Cum să diagnosticați tulburarea disfuncției sexuale

Disfuncția sexuală include orice probleme care împiedică o persoană sau un cuplu să obțină satisfacție sexuală. Disfuncția sexuală poate apărea în orice punct al ciclului de răspuns sexual, inclusiv excitarea și dorința, platoul, orgasmul și rezoluția. În timp ce mulți sunt timizi să vorbească despre disfuncția sexuală, este surprinzător mai mult decât să vă gândiți. Aproximativ 31% dintre bărbați se confruntă cu disfuncție sexuală, iar 43% dintre femei experimentează-o. Discutați cu un medic dacă sunteți îngrijorat că aveți o tulburare de disfuncție sexuală pentru a obține un diagnostic și tratament.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea unui diagnostic
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 1
1. Examinați categoriile de tulburare sexuală. În timp ce majoritatea trăsăm nopți de a nu fi "în starea de spirit", apar tulburări atunci când problemele apar în mod regulat și au impact asupra experienței sexului. Gândiți-vă când apar problemele și modul în care influențează experiența sexului. Următoarele sunt 4 tipuri diferite de tulburări:
  • Dorința de dorință: Aceasta se întâmplă atunci când aveți un interes mic sau deloc în sex pentru o perioadă continuă de timp. Pentru femei, lucrurile ca contraceptive pot scădea foarte mult sau pot elimina dorința.
  • Tulburare de excitare: Tulburarea de excitare apare atunci când doriți să faceți sex, totuși corpul dvs. nu răspunde.
  • Orgasm tulburare: Corpul și emoțiile dvs. pot fi angajate în activități sexuale, dar nu sunteți în imposibilitatea de a culma, care vă poate lăsa să vă simțiți frustrați.
  • Tulburare de durere: Tulburarea durerii apare atunci când orice parte a activității sexuale este dureroasă, în special actul sexual.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 2
    2. Identificați dificultățile cu orgasmul. O lipsă de orgasm se numește Anorgasmia. Furnizorul dvs. vă poate pune întrebări despre factorii psihologici și emoționali care pot provoca angomemia, cum ar fi inhibarea sexuală, lipsa de experiență, sentimentele de vinovăție sau anxietate sau o istorie a traumelor sexuale sau abuzului sexual.Unele medicamente sau boli cronice pot provoca probleme cu excitarea și orgasmul.
  • Uneori angorurile pot fi ajutate cu o stimulare suficientă.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 3
    3. Identificați cauzele medicale ale disfuncției sexuale. Stres dacă de multe ori un vinovat major pentru disfuncția sexuală. Cu toate acestea, factorii medicali și psihologici pot afecta satisfacția sexuală. Diagnostice, cum ar fi diabetul, bolile cardiace, tulburările neurologice și dezechilibrele hormonale, pot provoca, de asemenea, disfuncție sexuală. Medicamente efecte secundare, medicamente și alcool pot influența, de asemenea, sexul.
  • Dacă sunteți peste vârsta de 65 de ani, probabilitatea de a experimenta un răspuns sexual mai scăzut este mărită.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 4
    4. Discutați cauzele psihologice. Există câteva probleme sexuale care pot rezulta din cauze psihologice. Acestea pot include o imagine slabă a corpului, tulburări de dispoziție, probleme de relație sau traume sexuale din trecut.
  • Cauzele psihologice pot avea ca rezultat un libido scăzut, scăderea dorinței sau excitării, eșecul de a obține orgasmul sau lipsa de sensibilitate în organele genitale.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 5
    5. Luați în considerare factorii socio-culturală și economică. Factori precum educația sexuală inadecvată, credințele religioase, rușinea culturală despre sex, sau oboseală din familie sau de muncă pot contribui la nemulțumirea sexuală. Credințele predate în copilărie, normele culturale și rolurile de gen pot influența viața sexuală a unei persoane.
  • Gândiți-vă la modul în care orice convingeri ați învățat în educația voastră afectează viața sexuală. Ați învățat că sexul a fost "rău" sau că ar trebui să vă fie rușine de corpul vostru? Acești factori pot influența satisfacția sexuală.
  • Imagine intitulată face față provocărilor cu atenție pasul 6
    6. Exclude Asexualitatea. Unii oameni se identifică ca asexual, care face parte din umbrela LGBTQ +. Asexualitatea nu este o tulburare și nu provoacă o primejdie gravă sau disfuncție. Oamenii asexuali nu au nevoie de tratament de la un medic. Persoanele cu tulburare de disfuncție sexuală pot beneficia de tratament.
  • Asexual oamenii pot simți suferință din cauza prejudecăților sau a discriminării. Cu toate acestea, ei nu simt o suferință personală cauzată de asexualitatea lor, spre deosebire de persoanele cu tulburări de disfuncție sexuală, care își găsesc condițiile supărătoare.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 6
    7. Discutați problemele cu furnizorul dvs. de asistență medicală. Dacă problemele sexuale vă determină, partenerul dvs. sau de primejdie relația, faceți o întâlnire cu furnizorul dvs. de asistență medicală. Vorbiți despre problemele și amintiți-vă că furnizorul dvs. de asistență medicală este acolo pentru a vă ajuta. Fi cât mai specific posibil, observând ceea ce provoacă probleme, când apare, cât de frecvent apare și dacă există durere implicată.
  • În timp ce vă puteți simți jenat pentru a discuta aceste lucruri cu furnizorul dvs., amintiți-vă că căutați ajutor și că există tratamente disponibile.
  • Partea 2 din 3:
    Diagnosticarea disfuncției sexuale la femei
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 7
    1. Programați o întâlnire cu un ginecolog. La numirea dvs., puteți lua anumite teste, să primiți o examinare fizică și să fiți întrebați întrebări specifice. În timpul examinării fizice, furnizorul poate face un examen pelvian. De asemenea, puteți oferi un test PAP pentru a verifica cancerul sau o condiție precanceroasă.
    • Furnizorul dvs. vă poate pune întrebări legate de atitudinea dvs. față de sex, orice istorie traumatică din trecut, probleme de relații sau probleme cu alcool sau droguri.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 8
    2. Obțineți teste pentru a verifica nivelurile hormonale. O mulțime de factori pot influența dorința sexuală la femei. Adresați-vă furnizorului dvs. să efectueze teste pentru a verifica orice cauze medicale ale disfuncției. Pentru un libidou scăzut, verificați nivelurile scăzute de estrogen și la testosteronul scăzut. De asemenea, puteți verifica tensiunea arterială ridicată, problemele tiroidiene și diabetul zaharat.
  • Alte cauze specifice femeilor pot include alăptarea, schimbările hormonale după naștere și menopauza.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 9
    3. Uită-te la cauzele medicale. Femeile pot prezenta probleme cum ar fi fluxul sanguin diminuat la organele genitale, problemele cu mușchii pelvian, trauma vaginală, leziunea măduvei spinării sau mutilarea genitală care poate interfera cu satisfacția sexuală. Aceste probleme pot duce la uscăciunea vaginală, scăderea libidoului și durerea severă în timpul activității sexuale.
  • Multe dintre aceste probleme pot fi examinate de un furnizor medical.
  • Dacă luați medicamente, adresați-vă furnizorului dacă medicamentele pot afecta libidoul sau satisfacția sexuală.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 10
    4. Uită-te la probleme cu durerea. Vaginismul și dispariția sunt diagnostice date pentru durere în timpul activității sexuale. Vaginismul implică spasme involuntare care interferează cu penetrarea. Poate rezulta din frică sau lipsă de experiență cu sexul sau rezultă dintr-o experiență traumatică. Dyspareunia implică durere în timpul actului sexual. Dyspareunia poate fi cauzată de endometrioză, chisturi ovariene, inflamația vaginală sau din țesutul cicatricial.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 11
    5. Identificați simptomele legate de uscăciunea vaginală. Unele femei întâmpină dificultăți de lubrifiere. Abilitatea unei femei de a lubrifia se poate schimba ca răspuns la alăptare sau menopauză. Dacă o femeie este îngrijorată de sex sau așteaptă ca sexul să fie dureros, aceste gânduri pot influența și lubrifierea.
  • Gândiți-vă când apar dificultăți. Ce gânduri sau sentimente înconjoară lipsa de lubrifiere? Cum răspundeți (și partenerul dvs.)?
  • Partea 3 din 3:
    Diagnosticarea disfuncției sexuale la bărbați
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 12
    1. Faceți o întâlnire cu un medic. La diagnosticarea disfuncției sexuale, furnizorul poate efectua o examinare și vă poate pune întrebări pentru a înțelege mai bine problemele dvs. Furnizorul dvs. poate verifica nivelurile de testosteron, care sunt primare în înțelegerea sănătății sexuale a bărbaților.
    • Furnizorul dvs. poate întreba despre orice medicamente curente, consumul de alcool sau de droguri și modificările stilului de viață care pot afecta satisfacția dvs. sexuală.
    • Unele teste posibile furnizorul dvs. poate solicita includerea unui număr complet de sânge, un test de urină, un test de glucoză din sânge, un test de creatinină serică, un profil de lipidic, testul de testosteron și / sau un test la nivel de prolactină.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 13
    2. Uită-te la probleme cu disfuncția erectilă. Disfuncția erectilă (ED) afectează mulți bărbați, în special cei peste 40 de ani. Acesta este definit de incapacitatea de a menține o erecție în timpul actului sexual. Unele cauze posibile ale ED includ fluxul sanguin necorespunzător, tulburări nervoase, leziuni penis, unele boli cronice și unele medicamente. În timp, Ed poate provoca stres și anxietate.
  • Ed este asociat cu unele diagnostice medicale, cum ar fi diabetul zaharat, boala coronariană, hipertensiunea, hiperlipidemia, compresia măduvei spinării și tumorile pituitare.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării de disfuncție sexuală Pasul 14
    3. Identificați problemele de ejaculare. Unii bărbați se luptă cu ejacularea prematură (PE), care apare atunci când înainte sau imediat după penetrare. Unii factori care influențează PE includ stresul, depresia, istoria represiunii sexuale și încrederea în sine scăzută. Unii oameni nu pot fi în stare să ejaculeze deloc. Unele cauze posibile includ medicamente (cum ar fi anumite antidepresive), anxietate sexuală sau o istorie a traumelor sexuale. Uneori, credințele religioase profund ținute pot interfera cu satisfacția sexuală.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea tulburării disfuncției sexuale Pasul 15
    4. Adresați-vă problemelor cu un libidou scăzut. Atât bărbații, cât și femeile se pot lupta cu libidoul. Unele probleme comune pentru bărbații cu libido scăzut includ un nivel scăzut de testosteron, boli fizice sau efecte secundare medicamente. Stresul, depresia sau anxietatea cu privire la sexul sau performanța sexuală pot duce la probleme cu dorința sexuală. Problemele de relație pot duce, de asemenea, la libidoul scăzut.
  • Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul și tensiunea arterială ridicată, pot duce la un libido scăzut.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar