Cum de a face față durerii după sex

Sexul poate fi o experiență de nedescris, dar durerea care vine după ce poate fi cu siguranță pusă în cuvinte. Ofertatea vaginală poate fi un lucru foarte greu și incomod de a vorbi despre. Nu-ți face griji - nu ești singur și nu ai nimic de rușine. O mulțime de oameni au preocupări similare cu privire la acest subiect - ia o privire mai jos pentru unele răspunsuri potențiale la întrebările dvs.

Pași

Întrebarea 1 din 6:
De ce mă duc atât de rău după sex?
  1. Imagine intitulată Deal cu durerea după sex Pasul 1
1. Este posibil să nu fi folosit suficientă lubrifiant. Sexul implică o mulțime de frecare, care poate să-și ia amploarea după ce și partenerul dvs. sunt finalizate. Dacă nu ați folosit LUBE înainte de a obține intimă, fricțiunea ar fi putut crea câteva lacrimi mici în acea zonă.
  • 2. Partenerul tău ți-a atins cervixul în timp ce erai intim. Dacă altele semnificative sunt destul de bine dotate acolo sau folosește o jucărie cu adevărat mare, s-ar putea să fi atins colul uterin în timp ce ambii ajungi intim. Potrivit experților, acest lucru se poate simți similar cu crampe și ar putea provoca durerea voastră dimineața după.
  • 3. Sexul a fost destul de hardcore. Sexul dur este mare de pornire pentru unele cupluri, dar poate duce la unele probleme după-fapte. Sexul cu adevărat dur tinde să creeze o mulțime de frecare, ceea ce poate duce la o anumită durere în zilele următoare.
  • 4. S-ar putea să aveți o alergie la latex. Multe prezervative sunt făcute cu latex. Dacă vă simțiți răni după fapt, o alergie la latex ar putea face acea zonă să se simtă destul de dureroasă și inflamată. Dacă credeți că sunteți alergic la latex, utilizați prezervative poliuretanice în loc de cele tradiționale latexe. Cu toate acestea, aceste prezervative sunt un pic mai fragile și sunt mai susceptibile de a întrerupe sau de a aluneca.
  • 5. Aveți o infecție sau o altă stare de bază. Infecții de drojdie, ITS, vaginoză bacteriană și alte infecții vă pot lăsa inconfortabil și dureroase. Cu o infecție, probabil veți observa alte simptome fizice, cum ar fi descărcarea, o senzație de arsură și disconfort general. Alte condiții, cum ar fi endometrioza, pot provoca o mică durere suplimentară după ce ai sex.
  • Dacă aveți dificultăți în a vă imagina cauza durerii, programați o întâlnire cu ginecologul dvs. Ei vă pot ajuta să identificați ce se întâmplă.
  • Endometrioza este atunci când căptușeala de pe uterul tău crește de-a lungul uterului tău, cum ar fi ovarele și tuburile Fallopian. Dacă aveți perioade foarte dureroase sau grele, ați putea avea endometrioză.
  • Întrebarea 2 din 6:
    Cum tratez durerea după sex?
    1. Imagine intitulată Deal cu durerea după sex Pasul 6
    1. Utilizați un placă de încălzire sau faceți o baie caldă. Un pic de căldură poate ajuta la calmarea durerii. Relaxați-vă și relaxați-vă într-o baie caldă sau odihniți un tampon de încălzire peste zona inflamă pentru câteva minute pentru a vă oferi o ușurare.
    • Utilizați numai o placă de încălzire timp de 15-20 de minute la un moment dat. Setați-l la căldură scăzută sau medie, care va calma durerea.
  • 2. Luați câteva analgezice deasupra. Apucați o sticlă de Ibuprofen sau Motrin și luați doza recomandată enumerată pe sticlă. Aceste medicamente pot ajuta la ușurarea o parte din durere.
  • 3. Gheață zona inflamabilă dacă durerea este foarte rău. Dacă intrarea dvs. la vagin sau vulva, se uită destul de umflată, puneți câteva cuburi de gheață într-o cârpă curată sau un baggie. Alunecați pe o pereche confortabilă de lenjerie de corp și plasați pachetul de gheață de-a lungul vulvei voastre, folosind pânza ca un tampon. Păstrați gheața în poziție timp de 10-15 minute și vedeți dacă observați orice îmbunătățiri.
  • Nu puneți niciun gheață în interiorul vaginului - acest lucru va face doar durerea.
  • 4. Vizitați ginecologul dvs. și vedeți dacă aveți o infecție. Nu presupuneți că aveți o infecție - în schimb, spuneți unui ginecolog cum vă simțiți și vedeți ce au de spus. Dacă o infecție este cauza principală a durerii dvs., medicamentul pe bază de rețetă ar putea fi cel mai bun mod de ao trata.
  • Întrebarea 3 din 6:
    Cât durează durerea după sex?
    1. Imagine intitulată Deal cu durerea după sex Pasul 10
    1. Depinde de ceea ce îl cauzează. Din păcate, nu există nici o regulă tare și rapidă la cât durează durerea voastră. Dacă aveți câteva lacrimi mici, ar trebui să se vindece în câteva zile. Dacă aveți o lacrimă mai mare, sângerări, ar putea dura săptămâni pentru ca zona să se vindece. În general, dați-vă câteva zile să vă vindecați și să vă recuperați - dacă vă simțiți în continuare dureri, întâlniți cu ginecologul dvs.
    Întrebarea 4 din 6:
    Ce fac dacă durerea nu dispare?
    1. Imagine intitulată Deal cu durerea după sex Pasul 11
    1. Adresați-vă ginecologului dvs. pentru o recomandare. Dacă vaginul dvs. este încă dureros de câteva zile după sex, ar putea exista ceva mai serios la joc. Apelați-vă ginecologul și vedeți dacă puteți programa o consultare. Ei vor putea să ia o privire mai atentă și să vă informeze ce este problema.
    • Poate fi puțin ciudat pentru a discuta acest tip de subiect cu ginecologul dvs. Amintiți-vă - nu aveți nimic de rușine. Ginecologul dvs. este acolo pentru a vă ajuta!
    Întrebarea 5 din 6:
    Cum pot preveni durerea în viitor?
    1. Imagine intitulată Deal cu durerea după sex Pasul 12
    1. Dedicați timp suplimentar pentru preluarea și obținerea lubrifiată. Corpul tău va produce lubrifiant natural atunci când te simți trezit. Nu vă simțiți ca și cum aveți nevoie pentru a vă grăbi - luați cât de mult timp aveți nevoie de partenerul dvs. în prealabil. Dacă încă mai simțiți puțin uscat, utilizați un lubrifiant suplimentar înainte de a obține intim.
    • Când vă simțiți excitat, vaginul devine un pic mai larg, ceea ce vă poate ajuta dacă partenerul dvs. este destul de bine dotat.
  • 2. Du-te puțin mai lent la început. Nu este nevoie să vă grăbiți! Chiar dacă tu și partenerul tău vă bucurați de sexul dur, începeți la un ritm mai lent înainte de a ridica viteza. Dați-vă un pic de timp pentru a vă ajusta, astfel încât nu vă veți simți la fel de dureroasă după ce ați fost intim.
  • 3. Adresați-vă ginecologului pentru opțiunile de tratament dacă aveți o afecțiune medicală. Probleme precum endometrioza poate face viața sexuală dureroasă. Ginecologul dvs. ar putea avea unele sugestii sau tratamente care să vă ajute mai bine să faceți față durerii.
  • Întrebarea 6 din 6:
    Cum scapi de durerea vaginală în timpul sexului?
    1. Imagine intitulată Deal cu durerea după sex Pasul 15
    1. Schimbați lucrurile cu partenerul dvs. Discutați cu partenerul dvs. despre încercarea unor lucruri noi în dormitor. O nouă poziție ar putea ajuta la reducerea o parte din durere. De exemplu, dacă sunteți de obicei în partea de jos, adresați-vă partenerului dvs. dacă puteți încerca să fiți în continuare data viitoare - acest lucru poate da un control mai mic și vă poate ajuta să găsiți un ritm care funcționează bine pentru dvs.
  • 2. Lăsați partenerul dvs. să știe dacă ceva nu funcționează. Fii sincer dacă simți o durere în timpul momentelor intime. Dacă lucrurile merg prea repede, permiteți partenerului dvs. să știe! Sexul mai lent ar putea ajuta la returnarea unei dureri.
  • sfaturi

    Durerea de sex ar putea fi provenită de la o problemă emoțională în loc de una pur fizică. Discutați cu partenerul dvs. despre încercarea terapiei sexuale dacă credeți că ar ajuta.
  • Discutați cu ginecologul dvs. despre încercarea terapiei de desensibilizare. Acest tip de terapie vă învață cum să vă relaxați vaginul și ar putea ajuta la reducerea o parte din durerea pe care o simți în timpul sexului.
  • Avertizări

    Uscăciunea vaginală poate apărea în timpul sau după menopauză, ceea ce ar putea duce la o durere suplimentară. Puteți trata acest lucru cu margele lichide speciale, care sunt vândute la cele mai multe magazine alimentare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar