Cum să ușurați durerea rotundă a ligamentului

Durerea rotundă a ligamentului este un eveniment tipic în timpul majorității sarcinilor, în special în timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru. Această durere apare atunci când uterul dvs. în creștere pune presiune asupra ligamentelor și a altor țesuturi fibroase care susțin abdomenul inferior. Puteți simți cel mai mult atunci când vă exercitați. Deși durerea rotundă a ligamentului nu poate fi evitată complet, puteți ajuta la prevenirea și gestionarea acestuia prin odihnă atunci când puteți, opriți activitățile care provoacă disconfort, schimbarea pozițiilor, aplicarea căldurii sau discutarea cu medicul dumneavoastră despre utilizarea amelioratorului de durere ca acetaminofen (tylenol). Dacă durerea nu scade - sau dacă este însoțită de sângerări vaginale - vezi imediat un medic.

Pași

Metoda 1 din 3:
Mutarea corpului pentru a reduce disconfortul
  1. Imagine intitulată ușurință dureri de ligament rotund Pasul 1
1. Poziții de schimbare pentru a prelua presiunea de ligamente tensionate. Dacă corpul dvs. rămâne într-o poziție prea lungă, greutatea copilului poate începe să pună o presiune incomodă asupra ligamentelor rotunde. Cea mai ușoară modalitate de a opri durerea este de a schimba poziția corpului. Mutarea dvs. într-o nouă poziție ar trebui să ușureze ligamentele tensionate prin redistribuirea greutății copilului.
  • De exemplu, dacă simțiți durere în timp ce dormiți pe spate, rotiți-vă și dormiți pe o parte sau pe cealaltă. Sau, dacă vă lăsați pe o canapea și vă simțiți dureri de ligament rotund, locați într-o poziție diferită.
  • Imagine intitulată ușurință Durerea ligamentului rotund Pasul 2
    2. Ridicați-vă picioarele pentru a prelua presiunea ligamentelor dvs. rotunde. După petrecerea orelor de pe picioare, greutatea copilului în creștere va cântări pe ligamentele rotunde și îi întinde în jos. Ia un loc pentru a da ligamentele o odihnă. Ridicându-ți picioarele cu aproximativ 1-2 picioare (0.30-0.61 m) va ușura în continuare ligamentele și va ajuta durerea să se estompeze.
  • Deci, dacă ați fost în picioare toată ziua și vă confruntați cu dureri de ligamente rotunde, puneți picioarele în sus și așezați-vă timp de 5-10 minute.
  • Imagine intitulată ușurință Durerea ligamentului rotund Pasul 3
    3. Încetiniți mișcările, astfel încât ligamentele să aibă timp să se adapteze. Dacă vă deplasați la locul de muncă, faceți treburi în jurul casei sau ocupați cu orice sarcină fizică, vă puteți pune în mod neașteptat tulpina excesivă asupra ligamentelor dvs. rotunde. Dacă nu aveți timp să vă așezați și să faceți o pauză, concentrați-vă pe mișcarea corpului mai încet. Acest lucru va permite ca ligamentele să se miște și să se întindă fără durere, mai degrabă decât să se întindă brusc.
  • De exemplu, dacă simțiți durerea ligamentului în timp ce faceți yoga, încetiniți mișcările până când vă deplasați la jumătate de viteză normală.
  • Imagine intitulată ușurință Durerea ligamentului rotund Pasul 4
    4. Odihniți cât de des puteți. Durerea de ligament rotunjită se înrăutățește atunci când vă exercitați, deci luați pauze frecvente de odihnă pe tot parcursul zilei dacă puteți. Este deosebit de important să vă odihniți frecvent dacă faceți orice activitate intensă, cum ar fi treburile de uz casnic, exercițiile fizice sau munca manuală.
  • Obținerea unei odihnă suficientă poate, de asemenea, să combată alte simptome de sarcină, cum ar fi oboseala.
  • Imagine intitulată ușurință dureri de ligament rotund Pasul 5
    5. Flexați mușchii în șolduri înainte de a vă străin. Femeile care suferă de dureri de ligament rotund simt adesea atunci când strănută. Actul fizic de strănut poate să-ți îndrepte ligamentele rotunde, iar greutatea unui copil agravează doar tulpina. Flexându-vă șoldurile atunci când simțiți că un strănut venind ar trebui să țină ligamentele constant și să le împiedice să fie întins dureros.
  • Dacă aveți dureri de șold din ligamentele întinse, în general, petreceți 5-10 minute întinzându-vă șoldurile și înapoi înapoi în fiecare dimineață sau seară.
  • Metoda 2 din 3:
    Încercarea de tehnici suplimentare de ameliorare a durerii
    1. Imagine intitulată ușurință Durerea ligamentului rotund Pasul 6
    1. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre utilizarea unui ameliorator de durere. Dacă nu puteți obține o ușurare să vă odihniți sau să vă schimbați poziția, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă puteți lua o ușurare ușoară a durerii, cum ar fi acetaminofenul (Tylenol). Nu luați medicamente în timpul sarcinii fără a vă consulta mai întâi medicul.
    • Nu luați aspirină sau AINS (cum ar fi ibuprofenul sau naproxenul) în timp ce sunteți gravidă, deoarece acestea pot provoca complicații pentru dvs. sau pentru copilul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată ușurință dureri de ligament rotund Pasul 7
    2. Cureaua unei trupe de burtă în jurul stomacului pentru a ține o parte din greutatea sa. O bandă de burtă este o buclă largă de 4-5 în (10-13 cm) de țesătură elastică. Puteți înfășura trupa în jurul stomacului pentru a ridica o parte din greutatea bebelușului, iar benzile ajută, de asemenea, cu durerea ligamentului prin luarea de greutate a ligamentelor rotunde. Așezați banda în jurul burții inferioare pentru a-și ține greutatea.
  • Achiziționați o bandă de burtă (numită și o centură de burtă) la orice magazin de departament sau magazin care este specializat în uzura maternității.
  • Imagine intitulată ușurință Durerea ligamentului rotund Pasul 8
    3. Aplicați o compresie fierbinte la abdomenul inferior. Aplicarea căldurii direct în locația în care ligamentele dvs. tensionate se simt dureroase, este o modalitate eficientă de a vă reduce disconfortul. Țineți o compresă fierbinte sau un tampon de încălzire împotriva pielii (sau sub cămașă) timp de 10-15 minute sau până când durerea dispare. Achiziționați o sticlă de apă caldă sau o pătură de încălzire la orice farmacie locală sau farmacie.
  • De asemenea, poate ajuta să se așeze într-o baie fierbinte timp de 20-30 de minute. Căldura vă va relaxa ligamentele, iar înmuierea în apă va permite corpului să se relaxeze.
  • Evitați înmuierea în cadă sau băi fierbinți care sunt suficient de fierbinți pentru a ridica temperatura corpului de bază peste 102 ° F (39 ° C). Creșterea temperaturii corpului prea mult poate fi dăunătoare în timpul sarcinii.
  • Imagine intitulată ușurință Durerea ligamentului rotund Pasul 9
    4. Masați ușor zona afectată. Se întinde și frecați ușor abdomenul, concentrându-vă pe zonele în care simțiți cea mai mare durere. Masajul poate fi și mai eficient dacă îl combinați cu căldură.
  • Vă puteți masaj, cereți partenerului dvs. să o facă sau să vizitați un terapeut de masaj care are experiență în ceea ce privește masajul prenatal.
  • Metoda 3 din 3:
    Văzând un medic
    1. Imagine intitulată ușurință dureri de ligament rotund Pasul 10
    1. Programați o întâlnire Dacă durerea ligamentului durează mai mult de 5 minute. Dacă de multe ori aveți jocuri de ligament rotund care durează 10, 15 sau chiar 20 de minute la un moment dat, merită să vă lăsați medicul să știe. Faceți o programare și descrieți severitatea durerii de ligament rotunjite la medicul dumneavoastră. Menționează, de asemenea, durata timpului în care durerea de obicei durează.
    • Medicul dumneavoastră poate prescrie medicamente pentru durere pentru a ajuta la disconfort.
    • Sau, ei vă pot face referire la un terapeut fizic, astfel încât să puteți învăța câteva întinderi pentru a lua tulpina în afara ligamentelor dvs. rotunde.
  • Imagine intitulată ușurință Durerea ligamentului rotund Pasul 11
    2. Contactați medicul dacă simptomele asemănătoare gripei însoțesc durerea ligamentului. În timp ce durerea ocazională a ligamentului este normală în timpul sarcinii, nu este normal ca durerea să fie însoțită de febră sau de frisoane. Dacă aveți una dintre acestea în timpul unei dureri de ligament, vizitați furnizorul dvs. de asistență medicală. De asemenea, vizitați medicul dumneavoastră dacă durerea rotundă a ligamentului devine extremă.
  • Dacă întâmpinați dureri severe de ligamente pe timp de noapte sau în weekend, este posibil să aveți nevoie să vizitați camera de urgență.
  • Imagine intitulată ușurință Durerea ligamentului rotund Pasul 12
    3. Vizitați o clinică de îngrijire urgentă dacă descărcarea vaginală sau sângele însoțesc durerea. În unele cazuri, durerea abdominală poate fi cauzată de o problemă medicală, alta decât durerea ligamentului rotund. Dacă aveți orice grad de sângerare vaginală în timpul perioadelor de durere, sau dacă observați descărcarea vaginală anormală sau decolorată, consultați imediat medicul dumneavoastră sau vizitați imediat un centru de îngrijire urgentă.
  • Vizitați, de asemenea, un centru urgent de îngrijire (sau medicul dvs. general) dacă aveți durere în timp ce urinați cu durerea ligamentului.
  • sfaturi

    Ligamentele rotunde oferă stabilitate și suport pentru uter.
  • Femeile cel mai frecvent experimentează dureri de ligament rotund după a 14-a săptămână de sarcină.Pentru majoritatea femeilor, se simte ca o stomac obișnuită sau crampe menstruale ușoare.
  • În cele mai multe cazuri, durerea rotundă a ligamentului are loc pe partea dreaptă a corpului femeii însărcinate. Poate apărea și pe partea stângă, totuși, așa că nu vă faceți griji dacă adesea simțiți-o pe ambele părți.
  • Durerea ligamentului rotund nu este dureroasă sau dăunătoare pentru copilul în creștere. Este doar o problemă pentru mamele așteptate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar