Cum să vă schimbați perspectiva

Un truism deține că schimbarea perspectivelor este ca schimbarea ferestrei prin care vedeți lumea. Recunoașterea și gândirea la diferite perspective reprezintă o parte importantă a dezvoltării pe tot parcursul vieții.Schimbarea perspectivelor înrădăcinate poate fi dificilă, dar dacă luați o abordare holistică pentru a vă gândi perspectivele și cele ale altora, vă puteți schimba perspectiva și cum vedeți lumea din jurul vostru.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluând perspectivele tale
  1. Imagine intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 1
1. Gândește-te la perspectivele tale și cum te modelează. Gândiți-vă la diferitele perspective și despre modul în care vă formează dvs. și despre lumea voastră. Având în vedere aceste opinii vă va ajuta să începeți să faceți schimbări proactive.
  • Afișați-vă perspectivele pe o bucată de hârtie, astfel încât este mai ușor să vedeți și să vă gândiți la ele. De asemenea, puteți face note sau comentarii cu privire la fiecare parte, după cum este necesar.
  • Fii foarte cinstit cu tine despre perspectivele tale, astfel încât să fie mai ușor să faci schimbări.
  • De asemenea, trebuie să vă gândiți cum vă formează aceste perspective ca persoană. Ei tind să vă facă o persoană negativă sau să vă facă mai puțin probabil să vă riscați?
  • De exemplu, dacă credeți că o femeie nu poate fi șeful statului sau CEO, recunoașteți această perspectivă și apoi luați în considerare modul în care vă influențează și vă modelează în fiecare aspect al vieții voastre. S-ar putea descoperi că perspectiva voastră vă încurajează judecata tuturor femeilor.
  • Imagine intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 2
    2. Luați în considerare sursele perspectivelor dvs. Perspectivele dvs. formează în întreaga dvs. viață pe baza unor factori precum familia, educația, cultura și experiențele de viață. Având în vedere ce influențează perspectivele dvs. vă pot ajuta să le reformulați.
  • Experiențele dvs. de viață, inclusiv boli, călătorii, locuri de muncă, religie, politică și obiceiurile dvs. de televiziune și lectură vă informează perspectiva. Extinderea orizonturilor dvs. cu alte experiențe poate ajuta la începerea schimbării perspectivei asupra lor și a lumii mai largi din jurul vostru.
  • Oamenii cu care vă înconjurați, inclusiv familia și prietenii, influențează perspectiva dvs. asupra dvs. și a vieții. Îndepărtați-vă anumitor persoane sau tipuri de oameni vă pot împiedica capacitatea de a vă schimba perspectivele.
  • Educația și învățarea au un impact semnificativ asupra perspectivelor dvs. Nu vă păstrați în permanență informat, vă poate păstra perspectivele de dezvoltare.
  • Imagine intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 3
    3. Având în vedere modul în care viața ta ar fi dacă ți-ai schimbat perspectivele. Odată ce ați avut o șansă să vă gândiți la perspectivele dvs. și ce le informează, vă imaginați cum ar putea fi viața voastră dacă ați schimbat perspectivele voastre. Acest lucru vă poate ajuta să vedeți nu numai beneficiile schimbării perspectivelor dvs., dar, de asemenea, pot începe să le schimbe.
  • Încercați exercitarea simplă de a face un depozit sau o așezare în iarbă și căutați în sus la cer. Ambele exerciții vă pot ajuta să observați că viața nu este liniară și există multe perspective diferite de la care să vizualizeze lumea.
  • Întrebați-vă întrebări creative și profunde despre lume și luați în considerare "Ce se întâmplă" pentru a vă ajuta să vedeți cum vă poate schimba perspectivele și lumea din jurul dvs.
  • De exemplu, gândiți-vă la ce s-ar putea întâmpla dacă ați crezut că femeile pot fi capete de stat sau executiv? Vrei să te înțelegi cu colegii și alte persoane mai bune? Te-ar ajuta în cariera sau viața ta?
  • Partea 2 din 3:
    Având în vedere perspectivele celorlalți
    1. Imaginea intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 4
    1. Recunoașteți că alte persoane au perspective diferite. Fiecare persoană are propriile lor perspective și opinii care se formează pe baza experiențelor lor. Recunoscând că alte persoane au perspective care diferă de dvs. vă vor ajuta să vă luați în considerare mai mult propriile opinii și să le schimbați.
    • Nu puteți începe să vă schimbați propriile perspective fără a lua în considerare și recunoașteți că adevărul dvs. nu este singura sau vederea corectă.
    • De exemplu, dacă credeți că femeile nu pot fi șefii de stat sau executivi, înțelegeți că există mulți oameni în această lume care nu împărtășesc opinia dvs. În caz contrar, țări precum Norvegia sau Marea Britanie sau companii precum Yahoo nu ar fi avut femei la cârmile lor.
    • Un exercițiu bun pentru a vă ajuta să înțelegeți diferite perspective este să alegeți o trăsătură culturală pe care nu o aveți. Încercați să vă imaginați cum credința culturală ar putea afecta perspectiva dvs. asupra unui număr de probleme.
  • Imagine intitulată Modificați perspectiva dvs. Pasul 5
    2. Vorbiți cu altcineva despre perspectivele sale și ce le informează. Dacă știți pe cineva care are perspective diferite decât tine, întrebați-l dacă puteți avea o conversație prietenoasă și vederi de schimb. Acest tip de conversație vă poate ajuta să înțelegeți alte puncte de vedere și vă poate oferi context sau informații care vă pot schimba propria perspectivă.
  • Adresați-vă conversației dvs. mate la o mulțime de întrebări despre perspectivele sale și ce le informează.
  • Întrebați dacă el a avut vreodată o schimbare în opiniile sale sau chiar modul în care își dezvoltă perspectivele în timp.
  • Imagine intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 6
    3. Fii respectuos și nu dezbate. Întotdeauna respectați alte perspective și nu dezbateți sau nu luptați cu o persoană despre opiniile sale. Fiind respectuoși și nu dezbateri vă va oferi șansa de a-și lua în considerare opiniile sale și de a vedea cum se potrivesc cu a ta. S-ar putea să găsiți că, chiar dacă nu vedeți ochii la ochi, că are idei bune care vă pot ajuta să vă schimbați perspectivele.
  • Amintiți-vă că puteți învăța din orice conversație, chiar dacă este vorba despre propriile dvs. opinii. Argumentarea este contraproductivă și vă poate împiedica să vă dezvoltați.
  • Partea 3 din 3:
    Reformularea perspectivelor tale
    1. Imagine intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 7
    1. Recunoașteți că vă alegeți propriile perspective. Pe măsură ce începeți să vă schimbați perspectivele, recunoașteți că singurul le alegeți și cum se dezvoltă. Acest lucru vă va ajuta să luați mai activ pașii pentru a vă schimba perspectiva.
    • Știind că aveți puterea de a vă forma propriile perspective poate fi foarte liberă și vă poate oferi o mare confort pentru a merge mai departe în viață.
    • De exemplu, dacă aveți o tendință de a fi negativ, puteți lua în mod activ pașii, cum ar fi doar vederea pozitivă și lăsarea de negativitate și influențe negative pentru a vă ajuta să vă schimbați perspectiva într-una pozitivă.
  • Imagine intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 8
    2. Educă-te. O parte din reformularea oricărei perspective vă educă prin luarea în considerare a unei mari varietăți de surse și opinii. Fără cunoștințe, nu puteți să vă dezvoltați sau să vă dezvoltați și să vă educați în general vă va ajuta să vă reformulați în mod eficient perspectivele.
  • Puteți utiliza o varietate de surse pentru a vă educa. Luând cursuri, citirea, călătoria sau chiar vorbind cu o altă persoană vă poate oferi informații noi care vă vor ajuta să vă schimbați perspectivele.
  • Imaginea intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 9
    3. Să ia cursuri sau să participe la activități de educație continuă. Continuați educația și formarea pe tot parcursul vieții, luând cursuri, participând la prelegeri sau obținerea de formare profesională suplimentară. Dezvoltarea abilităților dvs. intelectuale vă va ajuta să vă expuneți în diferite perspective și vă pot ajuta să vă schimbați.
  • Puteți participa la cursuri, prelegeri, seminarii sau alte programe de educație continuă sau le puteți lua online. Multe universități acum post clase sau prelegeri online pentru publicul larg.
  • Uită-te online gratuit sau ieftine de cursuri și tutoriale de pe site-uri precum Academia Udemy sau Khan.
  • Formarea și tipul de dezvoltare care provine din experiența practică pot fi, de asemenea, foarte valoroase pentru a vă schimba perspectiva.
  • Imaginea intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 10
    4. Citiți o mare varietate de medii și surse. Citirea unei varietăți de publicații vă va expune la opinii și perspective diferite. Acest lucru vă poate ajuta să vă reformulați propriile perspective.
  • Asigurați-vă că consultați diferite tipuri de medii, cum ar fi ziarele, revistele, site-urile și cărțile.
  • Asigurați-vă că sursele pe care le-ați citit provin dintr-o varietate de perspective. De exemplu, dacă citiți ceva de la un politician liberal sau sursă de știri, consultați ceva de la un politician conservator sau sursă de știri pentru a vedea ambele perspective ale unei probleme sau argumente.
  • Imaginea intitulată Modificați perspectiva dvs. Pasul 11
    5. Călătoriți cât de mult puteți. Luați ocazia de a vedea cât mai mult din lume, prin călătorii. Acest lucru vă va arăta că lumea, chiar dacă este un oraș din apropiere, este multi-fațetă și are multe perspective diferite, care la rândul lor vă pot ajuta să vă schimbați propriile opinii.
  • Călătoria în țări străine este cea mai bună modalitate de a vedea alte perspective, dar călătoria internă este, de asemenea, o modalitate excelentă de a experimenta acest lucru. De exemplu, dacă vă aflați pe coasta de est a Statelor Unite, ați putea fi surprins să știți că stilul de viață de pe coasta de vest este destul de diferit și ar putea ajuta la schimbarea perspectivei dvs. asupra modului în care vă viață viața.
  • Imagine intitulată Modificați perspectiva dvs. Pasul 12
    6. Angajați în politică. Politica este în mod inerent ceva în care oamenii exprimă perspective diferite. Angajarea în politică sau procesul politic vă va expune la aceste perspective diferite și vă poate ajuta să vă schimbați.
  • Luați în considerare participarea în politica diferitelor părți pentru a vă asigura că vă expuneți cât mai multe perspective și opiniile posibil.
  • Imaginea intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 13
    7. Voluntar sau ajutați pe alții. Acte simple de bunătate și ajutând alții să poată face minuni pentru atitudinea ta. Nu numai că puteți pune lucrurile în perspectivă despre viața voastră, dar vă poate distrage atenția de probleme și, în general, vă puteți face să vă simțiți mai pozitivi.
  • Luați în considerare voluntariatul la o bucătărie spital sau supa. Realizând că sunteți sănătoși și aveți mijloacele de sprijinire vă va pune viața în perspectivă. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să alegeți în mod activ să schimbați negativitatea în viața voastră.
  • Ajutând prietenii și membrii familiei vă poate ajuta să vă schimbați perspectiva, deoarece faceți altcineva să se simtă bine, ceea ce, la rândul său, vă va face să vă simțiți bine.
  • Dăruirea și primirea iubirii și a sprijinului vă va face perspectiva asupra vieții din ce în ce mai pozitive.
  • Imaginea intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 14
    8. Încorporați informații noi, precum și perspectivele altora. Pe măsură ce începeți să vă formulați noua perspectivă, asigurați-vă că ați încorporat ceea ce ați învățat prin educație, experiență și discutați cu alții. Nu veți putea să vă dezvoltați sau să vă schimbați perspectivele fără aceste informații valoroase.
  • Vedeți imaginea de ansamblu și concentrați-vă pe dezvoltarea unor vederi bine rotunjite, deoarece încorporați aceste informații noi.
  • Înțelegeți că nu trebuie să credeți complet opiniile fiecărei persoane. Puteți alege și alege ceea ce vă place de perspectivele lor pe baza a ceea ce ați învățat în cercetarea dvs.
  • Imaginea intitulată Schimbați perspectiva dvs. Pasul 15
    9. Exprimați și adoptați noua dvs. perspectivă. Acum sunteți gata să articulați pe deplin perspectiva dvs. schimbată și să o adoptați în viața voastră. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să vă întăriți propria perspectivă nouă, dar va semnala pe alții pe care ați schimbat-o.
  • Puneți noi perspective în acțiune pentru a adopta schimbări pozitive în viața voastră.
  • Scrieți-vă perspectivele schimbate pe o bucată de hârtie, astfel încât să aveți o reamintire tangibilă a acestora.
  • Există multe modalități diferite de a vă implementa perspectivele schimbate, inclusiv în conversații la schimbarea lumii din jurul vostru.
  • De exemplu, dacă v-ați schimbat perspectiva asupra femeilor ca șefii de stat sau de directori, puteți țese acest lucru în conversații.
  • Dacă vă decideți să luați o perspectivă pozitivă asupra vieții, puteți adopta acest lucru imediat prin păstrarea interacțiunilor cu ceilalți și chiar și cu dvs.
  • sfaturi

    Dacă sunteți angajat emoțional, găsiți modalități de a vă liniști înainte de a încerca să vedeți lucruri dintr-un alt punct de vedere. Ideea că există alte perspective pot fi evidente, dar când suntem emoționali, este ușor să credem că știm singurul adevăr.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar