Cum se distinge între durerea renală și durerea de spate

Când aveți dureri în spate, este posibil să nu știți automat ce provoacă acest lucru. Poate fi foarte dificil să recunoașteți diferențele dintre durerea originar din spate și durerea venită din rinichi. Cu toate acestea, diferența este în detaliu. Pentru a distinge între durerile renale și spate, trebuie să vă concentrați asupra identificării exact în cazul în care durerea este localizată, cât de constantă este și dacă există alte simptome pe care le experimentați. Dacă puteți identifica detaliile, ar trebui să puteți distinge între durerile renale și spate.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea durerii tale
  1. Imaginea intitulată distinge între durerea de rinichi și durerile de spate Pasul 1
1. Identificați durerea larg răspândită în spatele inferior și a feselor. Dacă aveți dureri în aceste zone, este cel mai probabil cauzat de o vătămare a mușchilor din spate, nu a rinichilor. Acestea sunt zone comune de dureri de spate și este mai frecventă durerea de spate pentru a se răspândi în întreaga regiune decât pentru durerea de rinichi să se răspândească în acest fel.
  • O vătămare a mușchilor din spate poate afecta funcția și nivelul durerii într-o varietate de mușchi pe partea din spate a corpului, inclusiv mușchii gluteusului.
  • Dacă aveți dureri răspândite, slăbiciune sau amorțeală, în special în jos în picioare, este important să primiți imediat îngrijiri medicale.
  • Imaginea intitulată Distingerea între durerea de rinichi și durerile de spate Pasul 2
    2. Simțiți durerea în mod specific între coaste și șolduri. Durerea de rinichi este cel mai adesea localizată pe partea sau spatele în zona numită flancul. Aceasta este zona din spatele corpului în care sunt localizate rinichii.
  • Durerea în alte zone din spate, cum ar fi partea superioară, nu este cauzată de rinichi.
  • Imaginea intitulată distinge între durerea de rinichi și durerile de spate Pasul 3
    3. Identificați durerea abdominală. Dacă durerea din spatele dvs. inferior este însoțită de durere în abdomen, atunci este mai probabil ca durerea ta să fie legată de rinichii tăi. Durerea de spate tinde să rămână pe partea din spate a corpului. Rinichii mărită sau infectată pot provoca inflamație spre partea din față a corpului în plus față de spate.
  • Dacă aveți doar dureri abdominale fără dureri de spate, acest lucru nu este probabil să fie legat de rinichi.
  • Imaginea intitulată distinge între durerea de rinichi și durerile de spate Pasul 4
    4. Evaluați dacă durerea este constantă. În multe cazuri, durerea de rinichi este constantă. Poate scădea sau crește puțin pe tot parcursul zilei, dar nu dispare niciodată complet. Pe de altă parte, durerea de spate va dispărea adesea complet și apoi se va întoarce mai târziu.
  • Cele mai multe cauze ale durerii renale, inclusiv infecții ale tractului urinar și pietre la rinichi, nu vor înceta să rănească pe cont propriu fără tratament. Mușchii din spate, pe de altă parte, se pot vindeca și durerea poate dispărea.
  • Unele pietre la rinichi pot trece prin corpul dvs. fără tratament. Cu toate acestea, este încă important să obțineți cauza durerii de rinichi evaluate de un medic.
  • Imaginea intitulată distinge între durerea de rinichi și durerile de spate Pasul 5
    5. Simțiți-vă pentru durere pe o singură parte a spatelui inferior. Dacă aveți dureri pe o singură parte a flancului dvs., atunci este posibil ca acesta să fie cauzat de rinichiul tău. Rinichii sunt situați chiar de-a lungul flancului și o piatră de rinichi poate provoca dureri numai într-unul din rinichii tăi.
  • Partea 2 din 3:
    Identificarea simptomelor diferite
    1. Imaginea intitulată distinge între durerea de rinichi și durerile de spate Pasul 6
    1. Gândiți-vă la cauzele probabile ale durerii de spate. O modalitate de a distinge între durerile de spate și renale este să se gândească dacă ați făcut ceva recent, care este probabil să provoace dureri de spate. Dacă ați făcut o mulțime de ridicare grele sau ați îndoit pentru o perioadă lungă de timp, durerea dvs. este mai probabil să vă întoarceți durerea de spate decât durerea renală.
    • Dacă ați stat sau ați stat pentru o perioadă neobișnuit de lungă, care ar putea provoca dureri de spate.
    • De asemenea, dacă aveți o vătămare existentă a spatelui, este probabil ca o nouă durere să fie legată de rănirea anterioară.
  • Imaginea intitulată Distingerea între durerea de rinichi și durerile de spate Pasul 7
    2. Acordați atenție problemelor legate de urinare. Deoarece rinichii fac parte integrantă a tractului urinar, Infecții și alte probleme cu rinichii apar adesea în timpul urinării. Căutați sânge în urină și acordați atenție creșterii durerii atunci când urinați.
  • Urina dvs. poate fi, de asemenea, tulbure sau întunecată dacă durerea vine de la rinichii tăi.
  • De asemenea, puteți simți o nevoie intensă de a urina Când aveți probleme la rinichi, cum ar fi pietre la rinichi.
  • Imaginea intitulată Distingerea între durerea de rinichi și durerile de spate Pasul 8
    3. Simțiți-vă pentru amorțeală sub spate. În unele cazuri de dureri de spate, puteți experimenta amorțeală datorită problemelor legate de comprimarea nervului și fluxul de sânge în jos în fese și picioare. Acesta este un simptom comun pentru cei care suferă de dureri de spate legate de nervul sciatic.
  • Această amorțeală poate chiar să meargă până la degetele de la picioare în cazuri extreme.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea unui diagnostic medical
    1. Imaginea intitulată distinge între durerea de rinichi și durerile de spate Pasul 9
    1. Contactați medicul dumneavoastră dacă aveți durere care nu va pleca. Este important să obțineți probleme medicale care vă provoacă dureri tratate de un medic specialist. Dacă nu le tratați cu promptitudine, aceștia ar putea crea probleme mai mari care vă vor face mai multă durere în viitor.
    • Sunați la cabinetul medicului dumneavoastră și descrieți simptomele personalului de birou. Ei vor sugera apoi un timp de programare pentru a fi văzut.
    • Tratarea durerii cu un medicament de durere prea mare este o soluție temporară bună dacă sunteți într-o mulțime de primejdie. Cu toate acestea, ar trebui să beneficiați de îngrijiri medicale pentru durerea pe termen lung, astfel încât să existe o șansă ca problema să fie rezolvată în loc de pur și simplu mascată cu medicamente.
  • Imaginea intitulată distinge între durerea de rinichi și durerile de spate Pasul 10
    2. Au o examinare și testare efectuată. Când vedeți medicul, vă vor întreba despre simptomele dvs., inclusiv când au început și cât de puternice sunt. Ei vor face apoi un examen fizic care include ameliorarea zonelor de durere. În acest moment, ei ar putea să vă dea o idee generală despre ceea ce provoacă durerea, dar vor face probabil o varietate de teste pe tine pentru a vă oferi un diagnostic specific.
  • Dacă medicul suspectează o problemă serioasă în spate, cum ar fi un disc alunecat, sau o problemă cu rinichii, ei vor ordona imagini care trebuie făcute. Aceasta poate fi sub forma unei imagini cu raze X, ultrasunete, rezonanță magnetică spinală (RMN) sau o scanare de tomografie computerizată (CT).
  • Dacă medicul suspectează o problemă cu rinichii, ei vor comanda o varietate de teste de sânge și urină pentru a căuta anomalii în numărul dvs. de celule sanguine și contează proteinele, printre altele.
  • Imaginea intitulată distinge între durerea renală și durerile de spate Pasul 11
    3. Tratați cauza durerii dvs. Odată ce cauza durerii dvs. a fost identificată, medicul dumneavoastră va sugera un plan de tratament. Acest plan ar trebui să abordeze atât durerea pe care o experimentați, cât și cauza durerii. Aceasta înseamnă că este posibil să fiți prescris un ameliorator de durere și un medicament pentru a trata orice infecții sau vătămări pe care le-ați susținut.
  • Dacă aveți dureri de rinichi din cauza pietrelor de rinichi, o cauză comună a durerii renale, medicul dumneavoastră va prescrie medicamente pentru durere și va discuta opțiunile chirurgicale cu dvs. dacă pietrele sunt mari și nu vor trece.
  • Dacă aveți a tras musculară înapoi, O cauză comună a durerii de spate, medicul dumneavoastră va vorbi probabil despre managementul durerii, îngrijirea mușchilor și opțiunile de terapie fizică.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar