Cum să se ocupe de durerile inexplicabile

Simptome, inclusiv dureri, care nu pot fi explicate din punct de vedere medical pentru până la 30% din plângerile observate de medicii de îngrijire primară. Uneori durerea poate fi parțial legată de sănătatea psihologică, inclusiv durerea musculară și articulară, durerile de stomac și durerile de cap. Stresul și anxietatea pot face, de asemenea, durere care are o cauză fizică se înrăutățește.Cele mai bune tratamente, prin urmare, iau în considerare atât cauzele fizice și psihologice posibile.

Pași

Metoda 1 din 4:
Reducerea stresului și anxietății
  1. Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 10
1. Incearca sa te relaxezi. Unele tipuri de durere, în special dureri de stomac și de stomac, se pot agrava cu stres și anxietate, provocând un ciclu vicios de îngrijorare cu privire la durerea, în timp ce durerea devine mai intensă.Durerea poate fi, de asemenea, cauzată de, nu doar exacerbată de, anxietate și stres.
  • Modul în care organismul răspunde la stres este similar cu modul în care răspunde la durere.Ambele creează bătăile inimii mai rapide și respirați și faceți mușchii tămâși în sus.
  • Stresul provoacă mai mult cortizol, hormonul de stres, care să fie eliberat în sânge, ceea ce vă poate face mai vulnerabile la a simți durerea.
  • Încercați terapii de minte. Acestea includ meditația, imaginile ghidate, hipnoza și biofeedback-ul. Ultimele două necesită ajutorul unui medic, dar le puteți face pe ceilalți pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 11
    2. Meditează timp de cel puțin 20 de minute pe zi. Meditația sa dovedit a fi un tratament eficient pentru durerea cronică. Există modalități diferite de a medita, dar obiectivul este de a vă liniști mintea și de a vă încetini procesele autonome, cum ar fi respirația și bătăile inimii. Puteți să stați liniștit și să încercați să nu vă gândiți la nimic sau să utilizați imagini ghidate pentru a vă concentra atenția asupra ideilor pozitive.
  • Minți sau stați confortabil și acordați atenție respirației dvs. Nu încercați să o controlați, observați modelul și senzația de aer care trece prin corpul vostru. Când gândurile sau suprafețele durerii, gândiți-vă ca un nor care trece repede de cer, recunoașteți-le și urmăriți-le să se estompeze în depărtare.
  • Pentru imaginea ghidată, imaginați-vă blocarea fizică a durerii, cum ar fi punerea în spatele sticlei. Sau, stai și respira profund timp de cel puțin 10 minute pe zi în timp ce imaginați o scenă liniștită. Imaginați-vă la fel de complet cum puteți, cu sunete, atracții, mirosuri etc., Deci vă puteți imagina că sunteți de fapt acolo.
  • Utilizați respirația Foursquare. Respirați adânc în abdomen, inhalând timp de 4 secunde, ținând 4 secunde și expirarea timp de 4 secunde. Țineți un număr de 4 înainte de a repeta.Repetați de 10 ori total.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 12
    3. Încercați o auto-discuție pozitivă. Aceasta înseamnă înlocuirea gândurilor negative cu cele pozitive. Mai degrabă decât să mă gândesc la tine, "spatele meu mă ucide! Nu pot face nimic astăzi, "corectați-vă și gândiți-vă:" Îmi pot descomba sarcina în cele mai mici și fac un lucru la un moment dat. Cu siguranță pot face cel puțin primul pas acum, în ciuda durerii ușoare pe care o simt."
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 14
    4. Ascultă muzică. Aceasta este o formă de ajutor prin distragere. Persoanele cu dureri cronice au raportat că au mai puțină durere după ce au ascultat muzică pentru o oră în fiecare zi.
  • Nu contează ce fel este, atâta timp cât te provoacă să te relaxezi, să nu fii agitat.
  • Gustul fiecăruia în muzică este diferit, dar, în general, armoniile consonante sunt mai plăcute celor mai plăcute (spre deosebire de tonurile de șlefuire sau de coarde). Dacă prima dvs. alegere nu vă relaxează, încercați un muzician diferit sau un tip de muzică.
  • Cea mai bună ușurare a durerii a fost asociată cu muzica care are un mesaj pozitiv, este un tempo mai mic și cu intensitate scăzută.
  • Imagine intitulată Deal cu dureri inexplicabile Pasul 15
    5. Razi mai mult. Râsul crește circulația oxigenului și scade tensiunea arterială. De asemenea, declanșează organismul pentru a elibera endorfinele, care se comportă ca analgezice. Râzând, prin urmare, oferă relief de stres și promovează fericirea, care vă poate ajuta să vă concentrați mai puțin asupra durerii voastre.
  • Urmăriți un film amuzant sau emisiune TV.
  • Descărcați rutina preferată de benzi desenate la telefon sau iPod.
  • Sunați la un prieten sau un membru al familiei și să vă amintiți despre vremurile bune.
  • Imagine intitulată Deal cu dureri inexplicabile Pasul 16
    6. Alăturați-vă unui grup de asistență. Având dureri inexplicabile pot fi o experiență singuratică, frustrantă, deci este important să vă mențineți și să vă dezvoltați cercurile sociale în acest timp. Alăturați-vă unui grup de asistență pentru persoanele care se ocupă de tipuri similare de durere vă vor oferi o șansă de a vorbi prin luptele dvs. și de a obține o perspectivă asupra experiențelor altor persoane.
  • Căutați grupuri din zona dvs. care se întâlnesc în persoană sau a verifica forumurile online.
  • Forumurile online pot fi, de asemenea, locuri foarte utile pentru a auzi despre experiențele altor persoane.
  • Metoda 2 din 4:
    Făcând modificări dietetice
    1. Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 1
    1. Încercați o dietă de eliminare. Anumite boli cronice, cum ar fi migrenele și bolile autoimune precum lupusul și artrita reumatoidă (RA), se înrăutățesc, eventual, parțial cauzate de dietă. Alte condiții, cum ar fi sindromul fibromialgiei, pot fi agravate sau înrăutățite de anumite alimente și eliminarea alimentelor din dieta dvs. vă pot ajuta să identificați declanșatoarele durerii.
    • Pentru migrene, ar trebui să încercați să eliminați ciocolata, brânzeturile de vârstă, nuci, vin și alți alcooli și limitarea cofeinei. De asemenea, tăiați orice cu MSG sau Nitrați, cum ar fi alimentele pregătite și carne delicioase. A se vedea un neurolog și urmați Dieta Fundației Naționale de Tema.
    • Pentru RA, asigurați-vă că mâncați o varietate de alimente, în cea mai mare parte boabe și legume naturale, limitați zaharuri și alcool și urmăriți aportul de grăsimi.
    • După ce ați eliminat orice fel de mâncare, urmăriți îmbunătățirea simptomelor în următoarele săptămâni. Dacă începeți să vedeți îmbunătățiri, începeți încet adăugați un element înapoi în dieta dvs. la un moment dat. Păstrați un jurnal pentru a vedea cum vă simțiți când adăugați fiecare articol înapoi. Adăugând un element la un moment dat, ar trebui să puteți identifica alimentele care au fost responsabile pentru simptomele dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 2
    2. Mănâncă mai mulți acizi grași omega-3. Deoarece acest acid esențial ajută la inflamație, poate fi folosit pentru a trata durerile de cap, durerea articulară, durerile de spate și durerea menstruală.
  • Cel mai bine este să mănânci alimente bogate în aceste grăsimi, inclusiv pește, ulei de canola, spanac și ouă cu adăugați Omega-3 acizi.
  • De asemenea, puteți dura până la 3 grame de ulei de pește în formă de capsulă.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 3
    3. Ingerați unele probiotice în fiecare zi. Probioticele sunt bacterii sănătoase găsite în alimente cum ar fi iaurtul, Kimchi și Sauerkraut. Aceste bacterii pot diminua inflamația și pot ajuta la durerea de stomac.
  • De asemenea, puteți lua un supliment, până la 10 miliarde de crucuri pe zi.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 4
    4. Verificați pentru o deficit de vitamina D. Această vitamină poate scădea citokinele care provoacă durere. De asemenea, poate fi asociat cu scăderea durerii din fibromialgie. Veți obține cea mai mare parte a ceea ce aveți nevoie de la soare și o dietă adecvată.
  • Expunerea a 50% din piele timp de 12 minute pe zi în lunile de vară vă va îndeplini aproape cerința zilnică.
  • De asemenea, puteți obține vitamina D de la consumul de pește gras.
  • De asemenea, puteți lua suplimente, dar asigurați-vă că știți cât de mult obțineți de la soare și de la dieta dvs., astfel încât să nu atingeți nivele nesigure.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 5
    5. Includeți turmeric în dieta dvs.Turmericul este o rădăcină în familia de ghimbir și poate fi cumpărată ca un condiment. Curcumina, ingredientul activ în turmeric, diminuează inflamația și poate ajuta la spate și probleme comune.
  • Fie gătiți cu el sau faceți un ceai pentru a bea.
  • Puteți lua și capsule, până la 2 g o zi.
  • Imagine intitulată Deal cu dureri inexplicabile Pasul 6
    6. Luați suplimente de magneziu. Ele pot ajuta cu diferite dureri, inclusiv crampe musculare și dureri de cap migrenă. Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din celulele noastre și 2 din 3 americani nu ajung destul.
  • Alimentele care includ niveluri ridicate de magneziu includ spanacul și alte salturilor întunecate, unele nuci, inclusiv migdale, cashews și semințe de dovleac, linte și unele boabe întregi și pește ca halibut.
  • Scopul de a mânca unul sau mai multe dintre aceste alimente zilnic și să ia un supliment de 200 mg de gluconat de magneziu de 2-3 ori pe zi.
  • Metoda 3 din 4:
    Schimbarea stilului dvs. de viață
    1. Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 7
    1. Renunțe la fumat. Fumătorii raportează cel mai mare nivel de dureri de spate și probleme de disc, în timp ce cei care nu au fumat niciodată cel puțin. Fumatul contribuie, de asemenea, la dureri de cap, în special la migrene. Dacă aveți dureri de cap frecvente, ar trebui să renunțați imediat.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 8
    2. Dormi mai mult. Este greu să te ocupi de durere atunci când nu dormi suficient. Oamenii care dorm mai multe ore pe un raport de noapte având mai puțină sensibilitate la durere, ceea ce înseamnă că pot rezista mai multor dureri. De asemenea, vă îmbunătățește starea de spirit, care poate, la rândul său, să vă facă să vă gândiți să fiți în durere mai mică.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 9
    3. Fă sport regulat. Exercitarea eliberează endorfinele, substanțele chimice "simt-bune" din organism, care pot acționa ca niște ucigași de durere. De asemenea, îmi sporesc starea de spirit, care vă poate distrage atenția de la orice durere pe care o simțiți.
  • Exercitarea, de asemenea, reduce citokinele, substanțele din organism care cresc inflamația și sunt asociate cu durerea nervoasă. Inflamația cronică a fost legată de mai multe boli grave.
  • Oamenii în durere obișnuită ar putea fi frică să se miște mai mult decât este necesar, dar acest lucru vă va face să se înrăutățească durerea, să nu se diminueze. Pentru dureri de spate, nu trebuie să vă odihniți mai mult de câteva zile. După aceea, încercați exerciții cu impact redus, cum ar fi înotul sau yoga.
  • Pentru durerea cronică se simțea cel mai mult oriunde, faceți un exercițiu plăcut timp de cel puțin 20 de minute de trei ori pe săptămână.
  • Pentru anumite condiții, cum ar fi sindromul de oboseală cronică sau fibromialgia, obținerea unui diagnostic definitiv poate fi dificil. Cu toate acestea, pentru orice condiție, este mai bine să începeți cu un exercițiu cardio cu impact scăzut. Odată ce simțiți o îmbunătățire a simptomelor dvs., puteți progresa pentru a include repetiții mari de exerciții de rezistență redusă în greutate.
  • Metoda 4 din 4:
    Căutarea unui tratament medical
    1. Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 21
    1. Vizitați medicul dumneavoastră. Nu presupuneți doar că nu există un motiv medical bun pentru durerea voastră. Verificați cu furnizorul dvs. de asistență medicală pentru a exclude posibilitățile și pentru a cere sfaturi cu privire la ce să faceți înainte. Medicul dumneavoastră va dori să facă un examen fizic și probabil să ruleze teste de sânge pentru a vă asigura că durerea dvs. nu este rezultatul unei stări de sănătate grave.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 22
    2. Explicați problema. Fiți pregătiți să discutați următoarele:
  • Face ceva mai bun sau mai rău?
  • Ce credeți că poate cauza cauza și ce vă așteptați de la ei în măsura în care tratamentul?
  • Explicați modul în care durerea afectează viața dvs. de zi cu zi. Există lucruri pe care pur și simplu nu le puteți face pentru că într-adevăr trebuie să faceți?
  • Dacă durerea ta este totală și întrerupeți capacitatea de a dormi, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți fibromialgie. Până la 85% dintre persoanele care suferă de acest lucru au fost diagnosticate, potrivit estimărilor. Simptomele includ durerea larg răspândită și oboseala severă care durează cel puțin 3 luni, împreună cu o incapacitate de a dormi bine.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 23
    3. Spune-le dacă ați fost deprimat, de asemenea. Dacă nu se poate găsi explicații fizice și ați fost în dureri pe termen lung, simțind, de asemenea, deprimați, spuneți medicului dumneavoastră și obțineți o trimitere la un profesionist de sănătate mintală. Depresia poate provoca toate tipurile de probleme fizice, în special durerile de cap, stomacul și durerile de spate.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile inexplicabile Pasul 24
    4. Obțineți oa doua opinie. Dacă practicantul dvs. general nu pare să vă ia în serios preocupările sau nu pot oferi nici o înțelegere, obțineți oa doua opinie, de preferință de la un specialist care se ocupă de tipul de durere.
  • sfaturi

    Rețineți că există multe condiții în care medicul dumneavoastră nu poate găsi un diagnostic adecvat. Încercați să nu vă frustrați dacă se întâmplă acest lucru. În schimb, încercați să luați o abordare holistică a durerii dvs. și să vă explorați toate opțiunile pentru tratament.

    Avertizări

    Deși acest articol oferă informații referitoare la durere, nu ar trebui să fie luată ca consultanță medicală. Consultați întotdeauna medicul cu privire la cea mai bună modalitate de a trata condiția specifică.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar