Cum de detox

Detoxifierea sau detoxifierea, este procesul de eliminare a substanțelor toxice din organism. Dietele care pretind că a realizat o detoxitare completă într-o chestiune de zile au fost în jur de zeci de ani și există mai multe metode. În timp ce nu se dovedește științific elimina Orice toxine din corpul uman, mulți oameni pretind că se simt mai concentrate și mai energice în timpul și după dietele de detoxiditate, cel mai probabil din cauza evitării alimentelor prelucrate.

Notă: Acest articol nu conține informații despre modul de detoxificare a unei persoane care suferă de tratament pentru alcoolism sau abuz de substanțe. Detoxifierea de la alcool sau alte substanțe dure, în special benzodiazepine, ar trebui să fie întotdeauna efectuată sub supravegherea unui profesionist medical.

Pași

Partea 1 din 2:
Detoxioane pe termen scurt
  1. Imagine intitulată Detox pasul 1
1. Face o detoxifiere de fructe. Detoxicele de fructe sunt o modalitate excelentă de a fi rapid fără a vă înflori. Obținerea suficientă fructe poate crește nivelul de energie, ajutați-vă greutatea și chiar reduceți probabilitatea de accident vascular cerebral. Puteți fie detoxitat prin consumul unei varietăți de fructe diferite, fie prin mâncarea doar un fel de fructe. Pentru cele mai bune rezultate, alegeți un fruct pe care vă bucurați de mâncare, astfel încât să nu vă simțiți că suferiți. Nu depășiți 7 zile la rândul unei diete de fructe.
  • Mănâncă fructe citrice. Portocalele, mandarinele, grapefruitul, lămâi și limes au cele mai mari efecte de detoxifiere. Le puteți mânca pe cont propriu sau le puteți combina cu alte fructe. Din nou, nu depășiți 7 zile la rândul unei diete de fructe.
  • Încercați o detoxitare de struguri. Strugurii conțin resveratrol, care poate proteja împotriva cancerului și a diabetului și poate împiedica cheagurile de sânge. Ele sunt, de asemenea, o mare sursă de potasiu și vitamina C. Nu mănâncă nimic altceva decât strugurii (oricare fel vă place) timp de 3-5 zile.
  • Imagine intitulată Detox Pasul 2
    2. Faceți un lichid rapid. Nu consumă nimic altceva decât lichide (apă, ceai, suc de fructe, suc de legume și / sau shake-uri de proteine) timp de 2-3 zile. Dietele lichide pot ajuta la scăderea în greutate să începeți prin restricționarea aportului caloric și se crede că vă curăță corpul anumitor toxine, deși nu există cercetări solide pentru a susține această afirmație.
  • Asigurați-vă că includeți sucuri de fructe și / sau legume în lichidul dvs. rapid pentru a vă asigura că corpul dvs. obține alimentația adecvată.
  • Dacă obiectivul dvs. este de a pierde în greutate, atunci va trebui să vă schimbați obiceiurile alimentare odată ce ați terminat rapid lichidul sau veți câștiga pur și simplu toată greutatea înapoi.
  • Imagine intitulată Detox Pasul 3
    3. Mănâncă numai fructe și legume timp de 7 zile. Fructele și legumele conțin vitaminele, mineralele și alte substanțe nutritive ale corpului dvs. trebuie să rămână sănătos. Asigurați-vă că mâncați o combinație diversă de produse pentru a vă asigura că obțineți nutrienții corespunzători. Utilizați următorul ghid pentru a determina ce să mâncați în timpul tău:
  • obține fibră de la fasole, fasole neagră, mere, soia, afine și anghinare.
  • obține potasiu de la morcovi, banane, fasole de lima, cartofi albi, verde fierte și cartofi dulci.
  • obține vitamina C de la Kiwis, căpșuni, kale, conopidă, roșii, portocale, germeni de la Bruxelles, mango și ardei.
  • obține Folate din spanacul gătit, pepeni, sparanghel, portocale și mazăre cu ochi negri.
  • obține grăsimi bune din avocado, măsline și nucă de cocos.
  • Partea 2 din 2:
    Practici de detoxitare pe termen lung
    1. Imagine intitulată Detox Pasul 4
    1. Mâncați produse și carne cultivate organic. Produsele convenționale sunt cultivate cu îngrășăminte chimice și insecticide sintetice, în timp ce produsele ecologice sunt cultivate cu îngrășăminte naturale și pesticide. Carnea ecologică au mult mai puține antibiotice dăunătoare, hormoni de creștere și medicamente care sunt hrănite animalelor în fermele convenționale.
    • Verificați etichetele pentru a determina dacă un aliment este sau nu organic. Alimentele ecologice ar trebui să aibă o etanșare organică certificată USDA.
  • Imagine intitulată Detox Pasul 5
    2. Beți suficientă apă. Obținerea suficientă a apei este esențială pentru sănătatea voastră. Printre celelalte beneficii de sănătate, apa ajută la menținerea nivelurilor de fluide ale corpului, ceea ce vă ajută rinichii să scadă toxina principală a corpului, azotul ureei din sânge.
  • Beți apă de lamaie. Adăugați suc de lămâie, portocaliu sau lime în apă pe tot parcursul zilei. Aceste fructe conțin acid citric, care vă ajută corpul să taie grăsimea. Plus, adăugarea de aromă în apa dvs. poate face mult mai ușor să obțineți cele 8 cești zilnice! Periați-vă dinții între mese pentru a preveni eroziunea acidă din citrice.
  • Imagine intitulată Detox Pasul 6
    3. Tăiați alcoolul. Cercetările au sugerat că alcoolul poate fi legat de debutul anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân la femei. Deși nu trebuie să o tăiați în întregime, rămâneți la un pahar de vin sau bere pe noapte, cel mult.
  • Imagine intitulată Detox Pasul 7
    4
    Evitați adăugarea de zaharuri. Consumarea excesului de zahăr în mod regulat poate provoca creșterea nivelului de zahăr din sânge, punându-vă la un risc mai mare de boli de inimă, diabet și anumite forme de cancer pe termen lung. Citiți toate etichetele nutriționale și aveți grijă de adăugarea de zaharuri în pâine, pansamente de salată și sosuri.
  • Imagine intitulată Detox Pasul 8
    5. Limitați expunerea la toxinele dăunătoare în aer. Acestea includ monoxidul de carbon, radonul și azbestul, toate acestea pot fi găsite în case.
  • Monoxidul de carbon este o substanță inodoră potențial fatală care este produsă din cuptoare, grătare și motoare auto. Efectele secundare includ dureri de cap, amețeli și letargie. Luați în considerare obținerea unui detector de monoxid de carbon în casa dvs. și păstrați-vă acasă bine ventilat.
  • Casele și clădirile ar trebui testate corespunzător azbest și radon.
  • Imagine intitulată Detox Pasul 9
    6
    Medita. Multe religii și filosofii susțin postul ca o modalitate de a reorienta mintea și de a dezvolta un sentiment de pace. În timp ce vă detoxifiam corpul, încercați să vă scoată de răutate, mânie, tristețe și alte sentimente negative. Utilizați timpul pe care îl petreceți, de obicei, mâncați sau pregătiți alimente pentru a vă gândi la dvs goluri și aspirații. Distilați-vă gândurile într-un jurnal.
  • Imagine intitulată Detox Pasul 10
    7. Nu exagerați: Mai presus de toate, găsiți un program echilibrat și realizabil care combină exercitarea zilnică și modificările unei alimentații sănătoase, cu o supraveghere obișnuită, calificată. Amintiți-vă că încercați să setați scena pentru obiceiuri sănătoase - nu mai stresați corpul cu schimbare rapidă, extremă și nesustenabilă. Încercați să evitați bingingul pe măsură ce ieșiți de la detoxifiere.
  • sfaturi

    Detox cu un prieten. Puteți să vă sprijiniți reciproc prin intermediul unor patch-uri dure și la succese de aplaud, precum și partajarea rețetelor și sfaturilor.
  • Mănâncă încet. În timpul unei detoxiuni, vă puteți întinde mesele prin mestecarea bine și fără să vă grăbiți. Mâncare lentă, de asemenea, ajută la digestia.
  • Încercați să găsiți timp pentru exerciții de lumină. Yoga, Pilates, Înot sau Walking Brisk este ideal. Nu încercați activități intense, cum ar fi antrenamentul de funcționare sau în greutate în timp ce postați.
  • Tratați-vă la un masaj. Timpul de carte cu un profesionist sau utilizați un mitt exfoliat pentru a lucra pe pielea proprie.
  • Încetați utilizarea unui cuptor cu microunde, dacă aveți unul. Dacă doriți să vă încălziți mâncarea, puneți-o într-o tavă care folosește un capac, se toarnă un pic de apă în tigaie și porniți plângea.
  • Odihneste-te. S-ar putea să găsiți că detoxifierea te face să vă simțiți mai energică sau că crește letargia. Oricum, este important să dormi suficient în timp ce postați. Asigurați-vă că faceți ceasul de cel puțin 8 ore pe noapte, cu dupa-amiază după-amiază, dacă este necesar.

  • Avertizări

    Chiar dacă vă simțiți minunat pe rapid, nu continuați detoxifierea pentru mai mult de 10 până la 14 zile. Postul pe termen lung sau foametea pot face deteriorarea ireversibilă a metabolismului dvs.
  • Nu repede până la punctul de a trece. Dacă vă simțiți sau vă simțiți cu tărie că veți face, dieta dvs. a mers prea departe. Mâncați imediat o bucată de pâine sau un biscuit pentru a vă îmbunătăți zahărul din sânge și încercați să consumați o băutură sportivă bogată în electroliți. Minciuna sau stai jos, și pune-ți capul între genunchi, dacă este posibil. Nu reluați dieta.
  • Nu urmați doar nici o dietă detoxiune pe care o găsiți online. Multe dintre acestea sunt nesigure în orice situație. Rulați întotdeauna planul dvs. dincolo de practicantul dvs. general sau un nutriționist licențiat.
  • Nu faceți un lichid rapid pentru mai mult de 3 zile la rând.
  • Unele detoxioane pot provoca letargie în prima zi sau două, așa că dă-vă timp să vă relaxați și să evitați activitatea intensă.
  • Majoritatea profesioniștilor din domeniul medical consideră că ficatul și rinichii oferă o detoxifiere adecvată fără diete speciale. Fiți conștienți de faptul că nu puteți observa o mare diferență în sănătatea dumneavoastră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar