoltați o atitudine negativă. Lipiți de un program în fiecare noapte vă va ajuta să dormiți suficient, astfel încât să vă îndepărtați și mai fericiți.
  • O modalitate de a vă asigura că rămâneți la un program este de a seta o alarmă pentru culcare la fel ca și cum ați setat o alarmă pentru trezire. Setați-l la 30 de minute până la o oră înainte de a dori să vă culcați pentru a vă reaminti că este timpul să vă întoarceți.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața de viață 16
    3. Întindeți tensiunea. Dacă vă aflați într-adevăr tensionați la locul de muncă, faceți o clipă pentru a vă întinde pentru ao ajuta. O întindere simplă vă poate ajuta să vă luați mintea de lucru, plus că se poate slăbi mușchii strânși de stres.
  • O întindere simplă pe care o puteți angaja este să se deplaseze de la vaca Poza la Pisica Poza. Într-un scaun, înclinați-vă cu mâinile pe genunchi. Arunc înapoi spre exterior. Deplasați-vă la Pisică Poza prin arderea spatelui spre interior.
  • Treceți la întinderea brațelor drept deasupra capului, înclinându-vă pe fiecare parte în timp ce vă întindeți.
  • De asemenea, puteți utiliza o mișcare de răsucire. În timp ce stați, țineți-vă brațele îndoite și răsuciți-vă într-un fel și apoi celălalt.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața de viață 17
    4. Încercați să scrieți într-un jurnal. Având timp să scrieți în fiecare zi într-un jurnal, poate fi o emotions. Dacă lăsați emoțiile dvs. să se acumuleze în timp, acest lucru poate duce la o viață mai stresantă.
  • Ceea ce este important este să lăsați emoția să curgă pe hârtie. Nu încercați să o faceți din punct de vedere gramatic sau perfect sau vă faceți griji cu privire la ceea ce ar trebui să scrieți.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o atitudine pozitivă față de viața de viață 18
    5. Încearcă o îmbrățișare. Îmbrățișările vă spun corpului să elibereze oxitocina. Acest hormon vă poate relaxa, precum și împingeți-vă să fiți mai sociali, ceea ce poate fi, de asemenea, bun pentru nivelul dvs. de stres.
  • Încercați să obțineți cel puțin opt îmbrățișări pe zi. Nu vă limitați doar la prietenii și familia - numărătoarea de animale de companie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar