Cum să atenuați durerea cauzată de nevralgia trigeminală

Experții recomandă în mod obișnuit medicamente anticonvulsivante și antispasmodice pentru a ajuta la gestionarea durerii asociate cu nevralgia trigeminală. Deoarece aceste tratamente nu funcționează pentru toată lumea, totuși, deoarece uneori devin mai puțin eficiente în timp, este posibil să aveți nevoie să discutați cu medicul dumneavoastră despre injecții sau tehnici chirurgicale - studiile au arătat că acestea funcționează și bine pentru unii oameni. Fiind în durerea cronică poate fi incredibil de frustrant și poate avea un impact major asupra vieții voastre, dar nu renunță! Există multe tratamente acolo și poate face un mic proces și eroare pentru a afla ce funcționează cel mai bine pentru dvs.

Pași

Metoda 1 din 2:
Ameliorarea durerii medical
  1. Imagine intitulată Alimentarea durerii cauzate de nevralgia trigeminală Pasul 1
1. Adresați-vă medicului despre medicamentele anticonvulsivante. Medicamentele anticonvulsivante sunt unul dintre cele mai frecvente tratamente pentru nevralgia trigeminală. Medicul dumneavoastră poate prescrie unul sau mai mulți anticonvulsivanți până când găsește cea care funcționează cel mai bine pentru a vă gestiona simptomele de durere.
  • Medicamentele anticonvulsivante sunt în mod obișnuit prescrise în loc de analgezice tradiționale (cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene), care nu sunt la fel de eficiente la blocarea semnalelor electrice de la neuronii care nu fac obiectul durerii.
  • Carbamazepina este tratamentul obișnuit anticonvulsivant anticonvulsivant, deoarece a fost studiat cel mai mult. S-ar putea să experimentați somnolență, amețeli, greață și vărsături ca efecte secundare, dar ele nu pot fi la fel de proeminente dacă începeți cu o doză mai mică și titrat încet.
  • Oxcarbazepina este similară cu carbamazepina în eficacitate și poate fi mai bine tolerată, dar este mai scumpă. Gabapentina și lamotrigina sunt adesea folosite pentru pacienții care nu pot tolera carbamazepina.
  • Baclofenul poate fi un medicament util pentru a lua alături de anticonvulsivitate, în special la pacienții cu TN legat de scleroza multiplă.
  • Medicamentele anticonvulsivante își pot pierde eficacitatea în timp, în timp ce se acumulează în sânge - În acest moment, medicul dumneavoastră vă poate schimba prescripția la un alt anticonvulsivant pe care corpul dvs. nu a devenit insensibil sau nu utilizează terapie adjuvantă cu un alt medicament, cum ar fi lamotrigina.
  • Imagine intitulată Alimentarea durerii cauzate de nevralgia trigeminală Pasul 2
    2. Obțineți o rețetă pentru antidepresive triciclice. Antidepresivele triciclice sunt utilizate în mod obișnuit pentru a gestiona simptomele depresiei, dar pot fi, de asemenea, prescrise pentru a gestiona durerea cronică.
  • Antidepresivele triciclice sunt adesea eficiente în gestionarea condițiilor de durere cronică, cum ar fi durerea facială atipică, dar nu sunt în general utile în nevralgia clasică trigeminală.
  • Antidepresivele triciclice tind să fie prescrise în doze mai mici pentru gestionarea durerii cronice față de atunci când sunt folosite pentru a trata depresia.
  • Antidepresivele triciclice comune utilizate pentru a trata durerea cronică includ amitriptilină și nortriptilină.
  • Imagine intitulată Alimentarea durerii cauzate de nevralgia trigeminală Pasul 3
    3. Evitați analgezicele și opioidele. Analgezicele și opioidele nu sunt utile în gestionarea paroxismului de durere în TN clasic. Cu toate acestea, unii oameni cu TN2 răspund la analgezice și opioide.
  • TN2 constă în durere constantă care poate fi umezită de aceste medicamente pe măsură ce se construiesc în sânge, în timp ce TN1 constă în episoade de dureri recurente care nu pot fi efectiv scăzute de aceste medicamente.
  • Medicul dumneavoastră poate prescrie analgezice și opioide, cum ar fi alodynia, levorfanolul sau metadona.
  • Imagine intitulată Alimentarea durerii cauzate de nevralgia trigeminală Pasul 4
    4. Încercați agenți antispasmodici. Agenții antispasmodici sunt utilizați pentru a ușura senzațiile de durere cauzate de atacurile nevralgiei trigeminale. Ele sunt uneori utilizate împreună cu anticonvulsivanții.
  • AntiSpasmodics, altfel cunoscut sub numele de relaxante musculare, sunt prescrise pentru a trata nevralgia trigeminală, deoarece inhibă mișcările musculare involuntare care pot fi declanșate de neuroni nenorociți în timpul unui episod trigeminal nevralgiei.
  • AntiSpasmodicile comune includ Kemstro, Gablofen și Lioresal - aceștia sunt toți membrii familiei de droguri Baclofen.
  • Imagine intitulată Alimentarea durerii cauzate de nevralgia Trigeminal Pasul 5
    5. Întrebați despre injecțiile cu Botox. Medicul dumneavoastră poate lua în considerare injecțiile cu Botox pentru a vă trata nevralgia trigeminală dacă deveniți insensibili și nu răspunde la anticonvulsivante, antidepresive triciclice și medicamente antispasmodice.
  • Botox poate fi eficient pentru gestionarea durerii la pacienții cu nevralgie trigeminală, în special cei cu șmecheri musculare rapide, dar nu au existat multe studii de cunoaștere a rezultatelor.
  • Mulți oameni se simt incomod, având în vedere injecțiile cu Botox, datorită conotațiilor negative din utilizarea lor în chirurgia plastică - cu toate acestea, nu trebuie să reduceți această modalitate de tratament, deoarece vă poate ajuta în mod eficient să vă gestionați durerea facială cronică după ce ați epuizat alte opțiuni.
  • Injecțiile cu Botox pot fi benefice pentru pacienții care au nevralgie trigeminală refractară medicală, deși nu există multe date.
  • Imagine intitulată Alimentarea durerii cauzate de nevralgia trigeminală Pasul 6
    6. Luați în considerare medicina alternativă. Opțiunile de medicamente alternative nu au fost studiate suficient pentru a fi determinate ca fiind eficiente pentru tratarea nevralgiei trigeminale. Chiar și așa, mulți oameni raportează o ușurare a durerii din modalități cum ar fi acupunctura și terapia nutrițională.
  • Metoda 2 din 2:
    Ameliorarea durerii chirurgicale
    1. Imagine intitulată Durerea de atenuare cauzată de nevralgia Trigeminal Pasul 7
    1. Întrebați despre operație. Nevralgia trigeminală este o condiție progresivă. Deși medicamentele vă pot ajuta să gestionați simptomele în timp, cazurile mai agresive ale acestei afecțiuni pot duce la deteriorarea permanentă a nervului trigeminal, care poate duce la durerea debilitantă sau amorțea parțială permanentă permanentă. Dacă nu răspundeți la chirurgia medicamentelor poate fi luată în considerare.
    • Medicul dumneavoastră va lucra cu dvs. pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună intervenție chirurgicală pe baza sănătății și a fundalului medical. Gradul de severitate a nevralgiei dvs. trigeminale, istoricul prealabil al neuropatiei și al tuturor factorilor de sănătate generală în opțiunile care sunt disponibile pentru dvs.
    • Scopul general al intervenției chirurgicale este de a minimiza deteriorarea nervului trigeminal ca nevralgie trigeminală avansează și pentru a îmbunătăți calitatea vieții atunci când medicamentele nu mai gestioneze în mod efectiv durerea.
  • Imagine intitulată Durerea de atenuare cauzată de nevralgia trigeminală Pasul 8
    2. Încercați compresia balonului. Scopul compresiei balonului este de a deteriora ușor ramurile nervoase trigeminale astfel încât impulsurile de durere nu pot fi transmise.
  • În timpul procedurii, un mic balon este introdus în craniu printr-un cateter și în timp ce se umflă, nervul trigeminal este presat pe craniu.
  • Aceasta este de obicei o procedură de ambulatoriu care se efectuează sub anestezie generală, deși uneori este nevoie de un ședere peste noapte.
  • Rezultatele compresiei balonului în aproximativ doi ani de ameliorare a durerii.
  • Mulți pacienți prezintă amorțeală sau slăbiciune temporară a mușchilor utilizați pentru mestecare după această procedură, dar sunt în general ușurați de simptomele durerii.
  • Imagine intitulată Alimentarea durerii cauzate de nevralgia Trigeminal Pasul 9
    3. Întrebați despre injectarea glicerolului. Injecția de glicerină este utilizată pentru a trata nevralgia trigeminală care afectează în special cea de-a treia și cea mai mică ramură a nervului trigeminal.
  • În timpul acestei proceduri de ambulatoriu, un ac subțire este introdus prin obraz în baza craniului și în apropierea celei de-a treia diviziuni ale nervului trigeminal.
  • Odată ce glicerolul este injectat, acesta dăunează nervului trigeminal, ducând la ameliorarea durerii.
  • Această procedură are de obicei rezultă în aproximativ 1 până la 2 ani de ameliorare a durerii.
  • Imagine intitulată Alimentarea durerii cauzate de nevralgia Trigeminal Pasul 10
    4. Încercați leziuni termice radiofrecvență. Leziuni termice de radiofrecvență, de asemenea, cunoscut sub numele de ablație RF, este o procedură de ambulatoriu constând din fibre nervoase coagulare cu un electrod pentru a desensibiliza zonele în care aveți dureri.
  • În timpul procedurii, un ac cu un electrod este introdus în nervul trigeminal.
  • Odată ce suprafața nervului care provoacă durerea este localizată, medicul dumneavoastră trimite impulsuri electrice mici prin electrod pentru a deteriora fibrele nervoase, rezultând amorțarea site-ului.
  • În aproximativ 50% dintre pacienți, simptomele reocează trei până la patru ani după procedură.
  • Imagine intitulată Durerea de ameliorare cauzată de nevralgia Trigeminal Pasul 11
    5. Research Radiosurgery stereotactic (sau cuțit gamma). Această procedură utilizează imagini pe calculator pentru a trimite radiații concentrate la nervul trigeminal.
  • În timpul procedurii, radiația creează o leziune a nervului trigeminal, care întrerupe semnalele senzoriale la creier și reduce durerea.
  • Pacienții pot părăsi adesea spitalul în aceeași zi sau în ziua următoare procedurii.
  • Majoritatea pacienților care suferă de cuțit Gamma raportează ameliorarea durerii după câteva săptămâni sau luni, dar durerea se reocupă de multe ori în termen de trei ani.
  • Imagine intitulată Allviatul durerii cauzate de nevralgia trigeminală Pasul 12
    6. Încercați decompresia microvasculară (MVD). MVD este cea mai invazivă procedură chirurgicală pentru nevralgia trigeminală. În timpul intervenției chirurgicale, medicul dumneavoastră face o gaură în spatele urechii. Apoi, folosind un endoscop pentru a vizualiza nervul trigeminal, medicul dumneavoastră va pune o pernă între nervos și vasul de sânge care comprimă nervul.
  • Timpul de recuperare pentru această procedură variază de la o persoană la persoană și adesea necesită o ședere în spital.
  • Acesta este cel mai eficient tratament chirurgical pentru nevralgia trigeminală. Aproximativ 70-80% dintre pacienți au o ameliorare imediată, de durere și 60-70% rămân fără durere la 10-20 de ani.
  • Imagine intitulată Alimentarea durerii cauzate de nevralgia Trigeminal Pasul 13
    7. Înțelege neorectomia. Neaurectomia implică îndepărtarea unei părți a nervului trigeminal. Această procedură invazivă, ablativă este rezervată pacienților care sunt refractari la alte tratamente sau care nu pot suferi proceduri chirurgicale alternative.
  • Neaurectomiile pot lucra pentru tratarea nevralgiei trigeminale, dar majoritatea dovezilor au fost negative sau neconcludente.
  • Neorectomiile sunt adesea efectuate atunci când un vas de sânge nu este găsit prin presare pe nervul în timpul unui MVD.
  • În timpul procedurii, diferite porțiuni ale ramurilor nervoase trigeminale sunt îndepărtate pentru a acorda ameliorarea durerii.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    TN1 constă în episoade bruște de durere ascuțită care durează câteva secunde până la două minute. Durerea este în zona obrazului sau a bărbiei, doar rareori implică fruntea.
  • TN2 (sau nevralgia trigeminală atipică) este atunci când pacientul se confruntă cu durere facială persistentă. Nevralgia trigeminală atipică este o afecțiune complet diferită, care este mult mai puțin bine înțeleasă decât nevralgia trigeminală clasică.
  • Pacienții cu nevralgie trigeminală clasică evită adesea atingerea feței, deoarece atingerea poate declanșa un spasm de durere. Pacienții cu durere facială atipică adesea masați sau frecați fața. Această diferență ajută la distingerea dintre cele două condiții.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar