Cum de a elimina mirosul corpului

Toată lumea se îngrijorează despre mirosul corpului lor la un moment dat sau altul. Care nu a făcut verificarea subtilă subtilă? Din fericire, există pași pe care îi puteți lua pentru a deveni mai igienică și eliminați mirosul corpului pentru totdeauna.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea unei scutiri rapide de la miros
  1. Imagine intitulată 10217 1
1. Spălați corpul. Dacă găsiți că sunteți un pic mirositor, hop în duș dacă aveți timp. Mirosul corpului este creat de bacterii care vă fac să mirosi, astfel încât să clătiți corpul (și partea care miroase cel mai rău în special) poate ajuta la scăparea rapidă a mirosului. Cu toate acestea, este important să utilizați săpun sau un detergent antibacterian atunci când vă spălați mai degrabă decât să clătiți cu apă.
  • Atunci când dușul, asigurați-vă că utilizați un săpun de curățare pentru a vă închide sublearmele, zona îngrozitoare și picioarele, împreună cu orice alte zone problematice pe care le puteți avea.
  • Imaginea intitulată Eliminați mirosul corpului Pasul 2
    2. Aplicați un antiperspirant de peste-counter. Antiperspiranții formează un bloc folosind anumite substanțe chimice (cum ar fi aluminiu) împotriva transpirației și transpirației, care ajută la eliminarea mirosului corpului. Multe dintre acești antiperspiranți durează toată ziua, dar este posibil să trebuiască să reaplicați, mai ales dacă ați făcut ceva de genul exercițiilor.
  • Spre deosebire de un deodorant, antiperspiranții elimină de fapt transpirația, în timp ce deodorant doar maschează mirosul.
  • Au existat o mulțime de discuții despre faptul dacă antiperspiranții care conțin aluminiu cauzează cancer de sân sau alzheimer, dar cercetarea medicală nu a dovedit niciodată în mod adecvat o legătură între cele două (sau între cancerul de sân și parabeni), deci ar trebui să fie sigur de utilizat.
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul corpului Pasul 3
    3. Utilizați un deodorant pentru a acoperi rapid mirosul corpului. Transpirația nu este rău pentru dvs. (dacă nu este în exces și indicând o problemă mai mare), astfel încât să nu doriți să o eliminați în întregime. Transpirația servește scopului foarte util de a vă răci corpul în jos, dar puteți să vă gestionați transpirația, astfel încât să nu se întâmple în vremuri inadecvate. Deodorant acoperă mirosul sau îl elimină în întregime, în timp ce nu scapă de umiditatea în sine.
  • Unele deodorante durează mai mult decât altele. Dacă sunteți în căutarea unei remedii rapide la problemele de miros corporal, aplicați orice deodorant pe care îl puteți găsi. Dacă sunteți în căutarea de a rămâne mirositoare proaspătă pentru perioade mai lungi de timp, ia în considerare investiția într-un deodorant de calitate.
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul corpului Pasul 4
    4. Utilizați un amestec de peroxid de hidrogen. Dacă sunteți acasă și nu aveți deodorant sau antiperspirant la îndemână, încercați să amestecați o linguriță de peroxid de hidrogen 3% cu o ceașcă de apă.
  • Se amestecă amestecul împreună și apoi scufundați un prosop în soluție. Frecați spălarea umedă sub armpiturile dvs. pentru a ușura orice miros de corp pe care îl aveți.
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul corpului Pasul 5
    5. Freca sanitizer de mână pe armpits. Dacă vă aflați într-un loc foarte strâns și trebuie să eliminați mirosul corpului cât mai repede posibil, puteți utiliza Sanitizer de mână pentru a scăpa de miros. Pentru a folosi sanitizatorul de mână ca o ușurare de la mirosul corpului:
  • Squirt O cantitate mică de sanitizator de mână în mână. Foloseste-ti mana pentru a freca sanitizatorul pe armpits. Sanitizatorul va ajuta la combaterea bacteriilor care te fac sa mirosi.
  • Imagine intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 6
    6. Utilizați hârtie blotting de ulei. Dacă transpirați foarte mult și vă este frică, puteți începe să mirosiți, utilizați un blotter de ulei pentru a șterge sudoarea. Aceste lucrări sunt foarte eficiente la absorbția umidității, deci frecați unul dintre hârtiile sub armpit (sau oriunde altundeva vă transpirați) pentru a vă împiedica să începeți să miroșiți.
  • Imagine intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 7
    7. Frecați o piatră de alum în zona care emit mirosul. Alum este un mineral care conține proprietăți care pot ajuta la combaterea bacteriilor care creează miros de corp. Pentru a folosi o piatră de alum, frecați-o pe axă mult în același mod în care ați aplica deodorant.
  • Dacă transpirați, luați în considerare spălarea pietrei după ce ați aplicat-o pe piele.
  • Imaginea intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 8
    8. Rub noroi pe cele mai frumoase zone ale corpului tău. Dacă sunteți în natură și nu aveți deodorant sau antiperspiranți la îndemână, încercați să frecați niște noroi pe axile sau picioarele și lăsați noroiul să se usuce. Odată ce a fost uscat, spălați-l. Scopul de a face acest lucru este să se usuce și să înlăture orice piele moartă și o sudoare veche care ar putea provoca mirosul corpului, mult în același mod în care o mască de noroi funcționează.
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul corpului Pasul 9
    9. Spritz zonele problematice cu oțet. Dacă preferați să nu utilizați produse cumpărate de magazin, încercați să utilizați câteva remedii naturale pentru a vă rezolva rapid problema mirosului corpului. Oțetul este un antiseptic natural care poate ajuta la uciderea bacteriilor sau ciupercilor în zonele dvs. (cum ar fi picioarele dvs. sau alarmele dvs.). Spritz un cidru alb sau de mere pe acele zone și apoi ștergeți pielea uscată.
  • De asemenea, puteți dilua vodca cu apă și spritz-o pe axul dvs. Acest lucru a fost descris de Joan Rivers ca un "vechi truc Broadway" că ea însăși folosește.
  • Dacă oțetul nu este într-adevăr chestia ta, poți încerca alte sterilizatoare naturale, cum ar fi ulei de arbore de ceai sau vrăjitoare, ambele având un efect similar cu cea a oțetului.
  • Imaginea intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 10
    10. Utilizați suc de lămâie diluat. Sucul de lamaie este considerat a fi un agent natural antibacterian și antifungic. Din acest motiv, poate fi folosit ca o ușurare rapidă de la mirosul corpului. Pentru a aplica sucul de lamaie la axile sau picioarele, puteți fie să turnați sucul de lămâie pe o cârpă curată sau puteți freca o lămâie tăiată în zona problemei.
  • Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie să experimentați cu cât de mult suc de lămâie pe piele. Sucul de lamaie este foarte acid, ceea ce înseamnă că poate provoca iritat pielea. Dacă descoperiți că este cazul, spălați sucul de lămâie și așteptați câteva ore înainte de a aplica o cantitate mai mică de suc de lămâie în zonă.
  • De asemenea, puteți încerca să diluați sucul de lămâie cu apă.
  • Metoda 2 din 3:
    Practicând o bună igienă pentru a elimina mirosul corpului
    1. Imagine intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 11
    1
    Luați dușuri în mod regulat. După cum sa menționat mai sus, luarea unui duș poate ajuta la scăparea rapidă a mirosului corpului. Asigurați-vă că faceți duș în fiecare zi și apăsarea zonelor problematice vă pot ajuta să vă mențineți să vă simțiți curățenia și în timp ce faceți activitățile zilnice. Când dușul:
    • Asigurați-vă că utilizați un exfoliantor de câteva ori pe săptămână. Acest lucru vă poate ajuta să spălați grâul, pielea moartă și bacteriile, toate acestea pot juca un rol în crearea mirosului corpului. Puteți achiziționa exfoliants la farmacia dvs. locală sau vă puteți da propriile exfolianți naturali.
  • Imagine intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 12
    2. Păstrați-vă pielea uscată. Bacterii ca un mediu cu o mulțime de umiditate, alimente de mâncare, căldură și niveluri adecvate de pH și concentrație de sodiu, toate pot fi găsite în pliuri de piele umedă. Din acest motiv, este important să se usuce pielea ori de câte ori devine umed, dacă umiditatea este de a lua un duș sau transpirație.
  • Utilizați un prosop sau un ulei de ștergere a uleiului pentru a șterge sudoarea și alte umidități.
  • După un duș, luați în considerare aplicarea pulberii în zone precum axul dvs. pentru a combate umiditatea.
  • Dacă ați exercitat sau ați efectuat o altă activitate în care vă transpirați profund, schimbați-vă hainele după aceea pentru a vă menține proaspătă și uscată.
  • Imagine intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 13
    3
    Radeți în mod regulat axul. Acest lucru se poate aplica atât bărbaților, cât și femeilor, deși femeile își pierd mai frecvent armpiturile. A scăpa de păr în axile tale poate ajuta la reducerea cantității de miros corporală pe care o aveți deoarece părul absoarbe ușor mirosurile - dacă aveți mai puțin păr, vor exista mai puține șanse ca mirosul corpului să fie absorbit.
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul corpului Pasul 14
    4. Purtați țesături respirabile. Există anumite materiale sintetice care nu respiră foarte bine dacă nu au fost concepute în mod special în acest scop (cum ar fi amestecurile de poliester). Dacă sunteți într-adevăr îngrijorați de mirosul corpului purtați țesături cum ar fi bumbacul, lâna sau mătase, în timp ce se înmoaie umezeala și au o capacitate mai bună de respirație, ceea ce înseamnă că veți transpira cel mai puțin și va crea mai puțin miros de corp.
  • Puteți purta, de asemenea, un bumbac sau de mătase sub îmbrăcămintea dvs. pentru a vă absorbi sudoarea și umiditatea corpului, astfel încât mirosul corpului să nu se înmoaie în straturile dvs. exterioare de îmbrăcăminte.
  • Imagine intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 15
    5
    Spălați-vă în mod regulat hainele. Așa cum am menționat mai sus, mirosul corpului poate intra în hainele dvs. Dacă transpirați foarte mult într-o cămașă și lăsați cămașa să se usuce fără a se spăla, există o șansă foarte bună ca aceia cămașă va mirosi rău a doua zi. Încercați să vă spălați hainele de fiecare dată când transpirați în ele pentru a le păstra și voi, mirosind proaspătă.
  • Metoda 3 din 3:
    Efectuarea modificărilor stilului de viață pentru a elimina mirosul
    1. Imaginea intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 16
    1
    Încercați să mâncați o dietă sănătoasă. Ceea ce mâncați poate afecta modul în care mirosi. Dacă aveți probleme cu mirosul corpului, încercați să direcționați cu privire la anumite alimente, inclusiv alimentarea cu junk, și aportul dvs. de alții. Aceste alimente includ:
    • Alimente pentru a evita: cantități mari de carne roșie, usturoi și ceapă, alimente picante și alimente puternic prelucrate care conțin cantități mari de zahăr. Toate aceste alimente vă pot face mai rău mirosul corpului. De asemenea, ar trebui să evitați băuturile caffeinate, deoarece acestea pot adăuga la mirosul corpului.
    • Unele alimente la Mănâncă sunt: ​​legume cu frunze, cereale integrale, nuci și semințe brute, uleiuri sănătoase (ulei de măsline, somon, avocado etc.), și fitonutrienți care vă curăță interiorul (cum ar fi patrunjelul, cilantro, țelină, monetări, salvie, rozmarin, cimbru și oregano.
  • 2. Promovarea sănătății intestinale. Unele cazuri intense de miros de corp pot fi cauzate de o problemă cu intestinul tău. Este posibil ca intestinul dvs. să nu poată digera complet anumite alimente, care la rândul lor pot duce la o creștere a mirosului corpului. Puteți încerca să vă stimulați sănătatea intestinală la domiciliu, dar dacă va continua să fie o problemă, ar trebui să căutați ajutorul unui medic. Modalități de stimulare a sănătății intestinale includ:
  • Luând un supliment probiotic pentru a ajuta la stimularea calității florei intestinale.
  • Luând enzime digestive cu mesele dvs. sau luând oțet de cidru de mere pentru a vă ajuta să vă ajutați digestia.
  • Imagine intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 18
    3. Luați o iarbă de grâu sau un supliment de clorofil. Suplimentele de clorofil sunt considerate a acționa ca deodorizatori naturali, care vă pot ajuta să vă împiedicați să obțineți mirosul pe tot parcursul zilei. Adăugați un supliment de clorofilă la regimul dvs. normal de vitamine.
  • Imaginea intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 19
    4
    Eliminați stresul. Stresul stimulează glandele apocrine, care sunt un tip de glandă care provoacă mirosul corpului. Aceasta înseamnă că atunci când sunteți anxios sau supărat și sub stres, este mai probabil să produceți mai mult miros de corp.
  • Meditaţie poate ajuta la reducerea cantității de stres pe care îl simțiți. Meditează timp de 15 minute în fiecare zi și puteți constata că stresul dvs. devine din ce în ce mai ușor (și, prin urmare, veți mirosi mai bine).
  • Yoga este o altă modalitate bună de a reduce stresul.
  • Imagine intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 20
    5
    Încercați o detoxitare. Deși există puține dovezi științifice care să susțină proprietățile vindecătoare ale unei curățiri, mulți oameni raportează experiențe pozitive din proces. Curățând corpul, mai ales dacă problema mirosului corpului provine din intestinul dvs. sau mâncarea pe care ați mâncat-o, vă poate ajuta să reduceți mirosul corpului și să vă fixați pe calea spre mirosul curat și proaspăt.
  • Există o mulțime de diferite tipuri de detoxe, deci intenționați să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca unul, mai ales unul dintre cele mai riguroase curățate. Acest lucru este deosebit de important de făcut dacă aveți o afecțiune medicală.
  • Unele pretenții că este posibil să fiți și mai mult de la detoxifierea dvs. dacă încorporați o saună cu abur sau infraroșu, deși acest lucru nu a fost încă verificat științific.Încercați să utilizați sauna de 2-3 ori pe săptămână pentru a ajuta detoxifierea și reducerea mirosului corpului.
  • Imagine intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 21
    6
    Stai hidratat. Bea multă lichid pe tot parcursul zilei poate ajuta la spălarea toxinelor din corpul vostru. Acest lucru vă poate ajuta să promovați sănătatea bună a intestinului, care, la rândul său, vă poate face mai puțin mirositoare.
  • Femeia adultă medie are nevoie, în general, de 2.2 litri (0.6 US Gal) de apă, în timp ce omul mediu adult are în general nevoie de 3 litri (0.8 US Gal).
  • Unii oameni au avut, de asemenea, experiențe pozitive care au apă caldă cu o strângere de suc de lămâie pentru a hidrata și detoxifia.
  • Imagine intitulată Elimină mirosul corpului Pasul 22
    7
    Fă sport regulat. În timp ce acest lucru ar putea părea contraintuitiv, deoarece exercitarea te face să transpirați, obținerea unei multă exercițiu fizic poate ajuta la combaterea mirosului corpului pe termen lung. Exercitarea vă poate ajuta să transpirați toxinele care au construit în corpul dvs. care ar putea provoca mirosul corpului.
  • Cu toate acestea, asigurați-vă că faceți un duș după ce vă exercitați și uscați bine, așa cum am menționat mai sus.
  • Imagine intitulată Eliminați mirosul corpului Pasul 23
    8. Consultați-vă medicul dacă mirosul corpului este o problemă permanentă. Dacă ați încercat pașii de mai sus și nimic nu pare să elimine mirosul corpului, este posibil să aveți o afecțiune medicală care cauzează mirosul. Du-te la un medic sau dermatolog pentru a discuta problema mirosului corporal și a obține un diagnostic. S-ar putea să fiți diagnosticat cu bromhidroză, o afecțiune care determină ca oamenii să aibă miros de corp excesiv
  • Medicii pot prescrie antiperspiranți la nivel de prescripție medicală. Acestea pot provoca iritarea pielii, deci asigurați-vă că utilizați acest lucru numai dacă aveți o problemă medicală reală (cum ar fi bromhidroza sau hiperhidroza).
  • Botox poate bloca, de asemenea, glandele sudoare și poate elimina transpirația. Din nou, nu doriți să faceți acest lucru dacă nu aveți o problemă medicală reală, deoarece este atât costisitoare, cât și dureroasă. Efectele pot dura doar câteva luni și nu sunt întotdeauna o soluție pe termen lung.
  • sfaturi

    Nu încercați să puneți parfum în armpiturile dvs. Acesta va face doar mirosul și va cauza probabil iritații extreme și roșeață.
  • Nu amestecați prea multe săpunuri, deodorant, parfum etc. Deoarece diferitele mirosuri nu se amestecă întotdeauna foarte bine.
  • Înmuiați picioarele într-o baie de sare. Din moment ce picioarele sunt una dintre zonele problematice, ocazional înmuierea lor într-o baie de sare poate ajuta la reducerea mirosului. Sarea ucide bacteriile, care elimină cauza mirosului.
  • Aplicați pulberea de talc la armpiturile hainei și frecați-l (eliminați dovezile pe hainele întunecate, frecându-l din exterior). Aplicați-o, de asemenea, pe pielea dvs. după deodorant, dar nu-l frecați.
  • Dacă aveți miros corporal, se poate datora creșterii fungice. Șampon anti-fungic, aplicat la armpituri în timp ce dușul (spumă-l și lasă-l pe trei minute), poate lucra minuni împotriva acestei probleme. Consultați-vă medicul pentru medicamente mai puternice, deoarece acestea tind să fie numai pe bază de rețetă.
  • Dacă suferiți de miros de picior, trebuie să purtați șosete în pantofi (de preferință bumbac, care absoarbe umezeala și se usucă mai repede) și le schimbă cel puțin zilnic pentru a vă menține picioarele uscate.
  • Dacă luați orice medicament pe bază de prescripție medicală, consultați-vă medicul, deoarece unele medicamente pot cauza mirosul corpului, transpirația etc.
  • Schimbați frecvent foile și utilizați foi albe deoarece pot fi albite. La urma urmei, petreceți opt ore în fiecare zi în patul dvs. pe foile dvs.
  • Cumpărați canistre (similare cu șervețele pentru copii) cu foi de curățare de unică folosință pentru o scurtă și ușoară împrospătare. Ceea ce funcționează la fel de bine este un prosop de hârtie, înmuiat cu un alcool mic de frecare, într-o pungă de blocare cu zip.
  • Avertizări

    Nu puneți pe Köln pentru a masca mirosurile - va face lucrurile mai rău.
  • Dacă utilizați un aparat de ras pentru a rade, asigurați-vă că aparatul de ras este curat înainte de a rade. Puteți curăța aparatul de ras cu dezinfectant sau antiseptic.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar