Cum să fii plin de speranță, dar realist

Studiile au constatat că optimistii tind să aibă o sănătate mai bună, să obțină mai mult și să fie mai fericiți decât pesimistii. Dar, există o captură. Aceste rezultate pozitive sunt asociate cu un optimist dar perspectivele realiste asupra lumii, în loc de o perspectivă care este nerealistică roșie. Optimismul realist îmbină o mentalitate plină de speranță, cu o abordare practică a vieții. Puteți învăța să valorificați puterea optimismului realist pentru a vă atinge obiectivele și pentru a reuși la locul de muncă, la școală și în relațiile voastre. Începeți să vă îngrijiți sentimentul de speranță, menținând o perspectivă realistă și luptând gânduri pesimiste atunci când apar.

Pași

Partea 1 din 3:
Cultivarea speranței
1
Identificați valorile dvs. Știind ceea ce prețuiți este esențial pentru cultivarea speranței. Luați ceva timp să vă gândiți la cum ar arăta viața voastră dacă banii nu erau un factor și nimic nu stătea în calea voastră. Descrieți în scris ceea ce ar arăta relațiile, viața de lucru și mediul într-o lume ideală. Acest lucru vă va oferi o anumită direcție și scopul de a vă ajuta să cultivați speranța.
  • Imaginea intitulată Fii plin de speranță, dar etapa realistă 1
    2. Știți că vă puteți forma viața. Pentru a intra într-o stare de spirit mai plină de speranță, vă dați seama că viitorul dvs. este al tău să preia controlul. Vă ocupați de a decide ceea ce veți realiza.
  • Gândiți-vă la ceea ce doriți ca viața voastră să fie într-un an și să vă dați seama că, cu o muncă grea, sunteți capabil să faceți acest lucru.
  • Imaginea intitulată Fii plin de speranță, dar etapa realistă 2
    3. Căutați posibilitățile. O mentalitate plină de speranță prosperă asupra posibilităților, așa că fiți conștienți de noi oportunități care apar în viața voastră. Explorarea diferitelor opțiuni și opțiuni mărește șansele de a găsi resurse proaspete pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele.
  • Cea mai bună modalitate de a descoperi noi posibilități este de a fi deschis. Încercați să vă loviți de o conversație cu un străin, luând o plimbare fără destinație setată sau înscrierea pentru o clasă despre ceva ce ați dorit întotdeauna să învățați.
  • Imaginea intitulată Fiți plin de speranță, dar etapa realistă 3
    4. Stabiliți obiective care vă inspiră. Stabilirea unor obiective realizabile, legate de timp și specifice vă poate ajuta să deveniți mai speranță, oferindu-vă un viitor pozitiv pentru a aștepta cu nerăbdare să. Imaginați-vă că vă atingeți obiectivul în detaliu cât puteți și gândiți-vă la diferitele rute pe care le puteți lua pentru a ajunge acolo.
  • De exemplu, dacă sunteți interesat să călătoriți în întreaga lume, ați putea stabili un obiectiv pentru a economisi banii pentru un bilet de avion și alte necesități. Apoi, pentru a vă inspirați să lucrați zilnic în scopul obiectivului, vă puteți imagina, în detalii vii, ajungeți la prima dvs. destinație. Gândiți-vă la atracțiile, sunetele și mirosurile pe care le veți întâlni pentru a face să pară cât mai real posibil.
  • Scrieți obiectivele în jos pentru a le ajuta să le faceți mai beton și să le citiți zilnic pentru a vă reaminti ceea ce lucrați la.
  • Imaginea intitulată să fie plină de speranță, dar etapa realistă 4
    5. Găsiți motive pentru a râde. Este adevărat că râsul este cel mai bun medicament - cercetătorii au descoperit că o doză zilnică de umor poate ajuta oamenii să se simtă mai optimi față de viitor. Umorul inhibă gândurile negative în timp ce stimulează emoțiile pozitive, ceea ce încurajează o stare de spirit speranță.
  • Vizionați o comedie sau un videoclip YouTube. Petreceți timp suplimentar cu colegul de clasă prostească al dvs. Sau, oferiți-vă copilului copilului de cinci ani.
  • Vedeți dacă există un grup de râs în orașul dvs. Acestea sunt grupuri care se întâlnesc în scopul de a avea un râs.
  • Imaginea intitulată Fii plin de speranță, dar realist pas 5
    6. Concentrați-vă pe recunoștință. Gândindu-se la lucrurile pe care le-ai recunoscător este o modalitate puternică de a menține o stare de spirit plină de speranță, chiar și atunci când aveți de-a face cu circumstanțe dificile. Concentrându-vă asupra lucrurilor pozitive din viața voastră, indiferent cât de mici sau mari sunt, vă primiți mintea să căutați mai multe evenimente pozitive și să rămâneți optimiști.
  • Pentru a face recunoștința unui obicei, încercați să păstrați un jurnal de recunoștință. În fiecare noapte înainte de a vă culca, faceți câteva minute pentru a scrie câteva lucruri pe care le-ați simțit recunoscător pentru acea zi.
  • De asemenea, puteți utiliza o aplicație telefonică pentru a vă reaminti să adăugați zilnic zilnicul dvs. de recunoștință.
  • Partea 2 din 3:
    Rămânând realist
    1. Imaginea intitulată Fii plin de speranță, dar etapa realistă 6
    1. Identificați distorsiunile cognitive. Distorsiunile cognitive sunt modele de gândire negative sau nerealiste care vă pot menține stresate sau deprimate. Mintea ta percepe realitatea într-o manieră distorsionată, ducând la rumânare sau obsesire persistentă asupra evenimentelor sau experiențelor negative. Există multe denaturări cognitive recunoscute în psihologia populară. Unele sunt enumerate mai jos.
    • Toate sau-nimic, sau alb-negru gândire - văzând totul în absolut, fie acest lucru, fie că nu există între ele (E.G. "Dacă nu mă iubesc, trebuie să mă urăască.")
    • Raționamentul emoțional - atașarea realității dvs. la starea dvs. emoțională actuală (e.G. "Mă simt astăzi cu crapy, deci nimeni nu va vrea să fie în jurul meu.")
    • Etichetarea - identificarea excesivă a deficiențelor (e.G. "Sunt un ratat.")
    • Sărind la concluzii - fie citirea minții, fie prezice un viitor negativ prin avere "(e.G. "L-am văzut pe Chelsea astăzi și nu a vorbit cu mine. Nu mai trebuie să fie prietenul meu" sau "Știu deja că mă voi face să arăt ca un nebun la spectacolul de talent.")
    • Mărirea - suflarea lucrurilor din proporție (e.G. "Am făcut un F pe hârtia mea engleză. Voi eșua clasa și trebuie să o iau din nou.")
    • Ar trebui să fie declarații - utilizarea "ar trebui să," "ar trebui," "trebuie să," sau "trebuie sa" În auto-discuția dvs. (e.G. "Ar fi trebuit să știu mai bine decât să cred că mi-a plăcut.")
  • Imaginea intitulată Fii plin de speranță, dar etapa realistă 7
    2. Provocați modele de gândire negative. Unul pe care îl aflați ce distorsiuni cognitive sunt și cum să le identificați, trebuie să învățați cum să ataci logica lor. Făcând acest lucru vă oferă putere asupra gândurilor voastre și vă învață să deveniți un observator constant al ceea ce trece prin capul vostru. Dacă observați că jucați în modele negative de gândire, încercați următoarele strategii:
  • Începeți prin examinarea corectitudinii gândurilor dvs. De exemplu, spui "Nimeni nu ma place." Trebuie să vă acordați atenție pentru a vedea dacă acest lucru pare corect sau nu în viața voastră.
  • Ia în considerare dovezile. Ești întotdeauna singur? Oamenii încearcă intenționat să fie uneori cu tine? Faceți prietenii și familia dvs. vreodată să comentați cum se bucură de compania dvs?
  • Practicați mintea. Nu este distractiv să vă bateți despre gândurile voastre. Când observați că vă gândiți negativ sau nerealist, practicați respirație adâncă și sănătate mintală. Inspirați pozitiv - expirați negativul. Observați distorsiunile cognitive, dar gândiți-vă la ele ca navele care vin în portul dvs. Îndreptați negativul și permiteți-le pozitiv la docul în siguranță.
  • Imaginea intitulată Fii plin de speranță, dar etapa realistă 8
    3. Asume responsabilitatea. Speranța realistă implică luarea de măsuri pentru a atinge obiectivele pe care le doriți, în loc să așteptați doar lucruri bune să se întâmple cu dvs. Cercetările au constatat că persoanele care își asumă responsabilitatea pentru alegerile lor și cred în propriul lor control de sine tind să facă mai bine în depășirea dificultăților lor.
  • Asigurarea responsabilității pentru dvs. nu înseamnă încercarea de a controla fiecare aspect al vieții voastre. Mai degrabă, înseamnă să vă asumați responsabilitatea pentru alegerile dvs., acceptând că unele lucruri sunt în afara controlului dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți plin de speranță, dar realistă Pasul 9
    4. Fi onest cu tine insuti. A fi realist înseamnă a deveni conștienți de propriile dvs. prejudecăți, defecte și ipoteze interne. Având o viziune clară asupra dvs. vă poate ajuta să decideți ce trăsături și credințe vă ajută și pe care trebuie să le schimbați. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu vă comparați cu alți oameni. Doar rămâi concentrat pe tine însuți.
  • Întrebați-vă ce credințe, fie conștienți, fie inconștienți, vă ocupați de lume. Sunt aceste modele de gândire care vă ajută sau vă aduc în jos? De exemplu, poate că ați ajuns să credeți că oamenii sunt incapabili de fidelitate, deoarece ultimul dvs. partener te-a înșelat. Cum vă ajută? Va fi o contribuție pozitivă la relațiile viitoare? Nu, nu va.
  • Dacă aveți nevoie de ajutor să veniți cu o judecată obiectivă a personalității dvs., întrebați un prieten de încredere pentru perspectiva lor asupra defectelor și trăsăturilor pozitive.Prietenii vă pot ajuta să vă vedeți în mod obiectiv și să indicați lucrurile pe care nu le puteți observa.
  • Imaginea intitulată Fii plin de speranță, dar etapa realistă 10
    5. Evaluați provocările cu care vă confruntați. O bună înțelegere a realității unei situații - fie pozitivă sau negativă - este necesară pentru o perspectivă exactă asupra vieții. Când vă dăruiți circumstanțele actuale, nu vă îndepărtați de a observa rău, precum și bunul. Este important să luați în considerare situații negative, astfel încât să puteți decide să le schimbați sau să lucrați în jurul lor.
  • Imaginea intitulată să fie plină de speranță, dar etapa realistă 11
    6. Fa un plan. Așezarea unui plan concret, funcțional este cea mai sigură modalitate de a vă asigura că obiectivele dvs. devin realități. Planurile nu trebuie să fie complexe pentru a fi eficiente. Cu toate acestea, un plan bun ar trebui să includă o componentă "când" și o componentă "unde". Planificarea când și unde veți face o activitate vă face mult mai probabil să urmați angajamentul dvs.
  • De exemplu, în loc să vă spun că "voi studia mai târziu în seara asta", spune-ți: "Voi studia la bibliotecă la ora șapte în seara asta."
  • O mare strategie de a face stick-ul de obicei este "daca atunci" Metoda de planificare. Puneți pur și simplu, această metodă afirmă că "Dacă se întâmplă X, atunci y ar trebui să urmeze." X poate fi un timp, loc sau eveniment. Y este acțiunea pe care o veți lua ca răspuns la aceasta. De exemplu, dacă este luni la ora 7:00 (x), știi că ar trebui să cheltuiți 2 ore la biblioteca universitară (Y). Cercetările arată că sunteți de 2 până la 3 ori mai probabil să reușiți la obiectivele dvs. urmând această metodă.
  • Imaginea intitulată Fiți plin de speranță, dar cu pas realist 12
    7. Pregătiți-vă pentru obstacole. Țineți minte că viața nu este o curbă dreaptă în sus. Adesea include multe obstacole de-a lungul drumului. Succesul sau eșecul dvs. are multe de făcut cu modul în care vă ocupați de eșecuri. Oamenii care presupun că vor întâlni obstacole și vor face planuri de a le depăși tind să fie mult mai de succes decât oamenii care își asumă succesul vor veni cu ușurință.
  • Nu este pesimist să presupunem că lucrurile vor merge prost - este pur și simplu realist. Lucrurile fac, de fapt, greși tot timpul, adesea din motive dincolo de controlul nostru. Pesimismul presupune că obstacolele sunt insurmontabile, în timp ce optimism realist găsește căi în jurul lor.
  • 8. Examinați așteptările dvs. Dacă așteptările dvs. sunt nerealiste, atunci acest lucru vă poate face să vă simțiți uneori dezamăgiți. Luați în considerare dacă așteptările dvs. pentru dvs. sunt sau nu, realiste și, dacă nu sunt, luați în considerare modul în care ați putea să le ajustați să fie mai realiste.
  • De exemplu, dacă vă așteptați întotdeauna să obțineți grade A + pe fiecare test pe care îl luați, atunci vă puteți simți incredibil de dezamăgit dacă obțineți un test. Cu toate acestea, acest lucru este încă o clasă excelentă, astfel încât ați putea dori să vă ajustați așteptările de a accepta o gamă mai largă de grade.
  • Partea 3 din 3:
    Bate pesimismul
    1. Imaginea intitulată Fiți plin de speranță, dar cu pas realist 13
    1. Re-examinați credințele. Pesimismul tinde să provină din credințe negative sau modele de gândire. Când vă simțiți pesimist, faceți un pas înapoi de la emoțiile voastre și gândiți-vă de unde vin sentimentele voastre.
    • Dacă observați că vă țineți de idei de înfrângere sau o imagine negativă de sine, amintiți-vă că aceste idei nu sunt raționale și nu trebuie să vă țină înapoi.
    • Asigurați-vă că vă înconjurați și cu oameni optimiști. Puteți întâlni noi persoane asemănătoare, căutând grupuri pe site-uri cum ar fi întâlnirile.COM.
  • Imaginea intitulată Fiți plin de speranță, dar cu pas realist 14
    2. Utilizați logica pentru a lupta împotriva gândurilor negative. Când începeți să aveți gânduri pesimiste, întrebați-vă: "Este chiar adevărat?"Adesea veți găsi că pesimismul este condus de emoții care nu au prea multe de-a face cu realitatea. Menținerea unei mentalități raționale vă poate ajuta să vedeți aceste gânduri pentru iluziile pe care le sunt.
  • De exemplu, dacă aveți sentimentul pesimist că unul dintre colegii dvs. nu vă place, în loc să locuiți asupra gândului, întrebați-vă de ce credeți că. Există o explicație mai probabilă? Poate că colegul tău are o zi proastă sau pur și simplu au un comportament gruff.
  • Imaginea intitulată Fiți plin de speranță, dar realistă pas 15
    3. Amintiți-vă succesele. Când vă simțiți pesimist, este ușor să vedeți toate negative în viața voastră și să uitați să vă uitați la pozitiv. Amintiți-vă de lucrurile bune pe care le-ați realizat în trecut pentru a vă îndruma înapoi într-o stare de spirit mai bună.
  • La fel de mult cum trebuie, aduceți la minte toate realizările pe care le-ați obținut și toate obstacolele pe care le-ați depășit deja în viața voastră. Plătiți-vă pe spate pentru absolvirea colegiului. Dați-vă o rundă de aplauze pentru că în cele din urmă detașați de la cel mai bun prieten al tău toxic.
  • Imaginea intitulată Fii plin de speranță, dar etapa realistă 16
    4. Evitați gândirea tuturor sau fără nimic. Gândirea All-OR-Nimic vă poate pune cu ușurință într-o stare negativă de spirit, deoarece vizează o greșeală, chiar și una minoră, ca un eșec. În realitate, nimeni nu este perfect.
  • De exemplu, gânditorii tuturor sau nimic nu pot vedea pe alții ca "fie că mă iubești, fie că mă urăști", când, în adevăr, este în întregime posibil să iubim pe cineva, dar nu ca toate obiceiurile sau calitățile lor.
  • Identificați zone ale gândirii dvs. care se potrivesc cu acest cadru și provocați cât de realiste sună. Lăsați gândirea All-OR-Nimic, concentrându-se pe realizarea progresului în loc să fie perfecți. Să se angajeze să vă îmbunătățească greșelile în timp ce luați în considerare succesele dvs.
  • De asemenea, fiți dispuși să renunțați uneori de control și să acceptați că viața este imprevizibilă și incertă.
  • Imaginea intitulată Fii plin de speranță, dar etapa realistă 17
    5. Ajungeți la sprijin. Sentimentul singur și neacceptat poate fi un declanșator major pentru gândurile pesimiste. Dacă v-ați simțit în jos sau negativ, ajungeți la altcineva - un membru al familiei, un prieten, un coleg - care vă poate ajuta să vă întoarceți într-un cadru pozitiv al minții.
  • Suportul social este un instrument puternic pentru stimularea speranței și a optimismului, deci nu ezitați să întrebați pe alții pentru ajutor atunci când aveți nevoie de ea.
  • Făcând ceva la fel de simplu ca și cum am sunat la un prieten și spunând: "Hei, m-am simțit în ultima vreme, ai un minut să vorbești?"Poate lucra minuni pentru starea de spirit.
  • Dacă vă simțiți în mod constant pesimist, luați în considerare vederea unui profesionist de sănătate mintală pentru a vă ajuta cu acest lucru.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar