Cum de a diagnostica durerea genunchiului

Genunchiul este o îmbinare complicată și pivotală. Când aveți dureri de genunchi acut, acesta poate afecta fiecare aspect al vieții dvs. pe o durată de aproximativ șase săptămâni sau mai puțin. Durerea genunchiului poate fi cauzată de numeroase probleme, dintre care unele sunt dificil de diagnosticat, deoarece acestea prezintă ca alte condiții de genunchi. Recunoașterea cauzelor comune ale durerii genunchiului și a condițiilor comune vă pot ajuta să vă dați seama de cauza durerii. Dacă nu știți de ce doare genunchiul dvs., încercați să acordați o atenție deosebită simptomelor dvs., astfel încât să puteți obține durerea diagnosticată și tratată cu precizie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Diagnosticarea durerii acute a genunchiului
  1. Imaginea intitulată tratează un genunchi umflat Pasul 1
1. Decideți dacă aveți o fractură. Fracturile genunchiului sunt probleme comune ale genunchiului. Puteți să vă fracturați genunchiul doar căderea pe genunchi destul de greu. Dacă vă fractuați genunchiul, este posibil să aveți nevoie de intervenție chirurgicală. Fracturile genunchiului sunt, în general, grave și durează mult timp să se vindece.
  • Dacă aveți un genunchi fracturat, veți simți durerea în partea din față a genunchiului. Partea din față a genunchiului va fi, de obicei, umflată și poate apărea vânătăi. Nu veți putea îndrepta genunchiul sau plimbarea și puneți presiune asupra genunchiului.
  • Imagine intitulată vindecă dintr-un dislocare la genunchi Pasul 1
    2. Determinați dacă aveți un prejudiciu ligament. Ligamentele sunt țesutul care înconjoară articulația și conectează oasele la alte oase. Oamenii care joacă sport își rănesc adesea ligamentele. Ligamentele sfâșiate sau întinse limitează mișcarea genunchiului, făcând dificilă întoarcerea sau răsucirea, iar genunchiul dvs. poate, de asemenea, să se prăbușească sau să renunțe la cale. Ligamentele multiple pot fi rănite în același timp.
  • Un ligament întins este considerat o entorsă. Cu o entorsă, genunchiul se poate umfla sau de vânătăi, iar genunchiul doare și este greu de folosit. Dacă ligamentul a rupt, ar putea sângera sub piele. Uneori nu există nici o durere deoarece lacrimile lacrimi receptorii de durere. De obicei, leziunile nervoase vor apărea numai atunci când un ligament este complet rupt.
  • Ligamentul cruciat anterior (ACL) și ligamentul cruciat posterior (PCL) se află în partea din față și respectiv a genunchiului. ACL este responsabilă pentru mișcarea înainte, iar PCL este responsabilă pentru mișcarea înapoi. ACL este de obicei rănit în timpul unei schimbări bruște de direcție, iar leziunile PCL apar adesea în timpul unui impact direct asupra frontului genunchiului, cum ar fi într-un accident de autovehicul. Sport, cum ar fi fotbal, fotbal, baschet și schi, la leziuni ACL și PCL.
  • Ligamentul colateral medial (MCL) asigură stabilitatea interiorului genunchiului. Ligamentul colateral lateral (LCL) asigură stabilitatea exteriorului genunchiului. Acestea nu sunt la fel de frecvent rănite ca celelalte ligamente. Acestea sunt în general rănite atunci când vă loviți în genunchi în timpul sportului.
  • Imagine intitulată vindecă dintr-o dislocare a genunchiului 3
    3. Verificați pentru un prejudiciu meniscus. Meniscusul sunt două bucăți de cartilaj în genunchi care ajută la absorbția impactului de la coapsă și de la Shin. Leziunile cartilajelor de genunchi sunt una dintre cele mai frecvente leziuni ale genunchiului. Deși cineva își poate rupe cartilajul, este obișnuit printre sportivi. Persoanele în vârstă își distrug meniscul datorită degenerării și subțierii cartilajului.
  • Un menisus sfâșiat se simte ca un pop. S-ar putea să nu simți nimic până la câteva zile după lacrimă.
  • Imediat sau până la câteva zile după lacrimă, puteți suferi durere, umflare, rigiditate, dificultăți de mers pe jos, blocarea genunchiului, genunchiul fiind slab și nu țineți și o gamă limitată de mișcare.
  • Imaginea intitulată vindeca un brutar
    4. Identificați o dislocare. O dislocare patella este atunci când genunchia este forțată din poziția sa normală. Veți vedea o dislocare evidentă a genunchiului, unde arată genunchiul că nu este în locul corect. Genunchia poate apărea înapoi în poziție, deși încă provoacă probleme.
  • Veți simți durerea de îndată ce patella apare din loc. Genunchiul dvs. se va umfla la site. De asemenea, este posibil să nu puteți deplasa genunchiul sau piciorul, iar zona din jurul dislocării poate fi zdrobită.
  • Acest prejudiciu genunchiului este rar. În general, apare datorită traumei majore, cum ar fi accidentele de mașină sau o leziune de mare viteză. De asemenea, puteți dezlipi genunchiul în timp ce faceți anumite activități fizice, cum ar fi dansul. Tinerii sunt la un risc mai mare de dislocare a genunchiului.
  • Metoda 2 din 3:
    Identificarea altor condiții
    1. Imaginea intitulată vindeca un brutar
    1. Determinați dacă aveți chist de brutărie. Chistul unui brutar apare atunci când fluidul se construiește în partea din spate a genunchiului. Acest lucru se întâmplă atunci când ceva este greșit sau rănit în interiorul articulației. Cu toate acestea, acest lucru poate apărea și spontan fără traume. Unii oameni le primesc și nu există o explicație cunoscută. Acest chist indică o problemă mai mare subiacentă, ca un menisc rupt, care trebuie găsit în curând, deoarece umflarea poate provoca deteriorarea genunchiului.
  • Imagine intitulată Pret Tendonită patellar Pasul 13
    2. Decideți dacă aveți bursită. Bursita este inflamația sau o vătămare a bursei prepatel. Bursa, o structură rotundă, plină de fluid, ajută la mutarea fără probleme a genunchiului în alte țesuturi fără frecare. Dacă Bursa devine inflamată, poate provoca tendoanele înconjurătoare să devină inflamate și ciupate, ducând la durere.
  • Bursita poate provoca rigiditate sau durere în genunchi, precum și sensibilitatea genunchiului când este atinsă și durere cu mișcare. Durerea se înrăutățește de obicei prin îndoirea genunchiului și îmbunătățită cu extinderea genunchiului. Genunchiul poate fi, de asemenea, umflat și roșu.
  • Bursita poate fi cauzată de mișcări repetitive, cum ar fi îndoirea sau înclinarea. De asemenea, îl puteți obține prin punerea presiunii asupra articulației, îngenunchindu-se prea mult pe o suprafață tare.
  • Imagine intitulată Pret Tendonită patellar Pasul 1
    3. Monitor pentru tendinita. Tendinita patellară apare atunci când faceți aceeași mișcare pe genunchi, cum ar fi alergarea sau ciclismul. Tendinita patellar este atunci când tendonul dintre genunchi și shin devine inflamat.
  • Durerea este principalul simptom al tendinitei patellar. Durerea este situată sub genunchi, în apropierea locului pe care îl atașează la Shin.
  • Durerea poate înconjura un antrenament, fie pe măsură ce începeți, fie după ce ați terminat unul. În cele din urmă, durerea va face dificilă starea sau luarea scărilor.
  • Imaginea intitulată știu dacă aveți artrită în genunchiul pasului 11
    4. Verificați dacă aveți artrită a genunchiului. Artrita genunchiului apare atunci când se umflă articulația genunchiului. Artrita are loc, în general, cu vârsta sau datorită unei leziuni la genunchi. Poate face dificilă sarcini de zi cu zi, cum ar fi în picioare și așezate, mersul pe jos sau de a lua scări. Durerea, umflarea și rigiditatea sunt simptome comune ale artritei genunchiului.
  • Osteoartrita (OA) are loc din cauza vârstei. Se poate începe cu 50 de ani, dar poate afecta persoanele mai tinere. OA apare datorită uzurii și îmbătrânirii cartilajului genunchiului, ceea ce provoacă o mai mică protecție a oaselor pe măsură ce se freacă unul de celălalt. Durerea poate deveni, de asemenea, mai gravă pe măsură ce treceți prin ziua dvs.
  • Artrita reumatoidă (RA) este o boală autoimună cronică care nu numai că va afecta genunchiul, ci articulațiile peste întregul corp.Ra începe de obicei afectarea persoanelor între 50 și 75 de ani, este mai frecventă la femei, iar durerea este adesea mai gravă dimineața și se îmbunătățește cu mișcarea pe tot parcursul zilei.
  • Postarea artrită traumatică are loc după o leziune la genunchi. Uneori acest lucru se întâmplă ani după prejudiciu. Oasele sparte, leziunile ligamentelor și daunele menite pot provoca acest tip de artrită.
  • Metoda 3 din 3:
    Căutarea îngrijirii medicale
    1. Imagine intitulată vindecă dintr-o dislocare a genunchiului Pasul 10
    1. Vizitați medicul dumneavoastră. Dacă întâmpinați dureri de genunchi extreme, umflarea, mobilitatea limitată, decolorare sau alte simptome care interferează cu viața de zi cu zi, ar trebui să vedeți un medic. De asemenea, trebuie să vedeți un medic dacă știți că ați rănit genunchiul, ca într-un accident de contact sportiv sau o cădere. Obținerea diagnosticului corect vă poate ajuta să vă tratați durerea și să o vindecați.
    • Alte motive pentru a vedea că un medic include sensibilitatea deosebită, incapacitatea de a suporta greutatea, o extremitate rece sau amorțeală / tinging.
    • Dacă nu obțineți cauza durerii diagnosticate cu precizie, veți trata doar simptomul și nu cauza, așa că nu se va vindeca.
  • Imaginea intitulată reduce durerea bolii Osgood Schlatters Pasul 11
    2. Detaliați simptomele. Când mergeți la doctor, ar trebui să fiți la fel de specific cu simptomele dvs. Spunând că aveți umflături și durere se referă la aproape orice problemă la genunchi pe care ați putea-o avea. Încercați să oferiți medicului informații despre orice activități pe care le faceți înainte de începerea durerii și la orice alte simptome.
  • Lăsați-vă medicul să știe dacă genunchiul dvs. blochează sau face zgomote de popping. Spuneți medicului dacă genunchia a fost dislocată, dar sa mutat înapoi. Includeți orice modificare a culorii sau a mărimii.
  • Spuneți medicului dumneavoastră unde vă aflați în genunchi durerea este. Locația durerii îi poate ajuta să ajungă la un diagnostic. Este în interiorul sau în afara genunchiului? Este în centru, în față sau în spate? Are rănit doar deasupra sau sub genunchi?
  • Spuneți-i medicului dumneavoastră despre orice mișcare bruscă care au provocat durerea genunchiului, dacă ați făcut o activitate fizică recent sau dacă ați căzut.
  • Imaginea intitulată vindeca un brutar
    3. Descrieți-vă durerea. Un alt mod în care vă puteți ajuta medicul dumneavoastră prin descrierea durerii. Acest lucru poate lua în considerare o parte din partea dvs. Considerați că durerea constantă sau numai atunci când faceți anumite lucruri? Durerea este o durere plictisitoare sau o durere puternică puternică? Încercați să fiți specifici, deoarece diferite tipuri de durere vă pot ajuta medicul să înguste cauza.
  • Spuneți medicului dumneavoastră când simțiți cea mai mare durere. Spuneți medicului dumneavoastră dacă numai anumite activități provoacă durerea sau dacă începe, dar se îmbunătățește atunci când mutați anumite căi.
  • Lăsați-vă medicul să știe dacă ați făcut metoda de orez - odihnă, gheață, comprimare, înălțime - și cum a afectat durerea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar