Cum să se ocupe de durerea cronică

Durerea cronică este definită ca durere care durează mai mult de șase luni. Durerea este întotdeauna o problemă dificilă. Este evident dificil pentru persoana cu durerea, dar din punct de vedere medical, poate fi foarte dificil de a determina nivelul de durere si de a trata durerea in mod corespunzator pentru ca este foarte subiectiv. Dacă aveți de-a face cu durerea cronică, există câteva metode pe care le puteți utiliza pentru a vă ajuta.

Pași

Metoda 1 din 4:
Care se ocupă de durere cronică medical
  1. Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 1
1. Discutați cu medicul dumneavoastră. Începeți cu medicul dvs. de îngrijire primară care poate iniția o evaluare cu sânge, imagistică și un proces al unor medicamente și vă referiți la specialistul potrivit. Lăsați medicul să știe dacă aveți o istorie de dependență, deoarece este posibil să aveți un risc mai mare de dependență de analgezice.
  • Dacă durerea dvs. se datorează referințelor tratamentelor cancerului, discutați cu oncologul dvs. Specialiștii de durere și oncologi au cea mai mare experiență care se ocupă de numeroasele probleme complexe care înconjoară tratamentul durerii.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 2
    2. Determină cauza durerii. Primul pas în managementul medical al durerii este de a determina cauza durerii. Durerea poate fi de la tulburări cum ar fi artrita, fibromialgia, cancerul și multe altele.S-ar putea să ia studii suplimentare, evaluări și timp pentru a găsi sursa.Odată ce cauza subiacentă este determinată, atunci tratamentul poate fi discutat.
  • Este posibil să fie necesar să vedeți un număr de doctori diferiți, inclusiv un reumatolog, ortopedic, neurolog și / sau medicină fizică și de reabilitare.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 3
    3. Decide asupra unui medicament. După ce determinați cauza durerii dvs., dumneavoastră și medicul dumneavoastră puteți discuta despre utilizarea medicamentelor. În general, acetaminofenul (tylenol) sau AINS (Aleve, Advil, Aspirina) sunt utilizate mai întâi. Ideea este de a începe mai întâi cu medicamente cu cele mai puține efecte secundare. Pentru toate aceste medicamente de durere, este foarte important să urmați instrucțiunile exact așa cum este scris. Dacă instrucțiunile nu sunt clare, asigurați-vă că cereți medicului dumneavoastră, asistentei medicale sau farmacistului să le explicați până când sunteți foarte clar când și cum să luați medicamentul. Raportați orice efecte secundare sau probleme cu medicamentele imediat.
  • În anumite circumstanțe, antidepresivele triciclice, cum ar fi amitriptilina, pot fi folosite pentru a controla durerea.
  • O a treia clasă de medicamente care pot fi utilizate sunt inhibitorii recaptării serotoninei și norepinefrinei (snris) cum ar fi duloxetina (Cymbalta).
  • Corticosteroizii sunt utilizați în primul rând pentru reumatologia inflamatorie și tulburările autoimune. Uneori este ordonat un curs scurt de a trata și durerea acută.
  • Anticonvulsivanții cum ar fi Gabapentin (Neurontin) sau Pregabalin (Lyrica) s-au dovedit a fi utili pentru anumite tipuri de dureri nervoase, inclusiv fibromialgie și neuropatii.
  • Opiații sunt, în general, rezervate pentru durere care nu răspunde la alte medicamente pentru durere. Acestea ar trebui utilizate numai pentru o perioadă scurtă de timp și / sau după dumneavoastră și medicul dumneavoastră să dezvolte un plan de tratament atent, deoarece opiaceele sunt foarte dependente.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 4
    4. Urmați instrucțiunile medicale de dozare. Este foarte important să fii conștient de doza recomandată de medicul dumneavoastră pentru a minimiza șansele de a dezvolta o toleranță problematică asupra medicamentelor de durere. Toleranța este definită ca "un fenomen sau adaptare a corpului pe o perioadă de timp în care unul sau mai multe efecte ale unui medicament devin mai puțin cu utilizarea repetată la aceeași doză."Acest lucru este adesea menționat ca fiind" imun "la acțiunea medicamentului.
  • Este important să înțelegeți că toleranța nu este o dependență. Toleranța este adaptarea organismului la medicament. Problema cu toleranță este că tot mai multe medicamente sunt necesare pentru a obține același efect, iar dozele crescânde înseamnă, de asemenea, există un risc crescut de efecte secundare periculoase sau inacceptabile și șansa unei supradoze accidentale. Urmând programul de dozare poate încetini procesul de toleranță.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 5
    5. Lucrați cu echipa de gestionare a durerii. Din ce în ce mai multe programe de gestionare a durerii sunt interdisciplinare și utilizează mulți profesioniști diferiți cu o diversitate largă de seturi de competențe care vă pot ajuta să vă ocupați de durerea cronică în cel mai sănătos mod posibil, îmbunătățind calitatea vieții cât mai mult posibil.
  • Această echipă vă include mai întâi. Echipa de gestionare a durerii poate include, de asemenea, un medic și asistente medicale, în plus față de terapeuții fizici, de masaj, ocupațional, recreațional și psihologic. De asemenea, pot exista asistenți sociali, nutriționiști și alte persoane de sprijin.
  • Lucrul important pentru dvs. de a vă aminti este să accesați echipa și să utilizați serviciile pe care trebuie să le ofere.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 6
    6. Obțineți terapie fizică. Ar trebui să luați în considerare includerea unui terapeut fizic ca parte a echipei de gestionare a durerii. Un terapeut fizic vă poate ajuta să gestionați durerea, oferindu-vă că tratamente corporale se îndreaptă spre ameliorarea durerii. Aceste exerciții includ întărirea exercițiilor, exerciții de flexibilitate, terapie manuală, ajutor de postură și instruire mecanică corporală.
  • Metoda 2 din 4:
    Care se ocupă de durere prin șederea activă
    1. Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 7
    1. Rămâi social. Încercați să rămâneți la fel de activi și angajați în mod social cât puteți. Când aveți de-a face cu durerea cronică, uneori, având oameni în jurul tău, poate fi ultimul lucru pe care îl vrei - cu toate acestea, că oamenii în jur vă pot distrage de la durere și vă pot lăsa câteva momente sau poate mai mult, să uiți durerea. Oamenii sunt creaturi sociale și, în timp ce nu doriți întotdeauna să aveți oameni în jur și nu aveți nevoie de 24/7, sa arătat că contactul social poate avea efecte semnificative asupra percepției durerii.
    • Socializarea poate ajuta la ameliorarea singurătății și depresiei, care poate afecta negativ durerea cronică.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 8
    2. Căutați grupuri de sprijin. Ca creaturi sociale, găsirea altora care înțeleg cu adevărat ceea ce aveți de-a face poate fi un confort semnificativ. Grupurile de asistență vă ajută, de asemenea, să nu vă simțiți atât de singuri. Persoanele din grup pot fi capabile să ofere tehnici de consiliere și coping.
  • Pentru a găsi un grup de asistență pentru persoanele care se ocupă de dureri cronice, încep să privească grupurile de la Asociația Americană de durere cronică sau la Fibromialgia Națională și Asociația de durere cronică.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 9
    3
    Exercițiu. Exercitarea sa dovedit a crește producția de endorfine, care reduc în mod natural durerea. Exercitarea consolidează, de asemenea, mușchii împreună cu reducerea riscului de obezitate, a bolilor de inimă și a diabetului zaharat. Încercați activități cu impact redus, cum ar fi Yoga, Tai Chi, mers pe jos, înot, ciclism sau forță de formare.
  • Va trebui să discutați cu terapeutul dvs. fizic și cu alți membri ai echipei de gestionare a durerii pentru a determina dacă exercițiile de întindere, exercițiile de întărire, aerobic sau formarea în greutate este cea mai bună pentru dvs.
  • Asigurați-vă că găsiți nivelul corect de activitate pentru dvs. Dacă faceți prea mult, este posibil să aveți o durere sporită a doua zi - cu toate acestea, rămânând inactive pentru prea mult poate duce la alte probleme cu durerea și mobilitatea. Găsiți exercițiul corect și cantitatea de activitate pentru starea dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 10
    4. Distrage-te cu activități. Stați ocupați și angajați-vă mintea și corpul în activități care vă distrag atenția de durere poate fi o strategie eficientă de gestionare. Încercați să citiți sau să ascultați muzică. Aceste activități nu pot să vă permită să uitați durerea, dar vă poate ajuta să luați controlul asupra vieții voastre.
  • Considera Găsirea unui hobby care vă permite să ieșiți din casă și să vă conectați cu alte persoane.
  • Metoda 3 din 4:
    Care se ocupă de durere prin ameliorarea stresului
    1. Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 11
    1. Încerca Exerciții profunde de respirație. Respirația profundă este o tehnică de relaxare care poate ajuta la reducerea stresului. Învățarea de a vă relaxa poate ajuta la scăderea durerii.
    • Stați plat pe spate. Utilizați perne sub genunchi și gât pentru a vă asigura că sunteți confortabil. Puneți-vă mâinile în jos pe stomac, chiar sub cușca.Așezați degetele mâinilor împreună, astfel încât să le puteți simți separat și să știți că faceți exercițiul corect. Luați o respirație lungă, lentă și adâncă prin nas, extinzându-vă burta. Acest lucru vă asigură că utilizați diafragma dvs. pentru a respira mai degrabă decât cu coastele. Degetele tale ar trebui să se despartă când se află pe burtă. Expirați prin gură. Faceți acest lucru cât de des puteți.
    • Utilizați o variație a unui exercițiu chinez de respirație chineză. Stai în jos confortabil. Ritmul natural al plămânilor va prelua imediat. Ia trei inhalări scurte prin nas. La primul aport, ridicați brațele, ajungeți în față, menținând brațele la nivelurile umărului. La al doilea aport, mutați brațele în lateral, menținând brațele la nivelurile umărului. La al treilea aport, ridicați brațele peste cap. Repetați 10 până la 12 ori.
    • Dacă fie exercițiul provoacă vreun amețeli, opriți. Face aceste exerciții ori de câte ori aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 12
    2. Faceți relaxarea musculară progresivă. O altă modalitate de a reduce stresul și de a face față durerii relaxarea musculară progresivă. Începeți cu degetele de la picioare. Strângeți-i prin curling-le sub picioarele voastre. Țineți cinci până la 10 secunde. Apoi relaxați încet degetele de la picioare.
  • Treceți la picioarele următoare. Strângeți toți mușchii în picioare și țineți-vă timp de cinci până la 10 secunde. Apoi relaxați-vă încet picioarele.
  • Deplasați-vă prin picioare, coapse, abdomen, brațe, gât și față, strângerea mușchilor în fiecare zonă. Relaxați-vă încet de fiecare dată.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 13
    3. Utilizați vizualizarea pozitivă. Vizualizarea pozitivă poate fi o formă de meditaţie. Vizualizarea pozitivă și meditația pot ajuta la ameliorarea stresului, ceea ce poate ajuta la ușurarea disconfortului și diminuarea durerii.
  • Alegeți un loc preferat și obțineți confortabil. Amintiți-vă un loc preferat. Închideți ochii și imaginați acel loc. Păstrați imaginea în mintea voastră.
  • Respirați profund pe măsură ce păstrați imaginea în mintea voastră. Nu vă faceți griji dacă pierdeți imaginea. Doar faceți o respirație și începeți din nou.
  • Până când aveți o practică, este posibil să trebuiască să începeți din nou de câteva ori.
  • Încercați să vă asigurați că faceți acest lucru într-un timp în care sunteți cel mai puțin probabil să vă întrerupeți.
  • Uită-te la imagini ghidate prin videoclipuri sau aplicații YouTube.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 14
    4. Spuneți afirmații pozitive. Folosind afirmații pozitive Poate fi eficient în a vă ajuta să vă schimbați mentalitatea cu privire la durere și să vă ridicați starea de spirit. Spuneți public lucruri pozitive despre tine și durerea ta. Talk-ul de sine pozitiv poate ajuta la stimularea perceptii mentale asupra durerii. Unii oameni își scriu afirmațiile pozitive pe note lipicioase și postați aceste note oriunde pot. Utilizați timpul prezent și repetați cât de des puteți. Exemple de afirmații pozitive sunt:
  • Da, pot.
  • Pot trece prin durere.
  • devin mai bun.
  • Mă simt mai bine în fiecare zi.
  • Îmi pot controla durerea.
  • Metoda 4 din 4:
    Care se ocupă de durere prin mijloace alternative
    1. Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 15
    1. Încercați îngrijirea chiropractică. Chiropracticii lucrează cu alinierea structurii musculo-scheletice pentru a încuraja vindecarea și ameliorarea durerii. În general, îngrijirea chiropractică este un tratament alternativ pentru durerea în mușchi, articulații, oase, cartilaj, ligamente și tendoane. Îngrijirea chiropractică este folosită cel mai adesea pentru dureri de spate, picior și gât.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 16
    2. Luați în considerare acupunctura. O altă terapie alternativă comună pentru gestionarea durerii cronice este acupunctura. Acupunctura poate fi foarte benefică pentru durerea artritică, migrene și alte forme de durere cronică.
  • Înainte de a obține acupunctura, luați timp pentru a afla despre acupunctura, unde să găsiți un practicant de renume, experimentat și gândiți-vă dacă este un tratament pentru dvs.
  • Discutați cu echipa de gestionare a durerii pentru a obține recomandări fie pentru un acupuncturist, fie un chiropracticator.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 17
    3. Obțineți un masaj. Obținerea unui masaj nu va ajuta numai la ameliorarea tensiunii, dar poate, de asemenea, să ajute la ameliorarea stresului. Aceste două lucruri pot duce la creșterea durerii. Masajele sunt bune pentru toată durerea, în special înapoi și gât.
  • Găsiți un terapeut de masaj care este specializat în dureri cronice.
  • Pentru pacienții cu fibromialgie, masajul normal poate fi foarte dureros, așa că asigurați-vă că terapeutul să știe și să ceară tehnici ușoare, blânde.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 18
    4. Încercați biofeedback. Alte tratamente alternative pot include tehnici de biofeedback și alte dispozitive medicale mai noi, inclusiv neurostimulatori și pompe de medicament. Puteți vorbi cu medicul dvs. despre care ar putea fi potrivit pentru dvs.
  • Când utilizați biofeedback, purtați senzori pe corpul dvs. care vă permite să urmăriți funcțiile corpului. Pe măsură ce studiați beep-urile sau liniile se raportează senzorilor, puteți învăța să controlați anumite funcții și impulsuri corporale.
  • Există, de asemenea, dispozitive și patch-uri mai noi și patch-uri care pot oferi o ameliorare a durerii pentru o varietate de condiții. Există benzi de cap pentru migrenă, patch-uri pentru dureri musculare, dispozitive pentru dureri articulare și dispozitive de electrostimulare (adesea cunoscute sub numele de dispozitive de tensionare), care pot ajuta, de asemenea, la scăderea durerii.
  • 5. Încercați o dietă antiinflamatorie. Cercetarea arată că inflamația poate juca un rol în bolile cronice. Deși cercetarea este în curs de desfășurare, poate fi faptul că dieta poate ajuta - prin evitarea anumitor alimente și inclusiv cele cu proprietăți antiinflamatorii, este posibil să vă reduceți durerea.
  • O dietă antiinflamatorie este similară cu dieta mediteraneană. Subliniați o mulțime de fructe și legume, gustare pe nuci, mâncați pește ambalate cu grăsimi omega 3 și grăsimi sănătoase (mononansaturate și polinesaturate).
  • Includeți aceste condimente antiinflamatorii în gătit: turmeric, ghimbir, scorțișoară, usturoi, cayenne, piper negru și cuișoare.
  • Alimente pentru a evita sau minimiza includ zahărul, grăsimile saturate, grăsimile trans, acizii grași omega 6 excesiv, gluten, cazeină, carbohidrați rafinați, glutamatul mono-sodiu (MSG), aspartam și alcoolul.
  • Imagine intitulată Deal cu durerea cronică Pasul 19
    6. Vedeți dacă este disponibilă marijuana medicală. Dacă vă este disponibilă Marijuana medicală, aceasta este o abordare care sa dovedit a fi foarte eficientă pentru mulți oameni. Studiile indică faptul că marijuana medicală este o abordare sigură și eficientă a ameliorării durerii. Discutați această opțiune cu echipa de management a durerii și aflați dacă este legală unde locuiți.
  • Avertizări

    Fiți atenți la ceea ce încercați fără supravegherea profesională - solicitați mereu sfatul medicului dacă nu sunteți sigur de încercarea oricăror dintre aceste sfaturi.
  • Dacă ceva agravează durerea, opriți imediat.
  • Ascultați întotdeauna corpul tău - corpul tău știe cel mai bine. Dacă vă simțiți inconfortabil despre nimic, nu faceți acest lucru și căutați ajutor de la medicul dumneavoastră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar